Mam podobnie jak Ty
Eriksson, poczatkowo miałem napisać do meczu ukochanej drużyny obszerną analize.
Jednak pewnie byłaby ona bardzo nieobiektywna.
Podobnie jak Ty liczę na swietne widowisko jakim mecz odwiecznych rywali musi być.
W tym meczu nie powinno zabraknąć niczego: dramaturgii, emocji, nieustepliwości, walki do upadłego
i co najważniejsze abyśmy obejrzeli jakieś bramki.
Co do tego meczu to mam spore obawy, Inter nie wystapi w takim składzie jakim byśmy chcieli.
Milan nad nami ma przewage w pomocy i tylko tu widze ich szanse na zwycięstwo.
Kaka i Seedorf są w swietnej formie i dzis moga nam napsuć sporo krwi.
Zlatan jest w niezłej formie, Suazo też ostatnio sobie radzi dobrze także o atak jestem spokojny.
Z formacją obrony też nie jest źle, w końcu mamy najlepszą obronę ktora do tej pory
w 16 meczach straciła tylko osiem bramek!
Inter w roli gospodarza ale, że w tym meczu takowego nie ma doskonale wiemy.
Jednak w kazdych debrach Mediolanu to raczej drużyna, która była teoretycznym gospodarzem nadawała ton grze.
Oby i dziś tak było, chciałbym aby Inter pokazał piękno i wygrał ten jakże prestiżowy mecz.
Z pewnością będzie ciężko ale nie można nie wierzyć w tych piłkarzy !
Materazzi twierdzi, że to piłkarze Milanu są faworytem tego spotkania.
Wg mnie cięzko tu takiego wskazać a w jego słowach jest więcej kurtuazji niż prawdy.
Szewa mówi, ze brakuje mu meczów derbowych Mediolanu, że w Londynie nie jest to samo.
Nie ma się chyba co dziwić, w Londynie co chwile derby a takie debry włoskie w sezonie zdarzają się tylko dwa razy.
Dziś przed nami mecz, którego stawką nie jest miejsce w LM czy mistrzostwo.
Liczy się prestiż, dla Interu pokonanie rywala zza miedzy i podtrzymanie serii bez porażki w lidze.
Zdecydowanie prowadzi w tabeli, Milan zaś jesli dopiero na 11 miejscu (pewnie się przesunie w góre gdy rozegra zaległe spotkania)
Tabela jednak nie do końca odzwierciedla możliwości Interu I Milanu i dziś z pewnością
nalezy oczekiwać cięzkiej przeprawy, oby zakończyła się ona pomyślnie dla nas
Do boju INTER !! Jak zawsze wierze !