Strona 2 z 28 < 1 2 3 4 ... 27 28 >
Opcje tematu
#452501 - 05/12/2005 19:38 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Meldunek: 23/12/2001
Nie pomyliłem się, tylko gram na nich cały czas, a to jest duża różnica.

Florida - Ottawa - niestety OTT już 16 meczy bez OT

Do góry
Bonus: Unibet
#452502 - 05/12/2005 21:08 Re: TREWOR
joesakic Offline
enthusiast

Meldunek: 25/11/2005
Trewis chciał napisać typ na piatek ale sie wstydzi, wiec ja to zrobie:

Stoke - Leicester X (stoke 21 meczy bez remisu- "jak nie teraz to kiedy, jak nie tu o gdzie?" :P:P

Do góry
#452503 - 05/12/2005 23:13 Re: TREWOR
danadam Offline
stranger

Meldunek: 30/11/2005
Dla wygody uczestników tego szacownego tematu jest on (temat) również dostępny pod jakże wpadającym w oko adresem www.trewor.be

Do góry
#452504 - 06/12/2005 19:32 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Dzisiaj znowu będzie krótko i zwięźle:/ Z powodu nadmiaru zajęć w ostatnim czasie, zwłaszcza na uczelni, nie mogę rozwinąć swych literackich skrzydeł. Ale mam gdzieś w archiwum fajny tekścik o miejscu, w którym Cracovia rozgrywa swoje mecze w PLH i myślę, że może jutro, a na pewno do piątku zostanie on umieszczony w temacie. Wszystkich chętnych do przeczytania zapraszam. Pan Janusz chyba już go czytał, bo w końcu coś konkretnego musiało go zmusić do dzisiejszej decyzji (nie wtajemniczeni powinni zrozumieć w momencie ukazania się artykułu ;P)

Jeszcze krótko o wpisach...
1. Dzięki Joe. Troszkę się właśnie wstydziłem tego Stoke, ale czego się nie robi dla kolegów, żeby w końcu zakończyli progresję na nich. Nie wspominając już o obiecanym jak wejdzie :-)
2. No i jeszcze sprawa mojego "nadwornego programisty". Zgodnie z tym co napisał mój temacik jest dostępny pod łatwym do zapamiętania adresem. Ja już na tym skorzystałem, będąc dzisiaj na obczyźnie w akademiku :-)

Aaa jeszcze, jakieś typki by się zdały...

Milan - Schalke - typ tzw. telewizyjny

Detroit - New Jersey - komentarza można szukać wyżej

Toronto - Los Angeles - już chyba 4 x loss LAK z rzędu, więc pora wkroczyć do akcji ;-)

St. Louis - NY Islanders - po pokonaniu Skrzydeł powinni sobie poradzić ze słabym STL, a jak nie dzisiaj to w następnym meczu z Kurtkami

Do góry
#452505 - 06/12/2005 21:38 Re: TREWOR
joesakic Offline
enthusiast

hehe, spoko spoko Trewis wejdzie Stoke, bedzie kasa , bedzie browarek, czyli wszystko będzie:] a jak jeszcze do tego OTT-VAN bedzie X w piątek( jak wszyscy to wróżą) można by sie pokusić o jakąś flaszeczke:P (moze kiedyś na nartach:D:D

Do góry
#452506 - 07/12/2005 04:53 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

I właśnie dla takich poranków warto... wstawać wcześnie :-)

Do góry
#452507 - 07/12/2005 19:37 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Dallas - Florida
Pantery mają przed sobą 3 wyjazdy i jakiś na pewno przegrają, a jakby czasem to... potem goszczą Predatorsów i Wingsów, także pieniążki prędzej czy później będą.

Colorado - Boston
Tutaj postawimy na ulubioną drużynkę Joe. Mają już serię 2x loss, także powinni dzisiaj to przerwać, tym bardziej, że na przeciwko staną niezbyt wymagające Niedźwiadki. A jak nie to zrodzi sie z tego, jakiś prog. Proste ;P

Rooney strzeli
Meczyk w TV, jakąś opcję trzeba było wybrać... Koza mówi, że jednak szybciej Wayne niż Ruud, a więc delikatnie można zagrać.

Do góry
#452508 - 08/12/2005 08:06 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Gdybym palił i pił to po ostatnich wynikach NHL mógłbym sobie pozwolić na przy i to nie jednym . Ale że tego nie robię, to nie pozwolę sobie na to.

Frolunda - Djurgarden
Mimo, że gospodarze ostatnio nie zachwycają, to dotyczy to przede wszystkim meczy wyjazdowych. U siebie cały czas najlepsza drużyna w lidze i we własnej hali nie może sobie pozwalać na porażki, bo HV ucieka. Z drugiej strony słabe na wyjazdach Djurgarden, niestety nie wygodny ostatnimi czasu rywal dla Fro.
Typ: 1

Leksand - Linkopings
Linki zespół, który dosyć dobrze wystartował na początku sezonu, ostatnio trochę obniżył loty, ale zapewne nie aż tak bardzo, żeby nie pokonać, a przynajmniej nie zremisować ze słabiutkim Leks.
Typ: x2

To jest taki dubelek na zakąskę przed daniem głównym, jakim będzie NHL.

Do góry
#452509 - 08/12/2005 19:12 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Szybko, bo czas nagli...

RPA Perugia - BOT Skra Belchatow Over 45.5 w I secie
Mecz powinien być wyrównany, więc miejmy nadzieję, że od samego początku. Do szczęścia potrzeba, aby przegrana drużyna zdobyła min. 21 pkt. Typ oczywiście grany delikatnie dla zabawy za... zł :-)

Do góry
#452510 - 08/12/2005 20:27 Re: TREWOR
gamballach Offline
stranger

Meldunek: 28/10/2005
No to przyszedl czas na moj pierwszy wpis .. U Trewora po chwilowym spadku formy nastapil progres i niemal 100% skutecznosc w typach .. mam nadzieje ze ten wysoki poziom utrzyma sie jak najdluzej .. jak juz pisalem kiedys "miec dobrego typera w grupie (na uczelni) - bezcenne "

Do góry
#452511 - 08/12/2005 20:49 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

No i nawet na rodakach da się zarobić. Wynik mógłby być odwrotny, ale trudno. Teraz oczywiście trzymam kciuki za nich, ale w I secie liczyła się tylko suma pkt. Jeżeli uważacie, że to niepatriotyczna postawa to zapraszam do lekturki pierwszego postu :-)

Jeszcze coś odnośnie Linkopings. Od 52.42 grali przez 1.35 w przewadze 5 na 3 i gdy byłem pewny, że będzie 2-2, oni tego nie wykorzystali. A gdy zdejmowali bramkarza w 57.50, to szczerze muszę przyznać, że nie wierzyłem, że to coś pomoże, ale jednak. 17 sek. po tym, jak go zdjęli zdobyli gola na 2-2 i teraz wszyscy są zadowoleni :-)

A teraz przejdźmy do głównego dania dzisiejszego wieczoru, a właściwie jutrzejszego, bardzo wczesnego poranka.

Columbus - NY Islanders
Ostatnio Wyspiarze bardzo dobrze radzą sobie na wyjazdach. O ile pokonanie Floridy i Blues'u może nie robić większego wrażenia, to o tyle zwycięstwa w Philadelphi czy Detroit już muszą budzić szacuneczek. A Kurteczki, jak wiemy najsłabsza drużyna ligi. Ostatnio odnieśli 2 win'y z rzędu, czyli wyczerpali sobie ich limit na najbliższe kilka meczy. Jak nie dzisiaj to w następnym meczu loss Kurtek, aczkolwiek dla grających jednorazowo też jest to bardzo dobry typ. Ale pamiętajmy, że NHL to... NHL
Typ: 2

Buffalo - Anaheim
Kaczory mają przed sobą 3 away'e i liczę, że jeden z nich przegrają. Ale gram to delikatnie, żeby nie przesadzić z ilością zainwestowanej gotóweczki dzisiaj.

Jeszcze chodziły mi po głowie popularne typy na TBL i LAK, ale zbyt długie serie bez OT mnie trochę odstraszyły.

I jeszcze jedna sprawa (co chwilę coś się dzieje). Witam na forum mojego kolegę Gamballacha, nawet pozwolę sobie nazwać go moim "uczniem" (taki żarcik;P). Pozdrawiam.

Do góry
#452512 - 08/12/2005 21:33 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Dzisiaj miało miejsce wiekopomne wydarzenie. Pewien "chłopczyk" był dzisiaj pierwszy raz na siłowni z własnej, nieprzymuszonej woli. Tyle o tym słyszał, że siłownia to, siłownia tamto... Chciał w końcu zobaczyć na własne oczy, jak to miejsce wygląda. Na dzień dobry skroili go na 7 zł za wstęp, ale gdzieś słyszał: "Napój 2 zł, siłownia 7 zł, przeżycia... bezcenne. Są rzeczy, których kupić nie można, za wszystkie inne zapłacisz... pieniędzmi z hazardu". No, ale mniejsza z tym. W szatni, jakiś koksik wchodząc, jak tylko go zobaczył bez koszulki, powiedział od razu "cześć".
Widać poczuł respekt. Tak szczerze, to chłopczyk mu się nie dziwił, ponieważ sam czasem, jak się nagle ujrzy w lustrze, mówi sobie "cześć", z nadzieją, że tamten z drugiej strony odejdzie i nic mu nie zrobi ;P No, ale zostawmy koksika (który zresztą potem już starał się "chłoczyka" unikać) w spokoju. "Chłopczyk" wszedł na salę i zobaczył przed sobą więcej przyrządów niż można sobie wyobrazić. Oczywiście nie wiedział do czego służy co drugi z nich, ale to się wytnie;P Trochę na bicepsik, troszkę na piersiowe, trochę brzuch itd. Potem poszedł na maszynę, która stała w miejscu, a on musiał biegać - dziwne to trochę. Nastepnie znowu bicepsik, piersiowe... i tak zeszło jakieś 2 h. Na końcu pamiątkowy podpis w "Księdze gości" i do domu.
To taka krótka historia z życia wzięta. Piszę ją teraz, bo nie wiadomo czy jutro rano ten tajemniczy "chłopczyk";P będzie mógł cokolwiek wystukać na klawiaturze. Nawet nie wiadomo czy będzie on mógł wykonywać rękami najprostsze czynności z powodu zakwasów, które mogą się okazać nie tylko złym koszmarem. W związku z tym "chłopczyk" już przed snem ubierze się w wyjściowy ciuch, aby jutro nie mieć z tym problemów i na czas dotrzeć na zajęcia. Teraz "Chłopczyka" nurtuje tylko jedno pytanie: Czy, jak już dotrze na te zajęcia to będzie mógł na nich usiedzieć 1 h 30 min., ponieważ na gluteusy też troszkę dołożył ;-)

Do góry
#452513 - 09/12/2005 16:17 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Na wstępie chciałbym ogłosić, że od dzisiaj następuje przerwa w moich zajęciach na studiach... Na pierwszy rzut oka niby nic dziwnego, w końcu piątek i weekend, ale pragnę dodać, że ich wznowienie nastąpi... 16 stycznia 2006 roku. Tak, tak dobrze widzicie 16 stycznia 2006 roku :-)

A teraz kilka typków:

Atlanta - Columbus
Oj Kurtki zrobiły wczoraj niespodziankę i tak jak pisałem NHL okazało się NHL-em. Na szczęście byłem i na takie rozwiązanie przygotowany. Teraz pozostaje tylko spokojnie czekać na ich porażkę, a na pewno stanie się to w najbliższym czasie.

Podhale NT - Unia Oświęcim
Chłopcy z Oświęcimia już od 3 meczy nie poczuli smaku zwycięstwa. Tak długa seria, tak dobrej drużynie nie przystoi, a więc po kursie 3...

Stoke - Leicester
Tak, jak obiecałem... Stoke 21 meczy bez X
Typ: X

Samo życie ;P - 16.12.2005

Kilka słów o meczu, którego byłem świadkiem. Mowa o PLH i spotkaniu Cracovia - Unia Ośw. A więc zaczynamy... I to by było tyle o meczu, a teraz skupmy się na lodowisku tzn. na hali..., nie, tego nie można nazwać ani halą, a tym bardziej lodowiskiem. A więc spróbujmy określenia stodoła... hmmm... tak to będzie chyba najodpowiedniejsza nazwa. Nawet najstarsi górale nie wiedzą, jak powstała ta "stodoła". Po świecie krążą 2 wersje:
1.Dawno temu był sobie staw, który co zimę zamarzał. Pewnego dnia podczas zawodów wędkarskich, przechadzający się tamtędy pan Janusz ubrudził sobie buty, ponieważ staw był otoczony gliną. Wpadł na pomysł, aby naokoło stawu ułożyć płytami betonowymi na wzór chodników. I tak też się stało. Kilka lat później tej samej osobie przyszła myśl, czemu by w tym miejscu nie postawić lodowiska. I tak też się stało. Pan Janusz zbudował nad stawem, jakieś rusztowanie, przykrył to blachą pochodzącą z pobliskiego złomowiska samochodów, a na wzór budek, w których sprzedaje się fast food'y postawił dwie drewniane "kasy biletowe" i pieszczotliwie nazwał sobie to wszystko "lodowiskiem". Jest tam zainstalowany najlepszy, najbardziej naturalny i chyba najtańszy system służący do zamrażania lodu. Polega to na tym, że osoba, która ostatnia wchodzi do "stodoły" nie zamyka drzwi. Wszyscy kibice marzną, ale lód się jakoś trzymie przez te 2 h 15 min.
2.Pan Janusz F. postanowił zbudować coś na wzór antycznego amfiteatru. Znalazł na to idealne miesce, otoczył, je betonowymi chodnikami, takie niby trybuny i już tam miano wystawiać przedstawienia teatralne, ale przyszedł deszcz, zalał scenę wodą, a potem nagły przymrozek zmienił stan skupienia wody na stały. I tak dzięki nieuwadze pana Janusza, który nie wziął pod uwagę faktu, że w antycznej Grecji nie było zimy i dziwnym anomalia pogodowym powstała hala do gry w hokeja (uff ciężko jest pisać o czymś, gdzie gra się w hokeja, ale nie można tego nazwać "lodowiskiem").

Jeszcze coś odnośnie pierwszej wersji. Podobno do teraz, w czasie, gdy nie gra PLH w "stodole" odbywają się zawody wędkarskie :-)

Jeszcze wypadałoby napisać kilka słów o cenach biletów. Wyglądały one bodajże tak: ulgowy - 8 zł, normalny - 12 zł, loża - około 20 zł. Niby nic dziwnego, gdyby 2 pierwsze bilety nie okazały się miejscami stojącymi na chodnikowych płytach, na które tamtejsi ludzie pluli i rzucali co popadnie. A co można było otrzymać w zamian za 20 zł? Zwykłe, plastikowe siedzenie, których np. w Oświęcimiu jest pod dostatkiem i to nawet w cenie ulgowej... 6 zł.
Postawa obu drużyn w lidze to już inna bajka, o której w tym temacie nie będziemy pisać... przynajmniej na razie;P

Do góry
#452514 - 09/12/2005 23:39 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

No i nawet ja nie pomogłem Stoke zremisować, a było naprawdę blisko:/

Washington - Detroit
Za każdym razem, jak zakończę prog na Skrzydła (zazwyczaj jest on nerwowy) to obiecuję sobie, że już ich nie będę tykał... efekt widać :-)

Do góry
#452515 - 10/12/2005 14:45 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Szybko, bo czas nagli...

Kalpa - Karpat
...

Do góry
#452516 - 10/12/2005 21:33 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Delikatnie mówiąc jest.. dobrze ;P

Montreal - Anaheim
Kolejny etap, jakże prostego planu... porażka Anaheim w sesji wyjazdowej (oczywiście w sytuacji awaryjnej plan może ulec zmianie)

Do góry
#452517 - 11/12/2005 08:39 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Dzisiaj następuje inauguracja sezony narciarskiego w moim wykonaniu.

Bystoel - Małysz KL
No i niby kogo miałem puścić na tą inaugurację, jak nie Małysza (czuć tutaj nutkę patriotyzmu;P)

Do góry
#452518 - 11/12/2005 15:34 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Dzięki panie Adamie. Jakby był pan teraz jakoś w Zakopcu to zapraszam na soczek.

Columbus - New Jersey
Doszedłem do wniosku, że trzeba grać wszystko przeciwko Kurtkom. Tym bardziej dzisiaj, bo Diabły mają małą, niechlubną seryjkę do przerwania - 3 mecze bez win.

I dubelek:

Unia Oświęcim - Stoczniowiec
Typ: może być tylko jeden i taki też jest 1

Barcelona - Sevilla
No cóż tu można napisać. Barcelona gra teraz najbardziej efektowną i najbardziej efektywną piłkę w Europie, a może i na świecie (nie wiem, jak tam sprawa w Afryce wygląda;P)

I to by było na tyle. Możliwe, że skuszę się jeszcze na NBA Portland - Houston 2, ale to zależy jeszcze jak się popołudnie z wieczorem ułoży.

Po tym poście może nastapić chwilowa przerwa w moim temaciku ze względu na... Najprawdopodobniej będzie ona trwać do..., ale to się jeszcze zobaczy.
Przy tej okazji pragnę publicznie podziękować moim sponsorom od sprzętu zimowego. W kolejności alfabetycznej ;-) są to:
- Kasia i jej brat
- Leon
- Dyd
- Antek
- Hugo
- Exp i BAW - dwie jakże hojne firmy ;P
No i oczywiście kochani r...

Do góry
#452519 - 16/12/2005 23:24 Re: TREWOR
joesakic Offline
enthusiast

No cóz Trewis sobie śmiga na nartach farciarz jeden (na moich nartach z resztą:)i troche temacik stanął w miejscu:) postaram sie wiec go godnie zastapić( w ramach rewanzu za to że on zastepuje mnie na stoku, nie mylić ze Stoke- pewną druzyna która powoduje przyspieszone bicie serca u niektórach:) tak wiec przejdxmy do konkretów:

Luton - Stoke typ: X ( a jakże by inaczej:P

proponuje nie grać na remis Stoke, tylko zagrać remis Luton,
niby detal a jednak:] tak wiec w sobote nie gramy na na remis Stoke z Luton tylko na remis Luton ze Stoke:) Pozzzdrowionka od Leonk'a!!!

Do góry
#452520 - 23/12/2005 10:44 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Witam wszystkich ponownie. Po ponad tygodniu wracam na forum (nie mylić z powrotem do gry, bo 10 dni to raczej bym nie wytrzymał;P).

Na początek chciałbym złożyć podziękowania na ręcę mojej prawej ręki za to, że dzięki niemu moje pieniążki cały czas były w obrocie i to jeszcze w jakim;P Nie chcąc Cię urazić jakimś nietaktownym prezentem czy wynagrodzeniem składam Ci szczere i gorące... Bóg zapłać:D
Wtajemniczeni wiedzą o jaki obrót chodzi, a kto nie wie a chciałby, niech się rozgląda na ulicy wokół siebie i szuka wskazówek :-)

Teraz postaram się wrócić do upubliczniania typów, ale to dopiero wieczorkiem. Na razie powiem tylko tyle, że dzisiejszy NHL wygląda smakowicie.

Jeszcze sprawa Joe.
No szkoda tego Stoke. To w jaki sposób nie zremisowali tego meczu to... Ehhh... szkoda klawiatury na nich.
Wiem, że to marne pocieszenie, ale Twój pościk pod względem - uwaga trudne słowo - merytorycznym (w sumie sam nie do końca wiem co to znaczy;P) prezentuje się całkiem nieźlawo, tylko te literówki...

Do góry
Strona 2 z 28 < 1 2 3 4 ... 27 28 >

Moderator:  rafal08