Opcje tematu
#1961604 - 18/01/2008 01:53 betlajt.blogspot.com
bestbets Offline
enthusiast

Meldunek: 30/10/2006
Temat z typami i uploadowanymi na biezaco zapowiedziami z bloga - betlajt.blogspot.com

Na poczatek kilka archiwalnych postow, zakonczonych wiekszym lub mniejszym sukcesem.

---

sobota, 5 styczeń 2008
Noworoczna reaktywacja!

Ho-ho-ho! Po ponad półrocznej przerwie wreszcie zmądrzałem - postanowiłem reaktywować bloga, w odmienionej szacie graficznej (prostej, czytelniejszej i ładniej prezentującej się we wszystkich rozdzielczościach) oraz w rozbudowanej formule.

Dlaczgo tak długa przerwa?
Przede wszystkim studia, urlop, liczne święta.

Dlaczego reaktywacja?
Bo - nie przestałem grać. Bo - blog cieszył się dużym uznaniem (mimo tych zaledwie kilkunastu postów - najważniejsza, że informacje i skuteczność typów była naprawdę wysoka). Bo - nie zauważyłem od tych 6-7 miesięcy podobnego, krajowego bloga.

Słowem wstępu, należałoby nieco podsumować ubiegły rok.
Zestawiając w szeregu publikowane tu przeze mnie typy, największymi sukcesami okazały się (cytowane wpisy z archiwum:

* "(...)Torino-Livorno. Remis. 0:0. Kurs 1.45. Nie za duży, niestety. Podział punktów absolutnie realny. Zadowoli obie ekipy. Under jest identycznym wyborem (w niektórych bukach kursy na takie rozstrzygnięcie są większe niż na remis). Dokładny wynik: 0:0, jeśli gdziekolwiek dostępny, warty zagrania za dużą stawkę."
* "(...)Po pierwsze, od kilku dni w Topowych Meczach możecie zauważyć typ na zwycięstwo Federera w Hamburgu. Dla mnie perełka, a kurs (3.25), który zaoferował bet365 to spora nadwyżka. Nadal w każdej chwili może się wycofać, a jeśli nawet nie, przewiduję znacznie cięższy bój z Ferdkiem niż poprzednim razem."
* "Na następny ogień idzie ukochana piłka ręczna. Niemiecka: Flensburg (1.4) nie powinien mieć kłopotów z pokonaniem Magdeburga. Poziom i pozycja w tabeli obu ekip, owszem, bardzo podobna, ale forma gospodarzy (14-1-0) na własnym parkiecie to już inna bajka. Hiszpańska: C BM Torrevieja-M Valladoid: czysty under 59.5 (rzadko można trafić tak wysoką linię na tak underową ligę), statystycznym okiem, mecze w Valladoid zawsze kończyły się mniejszą ilością bramek niż u Torrevieja. A przypomnijmy, że pierwsza potyczka skończyła się 25-21. 46 bramek. Mniam!"
* "Na pierwszy ogień sam rezultat. Faworytem jest Milan. To oni prezentowali się (tyci tyci, ale jednak) lepiej w tegorocznych rozgrywkach. To oni są rządni rewanżu. Na dodatek, zdaniem wielu ekspertów, to właśnie Mediolańczycy są ekipą lepszą, bardziej doświadczoną i poukładaną. Atmosferę podgrzewają wypowiedzi trenera Milanu ("Liverpool jest znacznie gorszy od Manchesteru United, z którym to przecież wysoko wygraliśmy") oraz... Manchesteru ("Mimo, że jestem Szkotem, będę kibicował Milanowi, to znacznie lepsza ekipa i zasłużyła na triumf po tak ciężkiej drodze do finału"). 2.40 na zwycięstwo czarno-czerwonych to naprawdę sporo. Zwłaszcza, że nie wierzę już w remis i dogrywkę. Po prostu nie wierzę. 0:0 również odpada."
* "Nie jest to wprawdzie perłowa oferta (Torino-Livorno, 0:0 @ 3.25), ale profit, nawet najmniejszy, to w końcu zysk. Liga włoska, niedziela. Spójrzcie tylko na ofertę swojego buka. Dziwne? Siena - Lazio @ 1.25-1.3? Kpią sobie, czy co?! Podobnie z Milanem (zwycięstwo Regginy wyceniana jest niemal identycznie co Sieny). Powiecie: kpina. Ja stwierdzę, zsumujcie oba mecze i zagrajcie za wszystkie oszczędności. Do niedzieli możecie uzbierać całkiem pokaźną sumę, a zysk w granicach 50% to zawsze coś. Bądźcie czujnie i zwarci. Nie odpuszczamy!"

Nie chcę być zabononem, ale czy (no, może typem na Milan) widzieliście tego typu typy/informacje na innych blogach? Nie, bo takowe nie istnieją (przynajmniej u nas). Forach? Mecz.pl, Bettingadvice? Jeśli już, to na tym drugim, minimalne wzmianki, z nieznajomych źródeł. I taka jest właśnie moja misja - betlajt ma być miejscem rzetelnych i ciężko spotykanych informacji, które przyniosą porządne profity.

Podsumowując:

* Stawkowanie typów w moim wykonaniu wygląda następująco - skala szkolna (1-niewielka szansa na powodzenie, jednak patrząc na DUŻY kurs - duży value, grane za drobne; 2 - patrz punkt 1.+ większa szansa powodzenia/nieco mniejszy kurs; 3-informacja oparta przede wszystkim na statystykach, brak informacji o kontuzjach- 'typ zapchaj-dziura'; 4-solidny becik, w miarę dobre info, w miarę dobry kurs, w miarę duża stawka; 5-naprawdę solidna informacja kontuzjowo-motywacyjno-statystyczna, z fajnym kursem i 'dużą pulą włożeniową'. 6-najlepszy z najlepszych, Pinnacle wśród buków, LebronJames wśród koszykarzy, Jesica Alba wśród kobiet - PIEKIELNI dobra informacja pokryta dobrym kursem, dająca w sumie ogromny zysk!
* Prawa kolumna - tradycyjnie, Topowe mecze - obecnie grane i polecane przeze mnie spotkania, według stawek (6-1), a obok nich średni kurs dostepny w internecie, typy aktualizowane niemal codziennie, kasowane przy tygodniowych zestawieniach. Bez analiz, acz czytelne i użyteczne.

Do góry
Bonus: Unibet
#1961666 - 18/01/2008 02:08 Re: betlajt.blogspot.com [Re: bestbets]
bestbets Offline
enthusiast

Meldunek: 30/10/2006

---

niedziela, 6 styczeń 2008

Makaronowy profit?

Każdy szanujący się typer z w miarę dużym doświadczeniem zapewne dostrzegł, jak bardzo nieprzewidywalna jest liga włoska koszykówki. Powiem więcej - według mnie, jest ona najbardziej obfita w niespodzianki ze wszystkich lig europejskich! Przykłady? Benetton Treviso - Avellino. 1.30 na gospodarzy, wynik - 79:104. Avellino - Solsonica Rieti. 1.30 na gospodarzy, wynik - 75:83. Skipper Bologna - Cantu. 1.28 na gospodarzy, wynik: 69:72. Wniosek jest jeden, nie warto stawiać typów z ligi włoskiej na tzw. dobitkę, podwyższenie kursu, po niskich kursach, bo to po prostu mija się z celem. Jeśli już, warto poszukać ciekawszego typu po większym kursie. Wtedy, przy ewentualnej porażce, złość będzie nieco mniejsza. Nieco. Dlatego dziś przyjrzymy się takiemu rozwiązaniu.

Tisettanta Cantù - Angelico Biella. Bilans po 17 kolejkach: gospodarze: 7-10 (3-6 na własnym parkiecie), goście: 11-6 (3-5 na wyjeździe). Spójrzmy jak wyglądała sytuacja w ubiegłym sezonie... Cantu: 17-17 (13-4 w domu, 8 miejsce w lidze), Biella: 17-17 (zaledwie 5-12 na wyjazdzach, 6 miejsce -- lepszy bilans punktowy).

Widać więc, że obie ekipy są w miarę wyrównane, a jak to bywa w koszykówce - największą motywację w sporcie odgrywa własny parkiet. To tutaj, na własnych śmieciach TRZEBA, a przynajmniej NALEŻY walczyć ze wszystkich sił o zwycięstwo, licząc przy okazji na sprawienie niespodzianki na wyjeździe (jeśli mowa o 'średniakach'). Co do moich przewidywań. Cantu sprawiło takową niespodziankę, pokonując już Biellę w tym sezonie, na wyjeździe, pod koniec września, różnicą aż 13 punktów. Odnośnie poprzedniego sezonu. Cantu wygrało zaledwie 4 spotkania wyjazdowe, ale... fakt jest niezaprzeczalny - jeśli Cantu wygrywa na wyjeździe, wygrywa z ów rywalem również u siebie. A kurs na wygraną gospodarzy jest po prostu świetny. 1.70!

5 pts Tisettanta Cantù @ 1.70

---

środa, 9 styczeń 2008
Uleński easy-profit!

Jestem w szoku. Tak, dosłownie! A to za sprawą kursów, jakie wystawiły buki na niektóre tenisowe mecze eliminacyjne do Australian Open. Nie, to nie jest podyktowane wynikami czy statystykami danych zawodników, oni po prostu nie wgłębili się w kilka istotnych faktów... A my z łatwością to wykorzystamy!

RADWAŃSKA - BRIANTI

Ula Radwańska (tak, tak młodsza-ładniejsza-i ponoć bardziej utalentowana z sióstr) jest obecnie numerem jeden w juniorach, ale w cyklu WTA też radzi sobie nadspodziewanie dorze. Jej największym sukcesem było osiągnięcie ćwierćfinału w Bankgoku. Tego typu zawodniczka nie powinna mieć kłopotów z zawodniczkami spoza pierwszej 100. Pokonała nawet Razzano, zawodniczkę z pierwszej 30. Ula ma naprawdę mocny serwis, silny forhand, a przede wszystkim - gra z głową. Owszem, jest bardziej zadziorna od Agi, potrafi nawet zaklnąć na korcie, ale nie oszukujmy się - to dodaje jej mocy (i uroku). Jej dzisiejsza rywalka - Alberta Brianti jest, jak się to mówi - 'completely out of form'. Według ekspertów (tych lepszych, bo większość nawet nie kojarzy tej pani), zasługuje ona na co najwyżej 300 miejsce w rankingu. W tym roku przegrała wszystkie, czyli dwa spotkania, bez ugrania ani jednego seta. Brianti ma słabiutki serwis, który Ula powinna wykorzystać, i to z uśmiechem na ustach. Jej rywalka na dodatek sprezentuje naszej zawodniczce kilka błędów serwisowych, to pewne. Brianti ma bilans 1-9 ostatnich spotkań na nawierzchni twardej, wszystkie przegrane w stosunku 2-0. Brawo, wygrała jeden mecz, ale z trudnościami, tie-breakiem w 3 secie. Kurs? Noworoczny prezent!

6 pts Radwańska @ 1.85

---
czwartek, 10 styczeń 2008
Siatkarski kombos

Dzisiejszy siatkarski rozkład jazdy oraz Unibetowe kursy wydają mi się kolejną (po wczorajszym, piekielnie łatwym zwycięstwie Uli) promocją!

FINLANDIA-NIEMCY

Owszem, bardzo zacięte spotkanie, bez wyraźnego faworyta. Bo nawet porażka Niemców 2-3 daje im awans do kolejnej rundy. Nevermind. Unibet wystawił przediwną liczbę punków na pierwsze dwa sety. 100 pkt?! Wynika z tego mniej więcej 26-24, 24-26 po dwóch bardzo zaciętych setach, w co absolutnie nie wierzę. Ciekawie wygląda zapowiedź Jochena Schopsa, jednego z graczy niemieckiej reprezentacji: " - Finowie przegrali wprawdzie z Serbią, ale myślę, że są równie wymagającym rywalem. Grają bardzo dobrze w obronie i przyjęciu, i dlatego musimy przede wszystkim maksymalnie wzmocnić zagrywkę – powiedział o kolejnym rywalu Schops. - To będzie z pewnością bardzo ciężki mecz, ale jeżeli zagramy na swoim najwyższym poziomie, to możemy pokusić się o kolejną wygraną. Spotkanie będzie miało dodatkowy ciężar gatunkowy, ponieważ obydwie ekipy będą grać ze świadomością, że zwycięzca awansuje do półfinału. Jestem jednak pewien, że jednym z półfinalistów będziemy my."

HISZPANIA-HOLANDIA
Wszyscy z niecieprliwością czekali na wystawienie dzisiejszych kursów na to spotkanie. Arcyważne dla nas-Polaków, arcyważne dla Holandrów, mało istotne dla zmęczonych Hiszpanów. Po pierwsze - tylko wygrana Holendrów premiuje ich do dalszej rundy. Po drugie - Hiszpanie zapewne wystawią młodzików, dając odpocząć głównych pionierom (co osobiście zasugerował Raul lozano). Po trzecie - porażka Hiszpanów oznacza, że nie zagrają oni w półfinałach z silną Serbią. Bombowo! Dla typerów, niestety nie dla naszej reprezentacji...

TURCJA-SERBIA
Serbia, aby przejść dalej, musi wygrać. I wygra, na pewno. Myśląc głębiej, Turkom może pomóc jedynie sędzia (co udawało mu się w dwóch poprzednich meczach), garstka fanatycznych kibiców (których z meczu na mecz ubywa) oraz... atak terrorystyczny! Dosłownie - absolutely no chance for Turkey!

6 pts Tripel @ 2.45 (Unibet)
Finlandia - Niemcy (Suma Punktów – Pierwsze Dwa Sety) -- Under 100.5 @ 1.42
Hiszpania - Holandia - 2 @1.50
Turcja - Serbia -- 2 @ 1.15

---

czwartek, 17 styczeń 2008
Impossible is nothing!

Jestem świeżo po transmisji meczu siatkówki pomiędzy Holandią a Turcją. Jestem w szoku. Gigantycznym. Sam chciałem zagrać typ Poniżej 160.5 punktów za naprawdę duże pieniądze, ale (dziękuje!) na szczęście, nie zdążyłem, z powodu studiów. MASAKRA! W pierwszym secie Turczynki zagrały jak licealistki na WFie. Potem role się odwróciły. I Holenderki zagrały jak... gimnazjalistki, na dodatek z bólem brzucha i bez jednej ręki. Impossible is nothing! Dziś, niestety (znowu) z braku czasu, podaję tylko przygotowany od wczoraj kupon, który wydaje mi się po prostu świetną propozycją na dziś dzień. Statycznie wygląda bombowo! Chociaż, Holandia również tak wyglądała... Oby już bez niespodzianek/sensacji!

6 pts Jedenastak @ 27.30 (Unibet)
Jużny, M - Karlovic, I -- 1 @ 1.46
Azarenka, V - Williams, Serena -- Over 19 Games @ 1.8
Henin, J - Schiavone, F -- 1 @ 1.03
Vesnina, E - Sharapova, M -- 2 @ 1.02
Słowenia - Czechy -- Under 62.5 @ 1.65
Real Madryt - Winterthur F.C. Barcelona -- 1 @ 1.35
Cibona Vip Zagrzeb - Maccabi Elite Tel Aviv (Liczba zbiórek) -- Cibona +5.5 @ 1.85
Panathinaikos - Roanne (Liczba zbiórek) -- Under 65.5 @ 1.85
LaFortezza Virtus Bologna - Montepaschi Siena -- 2 @ 1.08
TAU Ceramica - Union Olimpija -- 1 @ 1.03
Hiszpania - Węgry -- 1 @ 1.1
Vaidisova, N - Sugiyama, A -- 1 @ 1.06

Do góry

Moderator:  rafal08