#1730180 - 31/10/2007 22:32
Re: TYPY BY SZCZYPOP
[Re: els0]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2005
|
Kupon 1 Jetbull
Tottenham Hotspur - Blackpool FC 0:1 1
Chelsea FC - Leicester City 1
VfB Stuttgart - SC Paderborn 07 1
Mahut - Blake 2
Stawka: 72.45 zł
Kurs: 3.69
Tottenham - Blackpool Jak dla mnie typ dnia. Dlaczego? Proste - debiut trenerski byłego trenera Sevilli - Juande Ramos, ogromna chęć pokazania się przez piłkarzy, a do tego i przede wszystkim ogromna mobilizacja jaka panuje w zespole the Spurs przed tym spotkaniem. Przeciwnik nie jest wymagający, a do tego ma kadrowe problemy. Bardzo możliwe natomiast że do składu gospdarzy powróci Paul Robinson.
Chelsea - Leicester Nie ma co dużo pisać. Gospodarze po wielkim zwycięstwie ligowym, nad Man City, znów zwyciężą. Kadra Chelsea: Cech (B), Cudicini (B), Hilario (B), Bridge, Ben Haim, Alex, Ferreira, Belletti, Carvalho, Lampard, Essien, Wright- Phillips, J.Cole, Malouda, Sidwell, Obi Mikel, Makelele, Kalou, Shevchenko, Drogba, Sinclair
Stuttgart - SC Paderborn Gospodarze przełamali niefortunną passę i zwycieżyli w ligowej potyczce z Leverkusen. Dziś zagrają z ostatnim zespołem drugiej Bundesligi, która nie wygrała jeszcze żadnego spotkania, a na koncie ma zaledwie 4 punkty. I bardzo pewne jest, że goście odpuszczą skupiając się na zmaganiach ligowych. Skład Stuttgartu: R. Schäfer - Osorio, Delpierre, Tasci, Beck - Pardo - Khedira, Hitzlsperger - Bastürk - Gomez, Marica
Mahut - Blake Oglądałem Jamesa w Basel i choć szybko odpadł to prezentował się nie najgorzej. Teraz przyjdzie mu rywalizować z Francuzem, za którym na pewno będzie publiczność, jadnak James ma bardzo duże szanse na Szanghaj i myślę że będzie walczył.
|
Do góry
|
|
|
|
#1732698 - 01/11/2007 17:46
[Re: Szczypior]
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1733648 - 01/11/2007 23:25
|
Carpal Tunnel
|
 Chciałem pokazać jak się robi z 4 zł na głupim bonusie ładny początek konta, ale niestety nie wyszło. Minus tematu oczywiście taki jak w kuponie 1.
|
Do góry
|
|
|
|
#1734046 - 02/11/2007 01:21
|
Carpal Tunnel
|
Kupon 2 MyBet
Real Valladolid - FC Barcelona 2
Tau Ceramica - La Fortezza Bologna 1
Olimp. Ljubljana - Olympiakos Pireus 2
Stawka: 28.50 euro
Kurs: 2.07
|
Do góry
|
|
|
|
#1741281 - 03/11/2007 20:24
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1741290 - 03/11/2007 20:26
|
Carpal Tunnel
|
Kupon 3 Sts Jastrzębie - Resovia 1  Lks - Wisła 2  Wigan - Chelsea 2  Bayern - Eintracht 1  Milan - Torino 1  Stawka: 100 zł  Kurs: 4.43
|
Do góry
|
|
|
|
#1752656 - 07/11/2007 01:07
|
Carpal Tunnel
|
Szachtar - Milan
Mecz odbędzie się przy sporym ochłodzeniu i minusowej temperaturze do której na pewno lepiej przyzwyczajeni są gracze Shakhtara.

Ciężki mecz dla Milanu z uwagi na teren Ukrainy i tamtych boisk, czyli ogólnie trudnego terenu dla innych europejskich ekip ze względu na warunki meteorologiczne jak i atmosferę na stadionach.
Nad teren Doniecka nadchodzi strefa ochłodzenia atmosferycznego, wiodącego z północnego wschodu. Temperatura jeszcze w południe wynosiła około 3-4 stopni C. Około 15 wynosiła już -1 stopni C i ciągle się ochładza.
Wiele osób widzi w tym meczu zwycięstwo Milanu, który jak to się pisze - szykuje skład na LM co nie jest dla mnie osobiście żadnym argumentem. Moim zdaniem mecz ten jest niewiarygodnie trudny do typowania, ponieważ Włosi grają niesamowicie nierówno. Moim zdaniem Szachtar jest w stanie nie przegrać tego meczu.
Typ: 1x @1.7
Schalke - Chelsea
" Nasze szanse to 50/50, chociaż mamy tyle zranień i gramy przeciw niezmiernie trudnemu rywalowi "
Chyba pan Słomka nie był by dobrym oddsmakerem. Zresztą pewnie to wynika z czystej kurtuazji wobec swoich kibiców, bo moim zdaniem Schalke nie ma dziś najmniejszych szans na komplet punktów.
Oglądałem ostatnie spotkanie z Energie i delikatnie mówiąc Schalke nie zachwyciło. Mieli przewagę w posiadaniu piłki przez cały mecz i praktycznie siedzieli na połowie drużyny Mariusza Kukiełki ale tak naprawdę nic z tego nie wynikało, a realnie groźnych akcji, które mogły skończyć się bramką było bardzo mało. Moim zdaniem Schalke nie prezentowało się zbyt przekonywująco, odnosiłem również wrażenie, jakby graczom Słomki zbytnio nie chciało się wygrać, a wola walki choć była to taka czysto pozorna. Do tego dochodzi słaba forma ligowa, ostatnie cztery spotkania bez zwycięstwa.
Ciekawi mnie jak zostanie zestawiona linia ataku. Brak Kevina Kurany i prawdopodobnie Geralda Asamoah będzie dużym osłabieniem formacji ofensywnej. Słomka preferuje ustawienie linii ataku z trzema napastnikami ( ostatni mecz z Energie i Werderem - Asamoah, Kuranyi, Lövenkrands; z Hansą z dwoma - Asamoah, Kuranyi ). Jesli faktycznie nie wystąpi również Asamoah, to Słomka w linii ataku będzie miał do dyspozycji tylko Larsena który wystąpił w zaledwie dwóch spotkaniach tego sezonu. Do tego dochodzą osłabienia w innych formacjach.
Znów śledzę na bieżąco spotkania Bundesligi w tym sezonie i zespołowi Schalke nie daje żadnych szans. Jedynym ich atutem może być własne boisko i motywacja, ponieważ przegrana przekreśla ich szanse na wyjście z grupy. Ale czy są te argumenty sprawiają aby zagrać przeciwko żydom ? Każdy musi rozstrzygnąć sam .
Typ: 2 @2.1
|
Do góry
|
|
|
|
#1758418 - 08/11/2007 07:32
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1759142 - 09/11/2007 00:24
|
Carpal Tunnel
|
Mlada Bolesław - Villareal  Moim zdaniem bardzo ciekawie wygląda typ na drużynę hiszpańską. Czesi słabo prezentują się ostatnio w swojej rodzimej lidze. Nie wygrali od trzech spotkań, przegrywając dwukrotnie na własnym boisku z bardzo przeciętną Zyliną i Slovanem Liberec, który w tym sezonie rozczarowuje. Mlada słabo prezentuje się na własnym boisku 2-1-3 i strzeliła na nim zaledwie pięć bramek. Morale ich dzisiejszych przeciwników po zwycięstwie nad Atletico na pewno jeszcze bardziej wzrosło, a po świetnym początku sezonu, mimo trzech porażek wciąż prezentuje dobra formę. Obawiam się jak goście potraktują ten mecz i czy nie będą oszczędzali sił na arcytrudne niedzielne spotkanie z Sevillą. Myślę, że gdy będziemy dysponowali już składem gości, warto również zastanowić się nad zakładem, iż Żółta Łódz wygra do zera. Spartak - Bayer O tym meczu bardzo dobrze i trafnie napisał już Radek_89. Nie ma sensu się powtarzać więc z mojej strony tylko kilka słów. Bayer Leverkusen zagra dziś bez swojego kapitana Carstena Ramelowa ( dotychczas 2 mecze w lidze ) i rozgrywającego Bernda Schneidera ( 5 meczy ), napastnika Papadopulosa ( 7 występów i 0 bramek ) i Schweglera ( 5 meczy ). Temperatura na stadionie gospodarzy będzie za pewne ujemna, będzie więc sprzyjać przyzwyczajonym do takich warunków gospodarzom, a atut własnego boiska może odegrać tu wielką rolę, bo powszechnie wiadomo, że drużynom z innej części Europy bardzo ciężko się gra na terenie Rosji. Sportowy dyrektor Aptekarzy Rudi Voller ma nadzieję, że Leverkusen urwie choć jeden punkt, więc liczy się również z ewentualną porażką. 1x wydaje się 'pewniakiem'. Myślę, że warto rozpatrzeć typ na over. Bayer po słabszych meczach, rozgromił Arminię, do tego jest bardzo nieprzewidywalną i chimeryczną drużyną i wnioskuję, że są w stanie strzelić w Moskwie bramkę. Dwa ostatnie spotkania w ramach LM: Bayer Leverkusen 1 - 0 Spartak Moskwa Spartak Moskwa 2 - 0 Bayer Leverkusen Przewidywane zestawienie: Spartak: Pletikosa - Bojarintsew, Geder, Kovac, Dedura - Kalinitschenko, Mozart, Titow, Dsjuba - Pawljutschenko, Welliton Leverkusen: Adler - Castro, Haggui, Friedrich, Gresko - Rolfes, Vidal - Kießling, Barbarez, Barnetta - Gekas Larisa - Zenit Szybciutko bo zaraz mecze. Gospodarze bardzo słabo prezentują się w lidze. W siedmiu meczach tylko 6 punktów i 6 bramek strzelonych. Rosjanie mają najważniejszy mecz sezonu w lidze i moim zdaniem zagrają asekuracyjnie. Liczę, że trener da odpocząć kilku zawodnikom. Zapraszam do dyskusji
|
Do góry
|
|
|
|
#1761958 - 09/11/2007 23:31
|
Carpal Tunnel
|
Kupon 8 Bet365 Duisburg - Bochum x  Stawka: 30 zł  Kurs: 3.20 Duisburg - Bochum
- gospodarze bez zawieszonego za czerwoną kartkę w ostatnim meczu Bjorna Schlicke ( obrońca 12 występów w lidze - 1 gol ) - goście bez Tomasza Zdebla ( 9/0 ), Philipa Boniga ( 6/0 ) i Oliviera Schrodera ( 4/0)
O meczu mówi się jako "małe" derby Zagłębia Rury. Gospodarze w dziesięciu ostatnich spotkaniach zdobyli tylko 6 punktów zwyciężając z Arminią i Energie i w kontekście całego sezonu będą walczyć o pozostanie wśród najlepszych niemieckich drużyn. Bochum zwyciężył w ostatnim meczu, co na pewno podniosło ich morale z Wolfsburgiem 5:3, przerywając passę dziewięciu meczów bez zwycięstwa. Gospodarze bardzo motywują się na ten mecz, a Rudi Bommer twierdzi, że " musza wygrać wszelkimi środkami ". Choć presja wyniku ciąży na Dusiburgu, to Bochum za pewne również będzie chciał zwyciężyć i wywieźć komplet punktów, a po ostatnim meczu apetyty piłkarzy Vfl wzrosły. Jednak Dusiburg w tym sezonie nie zremisował jako jedyna drużyna w niemieckiej Bundeslidze w żadnym ligowym spotkaniu, Bochum natomiast przegrał pięć wyjazdowych spotkań, a jedyne punkty wyjazdowe zainkasował wygrywając w drugiej kolejce z Cottbus. Dziś liczę na to iż zespoły podzielą się punktami.
Duisburg: Starke - Lamey, Filipescu, Roque Junior, Caceres - Tararache, Grlic - Tiffert, Mokhtari (Georgiew) - Ishiaku, Lavric
Bochum: Renno - Concha, Maltritz, Yahia, Pfertzel - Mieciel, Dabrowski, Imhof, Fuchs - Sestak, Epalle
|
Do góry
|
|
|
|
#1762070 - 10/11/2007 00:34
|
Carpal Tunnel
|
Kupon 9 Bet365 Azs Częstochowa - Resovia 1  Jankovic - Bartoli 1  Stawka: 160 zł  Kurs: 1.8  Azs Częstochowa - Resovia Resovia poważnie osłabiona przed meczem z "Akademikami" z Częstochowy. Wczoraj dosyć pechowo kontuzji dostał Kvasnicka, który w samej końcówce treningu niefortunnie stanął i skręcił nogę. Nie zagrają również Perłowski i Gabrych. Myślę, że nawet z tymi zawodnikami w składzie Sovia miała by ogromnie ciężką przeprawę.  Jankovic - Bartoli Jelenka niestety wczoraj przegrała z Chekvetadze 1:2 i pogrzebała swoje szanse na wyjście z grupy. Jej dzisiejsza przeciwniczka nie miała najmniejszych szans z Henin i została rozbita 6-0 6-0. Mam pewne obawy co do picku na 2-0, ponieważ moim zdaniem może być kwestią honoru dla Bartoli 'korzystne' zaprezentowanie, a Jankovic może dziś nie zagrać na pełnych obrotach. Jednak w ogólnym kontekście typ na jej zwycięstwo po tym co zobaczyłem na madryckich kortach, uważam za bardzo pewne.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|