#1988624 - 24/01/2008 16:35
Re: Nizsze ligi angielskie ( Champ.,L1,L2, Conference) Styczen2008
[Re: swansea]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/03/2005
|
Wieczorem, wicelider Stevenage będzie gościć na stadionie zespołu Celtów z Farsley. Menadżer gospodarzy, J. Deacey ma trudny orzech do zgryzienia, bo nie dość, że jego zespół z 10 meczów w lidze wygrał tylko 1, poniósł 4 porażki z rzędu, to jeszcze jego podstawowy pomocnik Allanson wyjechał na turniej międzynarodowy w futsalu... Goście dzisiejszego spotkania przyjeżdżają dziś z jedną myślą- zmniejszyć dystans do lidera z Aldershot do 3 pkt. W lidze zespół nie doznał porażki od 7 spotkań, a na wyjeździe jest niepokonany od 14.10.2007. Zmian w składzie raczej nie przewiduję, bo po co zmieniać skład, który rozbił ostatnio Droyslden 5:0.
Farsley - Stevenage Typ: 2 Kurs: 1,6 (expekt)
Dodatkowo warto nadmienić, iż w ostatnich 5 spotkaniach ligowych, do przerwy: - Farsley przegrywało w 3 spotkaniach, - Stevenage prowadziło w 3 spotkaniach, tak więc...:
Farsley - Stevenage (1. połowa) Typ: 2 Kurs: 2,2 (expekt)
Powodzenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#1991092 - 25/01/2008 05:47
[Re: jinx]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2005
|
na skutek trwającego PNA troche oddaliłem się on British football ale zawsze warto zerknąć okiem co tam słychać na wyspach. First Darlo. Ni stąd ni z owąd przed Darlington w tabeli wepchnął sie Rotherham, co napewno nie jest zgodne napewno z ambicjami graczy Darlo. Ostatnie 3 mecze to 9 punktów i bez straty gola, a takie mecze jak z poturbowanym Macclesfield po prostu muszą wygrywać. 1 z handi za 2,20. Inny ciekawy mecz to oczywiscie jak co kolejke ostatnio pojedynek Luton. Systematyczne granie przeciwko nim przynosi regularnie $ i nie ma symptomów by coś sie na trwałe zmieniło. Pisałem ostatnio że Parkin wraca po kontuzji a tu.... znów ma uraz. Leeds napewno pojedzie tam po wina a po porazce ostatniej powinni byc odpowiednio umotywowani. 1,85 na 2. Z championship - wkońcu trzeba przerwać passe CP panowie. Tym razem jadą do broniących sie przed spadkiem Lisków. Pół miliona wyłożyły lisy na pozyskanie Oakleya by rządził w środku pola, w bramce jest nowy Alnwick, w ataku superstrzelec Howard. Kto jak kto ale z pewnością są oni w stanie powstrzymać Orłów. 1 za 2,70, 1x za 1,49.i na koniec info o Yorku. Jeden z dwóch meczów prawdy. w tygodniu grając na pół rezerwowym składem, z Wroe i Brodiem w ataku rozbili w pył Grays. Który to już raz po kursie marzenie 2,80 Teraz na Kit Kat przyjezdza Aldershot. Kto spojrzy ile bramek pada w meczach Yorku zrozumie jak ofensywną i otwarta piłke gra York. Manager Wilson wciąż bez porażki !!! sam gram 1 za 2,70 + over z natury rzeczy w meczach York. Kamon Yorkies powodzenia all
|
Do góry
|
|
|
|
#1991611 - 25/01/2008 09:02
[Re: Ryan20]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Jutro dojdzie do ciekawego spotkania w Cheltenham, gdzie gospodarze będą podejmować drużynę Carlisle. Obie ekipy walczą w tym sezonie o zupełnie inne cele. Cheltenham broni się przed spadkiem, a Carlisle walczy o awans. Oba zespoły przystąpią do tego spotkania praktycznie w najsilniejszych składach. Miejsca zajmowane w tabeli nie odzwierciedlają obecnej formy tych drużyn, które w ostatnich dziesięciu meczach zdobyły odpowiednio 17 i 16 punktów. Gospodarze wygrali trzy ostatnie spotkania, co może świadczyć o stabilizacji i zwyżce formy. Carlisle również radzi sobie nie najgorzej, ale na uwagę zwraca fakt, że od dłuższego czasu mają problemy z wygrywaniem na boisku rywali. Ten mecz, pod tym względem, również nie będzie należał do najłatwiejszych. Uczciwie trzeba stwierdzić, że jest to spotkanie bardzo ciężkie do typowania i może paść tu każdy wynik. Przekonało mnie jedno, a mianowicie kurs wystawiony przez betsson na gospodarzy @ 3.00. Według mnie, w chwili obecnej, nie ma między tymi drużynami takiej przepaści jaką mogłyby sugerować kursy A co Wy o tym sądzicie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1991739 - 25/01/2008 16:52
[Re: Szewa]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/03/2005
|
Cheltenham to dziwna drużyna... Nie wydaje mi się, żeby mogła dzis pokonać Carlisle, ale wobec niezbyt imponującej formie wyjazdowej gości, skłaniam się ku remisowi...
|
Do góry
|
|
|
|
#1992213 - 25/01/2008 19:46
[Re: kost0]
|
journeyman
Meldunek: 12/12/2007
|
Po obejrzeniu stronek obu klubow moj typ na dzis to czysta 2 ,choc mecz pachnie remisem... Do Carlisle wraca z paroletniej przygody z klubami pokroju WBA,zawodnik Dobie,ktory nawet zaliczyl 5 meczy w repr Szkocji,jest to bardzo kreatywny pomocnik.Poza tym tylko jeden zawodnik kontuzjowany w skladzie na dzis.
Cheltenham natomiast notuja passe 3 zwyciestw ,wygrywajac 4 dzis wieczor poprawia klubowy rekord... Do tego w 3 ostatnich meczach nie stracili gola,ale juz przygladajac sie statystykom z tych meczu,mozna powiedziec ,ze nie mieli oni jakiejs przygniatajacej przewagi,co wiecej ,w meczu z Hartlepool oddali tylko 3 celne strzaly,przy 7 gospodarzy... 3 zawodnikow z podstawowego skladu nie zagra dzis z powodu kontuzji.
reasumujac,ja gram czysta 2,choc na pewno mecz nie bedzie spacerkiem,a mysle ze bedzie sie krecil wokol remisu i jedna akcja moze przechylic szale na jedna ze stron.
|
Do góry
|
|
|
|
#1993084 - 26/01/2008 02:21
|
addict
Meldunek: 11/01/2005
|
Tak na szybko... Luton Town - Leeds United, taki meczyk rzucił mi się w oczy swiecąc bardzo zachęcającym kursem. O Luton i ich sytuacji napisałem ostatnio dośc sporo, nie będę się powtarzał, wszyscy wiemy co sie dzieje. Wyrwa w obronie póki co nie załatana i moim zdaniem trochę to potrwa, zanim zaczną grac w miarę przyzwoicie, o ile w ogóle uda się to osiagnąc grajac bez wzmocnień, o które trudno w tej chwili. Chyba, że nowy nabywca szybko dokona przejęcia klubu i zdąży zakupi coś (kogoś) przed końcem okresu transferowego. To jednak melodia przyszłości i to niesprecyzowanej. Jeśli chodzi o najbliższe spotkanie, to nie wydaję mi się, aby zespół, który stracił cztery bramki z taką padliną (przepraszam fanów) jaką jest Bournemouth mógł skutecznie powalczyc o chocby remis z Leeds. Pawie co prawda grają ostatnio w kratkę, ale duet Beckford - Flo w tym przypadku raczej nie powinien miec większych problemów z pokonaniem przetrzebionej defensywy The Hatters. Na gamebookers znalazłem kursik 1,91 dla mnie super, 188bet daje nawet 2,10. Ja zagram za stawkę średnią z plusem. To tyle na temat mojego ostatnio tematu numer jeden w League One. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1993758 - 26/01/2008 06:42
[Re: Irek]
|
member
Meldunek: 08/11/2006
|
no i over wpadł... aż miło.. aczkolwiek nawet w najbardziej śmiałych marzeniach nie sądziłem, że to będzie tak wyglądać. może jeszcze daleko do końca sezonu, ale zaczynam wierzyć. Swansea w Championship. oj oj oj Swans are going up ..:)
|
Do góry
|
|
|
|
#1993762 - 26/01/2008 06:44
[Re: swansea]
|
Carpal Tunnel
|
Swans bardzo ładnie, Cheltenham mnie dzisiaj również nie zawiodło Oby jutro był równie udany dzień. -- W6--- L3--- +30.40--- Y33.77%--
|
Do góry
|
|
|
|
#1993797 - 26/01/2008 07:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Gratulacje swansea. Dzis wszystkie druzyny graly dla Labedzi. Ja trzymam kciuki( mam Swansea postawione w BC) ale nie zapeszam bo jeszcze 20 kolejek do konca. Wyglada na to, ze porazka z Havant wyszla druzynie Martineza na dobre bo od tego czasu same zwyciestwa, jesli wygracie z NF w przyszlym tygodniu to chyba bedziecie mogli zaczynac marzyc I przy okazji gratki dla Szewy za swietny typ na Cheltenham. Pozdrawiam cocacolowcow.
|
Do góry
|
|
|
|
#1993894 - 26/01/2008 08:13
[Re: konstruktor1]
|
Carpal Tunnel
|
Jakieś przeciwwskazania co do gry Darlington jutro ? Gospodarze walczą o awans. Na pewno chcieliby sobie zapewnić go bezpośrednio, bez potrzeby grania w play off. W związku z tym takie mecz, jak ten jutrzejszy po prostu muszą wygrywać, bo czołówka ligi jest wyrównana i każda strata punktów, szczególnie z teoretycznie słabszym przeciwnikiem, może być mocno odczuwalna. Darlington jest w formie, trzy ostatnie mecze, to zdecydowanie zwycięstwa. Goście w ostatniej kolejce sensacyjnie wygrali na wyjeździe z walczącym o awans Peterborough, przerywając tym samym dosyć długą serię meczów bez zwycięstwa. Podstawowa kwestia, to jak zinterpretować tą wygraną ? Czy jest to zapowiedź zwyżki formy Macclesfield, czy jednorazowy wybryk ? Według mnie to drugie, bo patrząc na statystyki tego meczu wyraźnie widać, że to Rotherham przeważał. Oddali oni 20 strzałów, przy czterech Macclesfield. Byli tego dnia po prostu nieskuteczni Analizując jutrzejszą potyczkę można posłużyć się pewną analogią. Otóż na początku stycznia Macclesfield uległo na wyjeździe Rotherham 0-3, a Rotherham, to bezpośredni rywal Darlington w walce o awans. Wydaje mi się, że jutro możemy spodziewać się podobnego wyniku. Średni kurs na zwycięstwo Darlington wynosi 1.55
|
Do góry
|
|
|
|
#1993899 - 26/01/2008 08:20
[Re: konstruktor1]
|
old hand
Meldunek: 28/11/2005
|
Grono piszących poszerza się ..:) i dobrze odnoszę wrażenie , że temat stał się "trendy":) szkoda , że kolejka okrojona , no i że np. w ofercie Unibet nie ma Wrexham..why ? Z dostępnych meczy w League One ładnie wygląda Leeds i .. Yeovil Co do Leeds to jak już wcześniej pisano Luton w mocno okrojonym składzie nie powinien być równorzędnym przeciwnikiem. Co prawda ostatnio o klubie jakoś zrobiło się ciszej - ale jak rozumiem od tej ciszy pieniędzy nie przybyło. Dotychczasowe pomysły na ratowanie klubu to na razie takie delikatne przymiarki - i z pewnością nie wpływa to dobrze na morale drużyny. Bardzo aktywne na rynku transferowym Leeds z Beckfordem w składzie po prostu nie może poradzić sobie gorzej jak Bournemouth Co do Yeovil to w meczu z Tranmere po pierwsze dostaniemy bardzo ładny kurs - 3,1 , a być może i gdzieniegdzie lepszy. Po drugie oba zespoły co najmniej są porównywalne co do zasady jeśli chodzi o składy , a w zasadzie Yeovil jest tutaj raczej na plus. Szczególnie ładnie w tej chwili wygląda linia ataku zespołu Kirk-Owusu. W swym debiucie Kirk był bardzo aktywny ,co świadczy niewątpliwie , że ładnie wkomponował się w drużynę. Gola nie zdobył , ale tym bardziej będzie chciał pokazać , że klub nie zmarnował pieniędzy ściągając go. Dodatkowo jesli spojrzeć na absencje zespołów to Tranmere osłabione jest bardzo poważnie. Na pewno nie zagra podstawowy lewoskrzydłowy Chris Shuker (16/-/3) i napastnik Steve Davies . O ile absencja tego drugiego nie jest tragedią , o tyle Shuker to jeden z filarów drużyny. Pozycja lewoskrzydłowego w każdym klubie jest newralgiczna - a innym nominalnym lewoskrzydłowym Tranmere nie dysponuje. Dodatkowo wreszcie bardzo duże znaki zapytania dotyczą gry kolejnych 2 zawodników - Paula McLaren'a -pomocnik (26/-/3)i czołowego strzelca Chrisa Greenacre'a (24/-/6). Jak wynika z zapowiedzi trenera "raczej nie zagrają". W mojej ocenie brak choćby jednego z nich bedzie już ogromną stratą dla drużyny - bo wówczas jesli spojrzeć na kadrę zespołu - to robi się ona bardzo szczuplutka - i trener będzie musiał bardzo się nagimnastykować aby złożyć szczególnie linię pomocy. W Yeovil znaczących absencji brak - co w sumie z pozostałymi opisanymi przeze mnie okolicznościami mnie przynajmniej skłania do zagrania tego meczu. No i z tego co widzę gra go też Konstruktor w BC - co utwierdza mnie w wyborze Z League Two zagram na pewno MK Dons. Kurs nie jest może i olśniewający ale nie jest zły - Unibet 1,85. Paul Ince to mistrz motywacji. A zespół tego pokroju i o takich ambicjach po 2 takich wpadkach zmotywowany musi być strasznie. Do składu Donsów wraca Kevin Gallen i biorąc pod uwagę , że ściągnięto właśnie nowego napastnika - który zgodnie z zapowiedziami zagra w wyjściowym składzie - Gallen też musi pokazać , że warto na niego stawiać. Taka konkurencja może sprawi , że gwiazdy Donsów zaczną dawać z siebie trochę wiecej na boisku. Z drugiej strony Rochdale przyjeżdza potwornie osłabione w ataku bo bez 2 najskuteczniejszych strzelców - Glenn Murray'a - 9bramek - przechodzi właśnie do Brighton , a Chris Dagnall -3 bramki w 6 meczach leczy kontuzje. Z innych meczy zagram pewnie znowu na Rotherham - i mam wrażenie , że tym razem się nie przejadę. Jak dostanę w ofercie to na pewno też Wrexham. Kibice nachwalić nie mogli się gry nowych nabytków. W zespole ogromny entuzjazm . Bradford słabe z pewnością nie jest , ale liczę , że na tej fali euforii Wrexham jeszcze trochę pociągnie. Pozdrowienia i udanych typów
|
Do góry
|
|
|
|
#1993911 - 26/01/2008 08:31
[Re: Kefir70]
|
old hand
Meldunek: 28/11/2005
|
A , zagram też jak Szewa Darlington.. Kurs faktycznie jest niskawy - tylko pytanie - gdzie po takim kursie dostalibyśmy mecz na zdecydowanego faworyta np. w Premiership A Darlington faworytem jest. Zwróciłem uwagę , ze gdy gra ich drugi bramkarz Jonny Brain - a zagra bo Tommy Lee jest kontuzjowany - to na 9 meczy raptem w 1!-nota bene ostatnim z Peterborough zachował czyste konto. Kiepściutko spisuje się zwłaszcza na wyjeździe w 5 meczach : ze Shrewsbury, Barnet , Wycombe puszczał po 2 bramki , z Rotherham 3, z Peterborough konto czyste.
|
Do góry
|
|
|
|
#1993919 - 26/01/2008 08:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2003
|
Może coś ode mnie Tiverton Town - Cheshunt 1 1,5 Bet-at-homePojedynek w England Southern League Premier. Drużyna gospodarzy zajmuje 10 miejsce z dorobkiem 34 punktów. W ostatnich 6 meczach są niepokonani, zaliczając 3 wygrane i tyle samo remisów. W ostatnim meczu zremisowali na wyjeździe z liderem King's Lynn 1:1. Goście są na ostatnim miejscu w tabeli. Mają zaledwie 14 punktów. Ostatnie 6 meczy przegrali, tracąc aż 22 bramki. Dodatkowo jutro czeka ich najdłuższy wyjazd w sezonie. Wszystko przemawia za gospodarzami, ale jak będzie, zobaczymy. King´s Lynn - Swindon Supermarine 1 1,45 Bet-at-homeLider tabeli podejmie u siebie drużyne z 16 miejsca. Ostatnio jakby mała zadyszka dopadła gospodarzy. Na 6 ostatnich meczy wygrali 3, 2 razy zremisowali i ponieśli 1 porażkę. Jednak u siebie są mocni i będą starali się wygrać. W poprzedniej rundzie pokonali Swindon na wyjeździe 3:0. Oby dzisiaj było podobnie. Swindon plasuje się na 16 miejscu z 31 punktami. W 6 ostatnich meczach wygrali 2, zanotowali 1 remis i 3 porażki. Poprzedni mecz na wyjeździe skończył się pogromem z 3 drużyną w tabeli, Team Bath 0-5. Podobnie jak w poprzedniej parze, Swindon zaliczy najdłuższy wyjazd w sezonie. Dlatego stawiam na wygraną gospodarzy. Gdyby miał ktoś tą stronkę zkontuzjami, byłbym wdzięczny
|
Do góry
|
|
|
|
#1993922 - 26/01/2008 08:42
|
journeyman
Meldunek: 12/12/2007
|
Szewa gratulacje,a ja jeszcze widac duzo sie musze uczyc o nizszych ligach angielskich....(do tej pory gralem tylko premier i championship)
pozdrowienia i gratulacje dla wszystkich,ktorzy wytypowali dzis rawidlowo labedzi i Cheltenham.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|