#1807722 - 25/11/2007 22:04
Re: TYPY BY SZCZYPOP
[Re: Szczypior]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2005
|
PODSUMOWANIE TEMATU 31.10 - 25.11  
|
Do góry
|
|
|
|
#1812369 - 28/11/2007 00:26
|
Carpal Tunnel
|
No i dupa, miałem opisy tych meczów LM i wszystko się poszło grzmocić, wiec jeszcze raz na szybko.
Stuttgart - Rangers 1
Stuttgart kryzys ma już daleko za sobą. Potwierdzają to ostatnie wyniki drużyny z Gottlieb-Daimler-Stadion. Pewne, a zarazem wysokie zwycięstwo nad Bayernem Monachium dodało niczym przypływ, pędu okrętowi sterowanemu przez Veha, a drugie zwycięstwo wyjazdowe ugruntowało mnie w przekonaniu, że Stuttgart jeszcze w tym sezonie powalczy o wysokie cele. Niestety Liga Mistrzów jest już stracona, a zespół niemiecki walczy już praktycznie tylko o honor, bo szanse na zajęcie trzeciego miejsca premiującego występami w Pucharze Uefa są już tylko czysto statystyczne. Chodzą pogłoski, że nie wystąpi dziś Gomez, ale mam nadzieje, że są to tylko plotki. Liczę na zwycięstwo gospodarzy, bo zerowe konto w Lidze Mistrzów byłby bardzo smutnym wynikiem dla kibiców gospodarzy. Walczyć należy, a mecz wcale nie jest o pietruszkę bo za zwycięstwo w meczu LM przysługuje premia w wysokości 500 tys. Euro.
Lyon - Barcelona Over 2.5
W spotkaniu tym moim zdaniem to gospodarze są faworytami i myślę, że mają szansę jeśli nie wygrać, to na pewno nie przegrać. Mam nadzieje, że podobnie jak w przypadku spotkania z bardzo dobrze spisującym się Rennes udowodnią, że są w dobrej formie. Barcelona choć zrewanżowała się po blamażu z Getafe w ostatnim ligowym meczu, zwyciężając z Recreativo Huelvą, to nastroje wśród kibiców jak i w samym zespole nie są najlepsze. Barcelona wygrała wysoko, bo 3:0, lecz zwycięstwo to zapewnione zostało dopiero w drugiej odsłonie meczu, w pierwszej zaś podopieczni Rijkaarda walili głową w mur. Barcelona wystąpi dziś prawdopodobnie bez Henrego, którego zastąpić ma Bojan Krkic i myślę, że jest to jak najbardziej na plus, bo będziemy mieli pewność, że choć on zagra z pełną mobilizacją i na sto procent. Zawodnicy Rijkaarda już praktycznie nie mają po co grać, ponieważ przegrywając nawet dwa mecze w LM wychodzą z grupy, więc jeśli ciężko przychodziła im mobilizacja w meczach o punkty, to dziś raczej nie spodziewał bym się tego. Stawiam jednak na over, który wydaje mi się lepszym rozwiązaniem niż 1x i myślę, że goście ukłują choć raz.
|
Do góry
|
|
|
|
#1823100 - 01/12/2007 15:27
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1826831 - 02/12/2007 21:40
|
Carpal Tunnel
|
Kupon 38 Bet365  Ajax - Breda 1  Arminia - Bayern 2  Stawka: 37.50 euro  Kurs: 1.81 Lekko straciłem koncepcje gry, dlatego wolałem sobie odpuścić ostatnie dni bukmacherskiego rzemiosła i śledziłem tylko z boku wyniki. Dzisiejszego dnia również kompletnie nie czuje więc spokojnie na początek bo niema sensu grać na przekór sobie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1831290 - 04/12/2007 21:39
|
Carpal Tunnel
|
Kupon 42 MyBet  Milan - Celtic 1 -1  Stawka: 30.03 euro  Kurs: 5.0 Dlaczego tak? Napisze troszkę później, gdy znajdę czas.
|
Do góry
|
|
|
|
#1831937 - 05/12/2007 02:16
|
Carpal Tunnel
|
Milan - Celtic 
Dla mnie jest to bardzo ciekawe i elektryzujące spotkanie, ze względu na kilka istotnych niuansów. Jak często spotykamy się z kursami na remis w trzydrogowym zdarzeniu piłkarskim? Uogólniając to dość rzadko, a w Lidze Mistrzów? Szczerze, ale ja osobiście nigdy nie widziałem czegoś takiego, albo po prostu pamięć mnie myli lecz gdy ma to miejsce taka postać rzeczy to oddsmakerzy wiedzą co robią, ponieważ w przypadku dzisiejszego widowiska w ramach 'przyśpieszonej' kolejki grupy D argumenty przemawiają za takim właśnie rozwiązaniem i przeważnie zdarza się tak, iż jeśli mamy przed sobą takie kursy na remis, to taki wynik właśnie pada. Teoretyzując i patrząc na powierzchowne argumenty, taki wynik powinien dziś paść, do tego under, a mecz powinien się zakończyć wynikiem 0-0, powinien, powinien, powinien, ale czy musi? Oczywiście że nie. Wiele osób jednak z typerskiego świata skłania się ku takiemu właśnie rozwiązaniu, bo jest to wynik nie krzywdzący żadnej ze stron, dający obu zespołom awans, a Milanowi który i tak ma awans w butonierce i pierwsze miejsce w grupie w przypadku remixu. Jednak jest to moim zdaniem szablonowe myślenie, choć podparte treściwymi argumentami to moim zdaniem, dzisiejszego wieczora nie będzie miało racji bytu. Choć Ancelotti mówi iż remis nie był by złym rozstrzygnięciem, to również twierdzi i zaznacza iż wystawi najsilniejszą jedenastkę i liczy dziś na zwycięstwo na własnym stadionie mówiąc, że w tym sezonie często na nim nie wygrywali... ba?! "Często nie wygrywali"?, a raczej wcale, bo w tym sezonie w żadnym ze spotkań i są najgorzej spisującym się zespołem Serie A przed własną publicznością. a dla wielu osób jest to kolejny argument za rozstrzygnięciem remisowym. Ale dlaczego nie postawić na Milan, który w normalnych okolicznościach powinien łyknąć na przekąskę zespół Celticu? Moim zdaniem warto, choć jestem świadomy jak wyglądały ostatnie pojedynki między tymi zespołami, ale kurs predyscynuje do łyknięcia go choć za małą stawkę. Choć trener Celticu twierdzi, że dziś nie będą grali na remis, to wg niektórych źródeł ustawi swój zespół niesamowicie defensywnie. Myślę, że mit dotyczący remisu, którym karmi się dziś wiele osób, legnie w gruzach. A typ, że Milan wygra różnicą dwóch bramek po tak gigantycznym kursie biorę i nawet w rękę nie całuje.
|
Do góry
|
|
|
|
#1839603 - 08/12/2007 00:37
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1839632 - 08/12/2007 00:46
|
Carpal Tunnel
|
Kupon 43 MyBet  Borussia - Arminia 1  Stawka: 25 euro  Kurs: 1.6 Jeszcze mi pare żetonów w tym buku ale -> evryłan must spierdalać. Dlatego gram tu po tak marnym kursie. Czekam na mecz i bede dogrywał grubiej na live ewentualnie. Pozz.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|