Le stade Jean Laville Gueugnon - Grenoble He, (J) ja też raczej opieram się na statystykach. Chyba, że wiadomo o jakichś znaczących absencjach, tudzież klęskach żywiołowych. To czy żona(panna) jakiegoś piłkarza złamała paznokieć lub nie wie do jakiego świerszczyka pozować mało mnie obchodzi.
![cool](/forum/images/graemlins/default/cool.gif)
Obie ekipy mają tylko teoretyczne szanse na awans do Ligue 2. Musiałyby sie ostro sprężyć i liczyć na potknięcia ekip przed nimi. Gueugnon jest na dziewiątej pozycji, a Grenoble na dziesiątej z jednym meczem zaległym. Tracą do trzeciego Strasbourga(też zaległy mecz w zapasie) odpowiednio po 14 i 15 pkt. W związku z tym nie zabardzo wierzę na doścignięcie czołówki, ale to jest piłka i w dodatku francuska.
U siebie w 15 spotkaniach
Gueugnon zdobyło
26pkt.,
8L 2dL 5L.
Grenoble na wyjeździe w 14 meczach wymęczyło tylko
10oczek,
1W 7D 6L. Ostatnie pięć meczów gospodarzy u siebie to cztery zwycięstwa, jeden remis. Goście na wyjeździe dwa razy baty i trzy remisy.
Gueugnon ostatnio wygrywa z
Grenoble co drugi sezon i właśnie dzisiaj jest ich pora.
Najbardziej do postawienia na gospodarzy skłoniło mnie to, że łynęli ostatnio Le Havre i Chateauroux, a goście wyjechali na taczkach z Ajaccio i Brestu. Chociaż i tak będzie remis stawiam na
Gueugnon. Lubię ich, wierzę w nich i tyle.
Gueugnon - Grenoble
Typ: 1
Kurs: 2,15
Sponsor: BAH