Strona 35 z 41 < 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 40 41 >
Opcje tematu
#1276434 - 05/06/2007 00:29 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: AGASSI]
papa_smerf Offline
addict

Meldunek: 11/01/2006
dobre 2 artykuły ale ten ostatni "Unia wspiera ladbrokes" jest jakiś niedorzeczny, przecież co ma Unia do Norwegi. Norwegia jest poza UE, w dupie może mieć wyroki ETS i nakazy KE... dziwny ten artykuł. Te 2 powyżej bardzo dobre \:\)

Do góry
Bonus: Unibet
#1276583 - 05/06/2007 01:30 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Tak, ale Norwegia należy do jakiejś wspólnej europejskiej strefy gospodarczej.

Do góry
#1276598 - 05/06/2007 01:46 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
BAHmVIP Offline
addict

Meldunek: 25/02/2006
Originally Posted By: papa_smerf
dobre 2 artykuły ale ten ostatni "Unia wspiera ladbrokes" jest jakiś niedorzeczny, przecież co ma Unia do Norwegi. Norwegia jest poza UE, w dupie może mieć wyroki ETS i nakazy KE... dziwny ten artykuł. Te 2 powyżej bardzo dobre \:\)

Jesteś papa_smerf czy smerf_maruda ?

Europejskie Stowarzyszenie Wolnego Handlu, European Free Trade Association, EFTA

http://pl.wikipedia.org/wiki/Europejskie_Stowarzyszenie_Wolnego_Handlu

http://portalwiedzy.onet.pl/58035,,,,europejskie_stowarzyszenie_wolnego_handlu,haslo.html

Europejski Obszar Gospodarczy, European Economic Area, EEA:
http://portalwiedzy.onet.pl/87403,,,,europejski_obszar_gospodarczy,haslo.html

..Porozumienie o EEA zakłada swobodny przepływ
artykułów przemysłowych (brak ceł), usług, siły roboczej,
kapitału i osób pomiędzy państwami członkowskimi
oraz jednolity system wolnej konkurencji oparty na ustawodawstwie UE. ...

Do góry
#1276602 - 05/06/2007 01:50 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: AGASSI]
papa_smerf Offline
addict

macie racje, jakoś zlały mi się oba artykuły w jeden o ETS \:\) kolejny dobry znak, nie tylko UE, KE, ETS (instytucje unijne) ale nawet ESWH jest po naszej, wolno-rynkowej stronie \:\)

Do góry
#1278171 - 05/06/2007 22:06 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Zakaz internetowego hazardu

Ministerstwo Finansów wycofało się z planów objęcia monopolem państwa gier i zakładów wzajemnych w internecie. Zamiast tego chce wprowadzić do ustawy całkowity zakaz internetowego hazardu.

- Internetowa prohibicja łamie Traktat Wspólnot Europejskich, a w szczególności zapisy o swobodzie świadczenia usług na jednolitym rynku - mówi dr Tomasz Teluk z Instytutu Globalizacji.

Dodaje, że takiego zdania jest Europejski Trybunał Sprawiedliwości, który zakazał dyskryminacji przedsiębiorców tego sektora z innych krajów UE.

- Nie jest zatem prawdą, jakoby zakaz był wymierzony przeciwko firmom zarejestrowanym w rajach podatkowych, lecz w legalnych przedsiębiorców z Wielkiej Brytanii, Holandii, Austrii, Malty czy Cypru - twierdzi Tomasz Teluk.

Podobnego zdania jest Tomasz Zahorski, prawnik w Kancelarii Prawnej Chałas i Wspólnicy.

- Wprowadzenie zakazu urządzania i prowadzenia działalności w zakresie gier i zakładów wzajemnych w internecie jest nierozsądne w momencie trwania w całej Unii niezwykle ożywionej debaty w zakresie państwowych monopoli hazardowych oraz negowania zakazywania przez poszczególne państwa hazardu internetowego. Świadczą o tym chociażby świeże przykłady Węgier, Danii, Finlandii czy też Niemiec - twierdzi nasz rozmówca.

- Zamiast więc skrywać się za merytorycznie słabymi, niekonsekwentnymi i różnicującymi deklaracjami o zapobieganiu wzrostowi uzależnień wśród graczy (czyżby hazard nie przez internet oraz ten w gestii państwa uzależniał mniej?), ustawodawca powinien należycie uregulować możliwość prowadzenia ehazardu w Polsce - argumentuje Tomasz Zahorski.

Do góry
#1278929 - 06/06/2007 01:33 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: AGASSI]
robert423 Offline
veteran

Meldunek: 05/06/2006
15 lat samoobrony .

Moze jakąś partię załozymy??

Porównując politykę z bukmacherką, chyba ta pierwsza jest dużo bardziej dochodowa.

Do góry
#1280912 - 06/06/2007 23:42 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
Czarny40 Offline
stranger

Meldunek: 12/06/2006
jest furtka, nie tylko na to ale na wszystko dzięki KONSTYTUCJI:

- wystarczy zebrać 500.000 podpisów pełnoletnich polaków że chcę referendum w celu rozpisania nowych wyborów

mając taką ilość podpisów konstytucja gwarantuje że musi być legalnie takie referendum zrobione.

wiemy jakie są ogólne nastawienia polaków i na 90% by byli za nowymi wyborami.

także ani ta ani inne chore przyszłe ustawy by nie weszła w życie. Następnie by wygrała Platforma i jeśli ich liberalizm to nie są tylko gołe słówka to raczej na pewno by poprawili tą ustawe na bardziej otwartą i poprawną...

http://www.referendum2007.org/

Do góry
#1282221 - 07/06/2007 05:59 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: Czarny40]
papa_smerf Offline
addict

przydałyby sie w koncu stanowcze dyrektywy Unijne dot. tego tematu. Zarówno KE jak i ETS by sobie mase pracy zaoszczedziły, bo teraz ich prawomocne, twarde stanowisko jest znane, ale po co te procesy i kombinacje rządów \:\)

Posłanka Partii Europejskich Socjalistów poruszyła sprawę hazardu i zakładów sportowych na posiedzeniu Parlamentu europejskiego.

Arlene McCarthy (Partia Europejskich Socjalistów, Wielka Brytania) zadała ustne zapytanie dotyczące hazardu i zakładów sportowych Komisarzowi Charliemu McCreevy`emu podczas obrad Parlamentu Europejskiego w Strasburgu. Pani McCarty zapytała Komisji o zaangażowanie Państw Członkowskich w sprawie międzynarodowego porozumienia w kwestii standardów i zasad regulacji elektronicznego hazardu. McCreevy odparł iż jest mało prawdopodobnym zdobycie politycznej zgody w tej sprawie wszystkich Państw Członkowskich.

Do góry
#1282490 - 07/06/2007 15:04 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
Vami Offline
enthusiast

Meldunek: 11/12/2004
Grecy probowali zakazac i nie mogli. Unia na szczescie na to nie pozwoli. Wiec niech sobie Kaczorki kwacza jak w przypadku Rozpudy.

Do góry
#1282544 - 07/06/2007 16:16 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: Vami]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Jak to nie mogli? Z tego co wiem to nawet monopol państwowy jest u nich. Ostatnio głośno było o aresztowaniu osoby, która próbowała działać jako pośrednik między greckimi graczami a bukmacherami.

Do góry
#1282630 - 07/06/2007 17:17 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: z o ® r o]
papa_smerf Offline
addict

grecy nie mogą i mają czas do jesieni tego roku, podobnie jak wiele innych kraów (francja, niemcy, holandia...) na otworzenie całkowite rynku dla bukmacherów EU. Jak chcą zorro to niech sobie aresztują, ale tylko narażają państwo na wysokie odszkodowania bo ETS uchyli wyroki jeśli skazano legalnego unijnego przedsiębiorce, np. z Malty.

Do góry
#1283630 - 07/06/2007 23:24 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: z o ® r o]
papa_smerf Offline
addict

Reklamy Betsson w polskich stacjach TV!

Betsson.com jako pierwsza firma z branży hazardu internetowego rozpoczęła kampanię reklamową w TV na terenie Polski!

Kampania Betsson na Discovery Channel będzie trwała 2 miesiące i prezentowane są 3 reklamówki: Zakład, Pokerzysta i Ruletka, które w zabawny sposób pokazują e-rozrywkę pokazaną przez pryzmat codzinnego życia.

Najważniejsze jest jednak to, że Discovery Channel jako pierwsza TV nadawana w Polsce zgodziła się wyemitować reklamę notowanej na giełdzie w Sztokholmie firmy Betsson.

Jesteśmy przekonani, że to kolejny krok milowy w unormowaniu sytuacji legalnie działających firm europejskich z branży e-rozrywki w Polsce!

Do góry
#1285229 - 08/06/2007 22:56 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: Czarny40]
xyzen Offline
journeyman

Meldunek: 21/03/2005
Originally Posted By: Czarny40

- wystarczy zebrać 500.000 podpisów pełnoletnich polaków że chcę referendum w celu rozpisania nowych wyborów

mając taką ilość podpisów konstytucja gwarantuje że musi być legalnie takie referendum zrobione.
także ani ta ani inne chore przyszłe ustawy by nie weszła w życie. Następnie by wygrała Platforma i jeśli ich liberalizm to nie są tylko gołe słówka to raczej na pewno by poprawili tą ustawe na bardziej otwartą i poprawną...

Ten link i ten cytat naprawdę godne są uwagi , z tego co się orientuję jest kilka grup branżowych ludzi niezadowolnych z obecnego stanu rzeczy . Niestety podobnie jak nasza nie są one tak liczne i pojednynkę niewiele znaczą ;

Proszę więc przyłączmy się WSZYSCY !!! do tego referendum
Może przestaną nas nękać tymi głupimi pomysłami może zaczną rządzić nami bardziej rozsądni i bez kryminalistów...
P.o.z

Do góry
#1285260 - 08/06/2007 23:06 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: xyzen]
BAHmVIP Offline
addict

Originally Posted By: xyzen
Originally Posted By: Czarny40

Ten link i ten cytat naprawdę godne są uwagi , z tego co się orientuję jest kilka grup branżowych ludzi niezadowolnych z obecnego stanu rzeczy . Niestety podobnie jak nasza nie są one tak liczne i pojednynkę niewiele znaczą ;

Proszę więc przyłączmy się WSZYSCY !!! do tego referendum
Może przestaną nas nękać tymi głupimi pomysłami może zaczną rządzić nami bardziej rozsądni i bez kryminalistów...
P.o.z

1) świat się nie kończy a 1x2.

2) doprowadzenie do referendum nic nie da, bo frekfencja 50% jest wątpliwa ("koalicja" zbojkotuje i wystarczy).

Na takie "inicjatywy" szkoda prądu. Dla mnie to OT.

Do góry
#1285354 - 08/06/2007 23:49 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: BAHmVIP]
xyzen Offline
journeyman

Widać BAHmVIP że zgadzasz się z koalicją Widocznie że Ci - to co jest odpowiada . Z koalicji już uciekają pierwsze szczury a szczury mają dobrego nosa a Ty ciągle tkwisz w mylnym wyobrażeniu tego bractwa . Jeśli do gry masz takie samo podejście jak tu prezentujesz to chyba stale tracisz .
Nie masz takiej żyłki do ryzyka aby spróbować powalczyć z tym kolosem na glinianych nogach?
Weź przykład z prostego elektryka który przeskoczył przez mur ;\)
BAHmVIP
Więcej wiary w siebie i innych !!!!
P.o.z

Do góry
#1285426 - 09/06/2007 00:38 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: xyzen]
BAHmVIP Offline
addict

Widać BAHmVIP że zgadzasz się z koalicją Widocznie że Ci - to co jest odpowiada . Z koalicji już uciekają pierwsze szczury a szczury mają dobrego nosa a Ty ciągle tkwisz w mylnym wyobrażeniu tego bractwa . Jeśli do gry masz takie samo podejście jak tu prezentujesz to chyba stale tracisz .
Nie masz takiej żyłki do ryzyka aby spróbować powalczyć z tym kolosem na glinianych nogach?
Weź przykład z prostego elektryka który przeskoczył przez mur ;\)
BAHmVIP
Więcej wiary w siebie i innych !!!!
P.o.z

Nędzna prowokacja i marne argumenty.

Regan i JPI już nie żyją a GWB i B16 w sprawie bukmacherki palcem nie kiwną. Znaj proporcję....
Na temat tego skoku i muru, to w miarę upływu lat
rózne źródła róznie podają.

Nie gram po kursach 500:1 więc nie tracę.

PS.
MODLITWA O POGODĘ DUCHA
„Boże, użycz mi
pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić
i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.”

Do góry
#1285619 - 09/06/2007 01:25 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: BAHmVIP]
xyzen Offline
journeyman

Nie podoba mi się tytuł tej modlitwy bardziej by mi odpowiadało to tak:
MODLITWA BARANKA OFIARNEGO
Widać masz taką konstrukcję psychiczną aby przyjmować razy zadawane Ci - z pokorą .
==-------------->>
Tak kiedyś miałem takie zawołanie
PROWOKATORE NECESSE EST
a gdy byłem w lombardzie zastawić ostatnią koszulę na zakład u buka nuciłem sobie PRZEŻYJ TO SAM

Różnimy się bardzo BAHmVIP ...
P.o.z

Do góry
#1285630 - 09/06/2007 01:28 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: xyzen]
papa_smerf Offline
addict

może niech temat wróci do konstruktywnej dyskusji, artykułów, linków itp. bo tą cała katolicką polską religijnością to już żygam, nasz kraj jest najbardziej wierzący (czyt. średniowieczny) w Europie i jak dla mnie to nie jest powód do dumy za granicą. Polska religijność nawet w takiej żartobliwej formie mnie po prostu już dobija. W naszym kraju zdanie kościoła (sick!) wpływa mocniej na władzę (czyt. elektorat) niż gdziekolwiek w europie.

proponuję wrócić na normalne tory dyskusji.

Do góry
#1285738 - 09/06/2007 02:01 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
może niech temat wróci do konstruktywnej dyskusji, artykułów, linków itp. bo tą cała katolicką polską religijnością to już żygam, nasz kraj jest najbardziej wierzący (czyt. średniowieczny) w Europie i jak dla mnie to nie jest powód do dumy za granicą. Polska religijność nawet w takiej żartobliwej formie mnie po prostu już dobija. W naszym kraju zdanie kościoła (sick!) wpływa mocniej na władzę (czyt. elektorat) niż gdziekolwiek w europie.

proponuję wrócić na normalne tory dyskusji.

oczywiscie masz racje jezeli ktos ma ochote podyskutowac na tematy religijne niech sobie otworzy temat!!!( napewno bedzie ciekawy) a niech nie wpierdziela go w zupelnie inny - popieram!!!

Do góry
#1285761 - 09/06/2007 02:06 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: xyzen]
BAHmVIP Offline
addict

Nie podoba mi się tytuł tej modlitwy bardziej by mi odpowiadało to tak:
MODLITWA BARANKA OFIARNEGO
Widać masz taką konstrukcję psychiczną aby przyjmować razy zadawane Ci - z pokorą .
==-------------->>
Tak kiedyś miałem takie zawołanie
PROWOKATORE NECESSE EST
a gdy byłem w lombardzie zastawić ostatnią koszulę na zakład u buka nuciłem sobie PRZEŻYJ TO SAM

Różnimy się bardzo BAHmVIP ...
P.o.z

Tak różnimy sie.
<b>Miejmy nadzieję</b>
(...Miejmy nadzieję!... nie tę chciwą złudzeń,
Ślepego szczęścia płochą zalotnicę,...
),
że nigdy nie przyjmę razów, by ostatnią koszulę zastawiać (to się leczy).

Do góry
Strona 35 z 41 < 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 40 41 >