Opcje tematu
#1050312 - 16/03/2007 13:25 2 liga 17-19 marzec
(J) Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/02/2006
17 marca 2007
14:00 ŁKS Łomża 2.55 X 3.00 Śląsk Wrocław 2.55
14:00 Miedź Legnica 3.00 X 3.10 Zagłębie Sosnowiec 2.20
14:00 Stal Stalowa Wola 2.20 X 3.10 Górnik Polkowice 3.00
14:00 Unia Janikowo 1.90 X 3.20 Podbeskidzie B.-B. 3.65

18 marca 2007
14:00 Kmita Zabierzów 1.90 X 3.20 Odra Opole 3.65
14:40 Piast Gliwice 1.80 X 3.30 KSZO Ostrowiec 3.90
15:00 Lechia Gdańsk 2.15 X 3.10 Jagiellonia Białystok 3.10

19 marca 2007
18:30 Ruch Chorzów 1.60 X 3.45 Polonia Warszawa 5.00
Kursy bwin \:\)

Zapraszam do dyskusji...

Do góry
Bonus: Unibet
#1050358 - 16/03/2007 14:01 Re: 2 liga 17-19 marzec [Re: (J)]
(J) Offline
Carpal Tunnel

Tak se pomyślałem...jak założyłem temat to wypadałoby coś napisać \:D

Jagiellonia Białystok

W najbliższej kolejce białostocka ekipa zagra na wyjeździe z bezpośrednim sąsiadem w tabeli Lechią Gdańsk. Na ten mecz trener skompletował taki oto skład...

Kadra na mecz z Lechią Gdańsk:
Bramkarze: Jacek Banaszyński, Marcin Mańka.
Obrońcy: Jacek Chańko, Marcin Kośmicki, Jacek Markiewicz, Adrian Napierała, Rafał Naskręt, Krzysztof Zalewski.
Pomocnicy: Mariusz Dzienis, Dariusz Łatka, Mariusz Marczak, Piotr Petasz, Robert Speichler, Marcin Tarnowski, Marcin Wincel.
Napastnicy: Radek Divecky, Ernest Konon, Janusz Wolański.
źródło: http://www.jagiellonia.pl/

Zabraknie Vuka Sotirovicia (4 kartka) i Filipa Burkharda (uraz mięśnia dwugłowego). To pierwsze osłabienie jest moim zdaniem bardzo ważne. W meczu z KSZO coś zaczęło się dziać dopiero gdy na murawę wszedł Vuk. Strzelił nawet już swojego pierwszego gola...szkoda, że tylko honorowego. To dobra prognoza na resztę sezonu. W najbliższym meczu przy braku ważnego snajpera Jaga zagra pewnie na remis i nastawi się na kontry. Jak dla mnie mecz nie do typowania. Chociaż remis całkiem możliwy...

Pozdrawiam!
Adrian

Do góry
#1052102 - 16/03/2007 23:29 Re: 2 liga 17-19 marzec [Re: (J)]
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
vs

W Stalówce z powodu żółtych kartek nie będą mogli zagrać Marek Kusiak i Tadeusz Krawiec. Zapalenie oskrzeli wyklucza też z gry Marcina Dettlaffa w związku z czym trener Sławomir Adamus ma do rozwiązania nie lada łamigłówkę. Do składu powróci Marcin Drabik, który na prawej obronie zamieni Jakuba Ławeckiego. ''Ława'' zostanie przesunięty do drogiej linii a na lewe skrzydło powędruje Janusz Iwanicki. W środku przed własną publicznością zadebiutuje Rafał Dopierała, który z Mieczysławem Ożogiem stworzą parę rozgrywających. Gotowy do gry jest też Marek Drozd i możliwe, że Adamus ustawi go jako defensywnego pomocnika kosztem gry jednym napastnikiem. - Jest kilka wariantów, nad którymi mocną się głowię. Chcę wybrać najlepszy ale decyzja zapadnie dopiero w dniu meczu. - powiedział Sławomir Adamus, szkoleniowiec Stali.
źródło: http://stalowe.info

Kilka zdan o Stalówce. Przed sezonem do Stali wrócił Drozd - obronca bardzo dobrze grajacy głowa, pozyskany został rowniez doswiadczony Dopierała który ma załatac dziure w srodku pomocy po tym jak z gry w Stalowej Woli zrezygnował Sierzęga. Dopierała jest to napewno zawodnik o uznanym nazwisku w futbolowym swiatku, ale no co go tak naprawde w tym sezonie bedzie stac tego niewiem. Najwieksze nadzieje wśród nowopozyskanych zawodnikow kibice pokładaja w Czyzyku - napastnik. Jesli ktos chce przesledzic wyniki sparingów Stali przed sezonem niech zagladnie TUTAJ

W Stalowej od kilku ładnych sezonów mamy jeden wielki problem - brak skutecznosci, dlatego tez granie undera w tym spotkaniu wydaje mi sie najodpowiedniejsze. Z bolem serca musze przyznac, ze lekko ubolewam nad taktyka trenera Stali który rozpoczyna 90%
meczy z tylko jednym napastnikiem i nastaiweniem na remis jako dobry wynik Stal ma naprawde dobra linie obronna i Tomka Wieteche na bramce który ma naprawde nieprzecietne umiejetnosci. Niestety im dalej w las (tj. w pomocy i w ataku) tym gorzej. W pomocy na środku zagra zapewne pod nieobecnosc Kusiaka od pierwszych minut Dopierała 35l. Drugim srodkowym pomocnikiem bedzie niezniszczalny ponad 41-letni Mieczysław Ozog. Tak wiec jak widac mamy doswiadczonych zawodnikow, ale jak oni sobie poradza z graczmami z Polkowic??. Adamus - trener Stali podkresla, ze Gornik ma bardzo szybkich zawodnikow. Mocno skomplementował zwłaszcza Witkowskiego i dwoch nowo pozyskanych Rylskiego i Kaliciaka (niedawno zadebiutował w u21) Wszystko to sprawia, ze zapewne znow jutro remis staje sie wynikiem bardzo kuszacym, zwazywszy jednak na tak dobre notowania pilkarzy gosci u naszego trenera, oraz na pewno nieprzewidywalnosc w wykonaniu stalowowolskiej Stali zakładow na 1X2 ruszął niebede natomiast underka z lekkim niesmakiem zagram, bo wiele na niego wskazuje, ale oczywiscie wolałbym byc w duzym błedzie i z przyjemnoscia zobacze zwyciestwo gospodarzy roznica kilku bramek \:\)

Pozdrawiam retoox

Do góry
#1052943 - 17/03/2007 10:15 Re: 2 liga 17-19 marzec [Re: (J)]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
Originally Posted By: (J)
W najbliższym meczu przy braku ważnego snajpera Jaga zagra pewnie na remis i nastawi się na kontry.

Bez przesady to ze nie zagra Vuk to nie oznacza ze w takich meczach Jaga bedzie sie bronic, do tej pory Vuk nie gral i Jaga az tak asekuracyjnie na wyjazdach nie grala, szczegolnie w Gdansku.. Mecz nie do typowania tu sie zgodze, wg. mnie graja niedoceniana (na chwile obecna) Jaga oraz przeceniana Lechia. Co do meczu Lechii z Janikowem to obejrzalem skrot z meczu i powiem tyle: czym tu sie zachwycac? W bramce Janikowa zamiast bramkarza wisial recznik i stad tyle bramek, dodatkowo Lechisci grali 11 na 10 a mecz zaczeli od straty gola.
Trener Tarasiewicz ma zamiar dac szanse rehabilitacji zawodnikom po meczu z KSZO i tu widze wielka szanse dla Lechii, mianowicie w srodku pola ma zagrac Robert Speichler (o zgrozo), ktory w meczu z KSZO (a dodam ze to zawodnik majacy kreowac gre) nie mial ZADNEGO podania do przodu
(J) tak Jaga pewnie bedzie czekac na kontrataki ale sam rozumiesz ze na tak goracym terenie bronic sie to bedzie samobojstwo i wysoki wynik dla Lechii.
Osobiscie licze na mecz w stylu Ruch - Jagiellonia, gdzie super Ruch mial ograc Jage jak dzieci, skonczylo sie 0-1 wlasnie po golu z kontry.
W Jadze atmosfera skupienia, pomorskie media podgrzewaja atmosfere, komplet widzow na trybunie i wbrew pozorom (jak zapowiadaja to kibice z Gdanska) nie jest to mecz o Ekstraklase bo do konca sezonu jeszcze duzo meczy i duzo punktow do zdobycia.
do zobaczenia w Gdansku
Naprzod JAGA!!!!

Do góry
#1053024 - 17/03/2007 11:09 Re: 2 liga 17-19 marzec [Re: Chaoz]
(J) Offline
Carpal Tunnel

Piast Gliwice - KSZO Ostrowiec

Data: 18.03.2007
Czas: 14:40
Stadion: ul. Okrzei

Mecz 12 drużyny zaplecza ekstraklasy z 7 ekipą. Piast po przegranej z Zagłębiem znalazł się w bardzo trudnej sytuacji. Tylko dzięki lepszemu bilansowi bramek znajduje się tuż nad strefą spadkową, mając tyle samo punktów co 15 Stal (pierwszy zespół który spada bezpośrednio). Przed sezonem typowałem Piast do pozostania w lidze bez konieczności grania baraży. I zdania nie zmieniam. W ostatnim meczu (wyjazd do Sosnowca, przegrana 1:0) Piast zagrał w składzie:
Krzysztof Kozik - Maciej Michniewicz, Adam Banaś, Mirosław Widuch, Daniel Chylaszek, Jarosław Kaszowski, Paweł Gamla (15 Łukasz Wesecki), 9 Adam Kompała, 17 Tomasz Podgórski (85 Cezary Przewoźniak), 11 Wojciech Kędziora, Michał Filipowicz (54 Łukasz Janczarek).

Przed meczem z KSZO brak absencji kartkowych, uraz Pawła Gamli nie przeszkodzi mu zagrać w najbliższym meczu. Tak więc Piast w optymalnym ustawieniu. Kilku graczy z doświadczeniem pierwszoligowym powinno zapewnić 3 punkty i pozwolić złapać oddech przed kolejnymi meczami (2 wyjazdy). Jeżeli chodzi o KSZO to podobnie, kontuzji brak. Zespół ten widziałem w poprzedniej kolejce w Białymstoku. Pomimo wygranej z kandydatem do awansu KSZO zagrało jak typowy średniak. Poszły dwie kontry i taki mieliśmy wynik. Więcej mi się pisać nie chce. Piast musi to wygrać...

Mój typ: 1
Kurs: 1.90 Expekt

Pozdrawiam!
Adrian

Do góry
#1056940 - 18/03/2007 17:35 Re: 2 liga 17-19 marzec [Re: (J)]
kedzior88 Offline
stranger

Meldunek: 18/03/2007
Ruch Chorzów - Polonia Warszawa

Data: 19.03.2007
Czas: 18:30

W poniedziałek 19 kolejkę zakończy mecz drużyny jak ze ważnej dla polskiej piłki ,a więc chorzowskiego Ruchu. Rywalem "niebieskich" będzie powoli "gasnąca" i spadająca do 3 ligi warszawska Polonia.
zdecydowanym faworytem wydają się być gospodarze którzy pewnei kroczą po upragniony awans do ekstraklasy. Patrząc an miejsca w tabeli obydwu drużyn któs moze powiedziec ze nie powinno sie obstawiać w bukach meczu drużyn otwierajacyh i zamykających tabele. Chorzowianie w 1 kolejce na wiosne zmierzyli sie z Górnikiem Polkowice wygrywając 1-0 po bramce Jezierskiego, powinni wygrać i w poniedziałek. Wystarczy porównać składy obydwu drużyn, aby przekonać sie że inny rezultat jak 1 po kursie ok 1,6 jest mało możliwy. Polonia ma bardzo wyrównaną(słabą) jedenastkę z której wyróżnia sie jedynie Jacek Kosmalski którego do Wisły Kraków chciał ściągnąć nie tak dawno Jerzy Engel. Natomiast Ruch po rezygnacji z rozgrywek Zawiszy ma najsilniejszą "pake" w lidze kilku bardzo doświadczonych graczy takich jak wspomniany wcześniej Remek Jezierski, Tomasz Sokołowski, Wojciech Grzyb czy też Robert Mioduszewski w połączeniu z młodością mam tu na myśli głównie Piotra Ćwielonga, tworzy bardzo silny zespół, ktory 14 w środe toczył wyrównany bój z pierwszoligowym średniakiem-Groclinem. Wracając do Polonii, to nie sposób przypomnieć że przegrali 1 spotkanie na konwiktorskiej 3-4 a i w pucharze ekstraklasy ulegli "niebieskim" aż 0-6 , więc wszystkie znaki na niebie i w powietrzu wskazują na na zwycięstwo ekipy M. Wleciałowskiego.

mój typ to 1 ale zastanawiam sie czy nei zagrać tego meczu z handicapem(0-1) gdzie kurs na Ruch wynosi około 2,6

Do góry
#1058084 - 19/03/2007 10:48 Re: 2 liga 17-19 marzec [Re: kedzior88]
riquelme Offline
member

Meldunek: 05/09/2003
Ja rowniez gram ten mecz z handi na Ruch. Nie wiem jak sytuacja z Polonia ale w Ruchu po 2 srednich meczach(1-0 polkowice 0-1 groclin) dojdzie do drobnych zmian. A mamy szeroka kadre wiec mysle ze zagramy lepiej w ataku niz ostanio. Mam nadzieje ze trener da zagrac Mikulenasowi i Ludzinskiemu bo atak Cwielong Jezierski gral przecietnie. Uwazam ze Ruch zagra dzis bardzo ofensywnie i wreszcie skutecznie wiec handi 0-1 po kursie 2,6 jest do wziecia za 7/10 \:D pozdrawiam

Do góry
#1058285 - 19/03/2007 13:09 Re: 2 liga 17-19 marzec [Re: riquelme]
torres Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2006
a czy w tym meczu co polonia przegrala 6-0 graja w takim samym skladzie dzis?

Do góry
#1058783 - 19/03/2007 16:12 Re: 2 liga 17-19 marzec [Re: torres]
thepilator Offline
veteran

Meldunek: 28/12/2004
Ruch Chorzów - Polonia Warszawa
Odnosnie meczu Ruchu nie ma sie co duzo rozpisywac. Dryzyna jest w bardzo dobrej formie, pewnie kroczy po awans do ekstraklasy, zajmuje 1 miejsce w tabeli z dorobkiem 41 pkt podczas gdy Polonia razem z 5 innymi dryzynami miejsce 10 zdorobkiem 20pkt. Jesli chodzi o klase zawodnikow to kluby dzieli duza przepasc, ruch musi wygrywac takie mecze, w pucharze ekstraklasy mecz pomiedzy tymi dwoma druzynami zakonczyl sie wynikiem 6;0 dla ruchu. W rundzie jesiennej padl wynik 4;3. Dlatego tez warto postawic na over w tym meczu, do czego zacheca takze kurs 2.0

Moje typy:
Wygrana Ruchu 1,6 10/10
Over 2,5 2,0 6/10

Do góry
#1058994 - 19/03/2007 17:12 Re: 2 liga 17-19 marzec [Re: torres]
edi8 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/11/2006
Originally Posted By: torres
a czy w tym meczu co polonia przegrala 6-0 graja w takim samym skladzie dzis?
"torres"-na tamten mecz pojechali głównie:rezerwowi i juniorzy,
gdyż Zarząd Polonii podjął decyzję,że najważniejsze jest utrzymanie się w lidze a nie jej Puchar...
Miałem o tym wiadomość wcześniej i są tu na forum ludzie ,którzy ją dostali ode mnie.Pamiętam świetnie tę sytuację-łącznie z kursem w"Toto=Mixie" 1,60 bo masa tych kuponów w moim wykonaniu została wtedy nadana...
Pozdrawiam.

Do góry
#1059009 - 19/03/2007 17:14 Re: 2 liga 17-19 marzec [Re: thepilator]
retoox Offline
Pooh-Bah

Ja do tego meczu niemam przekonania. Pamietam jak jeszcze na jesien moja Stal grała z Polonia i wowczas zespoł z Warszawy (pomimo porazki) zaprezentował sie naprawde bardzo dobrze. Z drugiej strony w ostatniej kolejce Stal St.W. grała z Gornikiem P. i tytuj mecz był bardzo wyrównany a długimi momentami przewage mieli gospodarze, w meczu z Polonia bylo zupełnie inaczej i tylko dzieki dobrej postawie stalowolskiego bramkarza i nieskutecznosci Polonii mecz wygrała Stalowka. Zdaje sobie doskonale sprawe, ze takowe porownywanie zespołow jest malo miarodajne i niewiele mozna po tym wywnioskowac. W mojej głowie jednak te druzyny pozostawiły pewne "obrazy", dzieki któym probuje sobie ułozyc scenariusz do dzisiejszego spotkania Ruchu z Polonia. Ruch ostatnio ledwo co ograł Górnika z Polkowic, ma dosc spora przewage nad tzrecia w tabeli Lechia natomiast Polonia nóz na gardle. Wiem, ze ciezko w tym meczu ciezko doszukac sie niespodzianki, ale moze jednak... Z tego co zostało napisane w temacie wynika, ze nikt tu niewidzi niespodzianki, baa nawet niektórych interesuje handicap. W dzieweiciu spotkaniach na własnym stadionie Ruch zdobył zaledwie 13 bramek, wiec specjalna skutecznoscia niegrzesza, dlatego granie hc w tym meczu jest dla mnie zupełnie nietrafionym pomysłem. Jesli grac handicap to tylko na remis. Sam delikatnie chyba sprobuje zagrac lekko do Ruch, ale bedzie to tylko taki zakład "pod piwko" zeby mecz sie lepiej ogladało. Moj typ na correct score 2-1 \:\) KUrs na X przy hc 1-0 w granicach 3.50 warty gry
Pozdrawiam retoox

Do góry
#1059040 - 19/03/2007 17:25 Re: 2 liga 17-19 marzec [Re: retoox]
Oli2424 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/04/2005
Originally Posted By: retoox
Ja do tego meczu niemam przekonania. Pamietam jak jeszcze na jesien moja Stal grała z Polonia i wowczas zespoł z Warszawy (pomimo porazki) zaprezentował sie naprawde bardzo dobrze. Z drugiej strony w ostatniej kolejce Stal St.W. grała z Gornikiem P. i tytuj mecz był bardzo wyrównany a długimi momentami przewage mieli gospodarze, w meczu z Polonia bylo zupełnie inaczej i tylko dzieki dobrej postawie stalowolskiego bramkarza i nieskutecznosci Polonii mecz wygrała Stalowka. Zdaje sobie doskonale sprawe, ze takowe porownywanie zespołow jest malo miarodajne i niewiele mozna po tym wywnioskowac. W mojej głowie jednak te druzyny pozostawiły pewne "obrazy", dzieki któym probuje sobie ułozyc scenariusz do dzisiejszego spotkania Ruchu z Polonia. Ruch ostatnio ledwo co ograł Górnika z Polkowic, ma dosc spora przewage nad tzrecia w tabeli Lechia natomiast Polonia nóz na gardle. Wiem, ze ciezko w tym meczu ciezko doszukac sie niespodzianki, ale moze jednak... Z tego co zostało napisane w temacie wynika, ze nikt tu niewidzi niespodzianki, baa nawet niektórych interesuje handicap. W dzieweiciu spotkaniach na własnym stadionie Ruch zdobył zaledwie 13 bramek, wiec specjalna skutecznoscia niegrzesza, dlatego granie hc w tym meczu jest dla mnie zupełnie nietrafionym pomysłem. Jesli grac handicap to tylko na remis. Sam delikatnie chyba sprobuje zagrac lekko do Ruch, ale bedzie to tylko taki zakład "pod piwko" zeby mecz sie lepiej ogladało. Moj typ na correct score 2-1 \:\) KUrs na X przy hc 1-0 w granicach 3.50 warty gry
Pozdrawiam retoox

Na jakim programie oglądasz?

Do góry
#1059057 - 19/03/2007 17:30 Re: 2 liga 17-19 marzec [Re: Oli2424]
retoox Offline
Pooh-Bah

TVP Sport

P.S.
Po lekkiej namowie ;\) zdecydowałem sie jednak zagrac jeszcze na win gospodarzy

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro