#1320607 - 22/06/2007 00:34
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: papa_smerf]
|
addict
Meldunek: 27/09/2005
|
nie robcie jaj ze z powodu "glupiej" bukmacherki chlopaki wyjda z UE.
ale tak to jest jak robia cos ludzie ktorzy sie nie znaja i jeszcze za to biora pieniadze..... to tak jak ja bym robil ustawe o paszy dla bydla.
P.S.mysle ze jakbym przysiadl wieczorem to moglbym napisac zarys takiej ustawy ze wszyscy byliby zadowoleni.....
|
Do góry
|
|
|
|
#1321533 - 22/06/2007 06:27
[Re: john]
|
veteran
Meldunek: 05/06/2006
|
ze tak spytam...cala ta sprawa przesunie sie na wrzesien teraz.. tak...?? co caly kaczysejm jedzie na wakacje?? Nie byłbym taki pewien Gilowska napiera. A rząd jak na razie najpierw uchwala a później kombinuje żeby ustawa obowiązywała jak najdłużej mimo jej braku zgodności z konstytucją czy prawem UE. Sprawa Alicji Tysiąc też pokazuje że PIS jest gotowy zrobić wszystko aby upierać sie przy swoim i zrobić kogoś w trąbę. Białe jest czarne a czarne Białe to dewiza K*******
|
Do góry
|
|
|
|
#1323637 - 23/06/2007 02:20
|
stranger
Meldunek: 21/01/2007
|
Wiadomo juz kiedy bedzie głosowanie nad tą ustawą?
|
Do góry
|
|
|
|
#1323819 - 23/06/2007 03:21
[Re: gremlin]
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
Wiadomo juz kiedy bedzie głosowanie nad tą ustawą? ja przewiduje ze w 2012 ale chyba na jesieni! mam nadzieje ze sie nie spreza i nie zdarza przed wakacjami te lenie!! ach Wy i te Wasze pierdoły o kosmosie............pierwsze czytanie tej ustawy jest zaplanowane na następne posiedzenie Sejmu czyli 27 28 i 29 czerwca.
|
Do góry
|
|
|
|
#1323922 - 23/06/2007 03:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Nie wiadomo jednak czy część projektu nas interesująca nie przepadła. Na stronie http://www.sejm.gov.pl/prace/2007r/pos044p.htm mamy 5. Pierwsze czytanie rządowego projektu ustawy o zmianie ustawy o grach i zakładach wzajemnych (druk nr 1782) - uzasadnia Minister Finansów. OPIS PROJEKTU: - projekt dotyczy podwyższenia zryczałtowanej stawki podatku od gier na automatach o niskich wygranych ze 125 euro do 180 euro miesięcznie z jednego automatu W załączonych plikach też mowa chyba tylko wyłącznie o automatach.
|
Do góry
|
|
|
|
#1323959 - 23/06/2007 04:09
[Re: gremlin]
|
newbie
Meldunek: 19/05/2007
|
Ze strony Sejmowej wynika, że przedstawiony zostanie jedynie projekt zmiany w ustawie dotyczący podwyższenia podatku od gier na automatach. Nie wiadomo co z pozostałymi zmianami, które są niezgodne z prawem UE.
|
Do góry
|
|
|
|
#1324153 - 23/06/2007 05:02
[Re: apil64]
|
addict
Meldunek: 11/01/2006
|
to by sie zgadzało, bo w pewnym momencie to już mi ręce opadły, a wiem że ten (nie)rząd stać na wszystko.... już myslałem że nawet jawnie bezprawne i niezgodne z konstytucją RP i prawem UE ustawy będą przepychane. Niestety przez te 2 lata rządzenia PIS już nawet w to byłem gotów uwierzyć. apropo: jak Polska teraz zerwie szczyt UE, to do granic wytrzymałości doprowadzi wszystkie organy Unijne i kto wie jak to będzie... jakikolwiek drobiazg czy proces w ETS przeciwko Polsce, nie mówie tylko o hazardzie, od razu Polska przegra.... ogólnie to wiadomo jak UE nie lubi obecnego anty-europejskiego rządu Kaczyńskiego (PIS 5/10, Giertych 10/10, Lepper 6/10), bym sie nie zdziwił jakby nawet UE po takim zerwaniu szczytu próbowała po cichu wpływać na dymisje tego rządu, z którym nie mogą się rozwijać i iść do przodu.... niby nikt nie ingeruje, ale jakby polska zerwała te rozmowy, to mnie nie zdziwią kolejne ciche podchody w kierunku nowych wyborów
|
Do góry
|
|
|
|
#1324205 - 23/06/2007 05:12
|
old hand
Meldunek: 09/03/2007
|
papciu powiedz mi jak mialaby wygladac cicha ingerencja na dymisje rzadu, jakimi środkami, jakimi ludzmi chcesz moze powiedziec ze sa osrodki medialne i partie polityczne zinfiltrowane przez agenture obcych panstw powiedz mi co sugerujesz
|
Do góry
|
|
|
|
#1324279 - 23/06/2007 05:29
|
addict
Meldunek: 25/02/2006
|
to by sie zgadzało, bo w pewnym momencie to już mi ręce opadły, a wiem że ten (nie)rząd stać na wszystko.... już myslałem że nawet jawnie bezprawne i niezgodne z konstytucją RP i prawem UE ustawy będą przepychane. Niestety przez te 2 lata rządzenia PIS już nawet w to byłem gotów uwierzyć. apropo: jak Polska teraz zerwie szczyt UE, to do granic wytrzymałości doprowadzi wszystkie organy Unijne i kto wie jak to będzie... jakikolwiek drobiazg czy proces w ETS przeciwko Polsce, nie mówie tylko o hazardzie, od razu Polska przegra.... ogólnie to wiadomo jak UE nie lubi obecnego anty-europejskiego rządu Kaczyńskiego (PIS 5/10, Giertych 10/10, Lepper 6/10), bym sie nie zdziwił jakby nawet UE po takim zerwaniu szczytu próbowała po cichu wpływać na dymisje tego rządu, z którym nie mogą się rozwijać i iść do przodu.... niby nikt nie ingeruje, ale jakby polska zerwała te rozmowy, to mnie nie zdziwią kolejne ciche podchody w kierunku nowych wyborów MIAŁO BYĆ bez POLITYKI !!!!!!!!!!!!!!!!! a znów zaczynasz antykacze wątki. W referendum Polacy głosowali za silną Polską w UE a nie za silną UE w Polsce.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|