Witam , po bardzo udanych zawodach w LAHTI 9/9 czas na podtrzymanie passy w OSLO
UNIBET
I.Nikoultchina - O.Kudrashova 1.67
Obie zawodniczki bardzo dobrze biegają , ale to co wyprawia Nikoultchina na strzelnicy po tym szybkim biegu ehh , pudło za pudłem , można powiedzieć , że jej średnia w biegu sprinterskim to 4 pudła. Kudrashova oprócz dobrego biegu , przyzwoicie strzela , ostatnio dość często zagląda do czołowej 10 , licze na to , że dziś też tak będzie.
K.Makarainen - U.Niziak 1.60
Typ troche przeciw sobie , Makarainen zalicza się do tych zawodniczek , którym kibicuje , ale w bukmacherce nie ma sentymentów. Niziak to kolejny niemiecki talent (Neuner , Hitzer , Adler). Znakomicie strzela i co ważniejsze biega. Często występuje w zawodach Pucharu Europy (zdecydowanie najlepsza) , ale czasem pokazuje się z dobrej strony w Pucharze Świata np. ostatnio Lahti 4 miejsce. Jeżeli Niziak nie popełni głupich błędów na strzelnicy powinna spokojnie wygrać.
A.Ingstadbjorg - J.Carraz 1.95
Zainteresowała mnie ta para , ponieważ lubie stawiać na nieco mniej znane zawodniczki , które walczą o miejsca w okolicach 20,30 miejsca. Ingstabjorg na własnym terenie na pewno będzie chciała się pokazać z dobrej strony. Obie biegają podobnie , na strzelnicy bardziej regularna jest reprezentantka Norwegii. Różnica między tymi zawodniczkami na mecie będzie na pewno nieduża , ale mam nadzieje ,że minimalnie lepsza będzie moja faworytka.
POZDRO