#1792637 - 19/11/2007 23:25
Re: Zvonka droga do chwały ;)
[Re: _zvonimir_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2007
|
#319 Khimik Mytichi - Dynamo Moskwa under 5,5 @1.7 4/10 betgun Bardzo ciekawe spotkanie, w którym nie wiadomo czemu faworytem jest Khimik. Dynamo znajduje się w o wiele lepszej formie, co udowodniło w ostatnich meczach z Neftekhimikiem i Kazaniem. Gospodarze słabo grają, zwłaszcza nieskutecznie w obronie. Ostatni mecz - przegrany 4-5 ze Spartakiem był popisem całej formacji defensywnej. Goście na pewno zagrają na pół gwizdka, 2 następne mecze z Ufą i SKA St.Petersburg będą o wiele, wiele trudniejsze niż ten dzisiejszy. Gospodarze z kolei w następnej kolejce zmierzą się z MVD i powinni spokojnie zainkasować komplet punktów. W spotkaniu w Mytishchi Arena (Арена Мытищи) powinien paść under 5,5. Po takim kursie (1,7) na pewno poświęcę trochę gotówki na to rozwiązanie. Ostatnie 3 mecze między tymi drużynami to identyczne wyniki 1-1 w regulaminowym czasie gry... Czy dzisiaj będzie tak samo?
|
Do góry
|
|
|
|
#1793305 - 20/11/2007 04:43
|
Carpal Tunnel
|
#321 #322 Frolunda Indians - AIK Skelleftea Frolunda @1.55 4/10 Bwin + Frolunda -1,5 @1.95 1.5/10 BwinEh.. Po dobrej grze przeciwko Djurgardens i wygranej 5-4 w następnym meczu przegrali praktycznie bez walki z Linkopings 2-6. Jutro nastąpi szansa na rehabilitację. Z rywalami takimi jak AIK trzeba wygrywać, jeśli nie to marzenia o play-off trzeba znowu odłożyć na przyszły sezon. W tym sezonie goście już raz wygrali u siebie 3-1 z Frolundą. Jak będzie tym razem?
|
Do góry
|
|
|
|
#1793309 - 20/11/2007 04:44
|
Carpal Tunnel
|
#323 #324 Krefeld Pinguine - EV Duisburg Fuchse Duisburg +2,5 @1.75 5/10 sportingbet + Duisburg ML @4.82 1/10 betway Jestem pełen podziwu dla graczy Duisburga za niedzielny mecz przeciwko ERC Ingolstadt wygrany 4-2. Niesamowita wola walki i konsekwencja w grze obronnej, szybkie kontry i to musiało zakończyć się takim a nie innym wynikiem. Oglądałem ten mecz na przemian z Eisbaren - DEG i bardziej podobał mi się ten pierwszy. Aż chce się oglądać takie spotkania, w których młodzi gracze wręcz zarzynają się, by tylko przejąć krążek, zwłaszcza, kiedy grają z takim potentatem jak ERC. W następnym meczu zmierzą się z Krefeld, które zostało rozgromione w Iserlohn aż 8-3. I od razu nasuwa mi się pytanie: czemu Duisburg nie może wygrać drugiego meczu z rzędu? Handicap na gości +2,5 jest prawie pewny, stąd taka stawka, dorzucam zwycięstwo Duisburga. Na pewno skuszę się na transmisję tego meczu, choćby się waliło i paliło Świetnie w ostatnim spotkaniu zaprezentował się Igor Alexandrov, który zaliczył gola i asystę przy bramce na 4-1. A więc los Fuchse
|
Do góry
|
|
|
|
#1793316 - 20/11/2007 04:45
|
Carpal Tunnel
|
#326 Espoo Blues - Tappara Tampere under 5 @1.91 4/10 PinnacleCiekawe spotkanie zapowiada się we wtorek w SM-Liiga. Do Espoo zawita Tappara, która w poprzednich dwóch kolejkach ma na rozkładzie HPK i Jokerit, a więc uznane i silne firmy. Przeciwko gospodarzom gra się ciężko, a zdecydowanie najciężej na ich terenie. Przekonało się o tym już wiele drużyn m.in. Karpat, czy JYP. W ostatnich 6 spotkaniach pięć razy zwyciężało Espoo, Tappara podobnie bo w ośmiu meczach wygrywała sześciokrotnie. Mecz będzie na pewno zacięty, kluczowa będzie 1 tercja - jeśli nie strzelą więcej niż 1 bramki to nic nie powinno stanąć na przeszkodzie, by osiągnąć zamierzony under.
|
Do góry
|
|
|
|
#1793321 - 20/11/2007 04:47
|
Carpal Tunnel
|
#328 Slavia Praga - HC Liberec under 5,5 @1.95 2/10 sportingbet Ten mecz będzie w centrum zainteresowania wszystkich hokejowych kibiców w Czechach. Lider zagra na własnym terenie z wiceliderem, który traci do Slavii już tylko 3 punkty, dodatkowo mając 1 mecz zaległy. Podobnie jak w meczu na szczycie w Słowacji dojdzie do konfrontacji najlepszej ofensywy (Slavia - 91 bramek) z najlepszą defensywą (Liberec 42 bramki). Zaufam temu drugiemu czynnikowi i zdecyduję się na under. W historii meczów tych dwóch czeskich potentatów zwykle to w Libercu padał grom bramek, zdecydowanie mniej w Pradze. Sportingbet wystawił naprawdę wysoki kurs na to zdarzenie i grzechem byłoby nie spróbować. Ostatni over na obiekcie Slavii padł ponad 2 lata temu (1-5).
|
Do góry
|
|
|
|
#1793329 - 20/11/2007 04:48
|
Carpal Tunnel
|
#329 Lillehammer - Valerenga Oslo Valerenga @1.8 3/10 gamebookers I po 2 meczach bez straty gola mistrzowie Norwegii stracili ich aż 3 przegrywając mecz ze Spartą Sarpsborg. Teraz zmierzą się z Lillehammer na wyjeździe i oczywiście są faworytem tego spotkania. Po tak wysokim kursie (1,8) jestem skłonny zagrać na gości. Gra gospodarzy zupełnie mnie nie przekonuje i ich zwycięstwa z Trondheim czy Furusetem nie robią na mnie wrażenia. Średnia stawka będzie najbardziej odpowiednia.
|
Do góry
|
|
|
|
#1793332 - 20/11/2007 04:49
|
Carpal Tunnel
|
#330 Slovan Bratysława - HC Koszyce HC Koszyce ML @2.84 1/10 betway Seria trwa i nie wiadomo kiedy się ona skończy. Myślę, że niegłupim pomysłem będzie granie progresją na porażkę mistrza Słowacji. W najbliższym meczu zmierzy się w SAMSUNG Arény z zajmującymi 4 pozycję Koszycami, które też mają chrapke na mistrzowską paterę. W ostatnich latach dominowała zasada: gospodarz wygrywa (z kilkoma wyjątkami oczywiście). Goście prezentują obecnie hokej na naprawdę wysokim poziomie - widziałem urywki ostatniego meczu z Kezmarokiem (6-4) i gra Koszyc mogła się podobać. Będzie to konfrontacja najlepszego ataku w lidze z najlepszą obroną (Slovan 100 bramek strzelonych, przy tylko 53 straconych Koszyc). Zaczynając od najniższego stopnia myślę, że kursy będą na tyle wysokie iż wyjdę na plus takim założeniem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1793334 - 20/11/2007 04:50
|
Carpal Tunnel
|
#331 ToTempo HVIK - Rodovre Mighty Bulls Rodovre @1.69 4/10 sportingbet Goście ulegli w niedzielnym hicie kolejki aż 1-6 z Herning. Porażka była o tyle dotkliwa, że przegrali na własnym terenie. Jednak nie ma co załamywać rąk i taki wynik powinien tylko uświadomić trenerowi, jak i zawodnikom, że przed nimi jeszcze bardzo daleka długa droga do upragnionego mistrzostwa. We wtorek Rodovre zagra w derbach Kopenhagi z beniaminkiem ToTempo. Nie zmęczą się więc zbytnio podróżą Jest to doskonała okazja, aby zostawić to 1-6 daleko za sobą i ponownie znaleźć się na zwycięskiej drodze. Gospodarze mimo, iż w ostatnich kilku meczach imponują ambicją i poświęceniem, co zaowocowało 2 wygranymi z rzędu (5-4 z EfB i 4-3 z Fredrikshaven) to wątpię, by kolejny raz zagrali na 100 % W październiku obie ekipy się już spotkały i wtedy górą był obecny lider ligi (6-1). Kurs na gości dobry i naprawdę polecam, bo kursy na pewno będą spadać im bliżej będzie spotkania.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|