#1088469 - 28/03/2007 16:52
Re: Dominet Bank Ekstraliga 2006/2007 [2]
[Re: Mitul]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2006
|
Heh, kolejka jest trudna, a im blizej konca sezonu zasadniczego, tym trudniej bedzie typowac mecze. Polpak biore jako UD, wiem ze Polpha musi w koncu wygrac, ale jak pisalem - Polpak nie jest bez szans. Chcialem wziac Turów z handi, ale chyba nie ma sensu. Wzialem sobie z Mixa Kelatiego z Clemonsem. Licze ze gra Jarosławia oparta bedzie na Ibrahimie, ktory to dzis powinien dzielic i rzadzic pod koszem Turowa. 1.45 szału nie robi, ale wole to niz handi. Z ta Polonia to masz racje Mitul - ciezka sprawa. Niby sa na fali, ale AZS tez rozgrywa kolejke bardzo dobre mecze, a pokonanie Polphy na wyjezdzie, czy postawienie bardzo trudnych warunkow Polpakowi cos musi znaczyc. Mysle ze wygra AZS, ale dla wiekszego kursy wzialem sobie Polonie +5, licze na wyrownany mecz. Polpharma w TV No jestem ciekawy czy dzis sobie tak porzucaja :>
|
Do góry
|
|
|
|
#1088582 - 28/03/2007 18:42
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Ty Shane nie spodziewałes sie, ze kiedykolwiek zagrasz na Koszalin czym mnie zaskoczyłes gdyż ja tego sie nie spodziewałem z twojej strony W dodatku w meczu z Polonią. Nie jestem jakimś wybitnym znawca tematu DBL ale patrzac na kursy, postawe w ostatnich meczach dla mnie nie do grania AZS czy Polonia ! U mnie AZS furory nie zrobił, grali bardzo słabo. Atrakcjami u nich w zespole chyba są Chris Hunter i Paweł Bogdan Jeden lepiej wyglada od drugiego, z całym szacunkiem ale biegaja po tym boisku jak pogiete paragrafy, które nie wiedzą co z piłka zrobić Mają dobrego rozgrywającego ( Spann) i trenera. Reszta to jakas taka dziwna .. Natomiast Polonia - jak na mnie robia lepsze wrazenie, graja lepsza koszykowke. Do tego b.dobry trener.. Jesli grali by u siebie to spokojnie bym na nich zagrał. Tak to trzeba sie zastanowić
|
Do góry
|
|
|
|
#1099943 - 01/04/2007 19:21
[Re: tomo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
Witam!!! Widze ze w temacie przestoj. Dzis 3 meczyki. Mojim zdaniem Prokom ogra Slaska choc walka bedzie ostra. Prokom musi wygrac zeby zapewnic sobie 1 miejsce przed play-off, Slask natomiast w przypadku wygranej zachowa szanse na 2 miejsce. Ale jak wiadomo Prokom ma o wiele lepszy skladzik i przewage na kazdej pozycji, Slask musialby tu zagrac cos wyjatkowego bo ze wloza 110% serca w mecz to wiem. W 2 pozostalych meczach kusi zeby zagrac na 2 ale gdzie ona pewniejesza?? Zachcecam do dyskusji!
|
Do góry
|
|
|
|
#1100013 - 01/04/2007 19:56
[Re: przyborro]
|
newbie
Meldunek: 17/08/2005
|
Ja zagram dzisiaj najprawdopodobniej na Śląsk z handi. W Śląsku nie jest pewien tylko występ Jancikina, pozostali są już w pełni zdolni do gry. Hamilton jest ostatnimi czasy w bardzo dobrej formie, a jeśli do tego wrocławianie przełamią się dziś przy rzutach zza linii trzech punktów, to widowisko może być niezwykle wyrównane do ostatnich sekund. Dlatego dzisiaj, niezbyt grubo: Śląsk + 7,5
|
Do góry
|
|
|
|
#1100119 - 01/04/2007 20:36
[Re: mikerus]
|
Carpal Tunnel
|
Witam. Generalnie wczorajszy dzien bez niespodzianek. Dzis mecz Prokomu odpuszczam, wole sobie spokojnie zobaczyc go w TV Zagralem sobie Polpak i...Znicz Tak, tak. Czemu nie. To Znicz potrzebuje punktów, to Znicz walczy o utrzymanie. Chcialem dac tez Polonie, ale bez Walkera moze byc ciezko o zwyciestwo, z mocno podraznionym Polpakiem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1107374 - 04/04/2007 14:31
[Re: shane]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/11/2003
|
Jakies info n/t dzisiejszego meczu Polpharma - Polonia ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1107446 - 04/04/2007 16:19
[Re: Hornblower]
|
Villain
Meldunek: 27/08/2004
|
Przed nami ostatnia kolejka sezonu zasadniczego, bardzo ciekawa moim zdaniem i mozna z niej wyciagnąć nieco kasy. Kursy w Bwin wygladaja następująco: Śląsk - powinni wygrać gładko w hali Orbita (nawet chyba pójdę sobie na mecz), ale po takim kursie z nieobliczalnym Zniczem absolutnie tego nie ruszam. Słupsk - Turow - dla mnie to hit dzisiejszego dnia. Chciałem postawić grubo na Turów, ale... jak zwykle jest jedno ale. Ostatnia kolejka więc sporo kombinowania na kogo chcemy wpaść w play-off. I tutaj Turow gra o pietruszkę, nic nie może zmienić, obojetnie czy wygra czy przegra, za to Czarni mogą sobie wybrać. Jeśli wygrają zagrają z Anwilem, jeśli przegrają zagrają ze Śląskiem. Moim zdaniem zdecydowanie łatwiejszym przeciwnikiem jest na chwilę obecna Śląsk i jeśli będą kombinować to Griszczuk powinien podłożyć ten mecz. Z drugiej strony mogą zagrać o prestiż bo pierwszy mecz sromotnie przegrali i będą chcieli rewanżu. Ostatnio są na fali i graja calkiem nieźle. Podsumowując : Turów : + koszykarsko moim zdaniem mimo wszystko wyraźnie lepszy zespół + pierwszy mecz wygrany zdecydowanie - grają o nic, trener może oszczędzać zawodników, eksperymentować itp. - graja na wyjeździe Słupsk : + ostatnio wyraźna zwyżka formy + grają u siebie i chęć rewanżu - moim zdaniem wolą grać ze Śląskiem więc wysokie prawdopodobienstwo że się podłożą Dlatego, ze to ostatnia kolejka gram za srednia stawkę na Turów, kurs tez mnie kusi Kager - Kotwica - nie mam pomyslu na ten mecz, Kager to chyba wygra, ale szanse ocenilbym na wyższy kurs niż 1,4 i po tym kursie nie ruszam Polpak - Gipsar - kolejny trudny mecz. Polpak obrona, Stal ofensywa. Obydwa zespoły maja o co grać. Polpak moim zdaniem lepszy potencjał, ale znowu cos tam do końca chyba u nich nie gra, Stal po serii slabych meczów ostatni zagrała nieźle. też no bet no i moja Polpharma - Farmaceuci we własnej hali powinni wygrać na luzie, podobno wraca Harrington (strasznie widoczny byl jego brak w ostatnich meczach), ale grają o pietruszkę. Pewne osme miejsce i perspektywa kolejny raz grania z Prokomem w pierwszej rundzie (NIESTETY bedzie znowu 3:0 chyba). Jankes moim zdaniem oszczędzi Grega, jesli da mu zagrać to lightowo zeby się nie zmeczył bo mecz nie jest o zadna stawkę. Gdyby to był mecz o wysoka stawkę to dałbym high stake na Starogardzian, ale ponieważ jest jak jest, i kurs 1,25 (gdzieniegdzie 1,3) to tego nie ruszam. Mozna pomyśleć nad overkiem i to bedzie jedyne co zagram w tym meczu. Szkoda, że nie mogę być w Stg bo zapowiada się ciekawe widowisko i kibice bedą mieli co ogladać. Czemu Polsat Sport nie transmituje dzisiaj nic ?? Barany !!! Jutro Hit kolejki Anwil - Prokom. Bez wahania daję HIGH STAKE na Prokom po kursie 1,8 (gdzieniegdzie 1,9). Pomimo ze mecz o nic to między tymi drużynami nie ma lagodnych meczów. Odwieczna rywalizacja i zapowiada się szlagierowy mecz. Prokom pokaże swoja klasę i to że jest bezapelacyjnie najlepszą druzyna w naszej lidze (nawet pomimo Kijewskiego i przegranych z takimi "potentatami" jak Znicz :)). Chyba też bedzie overowo w tym meczu, obie druzyny ofensywne tylko obawiam się ze linia bedzie ustawiona wysoko - około 158...? Dlatego zagram tylko win Prokomu (chociaż za nimi nie przepadam, za Anwilem zreszta też :)) Slupsk - Turów 2 średnia stawka Polpharma - Polonia over mała stawka Anwil - Prokom 2 wysoka stawka Pozdrawiam wszystkich sympatyków polskiego kosza M.
|
Do góry
|
|
|
|
#1107469 - 04/04/2007 16:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
ja bym na twoim miejscu niedawal na prokom w prokomie klopoty na "1" dalmau wytrzymal mecz ze slaskiem ale czy wytrzyma kolejny mecz z anvilem watpie podobno wraca pacek ale ten dlugo niegral w tym sezonie a jak gral to gral "piach" w anvilu pewnie wyjdzie "mala wsza" otasevic ktory przyklei sie do dalmau a wtedy prokom bedzie mial klopoty z rozgrywaniem akcji akurat w tym meczu widze szanse na zwyciestwo anvilu bo juz w 2 rundzie PO jak wroci adkins to wtedy prokom powinien wygrac
|
Do góry
|
|
|
|
#1107510 - 04/04/2007 17:03
[Re: jarko 33]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
JA jutro w szlagierze kolejki bez wahania daję HIGH STAKE na Anwil po kursie 1,8 . Pomimo ze mecz o nic to między tymi drużynami nie ma lagodnych meczów. Odwieczna rywalizacja i zapowiada się szlagierowy mecz. Anwil pokaże swoja klasę, glownie po zeby miec przewage psychologiczna przed POLFINALAMI ( gdzie najprawdopobniej spotakaja sie znowu). Do tego klopoty kadrowe Prokomu glownie z rozgrywajacymi ( choc jakby gral Pacesas bylbym bardziej zadowolony bo latwiej Wloclawek wygralby mecz ) natomiast brak Atkinsa to spore oslabienie dla Prokomu. W jutrzejszym meczu w Prokomie wiecej czasu maja grac Ci , ktorzy dotychczas siedzieli na lawce , choc akurat Dylewicz bedzie wzmocnieniem. Licze na 8 kolejne zwyciestwo ANWILU.
W dzisiejszych meczach niestety bedzie za duzo kombinacji kto na kogo bedzie chcial trafic ( w meczach o cos ) i oszczedzanie graczy podstawowych i ogrywanie lawek ( w innych meczach ) wiec zagram tylko Polonie w handi +7,5 gdyz bilans liczy sie w dalszej fazie , a w Stargardzie beda walczyc o zwyciestwo nie koniecznie musza wygrac ( w szczegolnosci w zwiazku z klopotami K.Walkera ) ale powinni powalczyc. Sprubuje tez lekko na Polonie bez handi za 3,80 .
|
Do góry
|
|
|
|
#1107580 - 04/04/2007 17:49
[Re: vonseb]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
Bez Atkinsa bedzie im naprawdę cholernie ciężko. Pamiętajmy, że Anwil już w PP dał radę Prokomowi na ich terenie. Zwycięstwo na koniec sezonu u siebie byłoby jasnym znakiem danym rywalom, pt. 'wracamy do gry'. Nie wierzę, że Prokom jest w stanie przez 40 minut równo grać z jednym rozgrywającym, który rozgrywającym nie jest. Poza tym podkoszowi Prokomu nie mają sobie równych w PLK, a tu trzeba będzie sie zmierzyc z Ottisem Hillem który w niczym im nie ustępuje.
Prokom po prostu musi zachować twarz w tym spotkaniu, wypruwanie flaków z siebie i z Dalmau przed PO nie byloby zbyt madrym krokiem. Inna sprawa, ze trener-motywator i tak pewnie nic by nie wymyslil. Dla mnie Anwil 1 bez dwóch zdań, choc oczywiscie wygrana PRokomu nie bedzie zadna sensacja i trzeba sie z tym liczyc.
Co do innych spotkan, to mysle ze Czarni chca grac z Anwilem, Stal ze Ślaskiem, a Polpak wiem, że nie chce grać ze Slaskiem - choc nie sadze by dzisiaj jakos specjlanie kombinowali. Bedzie co ma byc.
|
Do góry
|
|
|
|
#1107721 - 04/04/2007 19:24
|
Carpal Tunnel
|
Panowie generalnie wszystko juz chyba zostalo napisane, wiec nic tu po mnie, ale... no wlasnie. Mimo wszystko postaram sie Wam pomoc Jutro gram zdecydowanie na Anwil, chociaz nie trawie tego zespolu to jednak w bukmacherce nie ma sentymentow i wszystko przemawia za Anwilem w jutrzejszym meczu. Moze sie wydawac ze oba zespoly juz o nic nie graja, ale prawda jest zupelnie inna. Anwil to swego rodzaju wojownicy, dla ktorych liczy sie tez prestiż a chec zemsty tez daje o sobie znac. Mysle, ze zrobia wszystko by wygrac z mocno osłabionym Prokomem, ktory ten mecz potraktuje ulgowo ze wzgledu na brak wartosciowego zmiennika dla Dalmau. Pod koszem tez nie bedzie łatwo dla Prokomu, bo Hill nie da sobie w kasze dmuchac, a i Jagodnik, ktory ma cos do udowodnienia powinien dolozyc cenne punkty i zbiorki, ktorych to ostatnio ma calkiem sporo. Igor chyba chce grac z Anwilem w PO, wiec dzis mozna pomyslec o graniu Czarnych. Dla mnie Turów juz o nic nie walczy i chca sie spokojnie przygotowac na faze PO. Z kolei wszem i wobec ogłaszam iz odradzam granie Polpaku dzis. Oba zespoly jeszcze graja o 5 msc w PO a na hali w Grudziadzu moze dziac sie wszystko. Sami wiemy co moze byc jak jednemu z zespolow nie siedzi 3... Cuda na kiju, wiec odpuszczam. No i moj łakomy kasek na dzis czyli mecz Polpharmy z Polonia. Polpharma gra dzis o nic i generalnie chcialaby pewno zeby ten mecz sie w ogole nie odbyl, natomiast Polonia szalenie potrzebuje punktów, ktore beda bezcenne w walce o utrzymanie a Kaminski wszem i wobec zapowiada ze chce wielkiego kosza w Stolicy Polski. NAJPRAWDOPODOBNIEJ nie zagra Harrington, ktory wroci dopiero na PO. Dzis sporo eksperymentów w skladzie. Leończyk wyjdzie w 5 piatce, a jego zadanie bedzie polegalo na kryciu... Reynoldsa Dzis duzo zagraja zmiennicy i gracze mlodzi, wiec handi na Polonie wydaje mi sie dobrym rozwiazaniem o ktore sie pokusze pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#1107774 - 04/04/2007 19:42
|
veteran
Meldunek: 22/08/2006
|
Widzę, że kolejni samobójcy, grać przeciwko Prokomowi LOL. Może anwil o coś walczy, może Prokom ten mecz ma w du... Ale oglądacie czasem mecze Prokomu?..., przecież to co oni zrobili ze Śląskiem w pierwszej połowie to poezja, a Wrocław poziomem równy Włocławkowi. Jeżeli Sopocianie zagrają chociażby na takim samym poziomie jak w meczu ze Śląskiem nie widzę szans dla Anwilu. W DBE liczy się tylko Prokom, potem długo długo nic i na siłę nie ma się czego doszukiwać. Dalmau jutro na pełnej! Aha pisałem już kiedyś jak chcecie wyładowywać się na Panu Kijewskim to otwórzcie sobie jakiś temacik "Skargi i zażalenia" i po problemie. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1107792 - 04/04/2007 19:49
[Re: hokuy]
|
Carpal Tunnel
|
Ja ogladalem Dalmau oddychal pod koniec rekawami juz, nie ma mowy by wytrzymal ten mecz tak jak ostatni. Otasevic zabiega go na smierc Nie mowie ze Prokom jest bez szans, bo to zawsze Prokom, ale wedlug mnie ze Slaskiem nie zagrali rewelacyjnie. To WKS pudłował jak w transie, a do tego jeszcze rzuty wolne... n/c Ja gram Anwil, a co mi tam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1107812 - 04/04/2007 19:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Ja tez ogladalem ten mecz i gdyby nie 2 proste straty Deana Olivier-a przy 3 pkt roznicy w koncowce meczu ( oddanie pilki proste w rece przeciwnika ) , badz lepsze wykonywanie osobistych ( cos z 10 nietrafionych ) badz trojek ( jak dobrze pamietam 2 na 20 ) to wynik bylby otwarty i wcale Prokom nie musial wygrac.
|
Do góry
|
|
|
|
#1107816 - 04/04/2007 19:59
[Re: hokuy]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
shane - dodatkowa sprawa jest taka, że... Turow moze chciec, zeby Czarni zagrali z Anwilem Kto wie czy to nie bedzie mecz pt. 'wszyscy chcemy przegrac' A tak serio to Czarni 1, tak mnie się zdaje. pana hokuy nawet nie skomentuje bo o czym tu rozmawiać, skoro nie używa żadnych argumentów :/ Mogę tylko zapytać w sprawie Pana Kijewskiego i naszej niesprawiedliwej nagonki na niego. W skali od 1-5 oceń: a) przedsezonowe decyzje transferowe Eugeniusza K. b) sposób gry w ataku Prokomu c) umiejetnosc motywowania graczy przed i w trakcie meczu d) bronienie wyrobionej przewagi/nadganianie rywali w trakcie meczu e) umiejetnosc stworzenia team spirit f) decyzje transferowe w trakcie sezonu g) umiejetnosc wyboru gry strefą/każdy swego w trakcie meczu i stosowanie obrony match up (chociaz raz sprobowali ?!?!?!!) h) wykorzysytanie time-outów i przerw w grze wiecej nie wymieniam, jak bedzie trzeba to dopiszę.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|