Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#2198892 - 26/03/2008 05:11 Re: Hieny na forum ? [Re: Amkwish]
bcn1899 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2005
Originally Posted By: amkwish
To zdanie było niemal identyczne (wyrzucono "kto powiedział") i znalazło sie w moim poscie ,jak i w czyimś "uzasadnieniu".

Nie mam więcej pytań.

I choć mnie problem mniej dotyczy, bo typów z np Kolumbii wiele nie widać ;-) to tylko sobie myślę, że takie tępienie to walka z wiatrakami. I - być może nie mam racji - sensowniejsze byłoby publiczne piętnowani - np zalozenie czarnej listy czy czegoś w tym stylu, pod warunkiem oczywiscie, ze potrafi sie udowodnic takie umyslne i bezmyslne kopiowanie.

--
pzdr.bcn1899 *...*

Do góry
Bonus: Unibet
#2198895 - 26/03/2008 05:16 Re: Hieny na forum ? [Re: bcn1899]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: bcn1899
I - być może nie mam racji - sensowniejsze byłoby publiczne piętnowani - np zalozenie czarnej listy czy czegoś w tym stylu, pod warunkiem oczywiscie, ze potrafi sie udowodnic takie umyslne i bezmyslne kopiowanie.

--
pzdr.bcn1899 *...*

Zgadzam się.

Ja pomyslałem sobie ,ze moglibysmy zakupic abonamenty u kilku takich cwaniaczków i po otrzymaniu płatnych typów od nich.....publikowac je na forum

Chyba nie byłoby to niezgodne zprawem ,bo przeciez zakupiony towar byłby nasza własnoscią i moglibysmy z nim zrobic ,co nam sie bedzie podobało,czyż nie ?

Do góry
#2199007 - 26/03/2008 07:36 Re: Hieny na forum ? [Re: Amkwish]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
Amkwish dobrze wiemy, że chcesz się pozbyć konkurencji, a sam masz płatny serwis na gruzińskich serwerach ;\)

Mówiąc poważnie tego typu manewry to właściwie paserstwo! Ktoś kradnie czyjąś własność intelektualną, a później sprzedaje jako swoją.
Niestety jest to praktycznie nie do udowodnienia!

Ja co do płatnych typów mam takie samo zdanie jak co do narkotyków. Ja nie używam, ale jak ktoś jest na tyle głupi/sprytny (niepotrzebne skreślić) to jego brocha \:\)

Do góry
#2199217 - 26/03/2008 16:25 Re: Hieny na forum ? [Re: Emrod]
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Z dupy temat \:\)

Do góry
#2199234 - 26/03/2008 16:53 Re: Hieny na forum ? [Re: PioKing]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
amk daj mi znać na pw o kogo chodzi z tym podkradaniem analiz. Raz będę wiedział i jak pojawi się u mnie w dziale to mu bliżej się przyjrzę. A być może jest to ktoś kto ze mną się kontaktuje. Wtedy zerwę całkowicie kontakt.

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#2200705 - 27/03/2008 00:54 Re: Hieny na forum ? [Re: Bullet]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
Originally Posted By: Bullet

Płaci się za zysk. Nie każdy umie odpowiednio stawkowac, nie każdy ma czas na analize. Niektórzy traktują to jak inwestycje. Płacą, dostają smsa czy maila, stawiają, zarabiają.

Hm to sa takie strony ktore przynosza zysk
Dosc duzo stron znam i smiem twierdzic ze nie ma takiej co przez dluzszy okres - ponad rok przynosilaby zysk - albo jest to jakas nowa gwiazda i skonczy sie bankructwem przed uplywem roku albo i strona ciagnie sie latami ale nie dociera do nich fakt ze zysku od dawna nie mieli, chyba ze zadowala kogos gra za 3000 dziennie w celu zarobienia 600 zl miesiecznie przy zalozeniu zekursy nie spadna. Czasem warto jest miec jednak dostep coby wiedziec czemu kursy na cos leca - jak rzuca sie bezyslnie stado barankow-klientow platnych typerow to wiem ze spadki nie maja zadnego merytorycznego uzasadnienia - nikt poinformowany nie gra grubo i nic nie ustawil tylko ci klienci wlasnie wiec wcale wynik nie bedzie taki jak wskazuje kierunek zmian i to wlasciwie jedne zastosowanie platnych. Jesli to bylo jakas 'inwestycja' na 10000% moge teraz stwierdzic ze to zadna inwestycja nie jest - nerwy duze a w najlepszym wyniku zastoj finansowy: jesli strona jest na fali bukmacherzy sami wykupuja do niej dostep i od razu zbijaja kursy badz jak np Canbet symuluja awarie rynku, limituja tych co graja podług schematu tej platnej jednym slowem maksymalnie zniechecaja do 'inwestycji' - naprawde juz nie te czasy nie jest wszystko takie proste
Poza tym autor tematu wydaje sie niepoprawnym romantykiem \:p sadzac ze zrealizowanie jego wzniosłych idealow jest wykonalne - jest jeszcze inny aspekt tej strony - bukmacherzy monitorujacy strony, wiemy wszyscy ze sa tacy ktorych zyciem jest forum i stad biorainformacje jaki kurs skorygowac, jaki zdjac, kogo zlimitowac, ewentualnie jak jakas smierdzaca sprawe rozpuscic po kosciach, wszystkie gotowe sposoby podgladaja stad - jako userzy byli na forum i tutaj obserwuja jak zachowuje sie przecietny gracz i walczyc z tym jesli osiaga zyski....to co wypisuja ludzie w temacie o bet 365 jest dziecinie proste do zlikwidowania lub np znacznego zredukowania bonusu zeby ie bylo ze pan bukmacher jest zly - zawsze znajdzie sie nowy narybek ktory pomysli ze bonus 100 jest fajny i nie wie ze wczesniej bylo 500... wiadomo nie jest to jakas zamknieta grupa i sa uzytkownicy co tylko przegladaja nic od siebie nie wnoszac co latwo sie domyslic
Jesli ktos podbiera typy i je sprzedaje to zidentyfikowac napisac mu priva co bedzie jesli bedzie kopiowal i po klopocie - tacy lubia krecic wtedy ze sa administratrami i przekazali sprawe dalej a potem 'wyniklo nieporozumienie' i najczesciej przepraszaja i mowia ze sie nie powtorzy - nie wiem jak w polskich realiach

Do góry
#2200869 - 27/03/2008 01:19 Re: Hieny na forum ? [Re: Lord Devastator]
ajdam Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2005
Originally Posted By: Lord Devastator
...Czasem warto jest miec jednak dostep coby wiedziec czemu kursy na cos leca - jak rzuca sie bezyslnie stado barankow-klientow platnych typerow to wiem ze spadki nie maja zadnego merytorycznego uzasadnienia...

otóż to
znałem faceta który najpierw grał jakieś zdarzenie, następnie na swojej stronie dawał ten typ z kilkudniowym wyprzedzeniem a póżniej grał odwrotnie i robił surebeta i to nie były 1-2% siury ale min 10% (chwalil sie nawet 30%)

i teraz tak, nie dość, że kosił od leszczy po kilkadziesiąt PLN miesiecznie (jeszcze bylo cos takiego, ze jak nie bedzie zysku na stronie to bedzie zwracal im "abonament" \:D ) to zarabiał w miesiac wiecej niz w bankach przez rok
podobno teraz na gieldzie popynal ostro

Do góry
#2202817 - 27/03/2008 18:53 Re: Hieny na forum ? [Re: Emrod]
Eska Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/02/2005
Originally Posted By: Emrod
Mówiąc poważnie tego typu manewry to właściwie paserstwo! Ktoś kradnie czyjąś własność intelektualną, a później sprzedaje jako swoją.
Niestety jest to praktycznie nie do udowodnienia!

raczej plagiat. Bo paserstwo to jak kupujesz cos od zlodzieja. Czyli klient takiego portalu z kradzionymi typami bylby paserem \:D Bo kupuje cos od zlodzieja. Tylko ze on to robi w dobrej wierze i nie wie ze kupuje od zlodzieja takze nie dostanie duzego wyroku ;\)

A powaznie to za robienie stron platnych zabieraja sie ludzie ktorzy nie umieja zarobic sami na bukach. I wtedy musza skasc sciagac typy a kasa wpada co miesiac z abonamentu. Nie jest problem zrobic dochodowa stronke przez caly czas i zeby byl zysk i klienci mieli tez duze zyski. To jest naprawde zaden problem tylko jak ktos sie zna oczywiscie na bukach a takie strony robia wlasnie tacy co sie malo znaja.

Niedlugo otworze stronke z typami to zobacze czy rzeczywiscie ludzie wola placic za typy ktore moga miec za darmo (temat w EPP) to ze zysk bedzie to gwarantuje tak samo jak w EPP gwaratowalem zyski ale jakos tego nikt nie umial docenic ze zarabia grajac razem ze mna. Teraz otworze platne typy i potestuje i zobacze. Bo wydaje mi sie ze ludzie wlasnie lubia placic bo jak placa to mysla ze cos jest lepsze...

Tylko jeszcze musze jakas stronke 'wyprodukowac'

Do góry
#2202957 - 27/03/2008 20:54 Re: Hieny na forum ? [Re: Eska]
pacyfista Online   content
Sherlock Holmes

Meldunek: 17/08/2005

Eska tylko nie zapomnij o rabacie dla userow portalu
mecz.pl,i nasza-klasa \:D

Do góry
#2202958 - 27/03/2008 20:55 Re: Hieny na forum ? [Re: pacyfista]
Eska Offline
Pooh-Bah

Spoko ;\)

Do góry
#2203112 - 27/03/2008 22:22 Re: Hieny na forum ? [Re: Eska]
zludna Offline
old hand

Meldunek: 18/05/2007
typy typami. znaczy - swoją drogą.
mnie denerwuje kopiowanie ze starszych for rzeczy opracowanych przez moderatorów czy nawet userów - cokolwiek - czy to będą opisy buków, czy jakieś przyjemnie opracowane tabelki pokazujące jakieś zależności - takie rzeczy potrzebne/przydatne do typowania, ułatwiające przede wszystkim... wchodzi się na jakieś nowe forum - postów zero z analizami - za to pokopiowane do każdego działu takowe, jak właśnie wymieniałam rzeczy, żywcem, bez żadnego dopisku, że jest to czyjegoś autorstwa.

żal i tyle.

a apropo płatnych stron. Była dawno taka jedna, pewnego pana, który chyba był moderatorem bardzo dawno temu, na forum, na którym ja moderuje (kto wie, ten wie), potem założył swoje i przy tym sprzedawał swoje typy. Najpierw wychodziło to po 1pln dziennie, a potem cena wzrosła do... ponad 100 za miesiąc.
widziałam później te typy.
rzeczywiście było za co płacić \:D

Do góry
#2203181 - 27/03/2008 22:41 Re: Hieny na forum ? [Re: zludna]
Eska Offline
Pooh-Bah

No ale ludzie kupowali. Nie rozumiem tego \:D ale mysle ze to jest mechanizm taki ze jak placisz to myslisze masz cos lepszego. I typy sa z kosmosu a darmowe sa do dupy... hehe

Dziwne ale coz. Psychologia.

Do góry
#2228118 - 04/04/2008 10:02 Re: Hieny na forum ? [Re: Eska]
Izajasza53 Offline
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3

Meldunek: 11/07/2005
Co do kopiowania powinno się napisać, że nie jest się autorem.
A co do typowania, to po to są fora bukmacherskie by sobie wyszukać co można zagrać. Bo przecież lepiej przeczytać analizy niż jechać na samych statystykach.
Co do płatnych typów to nie mam nic przeciwko by sobie funkcjonowały. Ale sam nigdy nie kupowałem, tylko dobry czas temu miałem po znajomości typy Orzecha za free, a i tak nie grałem. Może sam kiedyś sobie jakieś kupie, ale to by musiała być osoba która coś już udowodniła publicznie np. wszystkie tematy z typami na plus w PP czy też inne osiągnięcia.
Tematy z typami na forach tak na moje oko jest kilka które można polecić z polskich portali. Reszta do bani, ci co są na minus z daleka trzymać się. Tylko by wiedzieć też co ogólnie ludzie grają. Chyba że podaje jakas osoba analizy to jeszcze można po patrzeć. Ale o wielę bardziej cenię tych co nie piszą analiz a mają dobre zyski. Zysk najważniejszy.
Kolega w listopadzie wpłacił 70zł za płatne typy, a gość wysyłał typy przeważnie na małe kursy/peffki typu ManU, Chelsea, Barca itd. Wysłał jeszcze książeczkę z poradami/systemami, a wszystko to jest w necie. Jakoś tam wyszło że się abonament zwrócił, a skoleji jak mu pokazałem kilka tematów w tym swój ;\) to zrozumiał że sensu nie ma płacenie. Tylko że wpłatnych jest troszkę lepiej bo ci na sms przyślą typy dadzą znać. Ale lepsze typy być może że nie. Ja bukmacherkę traktuję jak coś w stylu zarządzania informacjami. Zarejestrowany na większości for w PL \:\)

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  Biszop, rafal08