#1204117 - 08/05/2007 17:49
Re: Orange Ekstraklasa - 26 kolejka 8/9.05
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Jak za każdym razem relacja przed meczowa z Kieleckiego frontu Po finale pucharu Polski większość kibiców kieleckiego zespołu domagała się zwolnienia trenera Wieczorka (Dziabor się do nich nie zalicza ). Teraz gdy to czego chcieli kibice stało się faktem odnosze wrażenie, że fani złocisto-krwistych są przerażeni i zdają sobie sprawe, że Rychu to dobry trener (ja też tak uważam) Fakt faktem, że w pewnym momencie Rychy się pogubił i kto wie czy nie osiągnał w Kielcach jakiegoś apogeum swoich mozliwości!! Ale nic - Dzieki Rysiu Teraz na stanowisku trenera drużyny zajmującej 3 miejsce w lidze jest Arkadiusz Kaliszan . I tak sobie patrze na trenerów drużyn zajmujących miejsca 3-5 i naprawdę nie wiem dokąd zmierza nasza piłka. Wracając co Arka Kaliszana to co mnie zszokowało to że prezesi Korony mowią, że bardzo prawdopodobne jest, że praca z nowym trenerem nie będzie tymczasowa!! Osobiście ja to uważam za tylko motywacje dla Arka Kaliszana, ale kto wie. Janas, może was zdziwie ale jestem za. Mimo jego charakteru Pawełka uważam za trenera co w Polscej piłce (wspóczesnej) osiągnał chyba najwięcej. Jako pierwszy awansował do LM, jako asystent zdobył srebro na Olimpiadzie w Barcelonie, awansował także do MŚ. Fakt teraz po niepowodzeniach nie ma zbyt dobrej prasy, ale dotychczasowe osiągnięcia go bronią. Z drugiej strony to co napisał beticos - dziwi fakt, że skoro już były jakieś rozmowy z Dżanasem to czemu nie odrazu go zatrudniono?? Pieniądze?? Ale wróćmy do meczu. Widać, że Kaliszan w składzie nie robi jakiś wielkich zmian. Prawdopodobnie do składu wróci Kaczmarek, wraca takze Bednarek także uważam, że lewa obrona będzie wzmocniona. Niestety nie zagra jeszcze Hernani. Forma zespołu jest taka jak każdy widzi - mizerna. Pytanie brzmi czy Kali będzie potrafił pobudzić piłkarz?? Bądźmy szczerzy umiejętności oni mają. Do Kielc przyjeżdza Cracovia, która odnosze wrażenie, że po odpadnieciu z 1/2 pp spuściła z tonu oddała punkty zaprzyjaźnionej Arce to może i odda zaprzyjaźnionej Koronie?? Tym bardziej, że i w sobote wymęczony remis 2-2 z Płocką Wisła pokazuje jaka jest forma Craxy. Chyba jednak dalej nie zagra Pawlusiński, który jest kluczowym zawodnikiem gości potrafiącym strzelać piękne bramki. Podsumowując dla mnie też to jest NO BET, bo naprawdę trudno się cokolwiek spodziewać co zagrają Kielczanie, oni też chyba podświadomie czują że to nie Kali będzie nowym trenerem, a dzisiaj ważniejszym zadaniem będzie lukać na loże vipów i szukać tam Pawełka Janasa, hmmm a może Murinio
|
Do góry
|
|
|
|
#1204672 - 08/05/2007 21:09
[Re: pescar]
|
veteran
Meldunek: 02/05/2003
|
Jesli prawdą jest ze Stawowy dogadal sie z Wisla Krakow to mozna grac spokojnie na Belchatow,pilkarze nie beda mieli ambicji i checi udowodnienia czegokolwiek,poprostu oleja mecz i tyle ,over 2,5 rowniez godny polecenia. W zespole Arki nie zagra Przytula,Moskalewicz czyli duze oslabienie,Nawrocik powinien zagrac , reszta do dyspozycji trenera Po dzisiejszym treningu i rozmowie z pilkarzami moze cos wiecej sie dowiem jak wyglada sytuacja
|
Do góry
|
|
|
|
#1205548 - 09/05/2007 00:56
|
addict
Meldunek: 07/06/2005
|
Wisła Płock po remisie z Cracovią może trochę odżyła i jeżeli postara się zagrać otwartą piłkę z Groclinem to skończy się to dla nich tragicznie. Szybki Sikora i Chinyama wykończą Płock w kontratakach. Liczę jednak, że Wisła zagra odważniej bo i tak do stracenia nic nie mają. Wisla zdecydowanie zagra otwarta pilke gdyz jak twierdzi trener Jakolcewicz taka gra nie lezy w jego naturze gdyz woli strzelic kilka goli i przegrac mecz niz tylko murowac dostep do wlasnej bramki... Co do sytuacji Wisly druzyna wyraznie odzyla nie jest to tylko ejekt przyjscia "nowej miotly". Jakolcewicz jako priorytet postanowil poprawic morale zespolu... i rzeczywiscie jak przyznaja sami zawodnicy udalo mu sie. Przypominam sobie treningi za Csaplara i wtedy atmosfera rzeczywiscie nie byla najlepsza- zespol byl prowadzony metoda tyranii. Teraz Nafciarzom wrocila radosc z gry i chec do pracy. To bylo widac juz w spotkaniu z Cracovia. Kluczem do utrzymania bez barazy maja byc mecze takie jak dzisiaj- u siebie. Niestety pojawia sie powazny problem... absencje: Gewrogiana Kretkowskiego Doska Parzego Iwanskija Rachwala ; w niepelnej dyspozycji jest Gergorek chociaz on bedzie musial zagrac od pierwszych minut. Cale szczescie iz do skladu po powracaja Sedlacek i Peszko(oboje pauza za kartki). Wisla bedzie musiala zagrac albo w systemie 4-5-1 albo 4-4-2 z Gregorkiem i Peszko w ataku. Wydaje mi sie iz trener wybierze 2 wariant choc media sugeruja inaczej. Jesli chodzi o jakis konkretny typ tu sprawa wyglada kiepsko... Wisla gra ostatnio niezle i moim zdaniem nie zasluguje na tak niska pozycje ale Groclin delikatnie mowiac tez w dolku nie jest. Nikt nie wie jak powaznie potraktuja ten mecz Grodziszczanie... Typowac 2 raczej nie polecam juz kilka zespolow na wiosne sie w Plocku meczylo a do tego staja na siebie nie walczacy o nic Groclin i maksymalnie zmotywowana Wisla ktorej pilkarze walcza o utrzyamanie jak i uznanie trenera. Mysle troszke nad overem ale to raczej ryzykowny typ nie wiadomo do konca jak sie mecz ulozy moze Wisla bedzie bila glowa w mur a Groclin strzeli jedna bramke i bedzie gral na stojaco. Mimo wszystko wobec dzurawej i defensywy gospodarzy jak i szybkim napastnnikom Grocliny mozna sprobowac over za mala stawke... To na tyle krotko ale ostatnio czasu coraz mniej pozdrawiam'
|
Do góry
|
|
|
|
#1206101 - 09/05/2007 03:57
[Re: live99]
|
veteran
|
Arka-Belchatow
Na wtorek drużyna Oresta Lenczyka ma zaplanowany trening w Bełchatowie, po którym wyjedzie do Centralnego Ośrodka Sportu w Spale. Tam w środę odbędą się poranne zajęcia, a po nich 24 - osobowa ekipa wyjedzie na lotnisko w Łodzi, skąd wyczarterowanym Saabem 340 przyleci na mecz. Poza Fonfarą nikt nie narzeka na urazy i nie pauzuje za kartki, więc trener Lenczyk ma pełne pole manewru.
Niestety tego samego nie można powiedzieć o sytuacji kadrowej w Arce. Po krótkim odpoczynku wraca Damian Nawrocik, natomiast z powodu kontuzji nie zagrają Krzysztof Przytuła, Olgierd Moskalewicz i Ireneusz Kościelniak.
Wyjsciowa 11-tka Witkowski- Sokołowski, Jakosz, Kowalski, Sobieraj- Ława, Karwan, Mazurkiewicz -Dziedzic, Wachowicz, Wróblewski
Po dzisiejszym treningu mozna stwierdzic ze druzyna jak i sam trener nie przyjmuja do siebie spekulacji medialnych i koncentruja sie wylacznie na meczu z Belchatowem. Stawowy udzielil wywiadu n-sport i zdementowal plotki odnosnie jego pracy w Wisle ,mowiac ze jesli cos takiego bedzie mialo miejsce to najpierw powiadomi wlasciciela,pilkarzy,klub a nie dziennikarzy.Nie zaprzeczyl ze rozmawial z roznymi klubami i takze z Wisla odnosnie nowej pracy, ale poki co czeka na rozmowe z Krauze i po tym spotkaniu okresli swoje stanowisko i klub w ktorym bedzie pracowal. Prawda jest taka ,ze Stawowy mydli oczy i czeka na rozwoj wydarzen w Wisle,Legii,Koronie .
Nastawienie druzyny bojowe,pilkarze zagraja na maxa ,ciezki mecz do typowania,roznie moze byc , aczkolwiek kurs na Arke 3,35 zawyzony . Pozostane przy over 2,5 i licze na otwarta pilke z duza iloscia sytuacji bramkowych .
|
Do góry
|
|
|
|
#1206276 - 09/05/2007 04:36
[Re: rudyfcb]
|
veteran
|
Ława ma dopiero 9 kartek a pauzuje sie po 10 kartkach 2 mecze ,jutro nikt z Arki nie pauzuje za kartki
|
Do góry
|
|
|
|
#1207125 - 09/05/2007 18:30
[Re: Kreczmer]
|
old hand
Meldunek: 29/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1207273 - 09/05/2007 19:54
|
veteran
Meldunek: 20/05/2002
|
nie wydaje mi sie zeby z liderem zagrali na luzie... a co do wyniku to raczej jestem spokojny o X
|
Do góry
|
|
|
|
#1207520 - 09/05/2007 21:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Tak sobie przeglądam oferte, składy i doszłedem to takiego wniosku co do meczy Arka - Bełchatów i Wisła - ZagłebiePatrząc na mecze jakie zostały do rozegrania wydaje mi się, że łatwiejszą droge ma Zagłebie, które jak chce mieć mistrza przed ostatnią kolejką lepiej żeby miało 4 pkt przewagi nad Bełchatowem gdyż jedzie do Warszawy, natomiast Bełchatów jedzie do Szczecina . W pozostałych meczach wygląda to tak: Bełchatów - Wisła P. (teoretycznie powinny być 3pkt.) Korona - Bełchatów (3 lub 1) - serce kraje Bełchatów - Wisła (3 lub 1) Pogoń - Bełchatów (3) Zagłebie - Pogoń (3) Łęczna - Zagłebie (3) Zagłebie - Widzew (3) Legia - Zagłębie (1 lub 0) Także z tego co widać Bełchatów ma teoretycznie 2 cięzkie mecz, Zagłebie 1. Ale wystarczy że wygra jeden mecz z Koroną lub Wisła i w 2 meczu remis, a to jest wielce prawdopodobne to raczej będą mistrzami. Bo nie wierze w to żeby Zagłebie wygrało w Warszawie a i porazka jest bardzo prawdopodobna. Jeśli dzisiaj Zagłebie nie wygra z Wisłą (a będzie to trudne) a Bełchatów wygra w Gdyni (wydaje się to być łatwiejszy przciwnik niż Krakowianie) to miedziowym będzie bardzo trudno w walce o mistrza. Ale przejxmy do dzisiejszych meczów. Arka - GKS B. - wydarzeniem tego meczu jest to, że piłkarze leca na mecz samolotem i śmieszy mnie to, że to ma dac im trzy punkty w Gdynii i moim zdaniem akurat da decyzja nie doda "dodatkowych skrzydeł" piłkarzom, no chyba że zrozumiemy to dosłownie . Wiemy, że oprócz Fonfary goście zagrają w najsilniejszym składzie natomiast jeśli chodzi o gospodarzy to chyba najbardziej martwi absencja Moskalewicza, który wiele wnosil do drużyny. Niestety nie widziałem ostatnich meczów Arki ale za to oglądałem chyba każdy z ostatnich pojedynków Bełchatowa i poraz kolejny powiem, że nie zachwyca. Może i ładnie grali z Zabrzanami, ale proszę was jak patrzyłem na Górnika to odrazu miałem skojarzenia z grą....... Korony - tragedia. Nie wiemjakim cudem wygrałi w Łodzi z ŁKSem, ale licza się 3 pkt. Ktoś tu pisał, że w związku z odejściem Stawowego do Wisły K. piłkarze nie bądą mieli motywacji. Po pierwsze to Stawowy jest jeszcze trenerem Arki, a po 2 to piłkarze grają przedewszystkim dla siebie (pensje) tym bardziej że wiedzą o planach Krauzego. Arka na pewno się nie położ, a mimo wszystko liderowi remis może dużo dać tym bardziej, że Zagłebie gra w Krakowie. Aha z tego co kojarze to Bełchatów jeszcze nigdy nie strzelił bramki w Gdynii Typ X Drugi mecz to Wisła Kraków - Zagłebie Lubin i to też skłaniam się ku remisowi. Obie drużyny są osłąbione. W Lubinie nie zagra czołowy snjaper Chałbiński natomiast w Wiśle Baszczynski, Paulista, Burns. Krakowianie mają jeszcze szanse na puchar Intertoto, a miedziowi walczą o mistrza. Raczej ciężko będzie im powtórzyć wynik z Bełchatowa z jesieni gdzie Wisła przegrała poraz 2 od kilku lat. Wisła u siebie nie lubi przegrywać, ale czy z takim trenerem i z takim składem jest w stanie powstrzymać rozpędzone Zegłebie?? Moim zdaniem nie. Wątpie aby piłkarze aż tak bardzo spieli się na Zagłębie jak i na Legie, ale warto przypomieć że mają w kłądzie takiego piłkarza jak Kuba Błaszczykowski, choć ten akurat jest w trakcie zdawania matury, a każdy wie jaki to wysiłek dla Polskiego piłkarza sklecić kilkanaście poprawnie gramatycznych zdań . Mój typ: X Moim zdaniem wielce prawdopodobne że wejdą oba, ale jak jeden się trafi to będzie cacy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1208002 - 09/05/2007 23:44
|
old hand
Meldunek: 08/04/2003
|
jak dla mnie w tej kolejce od poniedzialku upatrzylem sobie 2 mecze ktore daja niezle ako chodzi o spotkanie jeszcze aktualnych mistrzow polski w lecznej. mysle ze kazdy wynik inny niz wywiezienie przez legie 3 punktow bedzie nielada niespodzianka. gornik w kryzysie dodatkowo oslabiony nie powinien nawiazac wyrowananej walki z zespolem ktory nie dawno sie odrodzil w polskiej lidze po przejeciu go przez zielinskiego,wciaz majacego szanse na puchary chociazby intertoto. gornikowi potrzeba punktow ale jesli przegrywa sie 1-5 z arka i widzewem 0-3 to raczej trzeba odlozyc szukania punktow dzisiaj a w innym sobotnim meczu w wodzislawiu co najwyzej. dotychczasowe mecze w lecznej z legia to porazki gospodarzy 0-3,1-2 i bezbramkowy remis. najbardziej zaskoczyl mnie mecz w lodzi gdzie widzew wg mnie jak 5- klubow jeszcze innych nie ma potencjalu aby grac w extraklasie,a mimo to gladko ogral gornika. teraz juz przechodze do innego meczu,ktory mnie zaintrygowal,a wiec mecz w poznaniu,gdzie chyba najwieksza jest frekwencja bedzie wlasnie gral lodzki widzew. tutaj tez nie widze wiekszych szans na wywiezienie punktu przez klub ktory ma marny potencjal kadrowy,lech zas ostatnio spisuje sie tak jak oczekiwano tego po fuzji z amika. lech ma jakies tam szanse na intertoto wiec powinien walczyc dla siebie,kibicow no i dla kapitana reissa aby ten chocby z rzutu karnego zdobyl swojego 100-go gola w extraklasie(lechu) wlasnie w poznaniu. rywal slabiutki to i okazja ku tem wyborna. nie ma co patrzec ze widzew wygral 3-0 z leczna bo architektow tego zwyciestwa w widzewie dzis zabraknie czyli obu pomocnikow. jak wspomnialem widzew,gornik i 2-gi gornik oraz pogon,nafciarze nie maja w tej chwili skladow aby moc godnie grac i pokazywac sie w extraklasie. takie jest moje osobiste zdanie. kursy w poniedzialek byly na zwyciestwo legii 1.6 na lecha 1.65 wiec ako ponad 2.5 dzis juz slabsze wspolczyniiki naturalnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1208082 - 10/05/2007 00:13
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
Widze,że kolego powyżej juz opisał mecz Górnik Zabrze-ŁKS Łódź. Obserwując postawę niektórych zawodników dochodzę do wniosku, że część mojego zespołu uważa już sezon za zakończony - tak tłumaczy trener Marek Chojnacki przyczyny ostatnich porażek. - Dlatego zastanawiam się, czy nie podjąć radykalnych kroków.
Szkoleniowiec w dzisiejszym meczu z Górnikiem Zabrze chce posadzić na ławce rezerwowych niektórych podstawowych dotąd zawodników, ale tradycyjnie do końca trzyma w tajemnicy ustawienie na mecz.Od kilku dni wiadomo, że z powodu kontuzji nie będą brani pod uwagę Adam Cieśliński i Marius Kiżys, ale w zamian będą gotowi do gry wracający po pauzie za kartki: Tomasz Hajto, Sebastian Przybyszewski i Cezary Wilk. Dwaj ostatni powinni wyjść w podstawowym składzie, podobnie jak Tomasz Ostalczyk, który w spotkaniu z Lechem Poznań dał doskonałą zmianę. Szkoleniowiec zapowiada, że na ławkę rezerwowych, a może nawet na trybuny, mogą zostać odesłani doświadczeni: Bogusław Wyparło, Tomasz Kłos, Robert Sierant, Zdzisław Leszczyński i Hajto.Na razie tylko teoretyczne szanse na ligowy debiut ma Andrew Konopelsky. Dużo bardziej prawdopodobny jest występ od pierwszej minuty Roberta Łakomego, który w sobotnim spotkaniu z Lechem zagrał na nietypowej dla siebie pozycji defensywnego pomocnika i spisał się bardzo dobrze. W odwodzie jest jeszcze Sebastian Kęska, który ostatnio rzadko pojawia się na boisku. W Górniku z powodu kontuzji nie zagrają: Tomasz Laskowski, Jacek Paszulewicz, Tomasz Prasnal, Marcin Kuźba i Damian Seweryn, a pod znakiem zapytania stoi występ Artura Prokopa. W porównaniu z przegranym 1:3 w poprzedniej kolejce meczem zabrzan z BOT GKS Bełchatów, wróci do drużyny po odbyciu kary za kartki Rafał Andraszak.
NO BET
|
Do góry
|
|
|
|
|
|