#1179927 - 30/04/2007 20:35
Re: Irlandia -sezon 2007
[Re: gremlin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Witam, Jednak wilka ciagnie do lasu Linfield - Cork Dzisiaj mecz w Setanta Cup pomiedzy Linfield a Cork. Jestem bardzo zdziwiony, ze bukmacherzy wystawili kursy na Linfield rzedu 2.25 - 2.4. Dotychczasowe wyniki w Setanta pokazuja ze gospodarze powinni byc zdecydowanym faworytem. W sobotnim meczu w lidze kilku podstawowych zawodnikow odpoczywalo jako ze Linfield ma juz zapewnione mistrzostwo Irlandi Pln. ( po raz 47 ). W przeciwienstwie do reszty ligi Linfield ma druzyne, ktora potrafi konkurowac z druzynami z poludnia. Poza tym to klub w ktorym wszyscy w Irlandii Pln.chca grac uwazajac to za prestizowe osiagniecie. Jedynym oslabieniem jest brak dobrego pomocnika Thompsona ale Linfield nie raz , nie dwa pokazal, ze maja ogromny jak na warunki irlandzkie sklad. W druzynie Corku nie zagra z powodu kartek najlepszy strzelec Roy O` Donovan, a jego wpolpartner John O` Flynn ma drobna kontuzje i dopiero tuz przed rozpoczeciem meczu zostanie podjeta decyzja czy zagra. O `Donovan strzelil 2 bramki w piatek przeciw Droghedzie i jego brak to ogromne oslabienie druzyny.jest co prawda mlody Behan, ktory jesli dostanie szanse bedzie chcial sie bardzo pokazac a jest utalentowanym zawodnikiem ale podejrzewam ze jednak Rebelianci zagraja 4-5-1 z wysunietym O`Flynnem. Zatem podsumowujac podejrzewam, ze moze sie to skonczyc 1:0 dla Linfieldu. Ja zagram czysta jedynke Typ 1, Kurs: 2.30 ( Paddy Power)
|
Do góry
|
|
|
|
#1181955 - 01/05/2007 06:55
[Re: sędzia]
|
Carpal Tunnel
|
Bardzo szczesliwy typ . Cork mogl to wygrac spokojnie, Behan mial szanse na hat-trick ale najwazniejsze ze wpadlo.Mam nadzieje, ze ktos skorzystal Dzieki za dobre slowa sedzia Nastepny mecz juz w czwartek ze wzg. na transmisje na Setancie. znowu Cork gra, tym razem przeciwko St. Pat`s. Troche sie obawiam o Cork, ze moga nie wytrzymac tempa.Nie maja duzego skladu,a na dodatek UEFA ich zaltwila i wciaz nie zatwierdzila dwoch pomocnikow,ktory mieli prowadzic gre: Farrelly`ego i Healy`ego( ta sam problem jaki mial Liverpool z Mascherano). Wraca O` donovan ale O`Flynn doznal kontuzji dzis. Na Patrykow kurs bardzo dobry, prawie 3.0 w tej chwili. Maja 9 punktow przewagi nad Corkiem i przewage psychologiczna bo juz w tym sezonie z nimi dwa razy wygrali. To Cork bedzie musial atakowac bo St. Pat`s remis wezma z pocalowaniem reki. jednoczesnie Patryki najlepiej w calej lidze wyprowadzaja szybki atak. Taki Quigley jest urodzony do gry z kontry. Troche mi przypomina Wojtka Kowalczyka za jego najlepszych lat. Wiec widze tu szanse dla St. Pat`s . I jeszcze taka ciekawostka. RTE ( panstwowa telewizja) transmitowala 3 mecze ligowe i padla tylko jedna bramka :), natomiast Setanta( prywatna stacja sportowa) transmitowala 3 i za kazdym razem byl over. Takze byc moze i tym raz prywaciarze beda mieli szczescie do bramek i warto zagrac over Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1192595 - 04/05/2007 21:24
[Re: solo24]
|
veteran
Meldunek: 03/04/2007
|
Ciężkie dzis mecze w Irlandzkiej czuje że w tych meczach na 4 spotkania moga pasc nawet 3 remisy ale to tylko przeczucie ja dzis nie ruszam tych meczów wczoraj Cork dałem i starczy na ta lige
|
Do góry
|
|
|
|
#1193123 - 04/05/2007 23:27
[Re: skinekostr]
|
Carpal Tunnel
|
Nie mam kompletnie koncepcji co dzis zagrac tak wiec odpuszcze sobie kolejke. Drogheda warto zagrac, tym bardziej ze wraca kilku zawodnikow po kontuzjach, a Waterford tylko dzieki bramkarzowi wywiozl punkt ze Sligo. Mozna pomyslec o Shamrock, ktorzy po przegranych meczach z liderami i Drogheda beda chcieli znow cos ugrac a zadanie latwiejsze. Bohemians - UCD, kolejne derby Dublina w ktorych moze zdarzyc sie wszytko. Galway - Derry, wiem , ze jak maniak powtarzam, ze Derry zacznie swietnie grac, ale ...tak bedzie . Najwiekszym pozytywem ostatniego meczu z Bohsami byla postawa krytykowanego bramkarza Jenningsa, ktory mial trzy swietne interwencje, w tym niesamowita parade w ostatniej minucie po strzale Crowe`a w okienko. Jesli Derry zlapia troche pewnosci siebie w obronie to bedzie OK, dlatego ja szcze mowiac wolalbym postawic na Derry niz na Galway ale pewnosci, ze wygraja juz dzisiaj nie mam wielkiej wiec lepiej sie poprzygladac i popatrzec czy syptomy poprawy gry sa wyrazniejsze. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1194719 - 05/05/2007 08:36
[Re: konstruktor1]
|
veteran
|
i 3 remisy tak jak przypuszczalem dobra ide spac bo %%%% w glowie mieszaja Cze !
|
Do góry
|
|
|
|
#1194929 - 05/05/2007 16:52
|
Carpal Tunnel
|
Gratuluje skinekostr wyczucia jak zobaczylem wczorajsze wyniki to az mi ulzylo, ze sobie odpuscilem. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1204360 - 08/05/2007 20:00
|
Carpal Tunnel
|
Witam, Znalazlem bardzo ciekawa informacje o kolejnych problemach kadrowych Droghedy. Dzialacze klubu chcieli zeby dzisiejsze spotkanie w Pucharze Ligi zostalo przelozone poniewaz az 16 !!! zawodnikow jest kontuzjowanych badz ma drobne urazy. Prosba zostala odrzucona i prawdopodbnie menedzer Doolin wstawi do skladu czlonkow druzyny mlodziezowej. Ci, ktorzy mogliby zagrac z drobnymi kontuzjami nie beda ryzykowani bo juz w sobote Drogheda gra final Pucharu Setanty z Lingfieldem. A sa to Bradley, Keegan, Cahill ( trzej najlepsi pomocnicy). Wg oficjalnej strony Droghedy raczej na pewno zagra mlodziez, wiec widze tu dobra szanse na zwyciestwo dla gosci. Tu sa linki gdzie o tym mozna przeczytac: http://www.droghedaunited.ie/scripts/Preview.asp?FixtureID=749http://www.rte.ie/sport/2007/0508/drogheda.html Shamrock maja kilka problemow kadrowych ale powinni przystapic zmobilizowani poniewaz zwyciestwo w Pucharze Ligi daje szanse na awans do Setanta Cup. Triumfatorzy tych rozgrywek zagraja z mistrzem drugiej ligi o prawo startu w przyszlorocznych rozgrywkach. W tej chwili Paddy Power juz zareagowal i kurs na Shamrock spadl do 2.8 ale dla ciekawosci sprawdzilem STS i na ich stronie internetowej za Shamrock (Koniczynki) mozna wciaz dostac 4.00 !!! Nie stawialbym na to wszystkich oszczednosci zycia ale za srednia sume mozna sprobowac Rovers, w tym roku dla Droghedy te rozgrywki nie beda na pewno priorytetowe, Shamrock wie, ze w Setancie moga sie znalezc tylko dzieki Pucharowi Ligi albo Irlandii, w lidze nie maja szans byc w czolowej 2. Poza tym juz wczorajsze wyniki pokazaly, ze ten puchar sypieniespodziankami. Przegral St. Pat`s mimo, ze zagrali dosc mocnym skladem, Finn Harps wyrzucili za burte pierwszoligowe Sligo, a Cork przez 120 minut meczyl sie z amatorami z Kerry by wygrac po karnych. Pozdrawiam z nadzieja, ze to info jest warte pare zlotych
|
Do góry
|
|
|
|
#1204407 - 08/05/2007 20:13
|
veteran
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1204817 - 08/05/2007 21:50
|
Carpal Tunnel
|
Shelbourne - Bohemians 2 1.8 ( PP)Kolejny mecz, ktorym sie warto moim zdaniem zainteresowac sa derby Dublina. Stadiony Dalymount i Tolka Park oddalone saod siebie zaledwie 2 km. Po drodze mozna wstapic do pieknego ogrodu botanicznego . Dzielnice Phibsborough ( Bohemians) i Drumcondra( Shelbourne) granicza ze soba bezposrednio. Mozna sie zatem spodziewac bardzo goracej atmosfery. W zeszlym tygodniu w towarzyskim meczu mlodziezowka Bohemiansu ograla pierwszy sklad Shelbourne. Bohs bardzo zawodza w tym sezonie, maja na swym koncie juz 4 bezbramkowe remisy w 9 spotkaniach. Efektownego zwyciestwa i strzelenia paru bramek potrzebuja jak ryba wody. W zwiazku z tym menedzer Bohemiansu Sean Connor wystawi dosc mocny sklad, jesli dodac do tego,ze dwoch wypozyczonych przez Bohemians do Shelbourne zawodnikow nie bedzie moglo zagrac, a na dodatek dwoch innych jest kontuzjowanych faworyt tego pojedynku moze byc tylko jeden. Roznica pomiedzy srodkiem tabeli w ekstraklasie, a ogonem tabeli w drugiej lidze jest ogromna i nawet atmosfera derbowego meczu i najwieksza nawet ambicja i walecznosc mlodych zawodnikow Shelbourne nie powinny byc w stanie zapewnic druzynie Shelbourne korzystnego wyniku. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1204977 - 08/05/2007 22:35
[Re: Haker]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
u gospodarzy dzisiaj kilku debiutantow u17 bedzie gralo. A Irlandia nie ma chyba najmocniejszej kadry u17. Mnie sie kobieta w profesjonalu zapytala czy to napewno nie pomylka, ze daje na 2 zobaczymy jak to bedzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1205034 - 08/05/2007 22:52
[Re: kiziorro]
|
old hand
Meldunek: 07/10/2006