Zacznijmy od tego, iż opisywane przez nas anomalie dotyczą i wyłącznie jednych rozgrywek, minowicie Polskiego Pucharu Ekstraklasy. Nie pamiętam aby jakiekolwik inne rozgrywki robiły tyle zamieszania. Przepisy Betfair dotyczące piłki nozenj sa jasne i przejrzyste. To, że organizator rozgrywek wspomnianego pucharu nie stoi na wysokości zadania i sam godzi się na karkołomne rozwiązania (vide mecz Polonii Bytom) może doprowadzić do tego, że w przyszłym sezonie Betfair tych rozgrywek po prostu może nie posiadać w ofercie.
To nie jest dobre rozwiązanie. Taka sytuacja może zdarzyć się wszędzie. Fakt, że dwa razy miało to miejsce w PE jest moim zdaniem irrelewantny.
Nie widze rozbieżności w tym co napisał betfair.com.
Podawany przez Ciebie przykład meczu Wisły vs Lech jest z gatunku 'fantasy'. Gdyby jednak faktycznie miał miejsce i mecz ligowy zostałby faktycznie przeniesiony do Poznania, zakładam, że mecz musiałby byc ponownie załadowany w odwrotnej kolejności.
Ale tego typu komplikacje mozna zauważyć jedynie w polskich rozgrywkach więc juz mne nic nie zdziwi.
Dokładnie cytowałem co napisał betfair.com i rozbieżność widać gołym okiem. Nie odniósł się co prawda do przykładu Wisła - Lech tylko do grudniowego meczu Polonia - Odra, ale wyraźnie napisał, że
gdyby decyzja o przeniesieniu meczu zapadła przed załadowaniem rynku wszystkie zakłady były by ważne. Nie ma tu sprzeczności? Ty piszesz, że zakłady zostałyby anulowane, betfair.com - że ważne. Wydaje mi się, że nie trzeba być drobiazgowym, żeby tę sprzeczność zobaczyć.
Czy to, że w jednym przypadku chodzi o mecz ligowy a w drugim o PE robi taką różnicę? Jeśli tak to ok - tyle, że nie wynika to w żaden sposób z regulaminu. Nigdzie nie ma wzmianki o tym, że do meczów PE stosuje się jakiś punkt regulaminu a do meczów ligowych nie ma on już zastosowania.
I gdzie jest napisane, że jestem pracownikiem Betfair?
Takie odniosłem wrażenie. Może też dlatego, iż mimo ewidentnie dwóch różnych interpretacji tych samych punktów przez Ciebie i betfair.com (jaśniej już tego chyba nie da się pokazać) upierasz się przy swoim z uporem godnym lepszej sprawy. Jeśli jest inaczej to zwracam honor. Tyle, że nie to jest tutaj najważniejsze.