A Roger i Lobodzinski to skad sie tam wzieli ?
On ma jednak coś nie tak z glowa. Powoluje Janczyka, potem go nie sprawdza i skreśla z listy
Po co w ogóle podawał tą pierwszą liste ? Ciekawe też po
Golański robi w kadrze :|
Proszę o lepszego prawego obrońce w tej chwili. Polaka
Generalnie:
Bramkarze - wiadomo, ok
Obrona - słabi jesteśmy w tyłach, taka prawda moim zdaniem. Dla mnie osobiście pewniacy to Żewłakow i Golański.
Szanuje bardzo Jacka Bąka, ale dla mnie jego czas już minął. Jop jest słaby w sumie, Bronowickiemu wyszedł jeden mecz i jeszcze musi dojść do zdrowia. Cienko to widzę z tyłu.
Pomoc - nie wygląda to aż tak źle. Moim zdaniem raczej na pewno wypadnie Pazdan. Nie ma też co liczyć na to, że nie pojedzie Roger, niestety. Nie po to była z tym taka szopka, żeby się w końcu okazało, że nie jedzie.
Atak - wg mnie nasza pięta achillesowa obok obrony :/
Matusiak - kompletnie bez formy, nie grał.
Sagan - mało grał, również mocno przeciętna forma.
Zahorski - oglądałem ostatnio sporo polskiej ligi i powiem tak: na tą chwilę tego chłopaka zdecydowanie przerasta na przykład spotkanie z Niemcami. Póki co za wysokie progi.
Żuraw - jakieś tam bramki w słabym klubie w przeciętnej lidze strzelił. Co prawda sporo z karnych
i jakieś główki z 5 metrów
ale lepsze to niż nic. Jest kapitanem i z pewnością pewniakiem u Leo.
Ebi - również nie olśniewa formą i dostaje w sumie mało szans, ale to na tą chwilę i tak najlepsza nasza opcja w ataku z tych dostępnych.
Będę się upierał
,że powołany powinien być Brożek. Nie lubię kolesia, ale dałby on nam znacznie większe możliwości z przodu. Jest na tą chwilę lepszy od Zahorskiego, Matusiaka i pewnie Sagana, a może nawet Żurawia.
Leo ma sporą grupę pewniaków w obrębie której tylko czyjaś kontuzja mogłaby spowodować jakieś zmiany. Pewniakami dla Leo są zapewne: Boruc, Bąk, Żewłakow, Lewandowski, Błaszczykowski, Krzynówek, Żurawski, Smolarek.
Najważniejsze pytania: kto na środku obrony obok Bąka i kto w pomocy obok Lewego.
Obiektywnie rzecz ujmując, to patrząc nawet na kadrę Chorwatów - łatwo nie będzie ...
Ale jako kibic muszę wierzyć, że będzie ok.
POLSKA!