#1882376 - 26/12/2007 09:00
Re: Podróże
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
Conrad, opowiedz nam o Tajkach  . Zawsze mnie krecily Azjatki.
|
Do góry
|
|
|
|
#1882377 - 26/12/2007 09:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
ja sie nie mam za bardzo czym chwalic, ale napisze  ogolnie sama europa... -czechy -slowacja -francja -austria -niemcy -anglia -chorwacja -slowenia -BiH (taka "perełka", chyba najciekawsze miejsce w jakim bylem, Sarajevo sobie zwiedzilem, 3 lata po wojnie)
|
Do góry
|
|
|
|
#1882505 - 26/12/2007 12:25
[Re: bet_master]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/05/2004
|
to moze robimy forumowa wycieczke koleja transsyberyjska?  ja jestem jak najbardziej za , podroz a w trakcie pare dni dyskusji na temat typow , sposobow gry itd , itp  moze jakis ziom z mongolii albo syberii by pare typow podal  ale to trzeba szykowac minimum 2500 zl  moze do wakacji uzbieram tyle Niech ktoś otworzy osobny temat , napisze : - kwotę podróży ( wliczając jakiś % dla organizatora ) - termin - gdzie się zbieramy i to w zupełności wystarczy ! jedziemyyyy !
|
Do góry
|
|
|
|
#1882507 - 26/12/2007 12:36
[Re: donic]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Conrad, opowiedz nam o Tajkach  . Zawsze mnie krecily Azjatki. jakies 2 lata temu mialem okazje na baletach porozmawiac z zolnierzami z irlandii, nie mam pojecia co robili w moim miescie, wiem ze wracali z jakis cwiczen, czy misji i byli wlasnie w Tajlandii. Co zwrocilo moja uwage to to ze mowili ze dosc duza prostytucja tam panuje i mozna "skoczyc" na numerek za 1euro  nie wiem czy to prawda, czy po prostu polski alkohol im za bardzo uderzyl do glowy i bajkopisarstwo sie wlaczylo, lecz mnie to zaciekawilo. Czy rzeczywiscie taka bieda tam panuje? Dodam ze podobnie jak kolege donica bardzo mnie sie podoba azjatycka uroda  i jak uda mi sie skonczyc studia to postaram sie zwiedzic troche Azji 
|
Do góry
|
|
|
|
#1882520 - 26/12/2007 17:03
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
|
Conrad, opowiedz nam o Tajkach  . Zawsze mnie krecily Azjatki. OJ, kolega z sąsiedniego miasta ma podobny gust  O Tajkach poczytaj w kryminałach Burdetta:Tatuaż i Bangkok 8.
|
Do góry
|
|
|
|
#1884100 - 27/12/2007 03:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/10/2007
|
Conrad, opowiedz nam o Tajkach  . Zawsze mnie krecily Azjatki. Cigano żołnierze nie mówili tak tylko ze względu na nadmiar alkoholu we krwi. Tajlandia słynie z takich klimatów. Dużo jest turystów z Europy, którzy właśnie jadą tam głównie w tym celu. Zwłaszcza wśród Niemców. Starsi zamożni panowie jadą tam głównie dla tych celów. Swego czasu było głośno podczas, gdy fala tsunami zabiła rzeszę turystów w tym rejonu świata. Wiadomo było, że część turystów właśnie jechała tam w wiadomym celu. No ale ciepło... piękne kobiety... jeśli panom brakuje rozrywek to jadą sobie. Sam tam nie byłem  A co do urody... każdy ma własny gust. Znalazłyby sie fajniejsze nacje...:)
|
Do góry
|
|
|
|
#1885082 - 27/12/2007 18:53
[Re: style]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/11/2003
|
Witam ! W tym roku zastanawiam się nad wyjazdem na wczasy do Chorwacji do miejscowości Makarska ( jeszcze nie wiem w jakim miesiącu najprawdopodobniej wrzesień). Czy był ktoś z was może tam ? polecacie czy raczej odradzacie Chorwacje i Makarską? Pozdrawiam Witam. -promenada palmowa porównywana do słynnej promenady w Caen promenada palmowa w Caen? to chyba w szklarni? 
|
Do góry
|
|
|
|
#1886497 - 28/12/2007 06:35
[Re: True02]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2006
|
Bylem - Anglia ( jestem ) - Niemcy - Bialorus a bede, mam taka przynajmniej nadzieje - Chiny - Australia - Islandia - Kanada - USA ehhh marzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#1886506 - 28/12/2007 06:41
[Re: Linc]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Conrad, opowiedz nam o Tajkach  . Zawsze mnie krecily Azjatki. Tajlandia jest przepiękna, także pod tym względem. Każdy może tam się dobrze czuć i świetnie zabawić. Jadą tam rodziny jak i grupy znajomych żeby sobie zaszaleć i hulać każdego wieczoru.  Piękny klimat, plaże, jedzenie chyba najlepsze na świecie (to znaczy ich kuchnia - bo najlepsze tajskie restauracje jakie znam są... poza Tajlandią, np. na Bali). Ogólnie jest fajnie i można zarówno odpocząć jak i pozwiedzać, aktywnie lub nieaktywnie spędzać czas... można i tam jechać nawet ze względu na laski jak kto chce.  Ogólnie bajkowo.  Nie wyobrażam sobie bym przez wiele, wiele lat chciał pojechać w jakimkolwiek innym kierunku niż do pięknej Azji. A najlepiej na Bali i prosto do: http://www.hardrockhotels.net/bali/media01.aspNajlepszy hotel na świecie według mnie. Byłem też na Bali w o wiele droższym hotelu z górnej półki, ale to nie to samo co w Hard Rocku. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1886522 - 28/12/2007 06:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2006
|
Conrad, opowiedz nam o Tajkach  . Zawsze mnie krecily Azjatki. Tajlandia jest przepiękna, także pod tym względem. Każdy może tam się dobrze czuć i świetnie zabawić. Jadą tam rodziny jak i grupy znajomych żeby sobie zaszaleć i hulać każdego wieczoru.  Piękny klimat, plaże, jedzenie chyba najlepsze na świecie (to znaczy ich kuchnia - bo najlepsze tajskie restauracje jakie znam są... poza Tajlandią, np. na Bali). Ogólnie jest fajnie i można zarówno odpocząć jak i pozwiedzać, aktywnie lub nieaktywnie spędzać czas... można i tam jechać nawet ze względu na laski jak kto chce.  Ogólnie bajkowo.  Nie wyobrażam sobie bym przez wiele, wiele lat chciał pojechać w jakimkolwiek innym kierunku niż do pięknej Azji. A najlepiej na Bali i prosto do: http://www.hardrockhotels.net/bali/media01.aspNajlepszy hotel na świecie według mnie. Byłem też na Bali w o wiele droższym hotelu z górnej półki, ale to nie to samo co w Hard Rocku. cena za noc w takim hotelu jest z 3 zerami ???
|
Do góry
|
|
|
|
#1886560 - 28/12/2007 07:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
tu bylem: Wlochy - Monfalcone, Wenecja ( nie polecam, syf i smrod jak cholera), Florencja. Hiszpania - pobyt w LLoret de Mar - typowe miasteczko turystyczne, sami mlodzi ludzie, pelno pubow dyskotek itd ogolnie zabawa 24h na dobe. Do tego zwiedzilem Barcelone (architektura niesamowita przede wszystkim te ktore robil Gaudi), Zwiedzilem rowniez Camp Nou  Grecja - Zwiedzilem Ateny, Olimp i wiszace ogrody. Ogolnie fajnie ale jak bylem temperatura wynosila 45stopni w cieniu ;/ Bylem jeszcze w Chorwacji, Londynie (pol roku tam mieszkalem), Niemczech, na Slowacji, w Czechach, na Litwie, w Monte Carlom Budapeszcie. A gdzie bym sie chcial wybrac? Islandia, Bora-Bora, Japonia, Hawaje, Kenia(safari), Dubaj, Las Vegas(aby pograc w pokera:P) Dodam ze w przyszle wakacje wybieram sie na Alaske do pracy 
|
Do góry
|
|
|
|
#1886572 - 28/12/2007 07:26
[Re: APOLLYON]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
Na Alaskę do pracy? A co Ty tam będziesz robił, jeśli można zapytać? jade na 5 miesiecy do Anchorage. Praca w pociagu jako kelner. Jeden dzien jedziesz w jedna strone w drugi dzien wracasz i pozniej dzien wolny  i tak w kolko. Kumpel byl w tym roku tam i jade z nim w przyszlym.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|