#2342982 - 16/05/2008 00:17
Re: Wojsko POMOCY !!!!!
[Re: lupus]
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
lupus nie pisze, opłata pobrana umowa itp pracuje w biurze wiec wiem  to jest zwykły list
|
Do góry
|
|
|
|
#2343394 - 16/05/2008 03:23
[Re: Veron]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Mozesz smialo sprawe olac, skoro poslali zwyklym nie ma zadnego dowodu, ze ow list przelecial przez Twoj urzad pocztowy  Mozesz tez pojechac do WKU, i liczyc, ze komendant bedzie mial dobry humor i Ci odpusci, aczkolwiek jesli masz zamiar sie uczyc, to oni lubia miec papier, no ale ich juz nie interesuje to, ze mamy maj  Jesli bedzie ok, napiszesz odwolanie i luzik  Pamietam sytuacje w ktorej koles wlasnie mowil, ze zaczyna nauke, nie darowiali mu, raz sie juz odwolywal, probowal kazdego sposobu m in, ze ma kredyt zaciagniety, a oni na to, ze wojsko zawiesza splate kredytu  Powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#2343427 - 16/05/2008 03:34
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2343447 - 16/05/2008 03:39
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
no tak, ale mam tam napisane żeby się stawić ble ble itp nie chce mi się z nimi walczyć, tylko załatwić po ludzku wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskoweji stawić się z książeczką, i zaświadczeniem zaświadczenia nie posiadam, chce pojechać z podaniem, gdyż kontyunował będe nauke we wrześniu, czy to wystarczy do tego czasu, bo potem papier z uczelni przedstawie boże 26 lat a oni mnie ścigają ktoś miał taki przypadek? 26lat to pikus ,ja w wojsku bylem 3 lata temu teraz mam 25 lat ale co ciekawsze w kompanie mialem 2 kolesi odpowiedni 27 i 28lat Po pierwsze podania to sobie mozesz pisac na uczelnie w WUK ci to nic nie pomoze co z tego ze napiszesz ze chcesz zaczac nauke od wrzesnia jak im to udowodnisz chceic to mozna wiele i juz . liczy sie konkretny pakier i tyle . Jedyny sensowny krok to jechac i pogadac otwarcie biletu odrazu nie dostaniesz tylko cie zaksieguja ze sie nie uczysz i cie moga brac np na lipiec.Dostajesz bilet w lipcu jedziesz i mowisz ze nie mozesz isc do woja na lipiec bo np. cos ttam ble ble i musisz byc w domu. 2 sprawa jak bedziesz za mocno krecil to tylko sobie sprawe pogorszysz w tedy masz jak w banku ze cie wezma i to jak najszybiej.Oni takich lubia brac co proboja uciec od woja :D. Mozesz tesz olac sprawe jak to nie byl polecony ,ale w tedy chyba niejako automatyczne stajesz sie poborowym i nastepny list to moze byc juz POLECONy po BILET  zaley jak to rozpatzra .zawsze mozesz powiedziec ze nic nie dostales prawda 
|
Do góry
|
|
|
|
#2343497 - 16/05/2008 03:56
[Re: raiders_]
|
Sherlock Holmes
Meldunek: 17/08/2005
|
Droga mlodziezy  obowiazkowej sluzbie wojskowej Musicie sie zjednoczyc i olac nauke o zabijaniu i agresji do blizniego.Przeciez was nie pozamykaja.Ja na komisji wojskowej , powiedzialem krotko ,ze nie ide i koniec niech kieruja moja sprawe do prokuratury.Chyba uznali mnie za jakiegos czuba ,bo pomogli napisac podanie o zastepcza sluzbe,ze wzgledu na wyznawane zasady moralne.Pozdrawiam,wszystkich mlodych gniewnych 
|
Do góry
|
|
|
|
#2343625 - 16/05/2008 04:36
[Re: Piostar]
|
veteran
Meldunek: 18/07/2007
|
oki przyszło i do mnie wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskowej rozumiem że to nie jest póki co bilet do woja  aktualnie tylko pracuje ponieważ zarzuciłem studia, czy jeśli im napisze podanie że chce rozpocząć studia we wrześniu to dadzą mi spokój do tego czasu? w rzeczywistości mam zamiar, więc chyba nie powinno być problemów, aby tylko do września dali mi spokój Stawiles sie ?? Jak nie to dobrze ,jak tam pojdziesz bedzie ci chcial wcisnac bilet gad przebiegły. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2354304 - 20/05/2008 17:09
[Re: Tommii]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2007
|
Sprawa wygląda tak. Studia odpuściłem sobie pare miesięcy temu i zamierzamn iśc z powrotem od października. Dziisiaj puka listonosz z poleconym mysle sobie rozliczenie za pita. Podpisuje a tu patrze WKU! Prawie podpisalem całem imie i nazwisko ale gośc to potem zamazał. Staneło na tym ze nie bylo potwierzdzenia odbiotu ,listonosz mowił ze na poczte niby też nie zaniesie. Chyba nie jest to bilet tylko wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskowej ?? Dobrze mowie?? Co mam zrobić teraz?? Pod koniec czerwca, na początku lipca jade na 3 miesiace do pracy za granice. Jakies wskazowki jak przetrwac najblizsze około 5 tygodni??
|
Do góry
|
|
|
|
#2354322 - 20/05/2008 17:22
[Re: muminek bez ogonka]
|
veteran
Meldunek: 18/07/2007
|
Sprawa wygląda tak. Studia odpuściłem sobie pare miesięcy temu i zamierzamn iśc z powrotem od października. Dziisiaj puka listonosz z poleconym mysle sobie rozliczenie za pita. Podpisuje a tu patrze WKU! Prawie podpisalem całem imie i nazwisko ale gośc to potem zamazał. Staneło na tym ze nie bylo potwierzdzenia odbiotu ,listonosz mowił ze na poczte niby też nie zaniesie. Chyba nie jest to bilet tylko wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskowej ?? Dobrze mowie?? Co mam zrobić teraz?? Pod koniec czerwca, na początku lipca jade na 3 miesiace do pracy za granice. Jakies wskazowki jak przetrwac najblizsze około 5 tygodni?? Mam taka sama sytuacje tez myslalem ze to uzupełnienia ewidencji wojskowej zaszedlem tam a gosc sie pyta gdzie chce odbyc sluzbe  dobrze ze nie odebrales listu czekaj na nastepny i tez nieodbieraj.
|
Do góry
|
|
|
|
#2354436 - 20/05/2008 18:06
[Re: maniek289]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2007
|
Kiedy moge się spodziewać następnego listu?Co po nim zrobić? I czy w tym drugim liscie będzie to samo co było w pierszym? Przed wyjazdem za granice będę miał się wymeldować czy nie czy jak?
|
Do góry
|
|
|
|
#2354487 - 20/05/2008 18:23
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
Panowie, a dostał ktoś wezwanie po obronionym magistrze ? maja 18 miesiecy zeby Cie powolac po absolutorium jak w tym okresie nie powolaja Twojej osoby to przenosza Cie do rezerwy
|
Do góry
|
|
|
|
|
|