Ponadto wpłata kartą jest sama w sobie weryfikacją, bo przecież należy podać poprawne dane i one muszą pokrywać się z tymi w Betsson
i tutaj się mylisz i to bardzo. od kiedy to depozyt stanowi jednocześnie weryfikację?
No nie do końca się mylę, bo caly proces przebiega tak
Rejestruję się w Betsson i podaję prawdziwe dane
Potem przypisuję kartę do konta
Podaję imię i nazwisko, numer karty, datę ważności
Przy wpłacie jeszcze 3 cyfry z drugiej strony
Poprzez firmę Betsson dane te wędrują do instytucji "zawiadującej" kartami i odpowiedzialnej za bezpieczeństwo
Tam następuje weryfikacja zgodności i salda
Jak wszystko jest OK, to kasa wędruje na moje konto w Betsson
Przecież jak robię zakupy i płacę kartą, TO NIE ROBIĘ SCANU i NIKT TEGO ODE MNIE NIE ŻĄDA, bo najzwyczajniej nie ma takich uprawnień, a ja bym go wyśmiał
Dlaczego więc w przypadku Betsson ma być inaczej
Za pomocą wpłaty w wielu systemach weryfikuje się konto.
Bodaj w Moneybookers tak było
Oni pobrali ode mnie losowo kwotę z przedziału 0 - 2.5 $
Musialem potem spojrzeć na wyciąg i wpisać dokładnie kwotę
Ale to odwrotna sytuacja
Ja jeszcze raz powtarzam
Betsson nie ma prawa do takiej pseudoweryfikacji polegajacej na scanowaniu karty
Jest to nie tylko uciążliwe, ale - nade wszystko - niezgodne z prawem polskim, szwedzkim czy jakimkolwiek, więc tłumaczenia banika mnie nie przekonują
A to że z oszustami trzeba walczyć, to inna para kaloszy
Ale cywilizowanymi metodami
Druga sprawa to tzw. łowcy bonusów
Sorry, ale jak firma daje bonusa, to tym samym stwarza warunki
I musi się liczyć, że tacy będą, bo to jest naturalne
Ja za takiego się nie uważam, więc "uważanie" mnie za oszusta czy naciagacza juz na dzień dobry jest dla mnie uwalaczające
Nie tak powinno się traktować graczy
Z tego co czytam, to są i inne problemy
Giełda
Jeśli firma oferuje giełdę, to musi liczyć się z konsekwencjami
A widzę, ze jak gracz A wystawi kurs zawyżony, a drugi go przyjmie, to jeden i drugi stają się natychmiast oszustami, pomimo, że Betsson w tym przypadku jest tylko posrednikiem i wziął prowizję
Tak być nie moze, a jeśli już, to muszą byc stosowne i szczegółowe zapisy w regulaminie, limity, itp.
Na pokerze się nie znam, ale z tego co czytam, to z podobnym mechanizmem spotkali się gracze
Nawet jeśli nastąpił przelew kasy z konta na konto, to trzeba to udowodnić, iż było to dzialanie:
-świadome
-bezprawne
-niezgodne z regulaminem
Nie staję po żadnej stronie, ale z tego, co czytam, warunki te nie zostały spełnione
Tylko zasłanianie się nie regulaminem, ale ogólnikami i przypadkami gdzie indziej
Mnie te tłumaczenia Betsson akurat nie przekonują