Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#2197350 - 25/03/2008 21:49 Re: Hieny na forum ? [Re: Randall]
Eska Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/02/2005
Przeciez wiadomo ze forum ma zarabiac wiec liczy sie liczba wejsc a jak trzeba bedzie sie logowac to polowie nie bedzie sie chcialo tego robic.

Zreszta co to za roznica czy trzeba sie logowac czy nie. Dla kogos takiego jak pisze amkwish nie robi o roznicy.

Temat troche dziwny bo nic z tym sie nie da zrobic no ale wiadomo ze mile to nie jest jak ktos podaje typy za darmo a pozniej moze je zobaczyc w platnym serwisie albo dostaje info ze notorycznie typy sa wykorzystywane. No ale raczej nic sie z tym nie da zrobic

Do góry
Bonus: Unibet
#2197362 - 25/03/2008 21:59 Re: Hieny na forum ? [Re: Eska]
Lokus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/10/2002
amkwish moze faktycznie zle to odebralem (sorry). Idac Twoim tokiem myslenia ciezko mi sobie wyobrazic w jaki sposob moznaby walczyc z hienami. Z 2 strony jednak nie wiem czy zwalczanie ich na forum to dobry (wykonalny) pomysl. Jedyne co mozna zrobic to uswiadamiac ludzi, ktorzy dopiero zaczynaja przygode z bukmacherka, ze Ci platni typerzy nie sa w niczym lepsi od tych forumowych ;\)
Jednak naiwniakow zawsze bedzie na peczki, no ale coz... za glupote sie placi

Do góry
#2197370 - 25/03/2008 22:01 Re: Hieny na forum ? [Re: connor]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: Experto

Tak samo w pickami, ludzie wykupuja picki z platnych serwisow, a tamci biora te picki z darmowych for, polskich czy tez zagranicznych.

Nareszcie

Toż to własnie chcę, przy okazji, uswiadomić.

Tylko idiota kupuje to, co ma pod ręką za darmo

Do góry
#2197385 - 25/03/2008 22:05 Re: Hieny na forum ? [Re: Piostar]
rafal08 Offline
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Originally Posted By: Piostar
Originally Posted By: rafal08
Jak wyodrębnisz i wyłapiesz takie osoby, które na forum są tylko i wyłącznie w celach "hieny"?

wymieniać \:D

no jest jeden taki Rafał, chodzi tylko po EPP typy ściąga \:p

Aż mnie router rozlaczylo \:D

Do góry
#2197395 - 25/03/2008 22:09 Re: Hieny na forum ? [Re: Lokus]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Lokus
amkwish moze faktycznie zle to odebralem (sorry). Idac Twoim tokiem myslenia ciezko mi sobie wyobrazic w jaki sposob moznaby walczyc z hienami.

Lokus ,wiesz doskonale ,ze na Waszych typach (mam na myśli Mocna Grupe Basketową \:\) ) tez niejedna hiena żerowała.

Jak ich tepić ?

Hmm...od czasu do czasu rejestruja sie tutaj i spamują forum.

Jakie to musi byc uciązliwe

Zarejestrować się, puscic jeden post i zostać któryś tam raz z rzedu zbanowanym.

Ułatwijmy im zycie - zacznijmy sami ich (anty)reklamować ,przy kazdej okazji.

Do góry
#2197399 - 25/03/2008 22:13 Re: Hieny na forum ? [Re: Amkwish]
Eska Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/02/2005
Ale panowie trzeba sobie jasno powiedziec ze platne typy nie kupuja gracze z jakims doswiadczeniem tylko ludzie ktorzy sie nie znaja na tym biznesie i jesli wchodza na strone platna i tam maja ladnie wypisane ze zarobia spora kase i maja typy za 50 zl na miesiac to taki ktos mowi a co mi tam 50 zl - co to za pieniadze. I mysli sobie ze jak placi za typ to jest on napewno lepszy od tego ktory ktos podaje za darmo ;\)

W sumie kazdego wola i rozum jakie typy sobie gra i czy za nie placi czy nie. Wszystko ok tylko jak juz ktos zaklada sobie platny serwis to powinien miec swoje typy a nie sciagac od innych po roznych forach... No ale ludzie tacy sa i tego sie nie zmieni.

W sumie zaloze sobie platny serwis taki nieprofesionalny dla picu i zobacze czy ludzie naprawde wola placic za typ niz miec go za darmo. Bo wiadomo jak maja typ za darmo to nie doceniaja a jak zaplaca to mysla sobie - o dobrze zainwestowalem moja kase, jestem zajebisty bo mam kase 'za darmo' od kogos kto podaje mi dobre typki. Tylko zeby nie oszukiwac ludzi zrobie tak ze jak miesiac bedzie na - to za nastepne typy nie placa przez kilka miesiecy albo dozywotnio \:D

Potestuje i zdam relacje jak chcecie heh

Do góry
#2197444 - 25/03/2008 22:23 Re: Hieny na forum ? [Re: Eska]
Lokus Offline
Carpal Tunnel

Najciekawszym rozwiazaniem byloby zaatakowac ich od strony prawnej. Jestem przekonany, ze wiekszosc tych serwisow nie jest zarejestrowana...
Eska ja swego czasu typowalem na platnej stronie magbets. Powiem Ci szczerze, ze nic w tym fajnego nie ma. Mialem kilka dobrych miesiecy i wtedy dostajesz maile z podziekowaniami, ale jak przyszedl jeden gorszy to wiadomo co sie dzialo. Pamietam ze doprowadzilo mnie to do zagrania typu na ratunek (Coria - Henman 3:0, bodajze @1,9 na RG). Niestety nie weszlo, wtedy postanowilem zrezygnowac, a chwile pozniej Ares zostal jedynym typerem w tymze serwisie. Nie moge sie wypowiedziec na temat ilosci ludzi wykupujacych "abonament", bo ja bylem tylko tam zatrudniony (wszystko legal).

Do góry
#2197489 - 25/03/2008 22:33 Re: Hieny na forum ? [Re: Kameleon]
ogr Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/04/2005
Dla mnie cała ta sprawa sprowadza się do (je)leni, którzy kupują typy. W końcu każdy typer posiłkuje się różnymi źródłami m.in. forum. A to, ze sprzedaje typy wynika z popytu (czyt. osób chcących wygrać bez wysiłku). Ale wystarczy pomyslec sobie: jesli kolo sprzedaje typy (wiadomo chce zarobić) to dlaczego to robi skoro powinien nieźle na nich wychodzić GRAJąC je!. A jeśli na nich nie wychodzi to oznacza, ze nie warto ich kupować. Proste. takich ludzi nie da się wyplenic z forum póki będzie wystarczająca ilość (je)leni chcących płacić za typy.

Do góry
#2197522 - 25/03/2008 22:41 Re: Hieny na forum ? [Re: Lokus]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Niestety nie weszlo, wtedy postanowilem zrezygnowac, a chwile pozniej Ares zostal jedynym typerem w tymze serwisie.

Leże i założe sie ,ze w tej chwili Experto tez turla sie ze śmiechu

Juz wyjasniam.

Senior Magbets pisał ,ze niejaki Ares zaczynał u niego w....poczekalni \:D

Teraz juz wiemy ,w jaki sposób awansował.

Najlepsze jest to ,ze wielkiej kariery nie zrobił ,bowiem typując wygraną Milanu z Liverpoolem w Stambule zaksiegował "zyski" przy stanie 3:0 dla Milanu i w szale radości z wygranej zapomniał ,ze.....mecz trwa 90 minut.

Tak wiec wychodzi na to ,ze jelenie kupuja od ...jeleni \:D

Do góry
#2197595 - 25/03/2008 23:00 Re: Hieny na forum ? [Re: Amkwish]
Lokus Offline
Carpal Tunnel

Ale to sie chyba nawet zgadza, Ares zaczynal w poczekalni, ale pod innym nickiem. Teraz juz szczegolow nie pamietam, bo po pracy w magbets odcialem sie od bukmacherki na jakis czas

Do góry
#2197804 - 25/03/2008 23:43 Re: Hieny na forum ? [Re: Lokus]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Ale to sie chyba nawet zgadza, Ares zaczynal w poczekalni, ale pod innym nickiem. Teraz juz szczegolow nie pamietam, bo po pracy w magbets odcialem sie od bukmacherki na jakis czas

Goldpick \:D

Jednakowoz te picki złotodajne nie były ,po ich zagraniu wielu przekwalifikowało sie na zbieraczy złomu.

Do góry
#2197826 - 25/03/2008 23:50 Re: Hieny na forum ? [Re: majner]
codi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2005
Originally Posted By: majner
Bo jeśli miałbym swój płatny serwis, wszedłbym na forum i wyczytał, że np. Barca wyjdzie jutro na mecz drugim składem, to czy nie wykorzystałbym tej informacji w swoim serwisie ? Na pewno tak. W końcu ci, którzy robią płatne serwisy też skądś czerpią wiedzę, a skąd najłatwiej ją czerpać jak nie z takich otwartych for bukmacherskich ?

No, pogratulowac \:D Jakby ktos czerpal infa z for otwartych i prowadzil swoj wlasny serwis, to osoby kupujace same sa sobie winne co do wyboru. Placi sie za wiedze albo to co niedostepne dla przecietnego usera.

Do góry
#2197841 - 25/03/2008 23:55 Re: Hieny na forum ? [Re: Amkwish]
Stalion Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/10/2006
Originally Posted By: amkwish

Jednakowoz te picki złotodajne nie były ,po ich zagraniu wielu przekwalifikowało sie na zbieraczy złomu.

A ze zrobie taki OT \:p to w moich okolicach zbieranie zlomu & zbieranie wegla jest dosc oplacalne

Do góry
#2198092 - 26/03/2008 00:54 Re: Hieny na forum ? [Re: Stalion]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Myślę Amk, że Twoje obaw są trochę na wyrost, bo już niedługo hieny nie będą miały skąd czerpać typów do swoich serwisów:

Do góry
#2198155 - 26/03/2008 01:13 Re: Hieny na forum ? [Re: Kameleon]
Piecia Offline
podwórkowy attaché

Meldunek: 23/11/2004
werpix to też złodziej którego można było by wywalić ;]

Do góry
#2198447 - 26/03/2008 02:38 Re: Hieny na forum ? [Re: codi]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Originally Posted By: codi
Originally Posted By: majner
Bo jeśli miałbym swój płatny serwis, wszedłbym na forum i wyczytał, że np. Barca wyjdzie jutro na mecz drugim składem, to czy nie wykorzystałbym tej informacji w swoim serwisie ? Na pewno tak. W końcu ci, którzy robią płatne serwisy też skądś czerpią wiedzę, a skąd najłatwiej ją czerpać jak nie z takich otwartych for bukmacherskich ?

No, pogratulowac \:D Jakby ktos czerpal infa z for otwartych i prowadzil swoj wlasny serwis, to osoby kupujace same sa sobie winne co do wyboru. Placi sie za wiedze albo to co niedostepne dla przecietnego usera.

Otóż nie. Płaci się za zysk. Nie każdy umie odpowiednio stawkowac, nie każdy ma czas na analize. Niektórzy traktują to jak inwestycje. Płacą, dostają smsa czy maila, stawiają, zarabiają. Trzeba tylko wiedziec, gdzie warto płacic aby strona osiągał rzeczywisty zysk i tyle. Można też w ogóle nie płacic, a po prostu zerknąc sobie do PP lub EPP i grac typy kogoś dobrego za free \:\)
Tylko jak kolejna dobra osoba z PP lub EPP zniesmaczona poziomem niektórych użytkowników tego forum zamknie swój temat i odejdzie to trzeba szukac kogoś innego.

Do góry
#2198463 - 26/03/2008 02:43 Re: Hieny na forum ? [Re: Szewa]
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
Originally Posted By: Szewa
Myślę Amk, że Twoje obaw są trochę na wyrost, bo już niedługo hieny nie będą miały skąd czerpać typów do swoich serwisów:

to jeszcze nic, jak wcześniej ja zakładałem temat z wcześniejszej kolejki to poza moim typem na Romę, jedyne co ktoś napisał to to, że zrobiłem błąd \:\)

Do góry
#2198629 - 26/03/2008 03:38 Re: Hieny na forum ? [Re: gnacik]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Temat, który założył amkwish ma jednak sens. Wiadomo czym się zajmuję i jak to robię. Miałem od dawna problemy z plagiatami swoich tekstów. Pomijam fakt, że "plagiatujące serwisy" nie podpisywały kto pisał i do tego jeszcze manipulowały moim tekstem. Walczyłem z plagiatorami i nawet moje interwencje u moich kolegów po fachu nic nie dawały.

To wszystko pokazuje jaki jest smutny krajobraz właśnie "komercyjnej" działalności w świecie bukmacherki.

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#2198681 - 26/03/2008 03:57 Re: Hieny na forum ? [Re: Amkwish]
bcn1899 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2005
Originally Posted By: amkwish
ostatni typ "Barca - Villareal X2" zerzniety zywcem ,ale...jedna hiena była na tyle "przyzwoita" ,ze przerobiła to na asiana \:D

nie wiem o kim mówisz, więc nie mogę sprawdzić, ale czy ów zerżnięty typy był wraz z użytą przez Ciebie argumentacją? czy suchy typ?

--
pzdr.bcn1899 *...*

Do góry
#2198852 - 26/03/2008 04:53 Re: Hieny na forum ? [Re: bcn1899]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: bcn1899

nie wiem o kim mówisz, więc nie mogę sprawdzić, ale czy ów zerżnięty typy był wraz z użytą przez Ciebie argumentacją? czy suchy typ?

--
pzdr.bcn1899 *...*

I ja na razie nie bedę ujawniał o jaka hiene chodzi.
Poobserwujemy \:\)

Przyjechali w komplecie ,maja ten luksus ,ze nawet w przypadku porażki zachowuja dystans nad rywalami do 3 miejsca.
Ale....kto powiedział ,ze nie moga powalczyc o wiecej ?!

To zdanie było niemal identyczne (wyrzucono "kto powiedział") i znalazło sie w moim poscie ,jak i w czyimś "uzasadnieniu".
Ponieważ ja od nikogo nie przepisuję ,wiec przepisano ode mnie ,jak sie nietrudno domysleć.

Jeszcze raz powtarzam ,ze tu nie chodzi tylko o to ,ze ktos wykorzystuje czyjąś prace i wiedzę ,że na niej zarabia.

Ignorator ,nikt nas nie zmusza do tego ,wiec niby nie możemy mieć pretensji.
Niby.

Mnie po prostu irytuje obecność HIEN na forum ,a jak widze ,ze takie coś jeszcze śmie przejawiać obawy "zatroskania" o to forum ,no to ....lałbym po Rijkaardzie

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  Biszop, rafal08