#1234100 - 19/05/2007 05:06
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: Marcin]
|
veteran
Meldunek: 22/06/2004
|
Artykuł 110b wprowadza sankcję wobec podmiotów, które pomimo otrzymania Ŝądania zablokowania strony internetowej – nie stosują się do tego Ŝądania. Wprowadzenie tej sankcji jest niezbędne dla skutecznego ograniczania dostępu do zakazanych gier internetowych. Artykuł 110c wprowadza sankcję wobec podmiotów, które otrzymały Ŝądanie zablokowania strony internetowej i nie zastosowały się do niego. W związku z tym nakłada się na nie obowiązek archiwizowania danych dotyczących uczestników gier internetowych. Niewywiązywanie się z obowiązku archiwizacji podlega karze grzywny. Dodanie --------------------- Już widzę jak Bwin blokuje stronę internetową i "sypie" graczy. Tak samo expekt, GB i reszta <hahaha>
|
Do góry
|
|
|
|
#1234120 - 19/05/2007 05:10
[Re: gremlin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2004
|
Z innej beczki.Akcyza na olej opalowy jest wprowadzana od dobrych paru lat i konca nie widać.Poza tym,politycy sami grają i nie sa to wcale jacys głupcy.i jeszcze jedno.Cos takiego jak unia europejska nie istnieje w sensie prawnym.kto nie wierzy,niech wezmie nowy dowód rejestracyjny samochodu i sprawdzi,co tam pisze.
|
Do góry
|
|
|
|
#1234121 - 19/05/2007 05:10
[Re: superges]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
superges ...obys sie nie zdziwil a jeszcze jedno dodam? wicie dlaczego ludzize jeszcze nie wyszli na ulice? bo duzo ich wyjechalo i maja w dupie ten grajdol..a reszta zyje z smonapedzajacej sie gospodarki jak sie skonczy boom ...bedziemy bic sie na ulicy
|
Do góry
|
|
|
|
#1234123 - 19/05/2007 05:11
[Re: kazow]
|
addict
Meldunek: 11/01/2006
|
nie myslalem ze kiedys to przyznam ...ale zgadzam sie z Papa Smerfem nawet w tym temacie... póki co to tylko projekt ustawy przed którym daleka droga, w każdym normalnym sejmie by był odrzucony jako bubel prawny niezgodny z wieloma punktami i to nie tylko nadrzędnego prawa Unijnego, ale niestety ten sejm socjalistów i radykałów, Lepperów, Giertychów... oni potrafią bez czytania przepychać ustawy, max buble prawne, byle dostać stołek dla parti. Polska tak krytykuje Rosję: nasze mięso takie dobre i sprawdzone, nawet delikatne żołądki Francji, Niemiec, Anglii... je kupują i zajadają, ale nie Ruskie owrzodzone przewody pokarmowe bo im to nie pasuje. Więc teraz co PIS robi? otóż: w Anglii, Irlandii, Hiszpanii, Szwecji, Danii.... expekt, Unibet, Bwin i inne, tam to nie jest uzależnienie ani choroba SPOŁECZNA, tam nie boją się o choroby, psycholi ani o <18 letnich... ale w Polsce troskliwy PIS się boi, bo przecież lepiej uzależniać się w STS i Profie niż w expie czy unibecie... O tak śmiesznym rządzie jak obecny za parę lat bedą wspominać tylko w bajkach (nomen omen pisanych przez obecnego wicepremiera DORNA) i tylko 6 latki łaskawie pośmieją się z dwóch takich kaczek co same nie mogły, a innym zakazały.
|
Do góry
|
|
|
|
#1234124 - 19/05/2007 05:11
[Re: nawoj]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Z drugiej strony tak zle i tak zle bo w moim odczuciu im wiekszy halas w sprawach bukmacherstwa w sieci tym gorzej dla graczy
Tak było dotychczas. Ale nie wiem czy aby teraz nie zostaliśmy postawieni pod ścianą i nie trzeba będzie zagrać va banque. Kiedyś taki pomysł uznałbym za szkodliwy ale coraz częściej chodzi mi po głowie stworzenie strony poświęconej w całości akcji na rzecz legalizacji e-hazardu. Nie wiem czy coś takiego już nie istnieje/istniało - jeżeli tak to proszę o linka. Taki serwis miałby racje bytu teraz, gdy nowa ustawa jest w fazie projektu oraz ewentualnie później gdy weszłaby w życie w kształcie zbliżonym do obecnego i mielibyśmy "okres przejściowy" (bez gry) do momentu pełnej legalizacji. Co mogłoby się znaleźć w takim serwisie? Możnaby zacząć od kampanii informacyjnej mającej na celu szerszą publikę niejako oswoić z internetowym hazardem. Czas już skończyć ze stereotypami przestawiającymi graczy jako uzależnionych, nierzadko nieletnich ludzi z półświatka a samego e-hazardu jako wielkiej pralni brudnych pieniędzy. A takie stereotypy cały czas niestety pokutują w społeczeństwie - patrz choćby uzasadnienie projektu ustawy. Pokazać dalej, że o ile hazard jako taki niesie ze sobą pewne zagrożenia, to nie są one większe w przypadku gdy rzecz dzieje się w Internecie, a czasem są nawet mniejsze (moim zdaniem na przykład zakaz gry nieletnim dużo łatwiej ominąć u naziemnych). W dalszej kolejności możnaby przejść do bardziej lub mniej łagodnych form nacisku na ustawodawców. Mam tu na myśli akcje typu zbiorowe wysłyłanie maili, zbieranie podpisów, umieszczenie na stronie listy organizacji i znanych osób, które popierają ideę legalizacji. Ponadto strona zbierałaby w jednym miejscu wszystkie dotyczące tematu wzmianki w mediach, omówienie sytuacji w innych krajach, ewentualnie analizy i opracowania, które też są ogólnodostępne w Internecie. Jeżeli pomysł by wypalił to jakiś wkład firm bezpośrednio zainteresowanych legalizacją też byłby możliwy. Moim zdaniem sprawa jest na tyle poważna, że można przenieść ją poza forum, gdzie rozmywa się w rzece chaotycznych komentarzy i otworzyć taką stronę. Co o tym sądzicie? Czy może nam to zaszkodzić? Teraz już chyba nie...
|
Do góry
|
|
|
|
#1234138 - 19/05/2007 05:17
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/10/2005
|
niewiadomo czy się śmiać czy płakać z tego ... będziemy typowali u naziemnego monopolisty po kursach 1.35 - 1.35 w obie strony :/
Nawet mi się nie chce czytać tej ustawy do końca ...
Tak ja Kazow napisał - wszystko zlikwidowane - ludzie pracujacy dla buków na bruk, Ci co zarabiali na bukach albo wyjadą, albo zmiana profesji, stronki typerskie i inne serwisy padną, fora się załamią, firmy nie będą nic sponsorować .. po co to wszystko ? Komu to przeszkadzało ? Przecież to śmieszne twierdzić, ze jak buków internetowych nie będzie to wszyscy rzucą się na naziemne ...
Trzeba działać, przedstawić posłom opozycji ten bubel prawny , wytłumaczyć, bukmacherka internetowa to nie hazard, to potężny przemysł, z którego i państwo może mieć profity - tyle że nie bezpośrednio, ale tego widać autorzy ustawy nie rozumieją ...
Będzie jeszzce czas by opracować coś konkretnego i napisać ... Trzeba liczyć, że ta ustawa nie znajdzie uznania w oczach większości posłów ....
|
Do góry
|
|
|
|
#1234139 - 19/05/2007 05:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2005
|
Artykuł 110b wprowadza sankcję wobec podmiotów, które pomimo otrzymania Ŝądania zablokowania strony internetowej – nie stosują się do tego Ŝądania. Wprowadzenie tej sankcji jest niezbędne dla skutecznego ograniczania dostępu do zakazanych gier internetowych. Artykuł 110c wprowadza sankcję wobec podmiotów, które otrzymały Ŝądanie zablokowania strony internetowej i nie zastosowały się do niego. W związku z tym nakłada się na nie obowiązek archiwizowania danych dotyczących uczestników gier internetowych. Niewywiązywanie się z obowiązku archiwizacji podlega karze grzywny. Dodanie
Za 2 lata TO będzie jedyna strona dostępna w sieci z terytorium kaczogradu.
|
Do góry
|
|
|
|
#1234156 - 19/05/2007 05:21
[Re: z o ® r o]
|
addict
Meldunek: 11/01/2006
|
tak przy okazji, korespondowalem juz z paroma bukami, i ich sytuacja jest naprawde prosta:
1. nie mozna zbanowac ich stron internetowych bo to legalne UNIJNE firmy
2. nie mozna zakazac polakom wchodzić tu, tu i tu, bo staniemy się czymś jak Białoruś, Rosja i Chiny... a nawet dziś Merkel i Amoroso podkreślali: każdy unijny kraj musi miec wysoce rozwiniętą demokrację i WOLNOŚĆ. PIS by tak spróbował to od razu by był w całej europie skandal, że w polsce są zapędy Łukaszenkowskie, cenzura, banowanie społeczeństwa, zakazy, niszczenie swobodnej wymiany usług....
CZYLI BLOKOWANIE PODSTAWOWYCH IDEI UE !!!! Tego nawet PIS sie boi, chociaż podobno głupi się niczego nie boi...
|
Do góry
|
|
|
|
#1234160 - 19/05/2007 05:22
[Re: moonlight]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Tak ja Kazow napisał - wszystko zlikwidowane - ludzie pracujacy dla buków na bruk, Ci co zarabiali na bukach albo wyjadą, albo zmiana profesji, stronki typerskie i inne serwisy padną, fora się załamią, firmy nie będą nic sponsorować .. po co to wszystko ? Komu to przeszkadzało ?
Jest wyjście dla graczy. Po prostu trzeba będzie stworzyć nie strony bukmacherskie a niby sportowe z podtekstem dla wtajemniczonych . Myślę, że strona ukierunkowana na serwis bardziej sportowy niż bukmacherski wybroni się o ile treści jej będą zachęcające. Jeśli chodzi o monopol to już nie długo PiS przestanie rządzić myślę, że PO nie posunię się do takich drastycznych kroków. .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1234177 - 19/05/2007 05:29
[Re: Ignorator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2005
|
Jeśli chodzi o monopol to już nie długo PiS przestanie rządzić myślę, że PO nie posunię się do takich drastycznych kroków. Tą ustawę sygnuje osoba 3 lata temu będąca kreatorem polityki gospodarczej PO. Ale racja - nie chce mi się wierzyć, że Platforma byłaby zdolna podjąć działania godzące w podstawowe zasady UE takie chociażby jak wolność przepływu usług czy wolność przepływu kapitału.
|
Do góry
|
|
|
|
#1234179 - 19/05/2007 05:29
[Re: papa_smerf]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
a nawet dziś Merkel i Amoroso podkreślali Papa, a jak jest w Niemczech? Z tego co wiem to są dużo bliżej wprowadzenia monopolu niż my o ile jeszcze tego nie zrobili.
|
Do góry
|
|
|
|
#1234185 - 19/05/2007 05:31
[Re: kazow]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
papa_smerf : a jak Giertch oglosil ze ewolucja Darwina to kit ...to nie bylo skandalu?
Lepper w rzadzie i sex afery to nie skandal? tasmy Beggerowej to nie skandal? ich wali skandal, dla nich to chleb powszedni wstydu nie maja
Ignorator: ale czy bedziesz chcial ryzykowac ze sie pojawia panowie i kaza sie tlumaczyc? wsadza w bryke i przymkna na troche? i ansla US? Kazow ja tam mogę grać i w Toto-Mixie. Poza tym mówię o stworzeniu serwisu gdzie nie będą reklamować się buki, ale inne produkty. Dlatego projekt bardziej nastawiony na sport może sprawdzić się.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|