#1519248 - 25/08/2007 00:16
Football picks. Sezon 2007/2008
|
veteran
Meldunek: 22/08/2007
|
Serdecznie zapraszam do odwiedzania mego tematu. Typy tylko i wylacznie z pilki noznej. Do kazdego typu postaram sie dodac krotkie uzasadnienie. Stawkowanie od 1-10j. na typ (gram tylko single). Najczesciej beda pojawiac sie typy z lig: Serie A, Primeira Division oraz angielskeij Premiership. W zaleznosci od ilosci wolnego czasu bede sie staral sporzadzac podsumowania, ktore pokaza nam jak idzie nam obstawianie. To chyba na tyle w razie pytan prosze napisac do mnie wiadomosc prywatna a Ja postaram sie w jak najszybszym czasie odpowiedziec. Zaczynamy 
|
Do góry
|
|
|
|
#1520815 - 25/08/2007 15:44
Re: Football picks. Sezon 2007/2008
[Re: Eriksson]
|
veteran
|
no.1/ Arsenal Londyn - Manchester City (HC 0 - 1) 2 @2,45 2/10 Bwin Dzisiaj o godzinie 16 na Emirates Statium spotkają sie zespoły Arsenalu Londyn oraz Manchesteru City. Spotkanie wzbudza olbrzymią ciekawość w gronie ekspertów Premier League ponieważ wielu zadaje sobie pytanie czy Manchester City bedzie tak wspaniała drużyna przez cały sezon jak w pierwszym trzech spotkaniach. Bez wątpienia możemy powiedzieć że jest to jedno z najtrudnieszych spotkań w kalendarzu City. Typ opieram głownie na słabej grze Arsenalu w obronie i taktyce Londynczyków, które bez wątpienia pasuje pod styl gry Manchesterowi City. Za przykład pozwole sobie postawić mecz z Manchesterm United mimo iz to przyjezdni byli zespołem, który musiał atakować i tak też z resztą było ponieważ przewaga United było widoczna to Manchester City wyprowadziło skuteczną akcje i po bramce Giovanniego pokonało odwiecznego rywala 1-0. Mecz z Derby i również wygrana 1-0 pokazała mi że City potrafią grać również swoje nie czekając na ruch przeciwnika gra nie wyobrażalnie mądra piłke zespół Derby Counrty w swiatło bramki trafił tylko raz! Co do Arsenalu to tak jak już wsponiałem głównym negatywnym czynikiem jest obrona w meczu z Fulham mimo 66 % przytrzymania piłki potrafili pozwolić na 7 strzałów swiatło swojej bramki. Oprócz wyróżniającego sie Gallasa, który dzisiaj nie zagra obrona Kanoierów była po prostu słaba.Co do grania przeciwko Arsenalowi kusi mnie również brak Lehmanna i Eboue w składzie co w zdecydowanym stopni osłabi tylne formacje Arsenalu. W składzie z City zabraknie zapewne Bojinova, który ma problemy z kolanem. Arsenal (from): Almunia, Sagna, Toure, Clichy, Fabregas, Flamini, Hleb, Van Persie, Fabianski, Eduardo, Bendtner, Walcott, Senderos, Traore, Hoyte, Song, Gilberto, Denilson, Rosicky, Adebayor. Manchester City (from): Schmeichel, Hart, Corluka, Onuoha, Sun, Richards, Dunne, Garrido, Ball, Fernandes, Geovanni, Hamann, Johnson, Ireland, Petrov, Elano, Bianchi, Corradi.
|
Do góry
|
|
|
|
#1522099 - 26/08/2007 00:40
|
veteran
|
no.2 / Lazio Rzym - FC Torino over 2,5 2,20 3/10 Bwin no.3 / Lazio Rzym - FC Torino (HC 0) 2 3,00 2/10 Betway Rusza moja ukochana liga! Jak dla mnie jest to wielke przezycie a zarazem wyzwanie w bukmacherce poniewaz oczekuje iz na tej lidze uda mi sie zarobic najwiecej. Otwarcie sezonu na Stadio Olimpico zapowiada sie bardzo interesujaco. Lazio poczynilo tylko 3 sredniej jakosci transfery ale uwazam ze wiecej im nie potrzeba by grac na dobrym poziomie z jednym wyjatkiem. Balotta to nazwisko pierwszego bramkarza Lazio i w moim odczuciu nie stanowi on mocnego punkty w zespole ale jak bedzie zobaczymy. Tranfer Scaloniego z Racingu to bardzo dobry wybór, zapewne zawodnik ten bardzo szybko zgra sie z reszta ekipy i beda tworzyc swietny blok defensywny jednak tak jak wczesniej wspomnialem Balotta w moim mniemaniu moze byc rozwiazaniem ale tylko na krotki okres czasu. Dlaczego over? w bramce Torino stanie bramkarz, ktory nie przekonuje mnie rownie jak Balotta. Torino nie bedzie gralo juz stylu gry preferowanego przez Zacheronniego lecz bardziej otwarta pilke. W ataku maja wiele mozliwosci po odejsciu Abbruscato oraz Muzziego sprowadzili De Michela, Ventole, Bjelanovica do tego dochodzi Stellone, ktory w meczu z Lazio zapewnie nie zagra. Sila ataku jakies 60% silniejsza niz w poprzednim sezonie.By tego bylo malo zawodnicy z napadu za swoimi plecami maja Rosine, ktory w poprzednim sezonie zdobyl 9 goli plus sprowadzonego w tym okienku transferowym Coriniego z Palermo ten doswiadczony gracz moze okazac sie bezcenny po zakonczeniu tego sezonu. W Lazio nie zagra Siviglia, Stendardo oraz Cribari co w znacznym stopniu oslabi linie obrony Rzymian. Dodam ze sa to podstawowi zawodnicy Lazio i to oni stanowili w znacznej mierze o sile obrony Rzymian. Zastepcow póki co nie ma i z koneicznosci zagra Diakite oraz De Silvestri, który chyba lepiej czuje sie w roli pomocnika...
|
Do góry
|
|
|
|
#1524692 - 26/08/2007 20:54
|
veteran
|
no.4 / AC Parma - Catania Calcio 1 1,80 3/10 Bwin Po wczorajszym typowaniu Serie A jestem bardzo zadowolony iz udalo mi sie przczuc ze na Stadio Olympico posypia sie bramki a Lazio bedzie mialo problem z pokonaniem Torino. Na dzisiaj oferta wieksza i moje pomysly na typowanie tej kolejki sa bardzo rozne. Na poczatek kilka slow na temat spotkania Parmy i Catani Calcio. Dzisiaj o godzinie 15:00 na stadionie w Parmie zmierza sie zespoly AC Parmy oraz Catani Calcio. Oby dwa zespoly w poprzednim sezonie byli potencjalnymi kandydatami do spadku ale udalo im sie tego uniknac i zajeli kolejno 12 i 13 miejsce. Nowy sezon oznacza nowe nadzieje, emocje i walke o przezycie bo w tym sezonie liga wydaje sie silniejsza a Parma i Catania nadal moga miec problemy w walce o ligowy byt. Parma calkiem dobrze spisywala sie w meczach towarzyskich pokonala miedzy innymi Valencie i Zaragoze oraz zremisowala z Huelva. W trakcie letniego mercato Parma pozyskalo Reginaldo ktory ma byc altenatywa za Rossiego czy Muslimovicza, oprocz tego do zespoly trafili: Zenoni, Falcone i Morrone. Ja te transfery uznaje za dobre i przydatne w walce o utrzymanie w lidze. Catania zadbala razcej o blok defesnywny sprowadzajac do skladu Terlizziego(raczej dzisiaj nie zagra) oraz Tedesco. Sporym wzmocnieniem w ofensywnie ma byc Martinez z Nacionalu, ktory zapewne bedzie gral za plecami Spinesiego. Warto wspomniec rowniez o tym iz trenerem Parmy jest Domenico Di Carlo a to wlasnie on z powodzeniem przez ostatnie 4 lata prowadzil zespol Mantovy, z ktorym w jednym sezonie byl bliski awansu do elity.
|
Do góry
|
|
|
|
#1525559 - 27/08/2007 00:51
|
veteran
|
no.4 / AC Parma - Catania Calcio 1 1,80 3/10 Bwin 2-2 -3j.
|
Do góry
|
|
|
|
#1551948 - 02/09/2007 03:01
|
veteran
|
no.7 / Real Saragossa - Racing Santander 1 1,72 4/10 Pinnacle
|
Do góry
|
|
|
|
#1553279 - 02/09/2007 16:37
|
veteran
|
no.7 / Real Saragossa - Racing Santander 1 1,72 4/10 Pinnacle 1-1 -4j.
|
Do góry
|
|
|
|
#1558265 - 04/09/2007 01:50
|
veteran
|
no.8 / Freiburg - Hoffenheim 1 1,80 10/10 Bwin
|
Do góry
|
|
|
|
#1559582 - 04/09/2007 14:11
|
veteran
|
no.8 / Freiburg - Hoffenheim 1 1,80 10/10 Bwin 3-2 +8j.
|
Do góry
|
|
|
|
#1564754 - 06/09/2007 05:31
|
veteran
|
no.10 / 05.09 / 23:55 Santos - Internacional 1 1,80 10/10 Bet 24
Dzisiaj mam o wiele weicej czasu na analizy tak wiec i do tego meczu napisze kilka slow.
Zespol Santosu zajmuje obecnie 5 miejsce w ligowej tabeli z 14 punktami straty do lidera czyli zespolu Sau Paulo. Santos to druzyna, ktora nie zremisowala w ostatnich 11 meczach od porazki z Nautico Recife dwudziestego ósmego lipca nie przegrali juz ani razu na wlasnym boisku, malo tego w trzech pozniejszych spotkaniach nie stracili nawet bramki odprawiajc z kwitkiem: Flamengo, Sport Recife oraz Parane Club. Bramke na wlasnych smieciach stracili calkiem nie dawno z Atletico PR ale i tak nie przeszkodzilo im to w okazalym zwycieswtu 3-1.
Internacional zajmuje obecnie 10 miejsce z bilansem spotkan wyjazdowych 2-4-5. Juz od 4 spotkan nie potrafia zdobyc kompletu punktow na boisku rywala, tak jak wczesniej wspomnialem dzisiaj wcale nie bedzie o to latwiej bo rywal wydaje sie byc w bardzo dobrej dyspozycji a co wazne ma atut wlasnego boiska. W zespole Internacional zabraknie dwojki zawodnikow drugiej lini a mianowicie Magala i Guinzau w zespole Santosu rowniez nie obeszlo sie bez strat w postaci bramkarza Fabio Costy, ktorego zastapi Roger nie zagra rowniez Adailton oraz Maldonado.
W ostatnich kilku latach Santos na wlasnym boisku podejmowal Internacional 6 razy. Bilans tych spotkan wyglada nastepujaco: 4-1-1 na korzysc Santosu. W pierwszej rundzie Internacional na wlasnym stadionie okazal sie minimalnie lepszy od Santosu i pokonal rywala 1-0. Jak bedzie dzisiaj?
Santos: Roger Baiano,Marcelo, Domingos, Kléber, Adriano, Rodrigo Souto, Pedrinho, Petkovic, Marcos Aurélio, Kléber Pereira
Interacional: Clemer Jonas, Índio, Sidnei, Alex, Wellington Monteiro, Edinho, Magrão, Pinga, Adriano, Christian
|
Do góry
|
|
|
|
#1565414 - 06/09/2007 15:59
|
veteran
|
no.11 / 06.09 / 12:00 Nigeria - Niemcy 1 2,40 3/10 Betway Kto rano wstaje...  Dzisiaj o godzinie 12:00 na stadionie Suwon Sport Komplex zostanie rozegrane drugie spotkanie pólfinalowe mistrzostw swiata do lat 17. W ramach tej potyczki spotkaja sie zespoly Nigeri (zwyciesca grupy D) oraz Niemcy (zwyciescy grupy F). Mecz zapowiada sie na bardzo wyrownany jednak Ja opieram wieksze nadzieje na zespole Nigeri. Nigeryjczycy bez wiekszych problemow wygrali wszystkie mecze w swojej grupie jedynie mecz z Francja byl wyrownany a ostattecznie zakonczyl sie wynikiem 2-1. Oprocz tego w spotkaniach bez histori zespol z Czarnego ladu bez problemu pokonal Japonie 3-0 ( 30 strzalow Nigeri!) oraz Haiti 4-1. Po wyjsciu z grupy na Nigerie czekala juz reprezentacja Kolumbi. W tym meczu mimo wyrazniej przewagi Nigeryjczykow bramke jako pierwsi zdobyli Kolumbijczycy a Nigeria byla w stanie odpowiedziec dopiero na 12 miut przed koncem golem ISA oraz ALFY z 83 minuty. Kolejnym rywalem okazala sie byc druzyna Argentyny, Nigeria jednak juz do przerwy prowadzila 2-0 i tak tez wynik pozostal do konca spotkania. W obozie Nigeri nie obeszlo sie bez kontuzji na boisko w Suwon raczej nie wybiegna Naruna, Okunlawon (drugi bramkarz Nigeryjczykow) oraz Akinsola. Ekipa Niemiec to zespol, ktory podobnie jak Nigeria przez grupe przeszli w expresowym tempie remisujac tylko z Kolumbia 2-2 (przyp.Kolumbia zostala ograna przez Nigerie w 1/16). Oprocz tego pokonali Ghane 3-2 ( do przerwy prowadzili juz 3-0) oraz slabiutkie Trinidad and Tobago 5-0. Po wyjsciu z grupy natkneli sie na reprezentacje Stanow Zjednaczonych ktora ograli 2-1. W cwiercfinale do pokonania byla Anglia ktora ograli 4-1, tak wiec jak widac droga do meczu z Nigeria byla nawet latwiejsza po za grupa. W dzisiejszym meczu moze nie zagrac jedna z kluczowych postaci zespolu Toni Kross gdyby tak sie wlasnie stalo byla by to olbrzymia strata do zespolu, nie pewny jest tez wystep Dawida Dowidata. Gdyby dwójka Kross i Dowidat nie wybiegla dzisiaj na boisko to jedyna postacia, ktora wyrozniala sie w wczesniejszych spotkaniach bylby Richard Sukuta - Pasu jednak watpie by bez pomocy chcocby Krossa zagral na wysokim poziomie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1568557 - 07/09/2007 19:08
|
veteran
|
no.12 / 07.09 / 19:30 Republic of Ireland - Portugal 2 1,90 2/10 Expekt
Akurat przy okazji tego spotkania jest mi bardzo ciezko napisac chocby krotka notke ale spróbuje.
Dzisiaj o godzinie 19:30 na Turner's Cross w Cork spotkaja sie ekipy rywalizujace w grupie trzeciej zespol Irlandi i Portugali. Rywalizacja w grupie numer trzy dopiero sie zaczela i rozegrano tam zaledwie jedno spotkanie w ktorym to ekipa Bulgari przegrala z Czarnogora 2-1. W grupie numer trzy rywaliuje ze soba 5 zespolow oprocz wczesniej wymienionej czworki mamy jeszcze dosc solidny zespol Angli, ktory w pierwszej kolejce pauzuje.
Dlaczego typ na Portugalie?
Zespol ten jest zdecydowanie lepszy, mlodziez ta zawsze jest bardzo dobrze przygotowana i jak wszyscy zdajemy sobie sprawe zapewne wiekszosc z tych pilkarzy ma juz kontrakty w dobrych zagranicznych klubach, gdy spojrzalem na graczy powolanych na ten mecz kilku z nich bylo pilkarzami Valenci, bramkarz byl zakontraktowany w Fulham w napadzie widnieje nazwisko gracza, ktory ma podpisany kontrakt z Bolton. Tak naprawde sam nie wiem jak mam do tego meczu podejsc i w jaki sposob go Wam opisac ale gdy widze chocby jedna z wazniejszych statystyk to wiem kto w tym meczu powinien byc strona lepsza i to w znacznym stopniu. Ta statystyka to liczba spotkan wygranych, zremisowanych oraz przegranych w róznych rozgrywkach U-21. Irlandia na 70 spotkan wygrywala 21 razy, 12 razy remisowala i pokonywana byla w 37 spotkaniach. Dla druzyny Portugali te statystyki wygladaja nastepujaco: 130 spotkan, 71 zwyciestw, 23 remisy i 36 porazek.
Nie ma co za dalego siegac wstecz bo jak wiadomo reprezenatcje mlodziezówek rzadza sie swoimi prawami ale pozwole przedstawic sobie jak graly te ekipy w ostatnim turnieju.
Turniej odbyl sie w Holandi zespoly w kwalifikacjach byl podzielone na 14 grup po trzy zespoly. Druzyna Irlandi trafila do grupy z Belgia i Grecja, zdobywajac trzy punkty zajela drugie miejsce i nie awansowala do dalszej fazy rozgrywek. Po wygranej z Grecja nie udalo im sie pokonac Belgi. Portugalia natomiast trafila do grupy z Polska i Lotwa pokonujac oba zespoly awansowala z kompletem punktow. W dalszej fazie rozgrywek trafila na Rosje. Po pierwszym meczu dla wielu roztrzygniecie tej potyczki bylo juz znane poniewaz Rosja wygrala w Moskwie az 4-1. Zespol Portugali byl na straconej pozycji jednak na wlasnych smieciach odprawil z kwitkiem Rosjan pokonujac ich 3-0. Swietna partie rozegral wtedy Joao Moutinho przyszla gwiazda portugalskiego futbolu. Po wyeliminowaniu Rosjan Portugalia trafila do pierszwej grupy turnieju finalowego gdzie nie dala rady Belga z ktorymi zremisowala 0-0 i reprezentacji Oranje (2-1). Dodam tylko ze ekipa Holandi swietowala nastepnie sukces w tych rozgrywkach.
|
Do góry
|
|
|
|
#1569106 - 07/09/2007 22:10
|
veteran
|
no.13 / 07.09 / 19:00 Francja - Walia (HC 0-1,5) 1 1,83 3.5/10 Pinnacle Wydaje mi sie ze ten mecz jeszcze bardziej przypadnie Wam do gustu niz typ na Portugalie. Francuzi to zespol, ktory od paru sezonow spisuje sie dobrze na roznych imprezach w roczniku u-21. Wali to ekipa chyba tak naprawde gorsza od Irlandi, ktora wczesniej opisywalem. Zespol z Francji zagral juz jeden mecz w swej grupie i mozna powiedziec ze rozczarowal swych kibicow zaledwie remisujac 1-1 z Rumunia w dodatku na wlasnym boisku. Podobnie jak wczesniej co do miary sil dwoch zespolow przyjalem statystki zwyciestw i porazek w roznych imprezach oraz poprzednie mistrzostwa Europy rozgrywane w Holandi. Wiec tak Francja w 144 spotkaniach triumfowala 82 razy, remisowala 35 i przegrywala zaledwie 27-krotnie. Walia na 70 rozegranych meczy wygrala zaledwie 19, remisowala 12 razy i az 39-krotnie przegrywala. Poprzednie mistrzostwa Europy dla Wali skonczyly sie juz w pierwszej rundzie kwalifikacyjnej jednak wytlumaczeniem zapewne moze byc ciezka grupa gdzie nikt Wali nie dawal wiekszych szans. Zgodnie z oczekiwaniami Walia zajela ostatnie miejsce w grupie choc remis z Turcja i wyrownany bój z Izraelem (3-2) mógl po sobie zostawic dobre wrazenie. Francja grupe kwalifikacyjna przeszla bez wiekszych problemow ale przegrala w PO z wczesniej wspomnianym Izraelem. Mecz dla Francji byl dosyc pechowy poniewaz w meczu wyjazdowym gola przesadzajacego o awansie stracili w 93 minucie spotkania.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|