Sorry Sani ze jednak mniej konkretnie ale widze ze nikt nie spieszy z odpowiedzia..
Ja jakis czas temu gdy jeszcze nie wiedzialem ile to moze trwac zrobilem taki myk i potem 30 DNI!! czekalem na odblokowanie srodków przez VISA/INTELIGO. Gwoli scislosci kase widzialem na koncie w Inteligo ale ruzsyc jej nie moglem.
Gdy pomeczylem troche temat dowiedzialem sie ze gdybym zdobyl od Jakis kwit od MB potwierdzajacy ta wplate to Inteligo by mi to siano udostepnilo do wyplaty ale jak dobrze wiemy MB robi wszystko zeby kontakt z nimi byl utrudniony wiec poddalem sie na tym etapie i czekalem 1mc na gotowke.
Pozdrawiam i jesli sie nic nie zmienilo odradzam ten typ wycofywania kasy z MB
Doq
kase mozna odblokowac banalnie prosto z Inteligo...oni blokuja kase ze wzgledow bezpieczenstwa, jesli zwrot na karte jest wyzszy niz depozyt i blokuja ja na 30 dni, odblokowac ja mozna piszac REKLAMACJE na maila do inteligo, tutaj wzor podany ponad rok temu w temacie "inteligo"
trzeba tylko go "lekko" zmienic, bo to zwrot z mb, a nie z buka, wystarczy zrobi zrzut ekrany z widoczna transakcja gdzie mamy ten zwrot na karte i dolaczyc go do tego maila
Witam,
pisze do działu reklamacji w związku z zablokowaniem pieniędzy na
koncie o numerze: *****************. Pieniądze, które
zostały zablokowane są środkami wygranymi w zakładach
bukmacherskich. Pieniądze te zostały wypłacone na konto w
inteligo jako zwrot na karte. Załączam screen'a na którym widać, że środki zostały wypłacone z konta w xxxxxx.com. W zwiazku z powyższym moim zdaniem nie ma powodu by blokować owe środki. Prosiłbym bardzo o ich odblokowanie, w sytuacji w której obecnie jestem pieniądze te bardzo by się przydały.
Dziękuje za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.