#1239135 - 21/05/2007 05:36
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: SyKo]
|
journeyman
Meldunek: 21/03/2005
|
xyzen, o jakiej kasie mowisz ? O tej ktora zamierzasz przegrac w totomixie? Ja zlodziejom nie dam zarobic nawet zlotowki... Marza przekraczajaca grubo 50 % to jest juz maxymalna przesada. To juz wiekszy zwrot chyba maja maszyny stojace w pubach i barach Jesli rzeczywiscie sprawdzi sie najgorszy scenariusz to moja noga duzo szybciej postanie na obczyznie niz w zapyzialym toto-mixie. SyKo Mówię o mojej kasie jaka trzaskam i moge trzaskać u w internecie .TO JEST MOJA KASA!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1239181 - 21/05/2007 05:47
[Re: z o ® r o]
|
addict
Meldunek: 11/01/2006
|
Kluczowe pytanie moim zdaniem to czy ta nowelizacja jest zgodna z prawem UE? Bo albo jest albo nie jest. Ministerstwo twierdzi, że jest. Czy firma mająca licencję w jednym kraju UE może być legalnie blokowana w drugim? Czy skoro zrezygnowano z wprowadzenia monopolu ETS stanie po naszej stronie? jak może być zgodna jak nie jest ?!?!?!? stanowisko UE jest jasne, zakaz monopoli oraz blokowania rynku w tej branży. DUŻOOOO MĄDRZEJSZE GŁOWY ROBIŁY już zakaz na hazard w internecie totalny np. w Holandi czy Francji, i co ?! Unia nasłała na nich komisje i jeszcze do jesieni tego roku MUSZĄ otworzyc swój rynek hazardowy w sieci. To samo tyczy się Niemiec które miały monopol czy Włoch. Kraje jak Dania, Szwecja, Węgry już się poddały UE i podpisały to i otworzyły swoją sieć.
|
Do góry
|
|
|
|
#1239210 - 21/05/2007 05:54
[Re: papa_smerf]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
jak może być zgodna jak nie jest ?!?!?!? stanowisko UE jest jasne, zakaz monopoli oraz blokowania rynku w tej branży. DUŻOOOO MĄDRZEJSZE GŁOWY ROBIŁY już zakaz na hazard w internecie totalny np. w Holandi czy Francji, i co ?! Unia nasłała na nich komisje i jeszcze do jesieni tego roku MUSZĄ otworzyc swój rynek hazardowy w sieci. To samo tyczy się Niemiec które miały monopol czy Włoch. Kraje jak Dania, Szwecja, Węgry już się poddały UE i podpisały to i otworzyły swoją sieć.
W takim razie sprawa jest prosta W chwili obecnej jest to projekt MF i został skierowany do uzgodnień międzyresortowych ( między innymi musi się wypowiedziec Urząd Komitetu Integracji Europejskiej na temat zgodności z regulacjami unijnymi
Naszym pierwszym "targetem" powinno być UKIE. Działać trzeba szybko skoro już ten projekt jest u nich.
|
Do góry
|
|
|
|
#1239276 - 21/05/2007 06:09
[Re: zbycho]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
Panowie ( nie widziałem żadnej Pani wypowiadającej się ) bez histerii (wiekszośc z wypowiedzi odbieram jako bardzo histeryczne ) na poczatek może trochę usystematyzowania stanu sprawy: W chwili obecnej jest to projekt MF i został skierowany do uzgodnień międzyresortowych ( między innymi musi się wypowiedziec Urząd Komitetu Integracji Europejskiej na temat zgodności z regulacjami unijnymi , uzgodnienia te zakladając super extra pilny termin wprowadzenia ( wszytkie późniejsze terminy będe wskazywał według tego kryterium ) będa trwały co najmniej miesiąc. Po uzgodnieniach resortowych wniosek trafi do Sejmu i musi trafić na posiedzenie sejmu , które na 100% skieruje go do Komisji Sejmowej ( termin minimum 30 dni ). W pracach komisji ( conajmniej 2 - ustawodawcza oraz prawdopodobnie finansów , byc może również komisja sportu ) odbedzie sie decydująca walka o ostateczny kształt ustawy. Na tym etapie na 100% będzie się odbywać loobing ( zwłaszcza lobby powiązanego z automatami - które przy ostatniej nowelizacji ustawy przeprowadziło całkiem udane zmiany w treści nowelizacji na korzyść tej branży i obecnie będzie podobnie ). Osobiście nie przypuszczam , żeby doszło do loobingu ze stron firm bukmacherskich ( może sie myle lecz takie jest moje zdanie) Prace w komisjach będa trwały około 1- 2 miesięcy, nastepnie projekt trafi pod obrady sejmu ( około 1 miesiąc ) i po przegłosowaniu i odrzeceniu wniosków mniejszości znów trafi do komisji, gdzie znów będzie się mielił około 1-2 . Nastepnie ponownie trafi pod obrady sejmu gdzie pewnie będzie odbywac się burzliwa dyskuja na temat automatów do gry ( byc może również na temat zapisu art 3 ) i zostanie uchwalona w formie wygodnej dla obecnie rzadzącej koalicji. Tak uchwalona ustawa trafi do Senatu ( około 1 miesiąca ) gdzie Senat zapewnie skieruje ja do swoich komisji ( gdzie znów wejda do pracy loobyści ) Mniej więcej po miesiącu Senat uchwali poprawki do ustawy i ustawa ponownie trafi do Sejmu , gdzie znów trafi do Komisji i po około misiącu czasu Sejm odrzuci zbedne zdaniem rządzącej koalicji poprawki Senatu i trafi do prezydenta, który zapewne ją podpisze ( około miesiac czasu na te kroki ) Byc może ktoś ją zaskarży do Trybunału konstytucyjnego ( stosunkowo mało prawdopodobne ) i zostanie opublikowana w dzienniku Ustaw i zacznie obowiązywac . Realnie według mnie z poczatkiem 2008 roku przy bardzo sprzyjających okolicznościach. W tej sytuacji od 2008 roku wejdzie zakaz gry w Internecie i rząd będzie się tarmosił z Unia Europejską, a to już potrwa lata ... taa... „Art. 52d. 1. Pracownicy szczególnego nadzoru podatkowego, inspektorzy kontroli skarbowej, pracownicy jednostek organizacyjnych kontroli skarbowej, funkcjonariusze Policji, Centralnego Biura Antykorupcyjnego i Agencji Bezpiecze stwa Wewn trznego, na zasadach i w trybie przewidzianych w odr bnych przepisach, maj prawo monitorowania urz dze przetwarzaj cych i przechowuj cych informacje oraz dane dotycz ce gier internetowych, a tak e dane ich uczestników, oraz monitorowania tre ci internetowych. Organ upowa niaj cy te osoby mo e wyst pi do odpowiednich organów pa stw nale cych do Europejskiego Obszaru Gospodarczego o współprac przy monitorowaniu takich urz dze w tych pa stwach, je eli b d mieli uzasadnione podejrzenie, Ŝ e na tych urz dzeniach s urz dzane lub prowadzone gry internetowe. a to co nizej jest zgodne z UE i juz bedzie problem... . Banki maj obowi zek analizy transakcji, równie przy u yciu kart płatniczych, realizowanych w krótkim czasie, na jednym rachunku, na niewielkie kwoty, których okoliczno ci wskazuj na popełnienie czynów, o których mowa w art. 107, 109 lub 110 Kodeksu karnego skarbowego, i zawiadomi o tym fakcie organ wykonuj cy szczególny nadzór podatkowy wraz ze wszystkimi posiadanymi danymi o posiadaczu rachunku.
|
Do góry
|
|
|
|
#1239308 - 21/05/2007 06:20
[Re: KUERTEN.]
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
Panowie ( nie widziałem żadnej Pani wypowiadającej się ) bez histerii (wiekszośc z wypowiedzi odbieram jako bardzo histeryczne ) na poczatek może trochę usystematyzowania stanu sprawy: W chwili obecnej jest to projekt MF i został skierowany do uzgodnień międzyresortowych ( między innymi musi się wypowiedziec Urząd Komitetu Integracji Europejskiej na temat zgodności z regulacjami unijnymi , uzgodnienia te zakladając super extra pilny termin wprowadzenia ( wszytkie późniejsze terminy będe wskazywał według tego kryterium ) będa trwały co najmniej miesiąc. Po uzgodnieniach resortowych wniosek trafi do Sejmu i musi trafić na posiedzenie sejmu , które na 100% skieruje go do Komisji Sejmowej ( termin minimum 30 dni ). W pracach komisji ( conajmniej 2 - ustawodawcza oraz prawdopodobnie finansów , byc może również komisja sportu ) odbedzie sie decydująca walka o ostateczny kształt ustawy. Na tym etapie na 100% będzie się odbywać loobing ( zwłaszcza lobby powiązanego z automatami - które przy ostatniej nowelizacji ustawy przeprowadziło całkiem udane zmiany w treści nowelizacji na korzyść tej branży i obecnie będzie podobnie ). Osobiście nie przypuszczam , żeby doszło do loobingu ze stron firm bukmacherskich ( może sie myle lecz takie jest moje zdanie) Prace w komisjach będa trwały około 1- 2 miesięcy, nastepnie projekt trafi pod obrady sejmu ( około 1 miesiąc ) i po przegłosowaniu i odrzeceniu wniosków mniejszości znów trafi do komisji, gdzie znów będzie się mielił około 1-2 . Nastepnie ponownie trafi pod obrady sejmu gdzie pewnie będzie odbywac się burzliwa dyskuja na temat automatów do gry ( byc może również na temat zapisu art 3 ) i zostanie uchwalona w formie wygodnej dla obecnie rzadzącej koalicji. Tak uchwalona ustawa trafi do Senatu ( około 1 miesiąca ) gdzie Senat zapewnie skieruje ja do swoich komisji ( gdzie znów wejda do pracy loobyści ) Mniej więcej po miesiącu Senat uchwali poprawki do ustawy i ustawa ponownie trafi do Sejmu , gdzie znów trafi do Komisji i po około misiącu czasu Sejm odrzuci zbedne zdaniem rządzącej koalicji poprawki Senatu i trafi do prezydenta, który zapewne ją podpisze ( około miesiac czasu na te kroki ) Byc może ktoś ją zaskarży do Trybunału konstytucyjnego ( stosunkowo mało prawdopodobne ) i zostanie opublikowana w dzienniku Ustaw i zacznie obowiązywac . Realnie według mnie z poczatkiem 2008 roku przy bardzo sprzyjających okolicznościach. W tej sytuacji od 2008 roku wejdzie zakaz gry w Internecie i rząd będzie się tarmosił z Unia Europejską, a to już potrwa lata ... taa... „Art. 52d. 1. Pracownicy szczególnego nadzoru podatkowego, inspektorzy kontroli skarbowej, pracownicy jednostek organizacyjnych kontroli skarbowej, funkcjonariusze Policji, Centralnego Biura Antykorupcyjnego i Agencji Bezpiecze stwa Wewn trznego, na zasadach i w trybie przewidzianych w odr bnych przepisach, maj prawo monitorowania urz dze przetwarzaj cych i przechowuj cych informacje oraz dane dotycz ce gier internetowych, a tak e dane ich uczestników, oraz monitorowania tre ci internetowych. Organ upowa niaj cy te osoby mo e wyst pi do odpowiednich organów pa stw nale cych do Europejskiego Obszaru Gospodarczego o współprac przy monitorowaniu takich urz dze w tych pa stwach, je eli b d mieli uzasadnione podejrzenie, Ŝ e na tych urz dzeniach s urz dzane lub prowadzone gry internetowe. a to co nizej jest zgodne z UE i juz bedzie problem... . Banki maj obowi zek analizy transakcji, równie przy u yciu kart płatniczych, realizowanych w krótkim czasie, na jednym rachunku, na niewielkie kwoty, których okoliczno ci wskazuj na popełnienie czynów, o których mowa w art. 107, 109 lub 110 Kodeksu karnego skarbowego, i zawiadomi o tym fakcie organ wykonuj cy szczególny nadzór podatkowy wraz ze wszystkimi posiadanymi danymi o posiadaczu rachunku. GUGA,czyżbyś lobbował za uchwaleniem tej "ustawy", co niby jest zgodne z UE,że Bank ma obowiązek analizowac transakcje---nikt tego nie neguje,a może też jest zgodne z UE,że sobie prześle na MB z 500 zeta i pogram na BAW---tego też nikt z nas nie neguje.......to teraz co nie jest zgodne z UE bo chyba się pogubiłeś..pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1239318 - 21/05/2007 06:23
[Re: AGASSI]
|
|
W UE e-hazard jest legalny i żadna ptasia ustawa tego nie zmieni,jedynie przez kilka miechów możemy mieć dyskomfort "nielegalności"legalnego ......ps. już to widze jak zamykają ludzi za granie w necie za bon 5 zł na Bet-at-home.
|
Do góry
|
|
|
|
#1239320 - 21/05/2007 06:25
|
Carpal Tunnel
|
ok wplac 500 zeta a wyplac po jakims czasie 1500 nawet po 100 zl oczywiscie po wejsciu tego
Banki maj obowi zek analizy transakcji, równie przy u yciu kart płatniczych, realizowanych w krótkim czasie, na jednym rachunku, na niewielkie kwoty, których okoliczno ci wskazuj na popełnienie czynów, o których mowa w art. 107, 109 lub 110 Kodeksu karnego skarbowego, i zawiadomi o tym fakcie organ wykonuj cy szczególny nadzór podatkowy wraz ze wszystkimi posiadanymi danymi o posiadaczu rachunku.
w razie czego jak sie wytlumaczysz tym panom
Pracownicy szczególnego nadzoru podatkowego, inspektorzy kontroli skarbowej, pracownicy jednostek organizacyjnych kontroli skarbowej, funkcjonariusze Policji, Centralnego Biura Antykorupcyjnego i Agencji Bezpiecze stwa Wewn trznego, na zasadach i w trybie przewidzianych w odr bnych przepisach,
|
Do góry
|
|
|
|
#1239330 - 21/05/2007 06:29
|
Carpal Tunnel
|
W UE e-hazard jest legalny i żadna ptasia ustawa tego nie zmieni,jedynie przez kilka miechów możemy mieć dyskomfort "nielegalności"legalnego ......ps. już to widze jak zamykają ludzi za granie w necie za bon 5 zł na BAH. czyli teraz grasz legalnie ??
|
Do góry
|
|
|
|
#1239338 - 21/05/2007 06:30
|
|
ok wplac 500 zeta a wyplac po jakims czasie 1500 nawet po 100 zl oczywiscie po wejsciu tego
Banki maj obowi zek analizy transakcji, równie przy u yciu kart płatniczych, realizowanych w krótkim czasie, na jednym rachunku, na niewielkie kwoty, których okoliczno ci wskazuj na popełnienie czynów, o których mowa w art. 107, 109 lub 110 Kodeksu karnego skarbowego, i zawiadomi o tym fakcie organ wykonuj cy szczególny nadzór podatkowy wraz ze wszystkimi posiadanymi danymi o posiadaczu rachunku.
w razie czego jak sie wytlumaczysz tym panom
Pracownicy szczególnego nadzoru podatkowego, inspektorzy kontroli skarbowej, pracownicy jednostek organizacyjnych kontroli skarbowej, funkcjonariusze Policji, Centralnego Biura Antykorupcyjnego i Agencji Bezpiecze stwa Wewn trznego, na zasadach i w trybie przewidzianych w odr bnych przepisach,
patrz mój post wyżej.......w UE to jest legalne i tyle,więc niech ci panowie z ABW czy CBA udowodnią,że w UE to jest nielegalne albo że wyprałem własne legalne 500 zeta albo że skorumpowałem kogoś bo akurat wygrała CHELSEA a nie MU......naprawde w świetle tylu wygranych spraw przed ETS te groźby brzmią trywialnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1239340 - 21/05/2007 06:31
|
|
W UE e-hazard jest legalny i żadna ptasia ustawa tego nie zmieni,jedynie przez kilka miechów możemy mieć dyskomfort "nielegalności"legalnego ......ps. już to widze jak zamykają ludzi za granie w necie za bon 5 zł na BAH. czyli teraz grasz legalnie ?? oczywiście,że tak a co już do mnie mkniesz na sygnale ???
|
Do góry
|
|
|
|
#1239345 - 21/05/2007 06:34
|
Carpal Tunnel
|
W UE e-hazard jest legalny i żadna ptasia ustawa tego nie zmieni,jedynie przez kilka miechów możemy mieć dyskomfort "nielegalności"legalnego ......ps. już to widze jak zamykają ludzi za granie w necie za bon 5 zł na BAH. czyli teraz grasz legalnie ?? oczywiście,że tak a co już do mnie mkniesz na sygnale ??? cos mi sie wydaje ze sie troche mylisz, a w zasadzie mam pewnosc ze jestes w bledzie !
|
Do góry
|
|
|
|
#1239354 - 21/05/2007 06:39
|
|
W UE e-hazard jest legalny i żadna ptasia ustawa tego nie zmieni,jedynie przez kilka miechów możemy mieć dyskomfort "nielegalności"legalnego ......ps. już to widze jak zamykają ludzi za granie w necie za bon 5 zł na BAH. czyli teraz grasz legalnie ?? oczywiście,że tak a co już do mnie mkniesz na sygnale ??? cos mi sie wydaje ze sie troche mylisz, a w zasadzie mam pewnosc ze jestes w bledzie ! 1.w UE e-hazard jest legalny 2.Polska jest w UE 3.mkniesz na sygnale..........gdzie się myle ???
|
Do góry
|
|
|
|
#1239359 - 21/05/2007 06:41
[Re: z o ® r o]
|
addict
|
W chwili obecnej jest to projekt MF i został skierowany do uzgodnień międzyresortowych ( między innymi musi się wypowiedziec Urząd Komitetu Integracji Europejskiej na temat zgodności z regulacjami unijnymi
Naszym pierwszym "targetem" powinno być UKIE. Działać trzeba szybko skoro już ten projekt jest u nich. niestety, ale jak już kolega zbycho powiedział, UKIE też są pisiakami... osaczeni jesteśmy TUTAJ, W POLSCE.
|
Do góry
|
|
|
|
#1239364 - 21/05/2007 06:44
|
addict
|
W UE e-hazard jest legalny i żadna ptasia ustawa tego nie zmieni,jedynie przez kilka miechów możemy mieć dyskomfort "nielegalności"legalnego ......ps. już to widze jak zamykają ludzi za granie w necie za bon 5 zł na BAH. w UE, jako całości, też jest to kwestia wciąż niezapisana ustawowo ale stanowisko UE i KE i wszystkie wyroki ETS jasno pokazują ich stanowcze stanowisko popierające e-hazard.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|