#1134057 - 13/04/2007 07:27
Formuła 1 - GP Bahrajnu
[Re: LEWY]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
GP Bahrajnu - Kwalifikacje
Czy Jarno Trulli zakwalifikuje się do Q3? /Tak/ @1.98 (Bwin)
Toyota wygląda obecnie na 5-tą siłę w F1, a taka pozycja powinna dawać jej zawodnikom regularne awanse do ostatniego bloku kwalifikacji w kolejnych GP. Początek sezonu dobitnie potwierdził ową prawidłowość i obaj kierowcy Toyoty w Australii i Malezji kwalifikowali się do Q3 wykręcając regularnie czasy na poziomie 8-10 miejsca. Myślę, że ta prawidłowość i w Bahrajnie zostanie zachowana i obie Toyoty wejdą do Q3 zajmując ostatecznie w kwalach miejsca na końcu czołowej 'dziesiątki'. Dlaczego gram taki zakład na Trulliego a nie na Schumachera po takim samym kursie? Dlatego, że na 6 bloków kwalifikacyjnych w tym sezonie (2 x 3) każdorazowo minimalnie szybszy był Trulli, a i swego czasu nie przez przypadek nazywano go 'mistrzem kwalifikacji' lub jak kto woli 'mistrzem jednego okrążenia'. A dlaczego w takim razie nie zagram zakładu na Trulliego z Schumacherem po kursie @1.80? Dlatego, że nawet jeśli przegra ze swoim zespołowym partnerem to i tak ma duże szanse zmieścić się w pierwszej dziesiątce, zaś sytuację w której Trulli pokonałby Schumachera, a nie wszedłby przy tym do Q3 uważam za zdecydowanie mniej prawdopodobną. Stawka średnia.
Giancarlo Fisichella - Robert Kubica @1.62 (Betsson)
Nie będę się po raz n-ty powtarzał, że BMW jest obecnie szybsze od Renault. Dwie dotychczasowe GP dobitnie pokazały, że Renault traci do BMW ok. 0,3 sek. na każdym okrązeniu, a Kubica w Alber Park i na Sepang pomimo dwukrotnego spóźnienia się na najszybsze kółko w 'Q3' i tak był szybszy od Fisichelli. Kwalifikacje to 'tylko' kilka szybkich okrążeń, a nie 1,5 h. wyścig więc o awarię czy jakieś inne problemy znacznie tu trudniej niż w wyścigu, co w przypadku BMW jest sprawą wielce istotną. Stawka średnio-wysoka.
|
Do góry
|
|
|
|
#1213546 - 11/05/2007 18:56
Re: Formuła 1 - GP Bahrajnu
[Re: tomo]
|
Carpal Tunnel
|
Bet24 tradycyjnie już nie zdjął kursów na czas porannego treningu więc udałem się na małe łowy... Oto moje zdobycze: Heidfeld - Kubica @2.41 (Q) Alonso - Hamilton @2.55 (Q) Heidlfeld - Kubica @3.10 (R) Wszystkie singielki pograne jednakową stawką 2/10. Już wczoraj zagrałem na wyścig Hamiltona top 3 w SB po najwyższym dostępnym kursie @1.85, dzisiaj po pierwszym treningu pozostało mi jedynie dograć ów typ i polecić go wam wszystkim. Ale bez szaleństw ze stawką... co najwyżej średnia.
|
Do góry
|
|
|
|
#1213869 - 11/05/2007 21:16
[Re: drfocus]
|
addict
Meldunek: 01/10/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1215466 - 12/05/2007 08:04
[Re: KaPrYs]
|
Carpal Tunnel
|
Czy Robert Kubica zajmie miejsce punktowane? /Tak/ @1.55 (Bwin)BMW od początku sezonu jest 3-cią siłą F1 i jeśli obejdzie się bez problemów technicznych z bolidami oraz bez innych niecodziennych wydarzeń podczas wyścigu to obaj kierowcy BMW są 'skazani' na miejsce 5 i 6. P.S. Niezłą pokazówkę zrobiło Renault, a jutro powrót do codzienności...
|
Do góry
|
|
|
|
#1215695 - 12/05/2007 17:34
[Re: tomo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Kierowcy Ferrari, McLarena i BMW jadą z tymi samymi silnikami, z których korzystali w Bahrajnie.
Jakiś kierowca jeszcze Cię interesuje...? Głównie chodzi mi o bolid Alonso, bo w Bahrajnie spisywal się średnio zarówno podczas kwali jak i w samym wyścigu. I pytanie brzmi czy było coś nie tak czy moze oszczędzał go na Katalonie własnie. Ja zobacze jak spiszę się w kwalifikacjach, jeśli nie załapie się na czolową 3 to chyba dam go że przegra w parze że przegra zarówno z Massą jak i Raikonenem ale zobaczymy co kwale przyniosą
|
Do góry
|
|
|
|
#1215724 - 12/05/2007 17:47
[Re: drfocus]
|
Carpal Tunnel
|
Kierowcy Ferrari, McLarena i BMW jadą z tymi samymi silnikami, z których korzystali w Bahrajnie.
Jakiś kierowca jeszcze Cię interesuje...? Głównie chodzi mi o bolid Alonso, bo w Bahrajnie spisywal się średnio zarówno podczas kwali jak i w samym wyścigu. I pytanie brzmi czy było coś nie tak czy moze oszczędzał go na Katalonie własnie. Ja zobacze jak spiszę się w kwalifikacjach, jeśli nie załapie się na czolową 3 to chyba dam go że przegra w parze że przegra zarówno z Massą jak i Raikonenem ale zobaczymy co kwale przyniosą W kuluarach mówiło się trochę jakoby miał lekko przykecony silnik w Bahrajnie i oszczędzał go przed Barceloną. W każdym bądź razie z samą jednostką napędową żadnych problemów w Bahrajnie nie było.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|