#1276598 - 05/06/2007 01:46
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: papa_smerf]
|
addict
Meldunek: 25/02/2006
|
dobre 2 artykuły ale ten ostatni "Unia wspiera ladbrokes" jest jakiś niedorzeczny, przecież co ma Unia do Norwegi. Norwegia jest poza UE, w dupie może mieć wyroki ETS i nakazy KE... dziwny ten artykuł. Te 2 powyżej bardzo dobre Jesteś papa_smerf czy smerf_maruda ? Europejskie Stowarzyszenie Wolnego Handlu, European Free Trade Association, EFTA http://pl.wikipedia.org/wiki/Europejskie_Stowarzyszenie_Wolnego_Handlu http://portalwiedzy.onet.pl/58035,,,,europejskie_stowarzyszenie_wolnego_handlu,haslo.html Europejski Obszar Gospodarczy, European Economic Area, EEA: http://portalwiedzy.onet.pl/87403,,,,europejski_obszar_gospodarczy,haslo.html..Porozumienie o EEA zakłada swobodny przepływ artykułów przemysłowych (brak ceł), usług, siły roboczej, kapitału i osób pomiędzy państwami członkowskimi oraz jednolity system wolnej konkurencji oparty na ustawodawstwie UE. ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1278171 - 05/06/2007 22:06
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
Zakaz internetowego hazardu
Ministerstwo Finansów wycofało się z planów objęcia monopolem państwa gier i zakładów wzajemnych w internecie. Zamiast tego chce wprowadzić do ustawy całkowity zakaz internetowego hazardu.
- Internetowa prohibicja łamie Traktat Wspólnot Europejskich, a w szczególności zapisy o swobodzie świadczenia usług na jednolitym rynku - mówi dr Tomasz Teluk z Instytutu Globalizacji.
Dodaje, że takiego zdania jest Europejski Trybunał Sprawiedliwości, który zakazał dyskryminacji przedsiębiorców tego sektora z innych krajów UE.
- Nie jest zatem prawdą, jakoby zakaz był wymierzony przeciwko firmom zarejestrowanym w rajach podatkowych, lecz w legalnych przedsiębiorców z Wielkiej Brytanii, Holandii, Austrii, Malty czy Cypru - twierdzi Tomasz Teluk.
Podobnego zdania jest Tomasz Zahorski, prawnik w Kancelarii Prawnej Chałas i Wspólnicy.
- Wprowadzenie zakazu urządzania i prowadzenia działalności w zakresie gier i zakładów wzajemnych w internecie jest nierozsądne w momencie trwania w całej Unii niezwykle ożywionej debaty w zakresie państwowych monopoli hazardowych oraz negowania zakazywania przez poszczególne państwa hazardu internetowego. Świadczą o tym chociażby świeże przykłady Węgier, Danii, Finlandii czy też Niemiec - twierdzi nasz rozmówca.
- Zamiast więc skrywać się za merytorycznie słabymi, niekonsekwentnymi i różnicującymi deklaracjami o zapobieganiu wzrostowi uzależnień wśród graczy (czyżby hazard nie przez internet oraz ten w gestii państwa uzależniał mniej?), ustawodawca powinien należycie uregulować możliwość prowadzenia ehazardu w Polsce - argumentuje Tomasz Zahorski.
|
Do góry
|
|
|
|
#1280912 - 06/06/2007 23:42
|
stranger
Meldunek: 12/06/2006
|
jest furtka, nie tylko na to ale na wszystko dzięki KONSTYTUCJI:
- wystarczy zebrać 500.000 podpisów pełnoletnich polaków że chcę referendum w celu rozpisania nowych wyborów
mając taką ilość podpisów konstytucja gwarantuje że musi być legalnie takie referendum zrobione.
wiemy jakie są ogólne nastawienia polaków i na 90% by byli za nowymi wyborami.
także ani ta ani inne chore przyszłe ustawy by nie weszła w życie. Następnie by wygrała Platforma i jeśli ich liberalizm to nie są tylko gołe słówka to raczej na pewno by poprawili tą ustawe na bardziej otwartą i poprawną... http://www.referendum2007.org/
|
Do góry
|
|
|
|
#1282221 - 07/06/2007 05:59
[Re: Czarny40]
|
addict
Meldunek: 11/01/2006
|
przydałyby sie w koncu stanowcze dyrektywy Unijne dot. tego tematu. Zarówno KE jak i ETS by sobie mase pracy zaoszczedziły, bo teraz ich prawomocne, twarde stanowisko jest znane, ale po co te procesy i kombinacje rządów Posłanka Partii Europejskich Socjalistów poruszyła sprawę hazardu i zakładów sportowych na posiedzeniu Parlamentu europejskiego. Arlene McCarthy (Partia Europejskich Socjalistów, Wielka Brytania) zadała ustne zapytanie dotyczące hazardu i zakładów sportowych Komisarzowi Charliemu McCreevy`emu podczas obrad Parlamentu Europejskiego w Strasburgu. Pani McCarty zapytała Komisji o zaangażowanie Państw Członkowskich w sprawie międzynarodowego porozumienia w kwestii standardów i zasad regulacji elektronicznego hazardu. McCreevy odparł iż jest mało prawdopodobnym zdobycie politycznej zgody w tej sprawie wszystkich Państw Członkowskich.
|
Do góry
|
|
|
|
#1285229 - 08/06/2007 22:56
[Re: Czarny40]
|
journeyman
Meldunek: 21/03/2005
|
- wystarczy zebrać 500.000 podpisów pełnoletnich polaków że chcę referendum w celu rozpisania nowych wyborów
mając taką ilość podpisów konstytucja gwarantuje że musi być legalnie takie referendum zrobione. wiemy jakie są ogólne nastawienia polaków i na 90% by byli za nowymi wyborami. także ani ta ani inne chore przyszłe ustawy by nie weszła w życie. Następnie by wygrała Platforma i jeśli ich liberalizm to nie są tylko gołe słówka to raczej na pewno by poprawili tą ustawe na bardziej otwartą i poprawną... http://www.referendum2007.org/ Ten link i ten cytat naprawdę godne są uwagi , z tego co się orientuję jest kilka grup branżowych ludzi niezadowolnych z obecnego stanu rzeczy . Niestety podobnie jak nasza nie są one tak liczne i pojednynkę niewiele znaczą ; Proszę więc przyłączmy się WSZYSCY !!! do tego referendum Może przestaną nas nękać tymi głupimi pomysłami może zaczną rządzić nami bardziej rozsądni i bez kryminalistów... P.o.z
|
Do góry
|
|
|
|
#1285260 - 08/06/2007 23:06
[Re: xyzen]
|
addict
|
mając taką ilość podpisów konstytucja gwarantuje że musi być legalnie takie referendum zrobione. wiemy jakie są ogólne nastawienia polaków i na 90% by byli za nowymi wyborami. także ani ta ani inne chore przyszłe ustawy by nie weszła w życie. Następnie by wygrała Platforma i jeśli ich liberalizm to nie są tylko gołe słówka to raczej na pewno by poprawili tą ustawe na bardziej otwartą i poprawną... http://www.referendum2007.org/ Ten link i ten cytat naprawdę godne są uwagi , z tego co się orientuję jest kilka grup branżowych ludzi niezadowolnych z obecnego stanu rzeczy . Niestety podobnie jak nasza nie są one tak liczne i pojednynkę niewiele znaczą ; Proszę więc przyłączmy się WSZYSCY !!! do tego referendum Może przestaną nas nękać tymi głupimi pomysłami może zaczną rządzić nami bardziej rozsądni i bez kryminalistów... P.o.z 1) świat się nie kończy a 1x2. 2) doprowadzenie do referendum nic nie da, bo frekfencja 50% jest wątpliwa ("koalicja" zbojkotuje i wystarczy). Na takie "inicjatywy" szkoda prądu. Dla mnie to OT.
|
Do góry
|
|
|
|
#1285354 - 08/06/2007 23:49
[Re: BAHmVIP]
|
journeyman
Meldunek: 21/03/2005
|
Widać BAHmVIP że zgadzasz się z koalicją Widocznie że Ci - to co jest odpowiada . Z koalicji już uciekają pierwsze szczury a szczury mają dobrego nosa a Ty ciągle tkwisz w mylnym wyobrażeniu tego bractwa . Jeśli do gry masz takie samo podejście jak tu prezentujesz to chyba stale tracisz . Nie masz takiej żyłki do ryzyka aby spróbować powalczyć z tym kolosem na glinianych nogach? Weź przykład z prostego elektryka który przeskoczył przez mur BAHmVIP Więcej wiary w siebie i innych !!!! P.o.z
|
Do góry
|
|
|
|
#1285426 - 09/06/2007 00:38
|
addict
|
Widać BAHmVIP że zgadzasz się z koalicją Widocznie że Ci - to co jest odpowiada . Z koalicji już uciekają pierwsze szczury a szczury mają dobrego nosa a Ty ciągle tkwisz w mylnym wyobrażeniu tego bractwa . Jeśli do gry masz takie samo podejście jak tu prezentujesz to chyba stale tracisz . Nie masz takiej żyłki do ryzyka aby spróbować powalczyć z tym kolosem na glinianych nogach? Weź przykład z prostego elektryka który przeskoczył przez mur BAHmVIP Więcej wiary w siebie i innych !!!! P.o.z Nędzna prowokacja i marne argumenty. Regan i JPI już nie żyją a GWB i B16 w sprawie bukmacherki palcem nie kiwną. Znaj proporcję.... Na temat tego skoku i muru, to w miarę upływu lat rózne źródła róznie podają. Nie gram po kursach 500:1 więc nie tracę. PS. MODLITWA O POGODĘ DUCHA„Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić, odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.”
|
Do góry
|
|
|
|
#1285738 - 09/06/2007 02:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
może niech temat wróci do konstruktywnej dyskusji, artykułów, linków itp. bo tą cała katolicką polską religijnością to już żygam, nasz kraj jest najbardziej wierzący (czyt. średniowieczny) w Europie i jak dla mnie to nie jest powód do dumy za granicą. Polska religijność nawet w takiej żartobliwej formie mnie po prostu już dobija. W naszym kraju zdanie kościoła (sick!) wpływa mocniej na władzę (czyt. elektorat) niż gdziekolwiek w europie.
proponuję wrócić na normalne tory dyskusji. oczywiscie masz racje jezeli ktos ma ochote podyskutowac na tematy religijne niech sobie otworzy temat!!!( napewno bedzie ciekawy) a niech nie wpierdziela go w zupelnie inny - popieram!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1285761 - 09/06/2007 02:06
|
addict
|
Nie podoba mi się tytuł tej modlitwy bardziej by mi odpowiadało to tak: MODLITWA BARANKA OFIARNEGO Widać masz taką konstrukcję psychiczną aby przyjmować razy zadawane Ci - z pokorą . ==-------------->> Tak kiedyś miałem takie zawołanie PROWOKATORE NECESSE EST a gdy byłem w lombardzie zastawić ostatnią koszulę na zakład u buka nuciłem sobie PRZEŻYJ TO SAM
Różnimy się bardzo BAHmVIP ... P.o.z Tak różnimy sie. <b> Miejmy nadzieję</b> ( ...Miejmy nadzieję!... nie tę chciwą złudzeń, Ślepego szczęścia płochą zalotnicę,...), że nigdy nie przyjmę razów, by ostatnią koszulę zastawiać (to się leczy).
|
Do góry
|
|
|
|
|
|