#2117128 - 01/03/2008 16:43
Re: Nizsze ligi angielskie ( Champ.,L1,L2, Conference) Styczen2008
[Re: Lord Devastator]
|
old hand
Meldunek: 28/11/2005
|
Parę słów W League One i Two chyba jedna z trudniejszych do typowania kolejek..Wydaje mi się , że szczególnie ze stawkami nie warto szaleć.. Ja jednak skromniej bo skromniej ale zagram : Port Vale - Oldham 1 3,0 - dla gospodarzy jest to w zasadzie mecz ostatniej szansy - mecz "o wszystko"..Jak wypowiadał się ich coach - matematyczne szanse na uniknięcie spadku jeszcze mają , a atmosfera w drużynie jest dobra. Port Vale bardzo kiepskie mecze przeplata przy tym z całkiem przyzwoitymi, a co najmniej 2 porażki w ostatnim czasie były bardzo bardzo pechowe (Bristol i Hartlepool)- bramki stracone w ostatnich minutach. Z drugiej strony przyjeżdża Oldham - potwornie osłabione kontuzjami... i w zasadzie nie grające już w praktyce o nic. I chyba nawet nikt już w drużynie nie czaruje , że w tym sezonie można się np. załapać na play-offy. Oldham ma jedną z najkrótszych ( o ile nie najkrótszą) ławkę w lidze , a teraz w dodatku zespół dotknęła plaga kontuzji. I w takiej sytuacji coach zamiast wychodzić ze skóry i spróbować załatwić jakieś wypożyczenia...wystawia świadomie juniorów głosząc , że "przyniesie to pozytywne efekty w przyszłości".Ok, nie sposób się nie zgodzić ..tyle , że oznacza to , iż na efekty w tym momencie nikt już nie liczy. W ostatnim meczu ze Swindon w końcowym składzie grało bodaj już 5 juniorków..Dodajmy meczu bardzo szczęśliwie zremisowanym moim zdaniem. W dzisiejszym meczu w Oldham nie zagrają : Lee Hughes(F-15/3/8)- zawodnik decydujący o sile napadu zespołu, Craig Davies (F-31/-/10) -kolejny napastnik, najwięcej bramek w drużynie, Andy Liddell (F-13/1/2)- ostatni pełnoletni forward w składzie, Jean-Paul Kalala (M-12/6/-), Sean Gregan (M-10/-/-), John Thompson (D-5/-/-)David Livermore (M/6/-/1)- wydaje mi się , że wrócił do Hull po okresie wypożyczenia. Choć na bbc i espn nie ma tej informacji to wydaje mi się , że może także nie zagrać podstawowy środkowy obrońca Stefan Stam (22/1/-). W meczu ze Swindon odniósł kontuzję i zakładano , że odpocznie ze 3-4 tygodnie. Ale po 2 dniach pojawiła się informacja , że badania dały pozytywny wynik i kontuzja nie jest poważna i najprawdopodobniej zagra. Tyle , że przy takim podejściu trenera myślę sobie i czy jemu też nie da odpocząć. W takiej sytuacji jeśli Vale ma jeszcze uwierzyć w swoją szanse i przełamac się to chyba tylko w takim meczu. Jeśli z Oldham nie wygrają - to dla zespołu koniec - degradacja. Ja za niewielką stawkę spróbuję to zagrać. Z innych meczy ciężko coś wybrać. W League Two zagram pewnie Peterborough.(kurs 1,5) Dużo już o nich pisałem - ot choćby przed wtorkową kolejką - i nie zawodzą. Kurs jest kiepski, ale wezmę to. Odpuszczam Donsów - kurs jeszcze gorszy (1,45) a w zespole wyautowani podstawowi zawodnicy. POniewaz Donsi praktycznie nie mają napastników (czytaj klasowych)o ich sile decyduje Keith Andrews , Mark Wright (skrzydłowy) - a oni właśnie nie zagrają.. po co się denerwować. Skusze się chyba na to Norwich aczkolwiek obiecałem sobie , że Championship już nie zagram ..:) Conference odpuszczam - nie nadążam za ruchami kadrowymi w zespołach a i wyniki ostatnio nieprzewidywalne. Ogólnie moim zdaniem taka "rekreacyjna" kolejka - nie ma co szarżować Pozdrowienia
|
Do góry
|
|
|
|
#2117422 - 01/03/2008 20:27
[Re: Lord Devastator]
|
enthusiast
Meldunek: 11/02/2008
|
Mam prośbę, czy możecie ustosunkować się do meczu Wrexham?
post do kasacji oczywiście
|
Do góry
|
|
|
|
#2117471 - 01/03/2008 20:50
[Re: Kurczak Mano $]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
niezłe wypracowanko Lordzie jak jak Ci pisalem wczoraj, próbuję Charltonki dlaczego? prozaiczne powody, bo są z Londynu, dawno nie wygrali, walczą o awans, chca się zemścic na porażke u siebie, bo ostatnio grali w Sheffield (Wed.) i tylko zremisowali, bo na przeciw stanie słabe United które u siebie nie potrafi wygrać nawet ze Scunthorpe, i wliczając mecz z Boro (są zmećzeni mają 6 remisów z rzędu, bo tak czuję i koniec i bo wzięli z Chelsea Scotta na wypożyczenie i załatwi im dziś 3pkt Charlton @2,8
|
Do góry
|
|
|
|
#2117721 - 01/03/2008 22:47
[Re: Kurczak Mano $]
|
old hand
|
Mam prośbę, czy możecie ustosunkować się do meczu Wrexham?
post do kasacji oczywiście Moim zdaniem Wrexham-Mansfield klasyczny no bet.. Wrexham ostatnio gra zdecydowanie lepiej ale i Mansfield stać na niespodziankę od czasu do czasu..Kto pierwszy strzeli bramke pewnie wygra.. W dodatku Walijczycy muszą atakować.. dla nich nie zdobycie 3 pkt. w tym meczu to tragedia. Ja bym to odpuścił..
|
Do góry
|
|
|
|
#2119502 - 02/03/2008 02:50
[Re: Kefir70]
|
old hand
|
Parę słów W League One i Two chyba jedna z trudniejszych do typowania kolejek..Wydaje mi się , że szczególnie ze stawkami nie warto szaleć.. Ja jednak skromniej bo skromniej ale zagram : Port Vale - Oldham 1 3,0 - dla gospodarzy jest to w zasadzie mecz ostatniej szansy - mecz "o wszystko"..Jak wypowiadał się ich coach - matematyczne szanse na uniknięcie spadku jeszcze mają , a atmosfera w drużynie jest dobra. Port Vale bardzo kiepskie mecze przeplata przy tym z całkiem przyzwoitymi, a co najmniej 2 porażki w ostatnim czasie były bardzo bardzo pechowe (Bristol i Hartlepool)- bramki stracone w ostatnich minutach. Z drugiej strony przyjeżdża Oldham - potwornie osłabione kontuzjami... i w zasadzie nie grające już w praktyce o nic. I chyba nawet nikt już w drużynie nie czaruje , że w tym sezonie można się np. załapać na play-offy. Oldham ma jedną z najkrótszych ( o ile nie najkrótszą) ławkę w lidze , a teraz w dodatku zespół dotknęła plaga kontuzji. I w takiej sytuacji coach zamiast wychodzić ze skóry i spróbować załatwić jakieś wypożyczenia...wystawia świadomie juniorów głosząc , że "przyniesie to pozytywne efekty w przyszłości".Ok, nie sposób się nie zgodzić ..tyle , że oznacza to , iż na efekty w tym momencie nikt już nie liczy. W ostatnim meczu ze Swindon w końcowym składzie grało bodaj już 5 juniorków..Dodajmy meczu bardzo szczęśliwie zremisowanym moim zdaniem. W dzisiejszym meczu w Oldham nie zagrają : Lee Hughes(F-15/3/8)- zawodnik decydujący o sile napadu zespołu, Craig Davies (F-31/-/10) -kolejny napastnik, najwięcej bramek w drużynie, Andy Liddell (F-13/1/2)- ostatni pełnoletni forward w składzie, Jean-Paul Kalala (M-12/6/-), Sean Gregan (M-10/-/-), John Thompson (D-5/-/-)David Livermore (M/6/-/1)- wydaje mi się , że wrócił do Hull po okresie wypożyczenia. Choć na bbc i espn nie ma tej informacji to wydaje mi się , że może także nie zagrać podstawowy środkowy obrońca Stefan Stam (22/1/-). W meczu ze Swindon odniósł kontuzję i zakładano , że odpocznie ze 3-4 tygodnie. Ale po 2 dniach pojawiła się informacja , że badania dały pozytywny wynik i kontuzja nie jest poważna i najprawdopodobniej zagra. Tyle , że przy takim podejściu trenera myślę sobie i czy jemu też nie da odpocząć. W takiej sytuacji jeśli Vale ma jeszcze uwierzyć w swoją szanse i przełamac się to chyba tylko w takim meczu. Jeśli z Oldham nie wygrają - to dla zespołu koniec - degradacja. Ja za niewielką stawkę spróbuję to zagrać. Z innych meczy ciężko coś wybrać. W League Two zagram pewnie Peterborough.(kurs 1,5) Dużo już o nich pisałem - ot choćby przed wtorkową kolejką - i nie zawodzą. Kurs jest kiepski, ale wezmę to. Odpuszczam Donsów - kurs jeszcze gorszy (1,45) a w zespole wyautowani podstawowi zawodnicy. POniewaz Donsi praktycznie nie mają napastników (czytaj klasowych)o ich sile decyduje Keith Andrews , Mark Wright (skrzydłowy) - a oni właśnie nie zagrają.. po co się denerwować. Skusze się chyba na to Norwich aczkolwiek obiecałem sobie , że Championship już nie zagram ..:) Conference odpuszczam - nie nadążam za ruchami kadrowymi w zespołach a i wyniki ostatnio nieprzewidywalne. Ogólnie moim zdaniem taka "rekreacyjna" kolejka - nie ma co szarżować Pozdrowienia Cóż - krótki komentarz W notesiku zapisuję aby nigdy, nigdy więcej nie grać Championship - i podkreślam wężykiem Port Vale to już "żywy trup". W League Two - Peterborough to potęga..kolejny mecz bez straty gola. Ot , tak jak przewidywaliśmy ciężka kolejka w League One i Two - prawie same undery , mnóstwo remisów. Czyli jak ktoś odpuścił lub zagrał rekreacyjnie - to dobrze zrobił Miłego weekendu
|
Do góry
|
|
|
|
#2125195 - 03/03/2008 19:09
[Re: medivall]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2125749 - 03/03/2008 22:10
[Re: konstruktor1]
|
journeyman
Meldunek: 27/12/2007
|
witam, jako że na tym forum jest wielu bardzo dobrych specjalistów od tych właśnie lig to mam małe pytanko co do meczu Nottingham - Carlisle .Widzę że kursy prawie we wszystkich bukach spadają na "1" ,obie drużyny obok siebie w tabeli i jak tylko się domyślam goście dziś mogą być dość poważnie osłabieni sądząc po kursach.Ma może ktoś z Was konkretniejsze info ?
Pozdro., Konrad
|
Do góry
|
|
|
|
#2126083 - 03/03/2008 23:55
[Re: [b]tv[/b]]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Kurs pewnie spada bo jest poniedzialek i niewiele meczow do wyboru, a jako, ze Nottingham jest duzo bardziej znana druzyna to ludzie sobie go graja. Takze bukmacherzy wyszli z zalozenia, ze gospodarze sa wyraznym faworytem, co pewnie dodatkowo sprawilo, ze sporo zakladow na nich poszlo. Czy slusznie? Ciezkie pytanie, moim zdaniem tak. Carlisle to druzyna podobna do Ipswich w Championship, fantastyczna u siebie, beznadziejna poza domem. Co prawda w ostatnim meczu na wyjezdzie pokonali minimalnie Crewe ale duza w tym zasluga bramkarza Carlisle Westwooda, ktory fantastycznie bronil w tamtym meczu. Widzialem urywki i co najmniej 4 interwencje byly na kapitalnym poziomie. Pewnie niewielu fanow Forest sie do tego przyzna ale Swansea swoja fantastyczna postawa zrobila im duza przysluge bo skupila na sobie uwage mediow i kibicow i grajac "w cieniu" moga sie spokojnie przygotowac do ataku na druga pozycje. o barazach zapewne nikt nie chce slyszec po zeszlorocznej przygodzie, gdy po frajersku dali sobie wyrwac awans do finalu pilkarzom Yeovil. Obydwie druzyny maja problemy w ataku. W NF nie zagraja Tyson i Hoskins, ktorzy sa kontuzjowani, natomiast w Carlisle zabraknie Garnera ( najlepszy strzelec) i Dobbiego, ktory nie moze zagrac ze wzgledu na zapis w kontrakcie ( przyszedl do carlisle w styczniu wlasnie z Forest). Typ na under narzuca sie sam, zwlaszcza jesli trener gospodarzy zdecyduje sie na zastosowanie jego ulubionej zachowawczej taktyki, o co maja do niego kibice NF ogromne pretensje. Jednak wydaje mi sie, ze tym razem moze byc inaczej. mecz jest transmitowany w TV, a na dodatek organizatorzy spotkania obnizyli ceny biletow i gospodarze spodziewaja sie, ze na meczu bedzie ponad 20 tysiecy kibicow. Te fakty sprawiaja, ze wierze, ze Calderwood postawi w tym spotkaniu na atak i wbrew wszelkim oczekiwaniom i absencjom ujrzymy sporo bramek. Podobna sytuacja jest np. z Oldhamem. Od kiedy 2 czolowych napastnikow zostalo kontuzjowanych zaczeli strzelac sporo bramek ( 2 przeciw Swindon, 3 przeciw Port Vale), tak to juz bywa, ze czasami logike trzeba wyrzucic za okno probujac zaanalizowac jakies spotkanie. Dlatego wbrew logice postawilbym na over 3.5 w tym meczu. Podsumowujac mysle, ze jednak 1 jest w tym meczu najlepszym pomyslem + zaklad na duza liczbe bramek. Wlasciwie to chyba nawet wolalbym zagrac handicap na Nottingham. Nie szalalbym ze stawka bo mimo wszystko nie jest to w zadnym przypadku pewniak, a i ranga pojedynku i presja ze strony kibicow moga miec ogromne znaczenie. Z jednej strony moze uskrzydlic gospodarzy i sprawic, ze zagraja najlepszy mecz w sezonie gromiac Carlisle ( na co ja licze) ale z drugiej strony moze ich sparalizowac i wbrew wszelkim oczekiwaniom i spekulacjom Carlisle wyjedzie z 3 punktami.
|
Do góry
|
|
|
|
#2126981 - 04/03/2008 04:07
[Re: konstruktor1]
|
old hand
|
Moim zdaniem dzisiejszy mecz to Mount Everest typowania i chyba lepiej to odpuścić.. Za to jutro .. pare ładnych pojedynków można znaleźć ..
Brighton - Gillingham 1 1,82 - mecz o olbrzymia stawkę dla obu drużyn - choć jedna walczy o play-offy , a druga o przetrwanie. Brighton wygląda , że zrobił doskonały interes sprowadzając Glenn'a Murray'a z Rochdale , który praktycznie w każdym meczu powiększa swój dorobek bramkowy.. Zresztą w ogóle drużyna ostatnio "w gazie". W sobotę co prawda "tylko" remis z Leyton , ale drużyna miała dużą przewagę i szczególnie w I połowie mnóstwo nie wykorzystanych sytuacji. A z drugiej strony mamy Gillingham , o którym możemy już chyba powiedzieć - eksperyment Stimpsona ze stworzeniem drużyny z gwiazd Conference - nie powiódł się. Te parę miesięcy pokazały , że League One to dla większości zawodników Conference poziom za wysoki, a budowanie drużyny właśnie przez masowe ściąganie zawodników Conference - to kiepski pomysł. Jutro Brighton bez znaczących absencji. O Gillingham tego powiedzieć nie można. Najprawdopodobniej nie zagrają : Simon King -D-26/3/- -podstawowy środkowy obrońca, Nicky Southall M-24/2/- - podstawowy prawoskrzydłowy , Mark Bentley M-25/1/2 -rozgrywający. Kurs nie jest zły.
Z League Two wybrałbym 2 mecze :
Barnet-Peterborough 2 2,00 - zagram to ale za mniejsza stawkę. Peterborough wygrywa mecz za meczem , ale coraz częściej bardzo skromnie. Co więcej coraz częściej można przeczytać , że Joe Lewis uratował im mecz..to nakazuje odrobinę rezerwy , ale z drugiej stron grzech było by ich meczu po dobrym kursie nie zagrać. Barnet mnie do niczego nie przekonuje - nawet ostatnim zwycięstwem - bo Shrewsbury grało ostatnio kiepsko jak rzadko kto.Trochę się obawiam czy Akurang nie będzie w zbyt wielkiej euforii po strzeleniu w ostatnim meczu 2 bramek, bo wtedy bywa , że wszystko wychodzi..Ale zaryzykuję
Darlington - Chester 1 1,55 - o czym można było się przekonać w ostatnim meczu Darlington dysponuje na tyle szeroką kadrą , że nawet kilka absencji im nie strasznych. Teraz natomiast powinno być już z górki , bo kilku zawodników pauzujących za kartki wraca. Atmosfera w zespole dobra i w sytuacji odpadnięcia z walki przez Rotherham Darlo w zasadzie walczy z Hereford o bezpośredni awans .. i moim zdaniem walkę tę wygra. Z drugiej strony kompletnie rozbite Chester - które właśnie straciło trenera. I które praktycznie w tym sezonie nie gra już o nic. Różnica w motywacji więc tez na korzyść Darlington
ot i. Powodzenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#2127522 - 04/03/2008 06:40
[Re: Kefir70]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2005
|
Wejscie do rwacej rzeki grozi urwaniem nogi a jednak sprobuje stoczyc maly pojedynek ze smokiem czyli z Championship jutrzejszym wieczorem WBA za 2,20 z Sowami. Szczerze powiem ze zadziwia mnie to co wyprawialo WB w ostatnim czasie. Z takim skladem i potencjalem grac tak mizernie. Traca juz 4 pkt do Stoke i teraz niewazne z kim niewazne gdzie musza wygrywac. Sporo absencji w SW. zastanawiam sie rowniez na handi WBa. Watford-Norwich HW. Kurs marny ale wydaje sie ze mlodzi gniewni z Norwich zaczynaja tracic wigor, poszaleli w kilku meczach chlopaczki teraz w Londynie kolejna bardzo ciezka proba u druzyny bijacej sie o awans. Watford bez winu w 3 meczach pora na 3 punkty. Leicester - Preston HW za 2,10 czyli walka o utrzymanie nabiera rumeincow. Lisy odmienione w okienku transferowym, z Hendriem, Oakleyem, Howardem powinni szybciutko zapewnic sobie utrzymanie. Hull-Burnley HW za 2,10. Walka na noze o play-off. Folan i Campbell ostatnio w swietnej formie. Burnley jakby troszke za wysoko jak na ich potencjal. Jay-Jay prowadz po Win. proponuje rowniez zagranie OVERow w meczach Wilki-Swieci oraz Charlton-BC. Strzelb w kazdym zespole mnostwo.Swoja droga ciekawe czy gracze Southampton wykonaja mistrzostwo swiata i spadna z ligi 4 pkt przewagi nad czarna dziura obecnie a w koncowce sezonu graja i z WBA, Charltonem, BC, do tego wyjazdy do Cardiff i teraz do Wilkow. Wilki za 1,80... przed sezonem kto by pomyslal ze buki beda tak wyceniac gre z Southampton. Nie ma co Georg "recznik" Burley zrobil wielka robote z ta druzyna Kibice Szkocji bojcie sie juz. Coach Wilkow Mick McCarthy zapowiada w koncu efektowna gre na walsnych smieciach, wciaz sporo kontuzji u Swietych. HW jak najbardziej. W Conference strasznie wyrownana kolejka sie zapowiada Proponowalbym zagranie na Stevenage w Histon, gospodarze zaskakuja forma ale utemperowac ich ktos musi w koncu, Stevenage ostatnio przelamali totalny kryzys, 2.75 na potwierdzenie tego. Ebbsfleet za 2,10 gra u siebie z Salisbury - kolejnym maluczkim brykajacym niespodziewanie wysoko w tej lidze, Fleet typowa ekipa wlasnego boiska, maja 2 mecze zalegle do Exeter i cien szansy jeszcze na play-offy. Yorkies powracaja na Kit-Kat po trzech nieudanych wyjazdach, Wilson szafuje skladem, ogrywaja sie mlodsi, mala selekcja przed przyszlym sezonem sie robi. Burton walczy o playsy, ciekawy mecz sie zapowiada, oczywiscie over do grania, na przelamanie HW za grosze. powodzenia jutro
|
Do góry
|
|
|
|
#2127922 - 04/03/2008 15:26
[Re: Mascherano]
|
addict
Meldunek: 23/12/2007
|
Polecam świetnie prowadzone,obszerne statystyki z lig: a/ Premiership b/ Championship c/ League 1 i 2 d/ Conference podawane na stronie: http://www.sportingchad.com/premiership.htmPzdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#2129124 - 05/03/2008 01:54
[Re: [b]tv[/b]]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
A ja zagram sobie dziś rekreacyjnie coś po wyższym kursie.
A to coś co znalazłem, to Brentford-Bury. Bilanse home/away niemal identyczne (5-4-7 kontra 5-4-8), bramki też (ogólne oraz home/away). Brentford wyżej w tabeli dzięki dobrej grze na wyjazdach, no i gospodarze raczej nie czują jakiejś presji wyniku, bo ani spadek, ani tym bardziej awans im nie grozi. Mogą grać na luzie.
Większą motywację mają goście z Bury. A ich staty nie wyglądają źle. Pokonali ostatnio na wyjazdach Bradford i Stockport, męczyło się z nimi Peterborough. Więc dlaczego przy wyrównanych moim zdaniem statach nie spróbować dziś zagrać Bury po naprawdę wysokich kursach ???
Ja gram 2 po kursie 3.7, 2HT po kursie 4.2 i 02 po kursie 1.75 (kursy z Expekt). A nuż się uda.
|
Do góry
|
|
|
|
#2129232 - 05/03/2008 02:14
[Re: jinx]
|
old hand
|
Z ciekawostek dotyczących League One i Two - pośrednio także dzisiejszych meczów : Nagrodę najlepszego zawodnika Luty 2008 League One otrzymał Glenn Murray - Brighton ; napastnik Nagrodę najlepszego zawodnika Luty 2008 League Two otrzymał Joe Lewis - Peterborough; bramkarz Ciekawe czy ich to zmotywuje pozytywnie:) oba mecze gram oczywiście
|
Do góry
|
|
|
|
|
|