ja jak jechałem na sezonową prace do UK to ogłoszeń było b. dużo, dzwoniłem nawet w sprawie pracy we Włoszech, taka nie miła Pani odebrała, ze szkoda gadać. Co się okazało ze 2 lata temu była afera we Włoszech że obozy niewolnicze z Polakami były
jednego jestem pewien dobrze ze była taka sekretarka
prace znalazłem na gazeta.pl i nie radze jechać w ciemno bo to roznie jest... na sam początek bez doświadczenia wezmą Cię na 5,5f/6f za 38h pracy w tygodniu + over, moze +10h do 48 po 7f
co daje jakieś na czysto pewnie 230f co tydzień + 50f na bank co tydzien za mieszkanie i 50f (roznie to bywa ale za 50f mozna dobrze jesć - kurczak z rozna cały za 3,5f
dobre pizze za 2f itd.
no i niektóre produkty np. kotlety, frytki, brzoskwinie w puszcze firmy gdzie kupujesz np. polecam somerfield itp. są tańsze niz u nas. Co daje na czysto co tydzień do kieszeni 650zł (miesiecznie 2600zł) jak nie więcej. Ja mam lepiej bo zawsze wyjezdzam ze swoja to wiadomo zarobki x2
jak byłem 2 lata temu właśnie na sezonowej na 3 miesiące to na czysto w Polsce było mieliśmy 15 000zł, tylko ze oszczednie i tak nie zylismy
rozne sprzety, knajpy itd.
a jeszcze co wazne widze ze jestes z Krakowa
u mnei w Gdyni jest agencja gdzie załatwiam sobie robote za 340f tygodniowo
nazywa sie green park i 2 agencja w Polsce jest własnie w Krakowie
, podejdziesz w poniedziałek do nich powiesz ze chcesz pracowac w sezonie zapiszą Cię i problem z głowy...
GL