Ulepszył edukacje ? hahaha
Polska edukacja jest na takim marnym poziomie ze to jest tragedia
ja to bym zrobił tam porządek
Na marnym poziomie? O czym ty mówisz człowieku? Może nie mieszkasz w Polsce. Jeżeli tak to wybaczam.
Po pierwsze, to w porównaniu z innymi krajami Polacy posiadają ogromną wiedzę o otaczającym świecie (nie mówię tu o geografii). Jest to zasługa szkół. O tym, że nie umiemy sprzedać tej wiedzy i się prezentować nie będę pisał w tym temacie. Powiem tylko, że gdyby nasz rząd miał na edukację tyle pieniędzy ile kraje zachodnie, to bilibyśmy ich pod każdym względem.
Mamy także rzeszę świetnie wykształconych fachowców z różnych dziedzin, którzy pokazują za granicą na co nas stać, gdy mają potrzebne do pracy środki.
Giertych zjebał z tą amnestią. To fakt. Nie wiem czy jego pomysłem było wprowadzenie tego, że uczeń nie może pisać dwóch arkuszy z jednego przedmiotu tylko wcześniej wybrać. Ten kto to wymyślił jest niesamowitym idiotą.
Cieszysz miskę, i powiadasz, że Roman nic nie ulepszył. A dla mnie zajebistym pomysłem jest wprowadzenie mundurków w szkołach, te wszystkie motywy przeciw przemocy, komórkom, itp. rzeczom. Bo to co się teraz dzieje na najniższym szczeblu edukacji to woła o pomstę do Nieba. Niedawno byłem w swojej starej podstawówce/gimnazjum i naokoło łaziły 12 letnie szmule z odkrytymi brzuchami, z kolczykami w kichawie i pępku. Wypindrzone jak na imprezę. Jakieś gnoje maksymalnie 10 letnie stali i gnili ze sprzątaczki. Na parapetach dosłownie dzieci po pas zajęte pisaniem SMS'ów lub graniem na komórce.
A jak Giertych chce temu przeciwdziałać to podnosi się raban, że jak to tak można ograniczać wolność młodych ludzi. Że rodzice nie po to ciężko pracują, żeby później ich dziecko chodziło w mundurku. Pamiętam czasy jak na komunię każdy szpanował zegarkami z melodyjką. A teraz? Teraz każdy gówniarz ma swój komputer, obowiązkowo dobry żeby najnowsze gry chodziły. Jak nikt tego nie zmieni, to koniec świata nastąpi szybciej niż się spodziewamy. Te młode gnojki będą miały tak najebane we łbach, że zniszczą ten świat.