o masakra ale upal dzisiaj
do tego tyskie ze znajomym z pracy na sloncu
w sumie racja z tymi znizkami na siebie no ale mozna do konca zycia pasozytowac na rodzicach
i modlic sie zeby dozyli 100 lat
no ale tak na powaznie to na samym poczatku na 1 auto mozna ubezpieczyc na np. ojca a potem na siebie...
chociaz ja sam zobacze ile sam bym placil a ile na ojca czy matke...
i wazne info tak jak znajomi mowil... jak ubezpiecza sie auto i wypelniajac formularz masz do zaznaczenia co w pakiet w liczasz... np. czy jak sie zepsuje auto gdzies to masz dowoz do najblizszego hotelu i oplacony hotel, ale w podstawowym pakiecie masz ze odwioza Ci za friko pod dom wiec po co do motelu, odznaczajac tam rozne rzeczy ubezpieczenie jest tansze do 70%!
upewnilem sie wczoraj i znajomy kupil od znajomego tanio mondeo za 350f tylko
a placi za ubezpieczenie 30f co miesiac!
co ma byc to ma byc
auto kupie po powrocie z Polski za 2 miechy a tak 11 czerwca lece w srode do Polski, 12 czerwca mam urodziny ide do pubu w Sopocie na mecz Austria - Polska
a potem na balety w Sopocie
i w niedziele wracam
zajebista sprawa
ale nastepny urlop to gdzies do Hiszpani sie wybiore
ok i teraz kolejne pytanie...
dostalem dzisiaj p60 wreszcie i za miesiac roboty zaplacilem 200f podatku jak wiadomo od kwietnia nowy rok podatkowy jest i...
anglicy mowia ze nie zwroca mi tych 200f dopiero jak dostane p45
wczoraj nowy polak mowil zebym pojechal do HM Revenue biore aplikacje do zwrotu podatku i wypelniam i mam zwrot bo zarobilem w roku podatkowym tylko 1500f
mial ktos taki przypadek ze nie przekroczyl wiekszej sumy w poprzednim roku i pracuej dalej w tej samej pracy ? hm moze napisze do nich maila
Pozdrawiam