Dzisiaj drugii mecz finalowy MP .
Skra na wlasnym parkiecie wczoraj przegrala 3-0 i mysle ze dzisiaj bełchatowienie zagraja o wszystko .. Gdyby Jastrzebie dzisiaj rowniez pokonalo ..Skre to zrobilo by sie bardzo nie ciekawie ,, Stan rywalizacjii 2-0 i dwa kolejne mecze w hali Wegla .. ktora jest atutem tego zespolu gdyz jest bardzo mala.. i niektore druzyny nie potrafia sie tam odnalesc...a na dodatek swiadoamosc ze mozna zdobyc MP , bedzie dodawac skrzydel.. podopiecznym Totolo
W zespole skry zawodzil :.. Mariusz ktory nie mogl sie przebic przez blok ..Wegla.. ale i Dobrowolski ktory ,, za duzo razy gral do Mariusza w najwazniejszych momentach[on musi konczyc takie pilki,, ale zawsze mozna miec slabszy dzien i nalezy moim zdaniem ,,wybrac kogos innego z zespolu do wykonczenia akcji.. a w Skrze takich zawodnikow nie brakuje
]
W zespole Jastrzebia panowala dobra atmosfera .. Kadziewicz usmiechal sie nawet po nieudanej akcjii .. oni nie czuli presjii .. dla nich wielkim osiagnieciem jest dostanie sie do finalu [ jak pamietamy Mostostal mial.. pilke meczowa na weliminowanie Wegla] Swietny mecz zagral rozniez Murek .. ktory zostal najlepszym zawodnikiem meczu ,,
Wypowiedzi niektorych zawodnikow i obydwoch ternerow po meczu"
"
Tomaso Totolo (trener Jastrzębskiego Węgla): Gratuluję obu drużynom. To był bardzo dobry mecz. Cieszę się, że zachowaliśmy spokój, mimo bardzo dobrej zagrywki przeciwnika. Staraliśmy się jak najlepiej grać od razu w pierwszej akcji, a także starannie w elemencie blok-obrona. To był jednak dopiero pierwszy mecz finałowy. Drużyna powinna zachować skromność, aby dobrze grać ze Skrą, która dominowała w rundzie zasadniczej. "
"
Daniel Pliński (Jastrzębski Węgiel): Wygraliśmy dzisiejsze spotkanie 3:0, przede wszystkim dlatego, że byliśmy bardzo skoncentrowani. Chcieliśmy zagrać dobre zawody i to się udało. Niesamowite wrażenie zrobiła na nas zagrywka Mariusza Wlazłego. Sam miałem się okazję przekonać o jej sile. Ja z nim pół roku trenowałem na kadrze i jeszcze go na takim gazie nie widziałem. Jutro kolejna walka. Przyjechaliśmy tutaj walczyć."
"
Daniel Castellani (trener Skry Bełchatów): Gratulacje dla drużyny przeciwnej, która zagrała dzisiaj bardzo dobry mecz. Nasz zespół grał poniżej swoich możliwości.
Najwięcej problemów mieliśmy z atakiem z pierwszej piłki.
" Mysle ze w dzisiajszym meczu lepiej Skra zagra w ataku .. i walka na siatce bedzie wyrownana.
Piotr Gruszka (Skra Bełchatów): Jestem na to bardzo zły, bo nasz zespół nie zagrał tak jak zawsze. Zagraliśmy gorzej niż zwykle, wszyscy czekali aż przegramy i wreszcie to się stało. Jednak najgorsze jest to, że w pewnym momencie zabrakło wiary.
Jutro gramy kolejny mecz i zagramy najlepiej jak się da.Informacje z
http://www.siatka.orgMysle ze sklady sie nie zmienia i bedziemy widziec na parkiecie nastepujace 6 :]
BOT Skra: Dobrowolski, Heikkinen, E. Ivanow, Gruszka, Stelmach, Wlazły, Ignaczak (l)
Jastrzębski: N. Ivanow, Pliński, Kadziewicz, Siezieniewski, Murek, Szymański, Rusek (l)
Moj typ
Bot Skra Belchatow - Jastrzebiski Wegiel S.S.A.
1 @1,5 Expekt
Bot Skra Belchatow(-1,5) - Jastrzebiski Wegiel S.S.A.
1 @1,95 Expekt ..