#1755731 - 07/11/2007 20:54
Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic?
[Re: El_Darro]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Mam pewien pomysł i jest on jak najbardziej do zrealizowania. Trochę drastyczny, ale jednak kompromisowy.
QCZ - bezwzględny zakaz postowania typu go go go go, 11111111111 itd. Jedyne dopuszczalne posty to: relacje na żywo, ale nie punktowe! Pytania o wyniki i udzielanie odpowiedzi na nie, tylko że to mają być pytania o 4 ligę walijską, czelendżer na grenlandii czy 3 liga hokeja w egipcie, czyli coś naprawdę problematycznego. BAZA linków do popularnych lig jest w dziale! wszystko na tacy! Znacie mój upór, jestem w stanie zaprowadzić tam taką posuchę, zmiana regulaminu, ostrzeżenia ze nieregulaminowe posty, będzie spokój!
TiO: wypieprzenie 90% tematów i usuwanie w zarodku wszelkich nowych bzdurnych. podklejone mogą być + parę ciekawszych.
uważam, że to rozsądne podejście do tematu.
|
Do góry
|
|
|
|
#1755739 - 07/11/2007 20:57
[Re: Szewa]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/10/2005
|
Czy stoi coś na przeszkodzie żeby wrócili ? Nie. Przeglądając poszczególne działy tematyczne łatwo można zauważyć, że panuje w nich względny spokój i porządek (czyt. warunki sprzyjające pisaniu analiz i dzieleni się swoją wiedzą.)
To dzielenie się wiedzą to pisanie czegoś, to nierzadko to, co zajęło mnóstwo wysiłku, pracy , wyrzeczeń. Czy chciałbyś by na Twojej pracy żerowali inni, nierzadko bezsensownie krytykując ? Otwarte fora nigdy nie będą w pełni dobrą skarbnicą wiedzy - jakiejkolwiek, nawet mi nie chodzi tylko o bukmacherstwo. Pomyślcie o tym, a łatwo sobie odpowiecie dlaczego wielu dobrych userów nie pisze tak jak kiedyś, wolą pracować w własnych hermetycznych, samowystarczalnych grupkach... Takie moje wnioski. A co do forum - radykalnych zmian nie będzie, nawet jeśli za 2 lata będą tu tylko sami 17 latkowie pisać jak poderwać panienki. Jeżeli forum będzie osiągało swój cel w takiej formie - to taka forma zostanie. A cel każdego mniej lub bardziej komercyjnego przedsięwzięcia jest prosty i logiczny.
|
Do góry
|
|
|
|
#1755764 - 07/11/2007 21:16
[Re: moonlight]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/11/2004
|
To dzielenie się wiedzą to pisanie czegoś, to nierzadko to, co zajęło mnóstwo wysiłku, pracy , wyrzeczeń. Czy chciałbyś by na Twojej pracy żerowali inni, nierzadko bezsensownie krytykując ?
Otwarte fora nigdy nie będą w pełni dobrą skarbnicą wiedzy - jakiejkolwiek, nawet mi nie chodzi tylko o bukmacherstwo. Odniosę się do tego fragmentu twojej wypowiedzi. Obserwuje Cie kolego juz naprawdę długo z uwaga czytam twoje posty i naprawdę są one na wysokim poziomie merytorycznym. Ale nie w tym problem. Piszesz o zamkniętych mitycznych forach nie dostępnych dla zwykłych graczy takich np jak Ja choć może nie wiesz jakie mam profity , jaką posiadam wiedzę w zakresie szacowania i można wymieniać wiele innych czynników. kilka lat temu na tym forum mnożyło sie tematów związanych ze strategia gry , ze sposobami gry . Pamiętny temat Maćka o dużych pomyłkach buków naziemnych w relacji do netowych po kilku znaczących sukcesach nagle został sprowadzony do dyskusji czemu On podaje te błędy kursowe jeśli można zawiązać spółdzielnie ( lubiane w tamtym okresie słowo określające większe grupy typerów )i samemu nabijać kasę bojąc sie o spadki kursów. Wtedy Maciek dość trafnie okreslił jego cel w podawaniu takich błędów. Jesli jakiś typer znajdzie zdarzenie warte dla niego gry i zagra to po odpowiednim kursie to czemu nie poda tego typu juz po zagraniu na swoim koncie ? Zawsze się zastanawiałem czemu powstaja te mityczne zamknięte fora ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1755773 - 07/11/2007 21:21
[Re: Maxi]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Tak szczerze to już nie mam siły na kolejną taką dyskusje o czymś co jest od pojedynczej jednostki niezależne. Temu tematowi daje kilka dni moze z dwa tygodnie i sie znudzi. Ten podpis co jest po lewej pod mecz.pl czyli internetowy portal bukmacherski już dawno powinien byc zmieniony na internetowy portal towarzyski. Fajnie, że kilku osobom sie chce ale te kilka to za mało. Ja juz nie licze na jakieś zmiany na lepsze. Liczyłem na to przy okazji podobnego tematu kika miesięcy wcześniej i sie zawiodłem. Na siłe obecnych tu ludzi sie nie zmieni. Tak już zostanie że mała część bedzie sie produkować a ta wieksza tylko czekać gdzie by tu znaleść jakiś błąd typu źle postawiony przecinek i potem na tym budować swój "autorytet". Sporo w tym racji. Ja osobiście też nie liczę, ze może się tu coś zmienić na lepsze Teraz trochę "podyskutujemy" i na tym się skończy Ja myślę, że pytanie o przyszły kształt forum powinien zadać właściciel Userzy mogą sobie pogadać, ale jak nie będzie chęci z góry, to nic nie będzie  W którymś momencie ci, którzy mają coś do powiedzenia w temacie, dadzą sobie spokój lub przeniosą się w inne miejsca i zostanie Forum o dupie Maryny 1 i 1/2 jeśli już nie jest
|
Do góry
|
|
|
|
#1755800 - 07/11/2007 21:28
[Re: Logan]
|
Pooh-Bah
|
Moze dlatego, ze np grupa ludzi znalazla buka ktory myli sie regularnie na danej dyscyplinie. I powiedzmy "spoldzielnia" 10 osob regularnie go ogrywa. Gdyby zaczeli podawac to publicznie to zysk skonczyl by sie od razu
Choc moze sie myle Pamiętajmy , ze fora internetowe przeglądają ludzie pracujący w firmach bukmacherskich i łatwo namierzyć takich graczy.. Sam miałem nieprzyjemna sytuację kiedyś tam dawno, kiedy podałem publiczny pick... To też jeden z powodów 
|
Do góry
|
|
|
|
#1755802 - 07/11/2007 21:28
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/09/2005
|
Moze to i smieszne ale choc na forum jestem od dwoch lat to dzial To i Owo odkrylem dopiero pol roku temu i musze stwierdzic ze jest to dzial potrzebny na forum, typowanie to zajecie czasochlonne, analizowanie statystyk, przegladanie zagranicznych forow, szukanie informacji, gra na live i sledzenie wynikow i ogladanie spotkan. O grze w pokera juz nie wspomne (a jednak wspomnialem  ) Wobec czego nie nalezy sie dziwic ze czlowiek zaglada do To i Owo zeby dowiedziec sie powiedzmy: jakie buty wybrac na zime, jaki kupic telefon, gdzie ubezpieczyc samochod, co na prezent kupic dziewczynie, gdzie isc na studia, jak zaplacic zgubiony mandat, co zrobic gdy komp nie dziala prawidlowo itd. , o wynikach wyborow 1,5h przed koncen ciszy nie wspomne  Miejsce takie jak to w ktorym mozna znalezc pomoc oraz poradzic sie w roznych sprawach zyciowych jest potrzebne i mi osobiscie wiele razy zaoszczedzilo sporo czasu. Nie sadze aby TiO bylo przyczyna podupadania forum. Wiadomo userow jest wiecej wiec i wiekszy balagan, ale od tego sa mody. Moonlight: ale to forum od poczatku bylo z zalozenia forum otwartym, chyba ze sie myle. Jak ktos sie boi krytyki albo nie chce sie dzielic swoimi typmi to niech poprostu tego nie robi, oczywiscie jestem przeciwko krytyce nieudanych pickow, wiadomo czasem nawet najlepsza analiza i wszystkie znaki na niebie i ziemi nie pomagaja
|
Do góry
|
|
|
|
#1755813 - 07/11/2007 21:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/11/2004
|
Nie chodzi mi dosłownie o fora internetowe, raczej o małą grupową, zamkniętą współpracę, to także pewne przenośnia do zamkniętych grup, np. sam mam 2-3 znajomych, z którymi mam stały kontakt i wymieniamy między sobą potrzebne informacje.
mhm rozumiem.  ale mam takie pytanie. Czemu brakuje dyskusji na temat gry nie chodzi mi o podanie konkretnego sposobu ale np lekkiego nakierowania kogos na własciwy tor. Jestem młoda osoba ktora typowanie traktuje jak bardziej zabawe niz prace bo mysle ,że są osoby co mocniej do tego podchodza. Oczywiście staram sie szukac metody ale jak mam szukać jak nawet nie wiem w ktorym kościeli bije dzwon ? Swego czasu na tym forum taki b6 nie bał sie pokazania jak powinno sie zarządzać kapitałem . I powiem ,że dzieki jemu mam jakis obraz na ta strefę typowania. Czemu brakuje takich rozmów czy bukmacherka naprawdę jest az tak wąską dyscyplina ,że ukazanie jakiegoś schematu zniszczy komus zysk c omiesieczny ? Troszkie odbiegłem od tematu . Myśle , że radykalne akcje w QC będą wychodziły na lepsze .
|
Do góry
|
|
|
|
#1755833 - 07/11/2007 21:39
[Re: herkules]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/09/2005
|
mialem
Moonlight: ale to forum od poczatku bylo z zalozenia forum otwartym, chyba ze sie myle. Jak ktos sie boi krytyki albo nie chce sie dzielic swoimi typmi to niech poprostu tego nie robi, oczywiscie jestem przeciwko krytyce nieudanych pickow, wiadomo czasem nawet najlepsza analiza i wszystkie znaki na niebie i ziemi nie pomagaja
Krytka analizy i podanego do niej typu jest nie na miejscu wtedy i tylko wtedy gdy dana osoba krytykujaca nie prowadzila dyskusji na temat owego typu. Biszop w 1 poscie swietnie przytoczył przykład krytyki typu. Poszukaj prosze w archiwum i odpisz czy tak nie lepiej krytykowac mialem na mysli krytyke bezmyslna , krytatyka konstruktywna jak najbardziej wskazana
|
Do góry
|
|
|
|
#1755838 - 07/11/2007 21:42
[Re: herkules]
|
Pooh-Bah
|
Nie chodzi mi dosłownie o fora internetowe, raczej o małą grupową, zamkniętą współpracę, to także pewne przenośnia do zamkniętych grup, np. sam mam 2-3 znajomych, z którymi mam stały kontakt i wymieniamy między sobą potrzebne informacje.
mhm rozumiem.  ale mam takie pytanie. Czemu brakuje dyskusji na temat gry nie chodzi mi o podanie konkretnego sposobu ale np lekkiego nakierowania kogos na własciwy tor. Jestem młoda osoba ktora typowanie traktuje jak bardziej zabawe niz prace bo mysle ,że są osoby co mocniej do tego podchodza. Oczywiście staram sie szukac metody ale jak mam szukać jak nawet nie wiem w ktorym kościeli bije dzwon ? Swego czasu na tym forum taki b6 nie bał sie pokazania jak powinno sie zarządzać kapitałem . I powiem ,że dzieki jemu mam jakis obraz na ta strefę typowania. Czemu brakuje takich rozmów czy bukmacherka naprawdę jest az tak wąską dyscyplina ,że ukazanie jakiegoś schematu zniszczy komus zysk c omiesieczny ? Troszkie odbiegłem od tematu . Myśle , że radykalne akcje w QC będą wychodziły na lepsze . Ostatni post odbiegający od tematu : herkules, ależ są podane różne ciekawe techniki, sposoby, sugestie, ale nie wprost. Wystarczy poczytać sobie od początku Sport Insider, poczytać ciekawe tematy, można dość do ciekawych wniosków pisanych często " między wierszami ".
|
Do góry
|
|
|
|
#1755854 - 07/11/2007 21:49
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/09/2007
|
Riverside, p[o pierwsze, moim zdaniem nie ma mozliwosci, zeby wszedl w zycie "zakaz postowania typu go go go go, 11111111111 itd." Bo kto ma tego pilnowac, jesli w kazda sobote czy niedziele na QCZ jest tyle osob i tyle postow, ze niekt nie jest w stanie tego upilnowac. Trzeba zlikwidowac QCZ i wtedy wroca dyskusje i nowe zycie do dzialow tematycznych, pozatym podejrzewam, ze banow bedzie znacznie mniej, bo ludzie na QCZ mimowlonie przy niekorzystnym wyniku ulegaja emocja i przez to wulgaryzmy przez ktore sypia sie bany. Co do TiO sie zgadzam, to nie jest czat towarzyski onetu tylko forum bukmacherskie i zeby wrocila merytoryczna dyskusja w dzialach tematycznych nalezy zamknac ten szajs  PS. rafal08 ja dalej czekam i czekam na odpowiedz, pisales ze dowiesz sie cos w mojej sprawie, ktora poruszam jakis czas temu i nie moge sie cos doczekac... Pozdrawiam, Exp
|
Do góry
|
|
|
|
#1755872 - 07/11/2007 21:55
[Re: Morten]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
okres przejściowy => 2 tygodnie kampanii informacyjnej, że zmiana regulaminu, że zakaz, że jeśli kibicujesz komuś, to może zamiast nabijania postów napisz przed meczem w PP albo w odpowiednim temacie o tym. i tyle. ostrzeżenia polecą, bany polecą. bo sory, ale 5 tysięcy postów czasem może polecieć jednego dnia na quasi, a w działach i w PP może 50...? trzeba zadać sobie pytanie czego chcemy? 2 lata temu rzygi i k*urwy były na porządku dziennym, a dziś? 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|