#2459674 - 01/07/2008 23:51
Re: Rozmowy o polskiej piłce [5]
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Mindman nie mow mi ze sparing z rozbitym Zniczem czy przecietna Lechia to jakikolwiek wyznacznik formy : > Żaden wyznacznik. Ale lepiej wygrać coś takiego 4:0 niż przegrać... W ocenie przygotowania do sezonu zawsze wspomina się wyniki sparingów, więc Mój optymizm związany jest również z tym jak wygląda gra w tych sparingach. A z relacji wynika, że jest naprawdę dobrze. Również postawa młodzieży, o której wspominałem mnie cieszy. Link dotyczy juniorów starszych, a warto przypomnieć, że w zakończonym sezonie Korona zajęła 2-gie miejsce w Młodej Ekstraklasie, przegrywając tytuł pechowo w ostatnim meczu z Wisłą Będzie dobrze, będzie normalnie
|
Do góry
|
|
|
|
#2459740 - 02/07/2008 00:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
to kiedy będzie wiadomo jaki terminarz i kto zagra w 1 a kto w 2 lidze ... Terminarz 3 lipca. Ale...pojebana liga, zawsze jakieś "ale" musi być. Wydział dyscypliny ma teraz troche czasu by przesłać do Kielc papiery, potem Korona ma troche czasu by się odwołać, czyli jakiś miesiąc z głowy w tej sprawie. Dodatkowo jutro zzostanie rozpatrzona sprawa Polonii, a w innym terminie sprawa Jagi. Jest też pomysł na 14 zespołów w lidze. Cyrk. W Gdyni na treningach paru nowych, jedyne znane nazwisko - Żuraw.
|
Do góry
|
|
|
|
#2459757 - 02/07/2008 00:20
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
|
@Chaoz Zawsze możemy się razem pozachwycać naszymi juniorami i z niecierpliwością oczekiwać żółto-czerwonego finału @Kamel Korona w moim odczuciu raczej na pewno nie będzie się odwoływać. W Arce moim zdaniem dobry kierunek obrali - stabilizacja składu. Bez wielkich zakupów, ale również nie ma wyprzedaży. A Żuraw może bardzo Wam poprawić grę obronną
|
Do góry
|
|
|
|
#2459803 - 02/07/2008 00:37
[Re: Mindman]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
@Kamel
Korona w moim odczuciu raczej na pewno nie będzie się odwoływać. "Korona nie przyjęła kary i będzie się odwoływać. " tak wiec zobaczymy
|
Do góry
|
|
|
|
#2459863 - 02/07/2008 01:01
[Re: Venon]
|
Carpal Tunnel
|
a znasz budzet tego 'izraelskiego klubu' ? Nieważne. Pisałem o tym już w temacie śmieszne w TiO. "Trzeba też przyznać, że również Legia Warszawa i Lech Poznań trafili na trudnych przeciwników. Zwłaszcza Legioniści mogą uznać swoje losowanie za niezbyt przychylne, gdyż wylosowali zespół z Białorusi. W historii kontaktów obu krajów Polska jeszcze nigdy nie wyeliminowała klubów z tego państwa, a trzeba dodać, że mierzyła się aż pięciokrotnie!" Proszę Was! Do czego to doszło? Co będzie dalej? Jaki będzie "trudny rywal" w następnym sezonie? Polska piłka sięga zatrważającego poziomu
|
Do góry
|
|
|
|
#2459879 - 02/07/2008 01:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
Lewczuk i Zawistowski w Jagiellonii. Jak się nie mylę jutro lub pojutrze podpisy pod kontraktami mają złożyć Skerla, Stano i Podstawek. oj to szykuje sie potega na zapleczu extraklasy! mam nadzieje ze ten klub podzieli los Korony!
|
Do góry
|
|
|
|
#2459897 - 02/07/2008 01:14
[Re: Venon]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
a znasz budzet tego 'izraelskiego klubu' ? Domyślam się. Ale przecież większość klubów ma budżety większe niż Wisła. Z takim podejśćiem, to polski zespół nie awansuje do LM jeszcze przez długi czas. Może lepiej w ogóle zrezygnować z udziału w eliminacjach, skoro każdy z góry zakłada porażkę, z piłkarzami (obawiają się przeciwników) i działaczami (nie wzacniają drużyny) na czele. Polska piłka to dno i trzy metry mułu. Wszyscy nas prześcigają. Zachód, Wschód, Południe. Może powalczymy chciaż z zespołami z Islandii albo Wysp Owczych ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2459899 - 02/07/2008 01:16
[Re: gremlin]
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
a ja mam nadzieje, że nie będziesz więcej zaśmiecać tego tematu
|
Do góry
|
|
|
|
#2459901 - 02/07/2008 01:16
[Re: gremlin]
|
Carpal Tunnel
|
Lewczuk i Zawistowski w Jagiellonii. Jak się nie mylę jutro lub pojutrze podpisy pod kontraktami mają złożyć Skerla, Stano i Podstawek. oj to szykuje sie potega na zapleczu extraklasy! mam nadzieje ze ten klub podzieli los Korony! z pewnością nie podzieli bo akurat ten klub nie odniósł żadnej korzysci. Do tej pory lecialy tylko te kluby ktore przez korupcje kupily awans do wyzszych klas rozgrywkowych. Swoja droga dawno sie nie napinales w strone Jagi
|
Do góry
|
|
|
|
#2459926 - 02/07/2008 01:33
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
No to teraz...Michniewicz wracaj do Gdyni ! Źle swoim życzysz?
|
Do góry
|
|
|
|
#2459936 - 02/07/2008 01:50
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
|
Gilarski: 7. klubów zagrożonych degradacją
Wydział Dyscypliny PZPN ukarał degradacją o jedną klasę rozgrywkową Koronę Kielce. Przewodniczący WD, Adam Gilarski stwierdził, że obok Jagiellonii Białystok degradacją zagrożonych jest nawet siedem klubów.
- Analizujemy materiały, które otrzymaliśmy 20 czerwca. Wystąpiliśmy do prokuratury wrocławskiej o przesłanie dodatkowych, bowiem z obecnych akt nie jesteśmy w stanie stwierdzić, czy proceder korupcyjny w Jagiellonii miał miejsce w sezonie 2003/2004, czy też w 2004/2005. Są przesłanki wskazujące, że proceder miał miejsce w dwóch sezonach. Decyzja zostanie wydana po zebraniu materiału dowodowego. Postępowanie w sprawie białostockiego zespołu jeszcze potrwa i nie możemy określić dokładnie, kiedy się zakończy. - powiedział Gilarski.
- Oczekujemy jeszcze materiałów z prokuratury dotyczące kolejnych sześć-siedem klubów. Prosiłem, żeby te materiały przygotowane w taki sposób, żebyśmy mogli bez zbędnej zwłoki prowadzić postępowanie dyscyplinarne. Nie chciałbym, aby spłynęły na początku rozgrywek. Wolałbym, żeby to się stało pod koniec rundy jesiennej, lecz tak naprawdę nie mam na to wpływu. " - zakończył mecenas Gilarski. Przewodniczący WD nie chciał jednak ujawnić, które kluby są zagrożone sankcją.
wp.pl
@gremlin: odbij w końcu na inny temat bo już nudny jesteś w kółko to samo powtarzając. Zajmij się swoją Lechia czy innym klubem któremu tak bardzo kibicujesz.
|
Do góry
|
|
|
|
#2459940 - 02/07/2008 01:57
[Re: retoox]
|
Carpal Tunnel
|
Co jak co, ale dziś w końcu na moich ustach zagościł uśmiech. "Korupter" Kielce w końcu ukarany, długo na to czekałem. Na mecze polskiej (głownie drugiej) ligi chodzę dość regularnie od około 15 sezonów. Jednymi z najsmutniejszych zdarzeń jakie mnie w tym czasie spotkały to mecze drużyny której kibicuje czyli Stali St.W. z Korona Kielce. To co wtedy zobaczyłem sprawiło, ze na prawdę zacząłem wątpić w to czy moje kibicowanie ma jakiś sens, ale jednak jakaś sprawiedliwość na tym świecie jest... . Osobiście nie mam nic do tego klubu, sam pamiętam jeszcze czasy gdy mecze z Korona były "meczami przyjaźni", ale jeśli była wina (a tu była tak ewidentna ze bardziej już chyba być nie mogła) to powinna być tez i kara. Stad tez moja uśmiechnięta mina w tym momencie... . Ad 1 ---> tylko czekałem kto pierwszy napisze w ten sposób w temacie Ad 2 ---> to prawda, te mecze i wydarzenia były haniebne Ad 3 ---> pełna zgoda Bardzo bym jednak prosił, niezależnie od emocji, aby nie używać tak "miłych" nazw klubów. Z góry dziękuję
|
Do góry
|
|
|
|
|
|