#1820072 - 30/11/2007 06:16
Re: Wojsko!?? prawo...
[Re: As]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/05/2004
|
W pełni popieram! Przeciez facet, ktory woja unika, to jakby jaj nie mial
Takie teksty świadczą raczej o braku mózgu. Dokładnie ... Przymusowa slużba to jest głupota , totalna głupota ... We Włoszech , Francjii , Hiszpanii , Wielkiej Brytanii , Argentynie , Rpa , Australii , Argentynie , USA , Indiach i Birmie ( 60 milionowy kraj ) o ile sie nie myle oraz większosci krajów europejskich ta dolegliwość została zniesiona . Widzą że coraz mniej jest chętnych to mogliby to już zniesc , bo i tak kto ma pojsc to pojdzie a kto nie ten tak czy tak sie wywinie . I po co stwarzać jakieś problemy i nawzajem sobie utrudniać zycie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1820136 - 30/11/2007 06:32
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Nic nie mam do Ciebie, wiec sie nie obrazajm, ale ja uwazam, ze zwiazki zawodowe(np w takich formie jak u nas), pedaly i pacyfisci to najwieksze zlo na swiecie.
Mam nadzieje, że to była żartobliwa wypowiedź .. PS nie jestem "pedałem" ani "pacyfistą" To nie zart. Akurat w tych sprawach nie jestem tolerancyjny. Wielokulturowosc sie po prostu nie sprawdza. Spojrz na kraje zachodnie na Francje, Wlk Brytanie czy chocby USA. Im wiecej wolnosci i swobody pod takim wzgledem tym gorzej, bo ludziom odbija. Im wieksze zroznicowanie tym wiecej konfliktow zarowno na tle religijnym jak i rasowym. Dlatego ciesze sie, ze zyje w kraju gdzie zyje z 90% katolikow (niewaze czy praktykujacych), ale przez to spoleczenstwo nie jest az tak podzielone Jeżeli zaprzeczeniem tej rzekomej "wielokulturowości" ma być jakakolwiek "monokulturowość" sprowadzająca się do " jedynej słusznej": religii, orientacji seksualnej, orientacji politycznej, jedynego słusznego klubu, partii, grupy społecznej czy też czegokolwiek, to ja dziękuję bardzo. Chociaż absolutnie nie mogę się z Tobą zgodzić, to cenie sobie w Twojej wypowiedzi to, że jako jeden z nielicznych w (nie ukrywajmy i nie oszukujmy się) raczej mało tolerancyjnym kraju, potrafisz się do tego przyznać Tolerancyjna Polska - tylko w sondażach
|
Do góry
|
|
|
|
#1820192 - 30/11/2007 06:49
[Re: Mindman]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
lupus, co ty pierdzielisz? u nas niepełnosprawny skazany jest na społeczną śmierć. u nas wszelka odmienność traktowana jest jako coś złego i nienormalnego. u nas nietolerancja w wydaniu KK jest do przyjęcia, ale w wydaniu zachodu już nie? ludziom odbija, jak coś jest zakazane, bo zakazany owoc zawsze lepiej smakuje. ja wolę ichszą tolerancję od naszej nietolerancji. a co do patriotyzmu i służby. nie te czasy, teraz potrzebnych jest 50 000 wyszkolonych zabijaków, a nie 15 milionów poborowych, którzy będą wiedzieć jak się broń trzyma
|
Do góry
|
|
|
|
#1820490 - 30/11/2007 15:09
[Re: Mindman]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Jeżeli zaprzeczeniem tej rzekomej "wielokulturowości" ma być jakakolwiek "monokulturowość" sprowadzająca się do " jedynej słusznej": religii, orientacji seksualnej, orientacji politycznej, jedynego słusznego klubu, partii, grupy społecznej czy też czegokolwiek, to ja dziękuję bardzo. Chociaż absolutnie nie mogę się z Tobą zgodzić, to cenie sobie w Twojej wypowiedzi to, że jako jeden z nielicznych w (nie ukrywajmy i nie oszukujmy się) raczej mało tolerancyjnym kraju, potrafisz się do tego przyznać Tolerancyjna Polska - tylko w sondażach A gdzie ja pisalem, ze nalezy postawic na jedyna sluszna? Przeciez Polska tez takim nie jest, ale wyraznie dominuje tu jedna. ZObacz na szkoly podstawowwe, gimnazja, licea, wszedzie uczniow pelno na lekcjach religii, a teraz to juz 100 % frekw od momentu gdy liczy sie ona do sredniej Dopiero gdy ludzie ida na studia spada odsetek praktykujacych Ja sam nie praktykuje, bo na Kosciol jako Instytucje to ja A co do gejow, nie jestem z tych co mowia, ze cos takiego nie istnieje, mialem jednego na roku, zadeklarowanego, pogadac pogadam, reke mu podam, ale tylem sie do niego nie obroce (dzołk )
|
Do góry
|
|
|
|
#1823562 - 01/12/2007 20:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
A gdzie ja pisalem, ze nalezy postawic na jedyna sluszna? Przeciez Polska tez takim nie jest, ale wyraznie dominuje tu jedna. ZObacz na szkoly podstawowwe, gimnazja, licea, wszedzie uczniow pelno na lekcjach religii, a teraz to juz 100 % frekw od momentu gdy liczy sie ona do sredniej Dopiero gdy ludzie ida na studia spada odsetek praktykujacych Ja sam nie praktykuje, bo na Kosciol jako Instytucje to ja A co do gejow, nie jestem z tych co mowia, ze cos takiego nie istnieje, mialem jednego na roku, zadeklarowanego, pogadac pogadam, reke mu podam, ale tylem sie do niego nie obroce (dzołk ) "Odrobinę" zboczyliśmy z tematu Widze jednak, że mamy na tyle różne zdanie na pewne kwestie, iż ciężko będzie nam się dogadać Kończąc, chciałem tylko prosić byś nie pisał na przyszłość nawet w żartobliwym kontekście, że "pedały i pacyfiści to najgorsze zło na świecie" , bo w moim odczuciu (i myślę, że nie tylko moim ) wyrażenie takie brzmi co najmniej niestosownie .. Pozdrawiam, anyway
|
Do góry
|
|
|
|
#1831509 - 04/12/2007 23:33
[Re: Platini]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Tak do woja - czy trzeba zanieść ten papierek z uczelni do WKU? Bo niby do polowy października trzeba było a ja do dziś sie nie wybrałem. Musze iśc czy sobie odpuścic ? ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1831905 - 05/12/2007 02:07
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Tak do woja - czy trzeba zanieść ten papierek z uczelni do WKU? Bo niby do polowy października trzeba było a ja do dziś sie nie wybrałem. Musze iśc czy sobie odpuścic ? ? Jestem w takiej samej sytuacji. Jeśli jeszcze nie dostarczyłem do WKU zaświadczenia z uczelni, że nadal się uczę, to czy grożą mi jakieś konsekwencje?
|
Do góry
|
|
|
|
#1834505 - 06/12/2007 01:42
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
Przynies zaswiadczenei z uczelni o obronie. (jesli masz zamiar sie bronic niedlugo). Jesli nie, nie odbieraj Szkoła nie wystawi takiego zaświadczenia )przynajmniej tak było w moim przypadku). Pani stwierdziła, że ona nie ma czarnego kota i szklanej kuli, toteż nie jest w stanie przewidzieć kiedy najdzie mnie chętka na obronę
|
Do góry
|
|
|
|
#1864018 - 17/12/2007 18:57
|
enthusiast
Meldunek: 29/04/2006
|
Dostalem polecony z WKU, zeby stawic sie w celu powolania do sluzby wojskowej. Miesiac temu tez dostalem takie wezwanie zwyklym listem, ale olalem i sie nie zglosilem. Jestem tegorocznym absolwentem z tytulem mgr inz. Moga mnie zgarnac?
|
Do góry
|
|
|
|
#1864025 - 17/12/2007 19:03
[Re: szotpix]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/10/2005
|
Mam zamiar sie bronic , ale nie wiem jeszcze kiedy bedzie obrona , bo mam jeszcze nie skonczona prace, a list zostal odebrany , ale nie przeze mnie Miałem podobną sytuację, szkoła nie mogła wystawić zaświadczenia że jestem absolwentem, bo nie byłem oczywiście, ale wypisali mi papierek, że jeżeli złożę stosowne podanie to niedługo nim zostanę. Napisałem do WKU na odroczenie ze względu na sprawy osobiste, chciałem 3 miesiące dostać odroczenie, w tym czasie przyniósłbym konkretne zaświadczenie że się uczę. Dostałem odpowiedź poleconym, że Pan Komendant raczy mnie odroczyć od razu na 12 miesięcy z góry. Z dopiskiem : obroń się Pan w końcu i się ożeń Wojo nie zając, nie ucieknie
|
Do góry
|
|
|
|
|
|