#737637 - 22/11/2006 19:03
Re: Mięśnie brzucha...
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
lupus, Ty mnie nie tłumacz co ja mam robić  do sztangi mam jakieś hm, 30cm?  do hantli koło metra :/  pamiętaj, im więcej mięśnia tym więc potrzeba tlenu i energii, co za tym idzie, więcej spalamy kalorii. nie wyrobiłbym z basenem, kolano ;( ja jestem zwolennikiem połączenia aerobów z delikatną pracą na siłowni. wszak chcemy mieć szerokie barki, i ładny brzuch. bocianie nogi mi nie grożą /olewanie dolnych partii ciała/ bo w udach mam po 60cm goloneczek  ps. tak w ogóle, ja cały czas ćwiczę, . ale po kontuzji zaniedbałem się ruchowo :/
|
Do góry
|
|
|
|
#737638 - 22/11/2006 19:10
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Ale w czym Ci przeszkadza kolano? Przeciez plywanie, to bezurazowy sport, no chyba ze sie utopisz  U mnie na basenie, plywa czlowiek bez dwoch nog i jednej rekei, wlasciwie ma tylko kikuty, i sobie radzi doskonale. Na plywanie przeznacza wiecej czasu, niz niejeden gowniarz tylko sie rozgaldajacy na innych. Oprcz tego ze zrzucisz, to kondycje poprawisz PS Strasznie chude masz nozki 
|
Do góry
|
|
|
|
#737640 - 22/11/2006 19:18
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Ja nie wiem, dżizas ... opona, prawie jak lupi określił, kierowcy autobusu, no może nie ciężarówki [nadzieja  ] ... ale takiego pickupa na bank  Narazie trening ogólny jakiś jade  Aeroby: rower, bieżnia, wiosełka, dalej brzuszki of kors, troche ćwiczeń siłowych  Zwalam, zwalam kilosy boże  .... pot sie leje ze mnie, dziś po sprzątaczke dzwonili, żeby z mopem przyleciala na stanowisko  Dżołk ... brzucho za duże, oj za duże .... i wiem co ! Dieta musi być, to w sumie najważniejsze .. Ehh będę relacjonowałna bieżąco postępy ... albo rozstępy 
|
Do góry
|
|
|
|
#737643 - 22/11/2006 19:46
|
antimadrista
|
Mnie to nie przekonuje, w koncu jak sa powazne kontuzje, to ludzie w trakcie rehabilitacji smaruja do wody :] Palmera jak rok temu polamali, to musiał potem biegac w wodzie. Poza tym zawsze mozesz, polozyc nacisk na gorne partie ciała, a meidzy nogi dac deseczke i masz je nieruchome 
|
Do góry
|
|
|
|
#737644 - 22/11/2006 19:55
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
ale w ogólnym rozrachunku to się nie opłaca, a że Cię to nie przekonuje, no cóż co ja mogę na to poradzić  4 razy w tygodniu, to ze mnie patyk zostanie, a to nie jest moim celem. poza tym jak mówię, mam bardzo dziwną sprawę z lewą nogą. po 3 basenach w tygodniu z fotela nie mogłem wstać, mam jeszcze kręgusłop lekko zrotowany w dolnym odcinku, ucisk na kulszowy lewy, niepewny przyczep 4glowego na lewym udzie, no w ogóle lewa noga do wymiany  bezradność jest irytująca, ja mam taką przypadłość, że tego nie idzie wyleczyć. a każdy lekarz mówi mi jedno, nie przeciążać. 4xtydzień, to byłoby właśnie przeciążenie. rowerek i siłownie mam w domu --> 0zł, basen karnet 50zł. wzrok lasek na plaży w lipcu, bezcenny  koniec tego OT 
|
Do góry
|
|
|
|
#737645 - 22/11/2006 20:01
|
antimadrista
|
heh a rowerek to co? Noga nie ruszasz?Dopiero kolano pracuje  Swoja droga Ciebie cos przejechało? Mialem w zyciu tyle upadkow, a jescze nigdy nic nie zlamalem, a jak to czytam, to mi na jakiesgos polamasa wygladasz  Poza tym ja jestem w okresie jesiennozimowym na basenie 4 razy w tyg, i patykiem nie bylem i nie zostane. Wystraczy..jesc  Przy wroscie 182, waze okolo 86kg, czasem mi sie waha waga, teraz przez lato kilka kg zeszlo, ze mnie od intesywnego grania w kosza i rowerka, ale nie jest zle. Moze keidys dojde do upragnonych 90kg, tylko szkoda, ze taki niski jestem 
|
Do góry
|
|
|
|
#737646 - 22/11/2006 20:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
Quote:
heh a rowerek to co? Noga nie ruszasz?Dopiero kolano pracuje 
Swoja droga Ciebie cos przejechało? Mialem w zyciu tyle upadkow, a jescze nigdy nic nie zlamalem, a jak to czytam, to mi na jakiesgos polamasa wygladasz 
Poza tym ja jestem w okresie jesiennozimowym na basenie 4 razy w tyg, i patykiem nie bylem i nie zostane. Wystraczy..jesc  Przy wroscie 182, waze okolo 86kg, czasem mi sie waha waga, teraz przez lato kilka kg zeszlo, ze mnie od intesywnego grania w kosza i rowerka, ale nie jest zle.
Moze keidys dojde do upragnonych 90kg, tylko szkoda, ze taki niski jestem
niski ? ja zawsze chciałem mieć 182-184 no jedynie wylaczajac okres kiedy jeździlem na rolkach, bo wtedy czym niższy tym zwinniejszy  ...ale najdziwniejsze jest to, ze wazymy tyle samo a ja mimo takiej wagi na moj wzrost 174 wygladam chudo :/ ...może na to potrafiłbys cos poradzić ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#737653 - 22/11/2006 22:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2005
|
Quote:
no tragedia a jak wyrobić owe cycki w takie "fajne podusie"
pompki, pompki i jeszcze raz pompki  chyba , że masz do dyspozycji ławke i sztange z większym obciązeniem to zmienia sytuacje ?
|
Do góry
|
|
|
|
#737654 - 23/11/2006 07:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2005
|
Quote:
Quote:
no tragedia a jak wyrobić owe cycki w takie "fajne podusie"
pompki, pompki i jeszcze raz pompki  chyba , że masz do dyspozycji ławke i sztange z większym obciązeniem to zmienia sytuacje ?
brak ławki i brak większego obciążenia pompkiczemu nie:] troche czuje sie brzuszek i czasem ..żołądek jak się robi te brzuszki jestem na 3 dniu i po rannej seri i zyje vamossssss mieśnie brzucha obym na sylwka mógł powiedzieć izi 
|
Do góry
|
|
|
|
#737655 - 23/11/2006 07:50
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|