#2269143 - 18/04/2008 01:07
Re: Kadra by LEO
[Re: [T]-error]
|
MaSha Lover
Meldunek: 24/03/2005
|
-error] PS. Na Igrzyska do Pekinu, w ping-ponga jadą skośnoocy Polacy Parodia Na ES kiedyś pokazywali mistrzostwa Europy w ping ponga i grali sami Chińczycy Wygrali chyba Chinole z Austrii jeśli dobrze pamietam
|
Do góry
|
|
|
|
#2269546 - 18/04/2008 02:34
[Re: Geremi]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Krytykując Rogera niech każdy z nas zobaczy swoje drzewo genealogiczne i zobaczy co w jego krwi płynie. Może 10% to czyści Polanie, a reszta wymieszana została krwią Szwedów, Tatarów, Mongołow, Niemców, Rosjan itd. itd.
10% nie-polskiej krwi kilka pokoleń wstecz, a 100% nie-polskiej krwi w obecnym wcieleniu. Nie zauważasz pewnej różnicy? Gdyby Roger mieszkał w Polsce z 10 lat, mówił po polsku, wiedział co nieco o Polsce, to uwierzył bym, że czuje się Polakiem i tak bym go traktował. Ale fakt, że pracuje 2-3 lata w Polsce nie czyni go w żaden sposób Polakiem, do tego trzeba czegoś więcej. Równie dobrze Anglia mogła by z dnia na dzień powiększyć swoją ludność o jakiś milion - tych Polaków, którzy od 2-3 lat pracują na wyspach. A gdyby ich zapytać, ilu z nich czuje się anglikami? Ciekawe, czy choć dziesięciu by się takich znalazło. Rogerowi to obywatelstwo potrzebne by mieć paszport unijny. Pewnie marzy mu się gra w lepszym europejskim klubie, a taki paszport to zawsze plus.
|
Do góry
|
|
|
|
#2269592 - 18/04/2008 02:40
[Re: Bzyku]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
[quote=GEREMI]
Rogerowi to obywatelstwo potrzebne by mieć paszport unijny. Pewnie marzy mu się gra w lepszym europejskim klubie, a taki paszport to zawsze plus. oooo ladnie to ustrzeliles i taka jest prawda to ze roger powie: JA CHCIEC GRAC POLSKA, JA POMóC, JECHAC EURO srednio mi to go czyni polakiem, inna sprawa ze ludzie ktorzy naprawde umieja mowic po polsku i mieszkaja u nas dluzej od niego maja problem z dostaniem obywatelstwa, a on dostal od reki chociaz rabbit roger jest bardziej znany od niego, wiec pilkarzem wybitnym raczej nie jest...
|
Do góry
|
|
|
|
#2269838 - 18/04/2008 03:17
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Najważniejsi są piłkarze, bo to oni biegają po boisku w koszulce z orłem na piersi. Tak jak im generał nakaże.
|
Do góry
|
|
|
|
#2269935 - 18/04/2008 03:33
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
No właśnie generał Generał nie walczy na pierwszej linii frontu, generał wydaje polecenia i rozkazy. Ale ich wykonanie zależy od szeregowców Trener w reprezentacji jest JEDEN, piłkarzy o wiele więcej. I rozumiem, że reprezentacyjni liberałowie nie widzą różnicy między kadrą złożoną z holenderskiego trenera i piłkarzy narodowości polskiej a reprezentacją złożoną z polskiego trenera i przyszywanych Polaków, dajmy na to, z Mongolii. Jeszcze raz powtórzę: nikt nie broni grać obcokrajowcom w naszej lidze, czy w jakiejkolwiek innej, wręcz przeciwnie, im wyższy poziom rozgrywek tym lepiej. Ale na niwie reprezentacyjnej chcę zobaczyć ile warci są grajkowie urodzeni w Polsce, bo to jest wyznacznikiem, jaką siłę ma ta reprezentacja. Poza tym, czyż nie jest pewnym oszustwem wystawienie np. przeciwko Słowakom reprezentacji złożonej z rodaków pochodzących z Ameryki Południowej Kto wtedy wygrałby mecz ? Polacy, czy Brazylijczycy z polskim obywatelstwem ? Gdzie tu więź z taką drużyną, gdzie emocje, gdzie duma ? Ja tego nie widzę. Będąc tak liberalnym, w pewnym momencie dojdziemy do sytuacji, że w finale MŚ zagrają Katar i Oman, chociaż w obu reprezentacjach nie zobaczymy żadnego Katarczyka czy Omańczyka...
|
Do góry
|
|
|
|
#2270084 - 18/04/2008 04:05
[Re: Zabielany]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Najważniejsi są piłkarze, bo to oni biegają po boisku w koszulce z orłem na piersi. Tak jak im generał nakaże. Ten generał w ogóle decyduje który z szeregowych jedzie a który nie. Który wchodzi na boisko, kiedy wchodzi, i kiedy schodzi. To on jest NAJWAŻNIEJSZY w tym wszystkim. I to on też ubiera strój "generała" Polski i także publicznie reprezentuje Polskę na konferencjach prasowych.
|
Do góry
|
|
|
|
#2270140 - 18/04/2008 04:19
[Re: [T]-error]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/09/2003
|
Pewnie, że ma PRAWO, bo takie prawo zostało ustanowione. To nie podlega dyskusji. Mówimy przecież zupełnie o czym innym - chociażby o aspektach moralnych takiej sytuacji.
Kadra narodowa, reprezentacja narodowa, drużyna narodowa. To narodowa do cholery, czy nie?
Mówiłem już, że w Polsce narodowość od obywatelstwa odróżniamy. We Francji już nie.
To, że szkoleniowcem kadry nie jest Polak to akurat świetnie, bo nie mamy u nas dobrych trenerów, którzy by mogli przygotować i prowadzić POLSKICH piłkarzy, bo to oni są w tym cyrku najważniejsi.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|