[quote=Banik]
Sam grałem wiele razy w betsson na żywo i za każdym razem byłem ja, jeden podmiot wystawiający oferty za większe stawki oraz kilka osób, które z reguły przyjmowały tylko oferty, wystawiając cokolwiek sporadycznie za stawki rzędu kilka, kilkanaście euro. Tak samo jest na rynkach nie na żywo. Zresztą można sobie włączyć stronę i poobserwować. Więcej niż 99% ofert wystawia jeden i ten sam podmiot, który robi to też na live.
Dokładnie. Podobnie jest w Redbet, tutaj tak samo można wyczuć, że jakaś niewidzialna siła sprawuje pieczę nad zakładami na giełdzie. Może trudno tak jednoznacznie udowodnić, ale tak jest. Szkoda , że Betsson nie potrafi przyznać się do błędu, przypuszczam , że taki
Unibet lub Gamebookers z którymi betsson konkuruje, potrafiliby znaleźć stosowne rozwiązanie z takiego własnego błędu , ale dlaczego betsson nie ? O tym niżej ...
Nie te czasy że Polakom nie pozwalaja zakładać kont ,powiem ci że sam gdybym chciał policzyć na ile buki mnie w sumie oszukały to myśle że za te pieniądze kupiłbym niezłą fure .
Czasem warto odpóścić bukowi ale na pewno nie takiemu jak betsson który dla graczy którym udało się coś u nich wygrać daje limity 10-15 zł haha - kpina.
Jestem takiego samego zdania, może i nic nie miałbym do betsson, bo oprócz szybkich limitów - to i ja pograłem kiedyś na giełdzie w betssonie - ale strasznie rzuca się w oczy - pewna zadufałowość, jakaś pewność siebie firmy , ze są najlepsi, jedyni na świecie, ich zdanie jest ostateczne i niepodważalne. Wystarczy poczytać relacje - support - klient, oraz opisy na stronie www.
Pierwszy z brzegu przykład - zakłady live - bardzo szumne wejście, ze miało być coś czego nigdy nie było - takie informacje na stronie - ja osobiście sądziłem , ze naprawdę coś wykombinowali ciekawego - a tu proste zakłady live z 2-3 rodzajami zdarzeń. Ręce opadły.
Kolejne przykłady - zablokowali konto userowi bo grał na koleżankę, czy jej pomagał - już nie ważne - 0 konkretnej odpowiedzi, tylko przypuszczenia ze możę przeciestawne zdarzenia, ze moze IP, ze nie było weryfikacji jakieś tam ... a konkretną odpowiedź zasłania się względami bezpieczeństwa, jakimi ?
Afera na giełdzie - no tutaj wszystko jasne - zorro wyjaśnił i trudno się z nim nie zgodzić. Podszedł do sprawy bardziej psychologicznie i ma rację, bo który buk anuluje zakłady i daje rekompensaty i jeszcze mgliście tłumaczy o jakimś błędzie softu i dużej stracie przez graczy. Czy to wogole uczciwe by firma sprawująca pieczę nad giełdą , sama wystawiała tam oferty ?
Chipsdumping - był, jest i będzie nielegalny, ale pytanie brzmi następująco : skoro gracze "przewinili" tylko 100 PLN, to fair jest blokować i konfiskować ponad 20-krotnie wyższy bilans konta ? Jeżeli na koncie miałbym 10k E, a z kolegą grałbym w pokera i jedno rozdanie bym bu podarował za 2 Euro , dałbym pass z karetą asów, to co ? Już byłaby podstawa do konfiskaty całego konta ? Bo koledze dałem wygrać ileś tak euro .. Skoro potraficie udowodnić takie praktyki - to karajcie stosownie do czynu, a nie za kradzież batonika - 5 lat w więzieniu.
Oto co powyższe się rozchodzi. Gdyby na każde z powyższych watpliwości była krótka i jasna odpowiedź, nie byłoby niepotrzebnych dyskusji. O tak jest stale owijanie w bawełnę ...
Banki już kiedyś napisał, ze betsson chce być oryginalny ( chociażby przeż nietypowe bonusy, itd. ) - naprawdę udało się - tylko chyba nie pod tym zamierzonym względem.