biathlon i duza stawka ?
Na razie typy podam ze Sportingbet`u i
Pinnacle, w tych na pewno nie zagram wiec kursy moge sobie spadac ile chca. Narazie wezme pod lupe kobiety.
Kto zdobedzie wiecej medali w MŚ ?
Svetlana Sleptsova (+ 0,5) - Sandrine Bailly @ 1,75 SB 6/10 [zaklad specjalny]
Od poczatku sezonu Francuzka nie sprawila wrazenie zeby na nia postawic. Jak nie bieg to strzelnica. Zawsze gdzies miedzy 5-20 lokata, ale nic poza tym. U Rosjanki wyglada to calkiem calkiem. I wydaje mi sie ze Sleptsova nawet bez tego handicapa bedzie lepsza o jeden brozawy medal. Szkoda tylko ze zdecydowanie gorzej od swojej przeciwniczki biega. Dlatego mam nadizeje ze jutro bedzie 10/10 i juz jutro zacznie walczyc o medale.
Sleptsova - Iourieva @ 1,65 SB 7/10
Kurs niski, ale nie wydaje mi sie aby byla tutaj jakas niespodzianka. Jak dla mnie wsszystko przemawia na korzysc Svety - bieg i strzelnica. Poza tym caly sezon, a w szczegolnosci miesiac styczen bardzo regularny.
Liu -
Ponza @ 1,8 6/10
Michela robila spore postepy w bieganiu. Bardzo ladnie startowala we Wloszech. Jej najwiekszym atutem bylo i jest strzelanie. Oby tylko utrzyamla forme, a moze wlasnie szykowala ja na Ostersund. Chinka odpuscila zawody w Antholz, a w Rupoldihng byla jakies 5 mijesc za Wloszka. Liu dobrze strzela, ale slabiutko biega - gorzej niz moja faworytka. Ciekawe jak jej szly przygotowania?
Kati Wilhelm - Andrea Henkel @ 1,82 Pinna 5/10
Jakos nie moge zawierzyc Henkel, ze bedzie lepsza. Koncowka stycznie wspaniala, ale i tak nie wystarczajaca na ruda Kathi.
Magdalena Neuner -
Kati Wilhelm @ 2,06 Pinna 7/10
Magdalena Neuner -
Andrea Henkel @ 2,21 Pinna 6/10
Na pewno nie postawie Neuner po takim kursie i w wypadku gdzie w h2h Kathi jest dogiem. No dobra w biegu na Magde nie ma mocnych, ale strzelnica to jedno wielkie
i musi trafic na super dzien zeby strzelic 8/10 albo 9/10. Wtedy i wygra zawody.
To samo tyczy Henkel. Doswiadczenie i lepsze strzelanie powinno starczec na zaje..fajne nogi Magdy. Poza tym kursy na on Wilhelm i Henkel jak najbardziej do wziecia.
Neuner to wspaniala zawodniczka, ale jesli dochodzi do strzelania [szczegolnie 2] to puchnie. Mimo wszystko zyczej jej aby w zdobyla jakies zloto w Szwecji.
na razie tyle, prawde mowiac nie chcialo mi sie pisac czego kolwiek. Jutro rano sprawdze pogode i wywiady, a wtedy moze kolejne typy.
A i jeszcze zapomniajbym... Kaisa Varis