Mam pewna koncepcje: sznickers pisal o zalozeniu roznych tematow na temat strategii forexowych - ja mam natomiast zupelnie inna propozycje. Oczywiscie - mozna o roznych strategiach forexowych pisac itp. - ale ja mysle, ze nie chodzi o to aby teoretyzowac ale zeby zarabiac.
Ja staralem sie grac typy dardaw'a - powiem wam ze to jest praktycznie niemozliwe na dluzsza mete. To wynika z jego gry: sa pozycje co zamyka z zyskiem ja ze strata - trzeba byloby siedziec non stop zeby grac nie wychodzac z domu - zwlaszcza ze nie informuje nikogo kiedy zamierza grac o jakich godzinach itp.
Ja proponuje stworzyc watek, w ktorym wlepiana bylaby ciekawa sytuacja z rynku z mozliwoscia, zeby kazdy mogl zagrac. I zeby pozycja byla otwierana na duzo przed, z wyznaczeniem SL i potencjalnego TP. Bardziej profesjonalnie ze tak powiem. I otwierana np. na pare godzin lub nawet pare dni. Na rynku jest wiele roznych pozycji na temat inwestowania i forum mysle, ze nie jest to najlepszy pomysl zeby powielac to co jest w ksiazkach.
Mysle, ze dobrze aby mozna bylo stworzyc jakis temat w ktorym kazdy moglby cos tam zarobic. Temat bardziej powazny - otwarty moze na 2 lata - i nie taki ze z 2000 robie 50000 w ciagu ilus tam tygodni tylko taki, ze robie tyle ile wyjdzie ze strategii a nie dopasowywanie strategii na sile do zaplanowanego zysku.
Co wy na to? byliby chetni?
PS.
I chodziloby o to, zeby trzymac sie pewnej strategii ktora przynosi zyski a nie szukac 'swietego grala' jak tu ze 100%-owa pewnoscia zrobic 1000% zysku w ciagu 2 miesiecy.
Co wy na to? Byliby chetni? dardaw by pomogl, schnickers, ja, dylu NowyWK (Wojtek)
To tak na poczatek - jesli byliby chetni i w ogole ten watek mialby zainteresownaie - to zaraz sie okresli sprawy techniczne.