Strona 4 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Opcje tematu
#1863592 - 17/12/2007 07:26 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: Szewa]
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Originally Posted By: Szewa
Niezawisły Sąd wydał prawomocny wyrok. Sprawa zamknięta. Koniec tematu.
to kto jest tym sportowcem roku ?

Do góry
Bonus: Unibet
#1863599 - 17/12/2007 07:29 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: PioKing]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: PioKing
Jaka jest w ogóle wykładnia prawa w tej materii? \:\)

btw każdy temat potraficie zepsuć \:D

btw2 ładnie amk określiłeś swoje wnetrze \:D

piszac ten post ,posłuzyłes mi za wzór ,wystarczy poczyrtac Twoje posty ,mikrusku

Do góry
#1863603 - 17/12/2007 07:31 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: PioKing]
Reggie Offline
addict

Meldunek: 24/11/2007
Dla mnie nie ma znaczenia czy jest osoba publiczna czy nie czy odniosla sukces czy nie... zabila swojego brata jechala jak pojebana a zrobili z niej ofiare, biedna sierotke to w ogole wina auta samo chcial wyprzezac jak glupie samo wzielo sie za jazde i samo zgrywalo cwaniak kim to ono nie jest tak? otoz nie ktos tym autem kierowal i nie wazne kto to by byl... jesli sie nie mysli nie ma wyobrazni trzeba odpowiedziec za swoje czyny nie mozna wmoic ze juz dostala za swoje bo zginal jej bart... to okrutne wiem zdaje sobie z tego sprawe ale to wcale nie zmienia faktu ze narazila na niebespieczenstwo innych, jakbysci esie czuli gdybyscie jechali sobie spokojnie do rodziny na swieta a jakas kretynka wyjechala wam nagle naprzeciwko i zgrywala sie kim to ona nie jest i udawala by sierotke jakbyscie sie czuli gdyby zabila jeszcze kogos? kogos np z waszej rodziny, czego niekomu nie zycze? tezbyscie powiedzieli ze jest niewinna bo jest osoba publiczną?

Do góry
#1863606 - 17/12/2007 07:32 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: Amkwish]
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Cóż za błyskotliwa odpowiedz Ale wiedziałem, że jak zwykle dasz popis ynteligencji \:\) Może chociaż to poprawi humor w Twoim zgryzliwym i smutnym zywocie \:\)

Do góry
#1863607 - 17/12/2007 07:32 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: bolo_lacznik]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Originally Posted By: bolo_lacznik
Originally Posted By: Szewa
Niezawisły Sąd wydał prawomocny wyrok. Sprawa zamknięta. Koniec tematu.
to kto jest tym sportowcem roku ?

Łukasz Kubot

Do góry
#1863609 - 17/12/2007 07:34 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: Szewa]
Reggie Offline
addict

Meldunek: 24/11/2007
a sportowcem roku ogolnie powinnien zostac davydenko \:D

Do góry
#1863652 - 17/12/2007 07:43 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: Conrad]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Ja akurat pojęcia nie mam, kim są Pudzianowski, Golob, Kubica, Blanik, więc to od razu ich dyskwalifikuje, a sam plebiscyt staje się śmieszny, skoro jacy tacy niedzielni sportowcy kandydują.

Dla mnie to powinien być którys z piłkarzy ręcznych i futbolowych. Do tego Sylwia Gruchała, bo ładna :D, siatkarki też ładne, ale kiepsko grają

Taki kabaret i okazja, by sobie pochlać na bankiecie - nic więcej

Do góry
#1863698 - 17/12/2007 07:55 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: Amkwish]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: amkwish
Gdyby chodziło o zwykłego zjadacza chleba to pewni wszyscy by współczuli.

Chodzi jednak o kogos ,kto odniósł sukces ,powiodło mu sie w zyciu.

I wtedy u niektórych odzywa sie w srodku taki mały ,zawistny kurdupelek ,który drze mordę "niech idzie siedzieć !!!".

Wielu nie potrafi cieszyc sie z sukcesów innych ,złosliwy usmieszek pojawia sie wtedy ,jak komus powinie sie noga.

Móiw sie,ze to typowo polska ,paskudna cecha ,ale ja mysle,ze to po prostu cecha ludzi mikrych.
I nie chodzi tu bynajmniej o wzrost i wagę.

Bona nit !

Nie do końca się z Tobą zgodzę, bo nie można mieszać współczucia z prawem - a tym samym wniosek o "mikrości", który wyciągnąłeś jest błędny

Ja w takich wypadkach współczuję każdemu, niezależnie, czy jest to osoba publiczna, czy nie

Tyle tylko, że gdyby spotkało to przeciętnego zjadacza chleba, którego nie stać na dobrego prawnika, to gdyby dostał zawiasy, to mógłby się cieszyć

W przypadku osob publicznych prawo jest na papierze ( albo sprawiedliwość, jak kto woli )

Jak synalek Wałęsy dwa razy miał wypadek po pijaku, to okazało się, ze to żadne wykroczenie, tylko pomroczność jasna

Wracąjac do OJ
Ja akurat się nie upieram, że powinna siedzieć, ale niesmak mam i nie czuję się mikrusem \:D

Do góry
#1863786 - 17/12/2007 08:30 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: rene]
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Gollob niedzielnym sportowcem? To ikona polskiego sportu przez ostatnie 15 lat i jakas jedno czy dwu czy pięciosezonowa gwiazda jest przy nim nikim. Ebiego bardzo lubię i szanuje, ale ten pojedynek jest śmieszny. Mamy naprawdę wybitnego mistrza przeciw medialnej gwiezdzie, no i wiadomo że wygra ten drugi.

Ale Tomek i tak jest absolutny de beściak \:\)

Do góry
#1863801 - 17/12/2007 08:34 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: buszmen]
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Po ile dają u buków win Małysza? To jednak pewka chyba, skoro w Onecie niewiele przegrywa ze Smolarkiem. Co prawda ten plebiscyt ma bardzo chory sposób liczenia głosów, ale w PS zwycięzcami nie zostawali nigdy ludzie pokroju Citki. Myślę zatem, że Ebi nie wygra. Adam dostanie dużo "10-tek", ale nawet jeśli nie, to będą to 9tki i 8-ki, a Ebi od fanów sportu, ale niekoniecznie typowo telewizyjnych czyli chłonących byle piłkarski sukces jak karmę, może zebrać 3-ki, 2-ki-,1-ki lub też znaleźć się w ogóle poza 10-tką. Dlatego ja chcąc zagłosować na wybranego zawodnika(Golloba) musiałem dokonywać jakichś chorych kombinacji, aby ten głos miał jakieś znaczenie(dał Tomaszowi +10, a nie +1).

Do góry
#1863828 - 17/12/2007 08:53 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: rene]
grucha Offline
addict

Meldunek: 11/01/2005
Ja mysle, ze i bez dobrego prawnika, dostalaby wyrok w zawiasach. Przypuszczam, ja i Ty takze. Po prostu takie orzeczenia wydaje sad w podobnych sprawach. Nie spotkalem nikogo, kto dostalby odsiadke bez zawieszenia za cos takiego. Reasumujac, majac dobrego prawnika i bedac osoba ogolnie znana, lubiana, szanowana zostala osądzona tak jak kazdy inny.

I tak jak ktos tu przede mna napisal, najwieksza kara dla niej jest swiadomosc, ze przez nia zginal jej brat. Nie potrafie sobie tego wyobrazic. Jestem pelen podziwu dla niej, ze potrafila sie z tego podniesc i znowu zajac sie czyms tak przyziemnym w tej sytuacji, czyli sportem i robic to na tak fantastycznym poziomie. I skonczmy te dyskusje, bo jeszcze mistrzyni Europy to przeczyta i bedzie jej przykro.

Do góry
#1863857 - 17/12/2007 09:18 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: grucha]
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Moze jakis moderator zrobi tu porzadki i usunie to chore rozmowy o Otylii? Po cholere do tego wracacie? Dla mnie tematy do kasacji !

Do góry
#1863879 - 17/12/2007 09:46 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: Amkwish]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Originally Posted By: amkwish
Gdyby chodziło o zwykłego zjadacza chleba to pewni wszyscy by współczuli.

Chodzi jednak o kogos ,kto odniósł sukces ,powiodło mu sie w zyciu.

I wtedy u niektórych odzywa sie w srodku taki mały ,zawistny kurdupelek ,który drze mordę "niech idzie siedzieć !!!".

Wielu nie potrafi cieszyc sie z sukcesów innych ,złosliwy usmieszek pojawia sie wtedy ,jak komus powinie sie noga.

Móiw sie,ze to typowo polska ,paskudna cecha ,ale ja mysle,ze to po prostu cecha ludzi mikrych.
I nie chodzi tu bynajmniej o wzrost i wagę.

Bona nit !

Tak, myślę że ona sama do końca życia będzie ponosiła największą karę z możliwych. Głupota, głupotą, z fatalnym skutkiem, ale życzyć komuś pójścia do pierdla po tak tragicznej sprawie.... hmmm. Do tego niezamierzonej.

Polecam piękny wzór amerykańskiej sprawiedliwości, kochanej przez zwolenników kary śmierci, i jak się potoczyła sprawa O.J. Simpsona za to co on zrobił... to dopiero jest skandal. Nie dość, że nie poszedł siedzieć (w celi lub na gorącym krześle), to jeszcze został uznany za niewinnego w sprawie karnej, która rozstrzygnęła się przed "niezawisłym" amerykańskim sądem.

Do góry
#1863884 - 17/12/2007 10:01 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: Conrad]
grucha Offline
addict

Dokladnie tak uwazam, zyc z takim bolem, nie potrafie sobie wyobrazic. Naprawde tragedia i trzeba miec silna psychike zeby sie z tego podniesc.

Sprawa O.J. Simpsona to faktycznie majstersztyk zarowno obroncow jak i calego sadu. Jak dla mnie parodia i osmieszenie amerykanskiego wymiaru sprawiedliwosci, pewnie film o tym zrobia, o ile jeszcze nie powstal (mam luki). Z drugiej strony to nie powinno dziwic, to Ameryka, kraj w ktorym kulturysta zostaje gubernatorem...

Do góry
#1863893 - 17/12/2007 10:50 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: grucha]
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Wchodzi chlop do windy patrzy a tu schody.

Skoro zrobil sie temat nie na temat, to wrzucajcie np kawaly, fotki z cipkami itd. A co tam...

Do góry
#1863900 - 17/12/2007 11:19 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: donic]
grucha Offline
addict

Wiesz czasami cos sie tylko wydaje... Choc moze sprobuje.

Otylia Jedrzejczak jest jednym z glownych kandydatow do nagrody Sportowca Roku. W zwiazku z tym niektorzy forumowicze kwestionuja jej kandydature, argumentujac to miedzy innymi, a moze przede wszystkim tym smutnym wydarzeniem. Dlatego tez zajmuje ono tyle miejsca tutaj, chociaz nie powinno. Niestety, okazuje sie, ze wydawaloby sie elementarne rzeczy, trzeba czasem tlumaczyc. Mam nadzieje, ze wystarczy. Pozdrawiam.

Do góry
#1863909 - 17/12/2007 11:52 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: rivex]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Originally Posted By: rivex
Zlamala przepisy ale poniosla konsekwencje.

kazdy lamie przepisy, dziewcze mialo pecha i musi z tym zyc, wiekszej kary sobie nie wyobrazam jak zycie z takim poczuciem winy

Do góry
#1863913 - 17/12/2007 12:31 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: connor]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Sportowcy zawsze chyba są na specjalnych prawach.

Choćby przypadek Dariusza Dudki - sąd uniewinnił go (zapewne słusznie) po tym jak jadąc samochodem zabił człowieka, bo ten okazał się być pijanym i wlazł pod koła mając czerwone światło, ale za to, że sam Dudka też jechał tym samochodem po pijaku (promila miał) to już nie beknął. Bo zabranie prawa jazdy na 9 miesięcy trudno uznać za jakąkolwiek karę.

Kamil Kuzera - spowodował wypadek jadąc jak wariat przez centrum miasta i uciekł z miejsca zdarzenia. W tym wypadku ranny był jeden z kolegów z Wisły, który jechał z nim jako pasażer (mogło coś z niego być, a teraz tuła się po IV-ligowych boiskach, zapewne na skutek tego wypadku) - dostał zawiasy i jakieś śmieszne grzywny (w tym odszkodowanie dla tego, który był ranny - 2,5 tysiąca złotych - pewnie na jedną operację nawet nie starczyło).

Ale można i sięgnąć dalej, a mianowicie do Holandii. Przypadek Patricka Kluiverta, który zabił człowieka jadąc samochodem - zdecydowanie zbyt szybko i bez dokumentów. Jedyna kara jaka go spotkała to 2 miesiące robót publicznych (w formie trenowania młodzików na boisku) - czyli po prostu LOL

Do góry
#1863948 - 17/12/2007 16:51 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: Bzyku]
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Temat poszedł może i nie w tą stronę ale po co takie bzdurne komentarze obok kandydatur na sportowca roku wpisywać jak lupus, po to by chyba innych (czytaj min. mnie) wkurzyć.
Dziewczyna przynosi tyle chluby Polakom na arnie międzynarodowej że naprawdę czoła chylić, a że dodatkowo tak szybko podnisła się po tamtym tragicznym zdażeniu tym bardziej chylę (już nie chodzi tylko o sferę psychiki ale czysto sportową kondycję).
I niech Ci Otylko frustracy i zawistni ludzie wypisują co chcą - Ja Cię bardzo cenię i rozumię (bo mieć chwile słabości to ludzka rzecz) - i pewnie jak zdobędziesz złoto na IO też znajdą się "...." co będą pisać że powinnaś siedzieć.
PS. A takie chwile jak podczas 200 m motylkiem okraszonym rekordem świata dla ludzi kochających sport nic nie zastąpi...ave

Do góry
#1863958 - 17/12/2007 17:18 Re: Sportowiec ROKU 2007 [Re: sebkos]
th0mas Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/08/2005
Wiem, że po wypadku Otylia była w paskudnej depresji psychicznej. Była pod opieką jednego z profesorów z którym mam teraz wykłady. Stwierdził, że z charakteru rewelacyjna dziewczyna. Udało jej się w końcu przezwyciężyć całą tą sytuację.

A to czy powinna siedzieć czy nie to nie mi osądząć.

Do góry
Strona 4 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Moderator:  Biszop, rafal08