#2329326 - 10/05/2008 19:11
Re: Wojsko POMOCY !!!!!
[Re: Sensej]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2007
|
koleś wczoraj dostal "bilet" mimo, ze od 1,5 roku studiuje na studiach dziennych  ... co roku do WKU trzeba dostarczac swistek, ze sie uczysz , on w tym roku tego nie zrobil, bo mowil: "po co mam im to zanosic , skoro zanosilem w tamtym roku i odroczenie bylo na 3 lata" no i sie doczekal i teraz musi sie meczyc.  Ja w tym roku to zanioslem , ze studiow zrezygnowalem 3 m-ce temu , nadal nic do mnie nie przyszlo , zapisalem sie do cosinusa ale ani razu nie bylem no i nie wiem czy wystawią mi teraz papier, ze sie ucze  , teraz pytanie : od kiedy do kiedy jest nabór na uczelnie wyższe ? z tego co mi wiadomo , jezeli planujesz dalszą naukę i otrzymasz od uczelni karteczke, ze bedziesz kontynuował edukacje to ze strony wku nic Ci nie grozi.
|
Do góry
|
|
|
|
#2329847 - 10/05/2008 22:33
[Re: kadus]
|
pewny piniądz
Meldunek: 05/12/2004
|
mysle ze sie mylisz...kumpel tez zanosi swistki do WKU i to nie co roku ale co semestr....
|
Do góry
|
|
|
|
#2330273 - 11/05/2008 00:58
[Re: jackm]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2005
|
mysle ze sie mylisz...kumpel tez zanosi swistki do WKU i to nie co roku ale co semestr.... co Wy teraz panowie?? ja nie zanosiłem im od 5 lat nic żadnych zaświadczeń i dopiero z 2 miesiące temu przyszedł kwit że mam jakąś karte poborowego odebrać czy coś w tym stylu zjawiłem się w terminie machnąłem papierem że studiuje i poszedłem ps a przysłali mi papier tylko dlatego bo zostałem skreślony z listy studentów na UMK nie było by nic dziwnego ...ale nie studiuje już tam od ponad 3 lat hehe 
|
Do góry
|
|
|
|
#2342844 - 15/05/2008 22:57
[Re: kadus]
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
oki przyszło i do mnie wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskowej rozumiem że to nie jest póki co bilet do woja  aktualnie tylko pracuje ponieważ zarzuciłem studia, czy jeśli im napisze podanie że chce rozpocząć studia we wrześniu to dadzą mi spokój do tego czasu? w rzeczywistości mam zamiar, więc chyba nie powinno być problemów, aby tylko do września dali mi spokój
|
Do góry
|
|
|
|
#2342868 - 15/05/2008 23:14
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
oki przyszło i do mnie wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskowej rozumiem że to nie jest póki co bilet do woja  aktualnie tylko pracuje ponieważ zarzuciłem studia, czy jeśli im napisze podanie że chce rozpocząć studia we wrześniu to dadzą mi spokój do tego czasu? w rzeczywistości mam zamiar, więc chyba nie powinno być problemów, aby tylko do września dali mi spokój Jesli w zadwiadomieniu masz napisane ze masz sie stawic w celu uzupelnienia ewidencji to beda chcieli od ciepie dowod/aswiadcenie ze sie uczysz lub nie .jesli sie nie uczysz to ci wpisza w karte jakies pierdolki i dostaniesz powolanie pewnie na licpiec. Jak juz dostaniesz slawny BILET cyli wezwanie do WKU w celu debrania oboru/przydzialu/biletu wtedy mozesz odmowic pojcia do wojsc w tym terminie i ze wolal bys isc na zime do woja .Zreszta oni sami sie o to pytaja czy sytuacja rodzinna pozwala Ci na odycie sluzby rodzinnej w wyznacznym terminie i tu moesz troche sciemnic ale bez przesady. Zazwyczaj sie zgadaja i nie ma z tym problemu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2342872 - 15/05/2008 23:17
[Re: raiders_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
oki przyszło i do mnie wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskowej rozumiem że to nie jest póki co bilet do woja  aktualnie tylko pracuje ponieważ zarzuciłem studia, czy jeśli im napisze podanie że chce rozpocząć studia we wrześniu to dadzą mi spokój do tego czasu? w rzeczywistości mam zamiar, więc chyba nie powinno być problemów, aby tylko do września dali mi spokój Jesli w zadwiadomieniu masz napisane ze masz sie stawic w celu uzupelnienia ewidencji to beda chcieli od ciebie dowod/zaswiadcenie ze sie uczysz lub nie .jesli sie nie uczysz to ci wpisza w karte jakies pierdolki i dostaniesz powolanie pewnie na licpiec. Jak juz dostaniesz slawny BILET czyli wezwanie do WKU w celu debrania oboru/przydzialu/biletu wtedy mozesz odmowic pojcia do wojsc w tym terminie i ze wolal bys isc na zime do woja .Zreszta oni sami sie o to pytaja czy sytuacja rodzinna pozwala Ci na odycie sluzby wojskowej w wyznacznym terminie i tu mozesz troche sciemnic ale bez przesady. Zazwyczaj sie zgadzaja i nie ma z tym problemu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2342876 - 15/05/2008 23:18
[Re: raiders_]
|
Marcos Baghdatis
|
chodzi mi tylko aby dali spokój do września, gdzie zacznę kolejne studia  w tej chwili żadna uczelnia nie wystawi mi zaświadczenia że będę się uczył we wrześniu bo nie prowadzi naboru to powinno być dla nich oczywiste, czy napisanie podania o odroczenie do września z powodu rozpoczęcia studiów im nie wystarczy?
|
Do góry
|
|
|
|
#2342905 - 15/05/2008 23:30
[Re: lupus]
|
Marcos Baghdatis
|
no tak, ale mam tam napisane żeby się stawić ble ble itp nie chce mi się z nimi walczyć, tylko załatwić po ludzku wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskoweji stawić się z książeczką, i zaświadczeniem zaświadczenia nie posiadam, chce pojechać z podaniem, gdyż kontyunował będe nauke we wrześniu, czy to wystarczy do tego czasu, bo potem papier z uczelni przedstawie boże 26 lat a oni mnie ścigają ktoś miał taki przypadek?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|