#2484644 - 16/07/2008 18:47
Re: Betfair [15]
[Re: anfa_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/01/2008
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2484926 - 16/07/2008 21:45
[Re: czepek]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
Jak mozna sprawdzic przed meczem w betfair, ze zaklady beda oferowane "na zywo" ?? z prawej strony danego rynku w zakładce Zasady oraz pod danym meczem jest opis 'rynek na żywo' (obok jest kwadrat , który w momencie rozpoczęcia spotkania zamieni sie w charakterystyczny zielony znaczek)
|
Do góry
|
|
|
|
#2485013 - 16/07/2008 22:38
[Re: punter UK]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/05/2003
|
Jak mozna sprawdzic przed meczem w betfair, ze zaklady beda oferowane "na zywo" ?? z prawej strony danego rynku w zakładce Zasady oraz pod danym meczem jest opis 'rynek na żywo' (obok jest kwadrat , który w momencie rozpoczęcia spotkania zamieni sie w charakterystyczny zielony znaczek) wielkie thx nigdy nie patrzylem w zakladke Zasady, a tam wszytsko ladnie opisane 
|
Do góry
|
|
|
|
#2492666 - 20/07/2008 13:02
[Re: AGASSI]
|
old hand
Meldunek: 23/01/2008
|
Nic Mnie tak nie wkarwia jak zwroty na lay 2-0 przy kreczu w tenisie.....jak do jasnej cholery zawodnik przegrywający pierwszego seta i kreczujący w połowie drugiego seta może wygrać 2-0 , nijak dlatego rynek lay 2-0 w takim przypadku powinien być rozliczony jako wygrany a back 2-0 na gościa co skreczował jako przegrany. Pozostałe rynki na dokładny wynik jako zwroty....uzasadnienie do tego jest proste : X kontra Y,gramy lay 2-0 X,X kreczuje przy wyniku 3-6 2-2 więc rynek,że X nie wygra 2-0 jest jak byk wygrany bo nawet gdyby grał dalej i tak nie ma szans na wynik 2-0 dla X więc skoro gram,że coś się nie wydarzy i wynik przy kreczu eliminuje back 2-0 to dlaczego mam karwa zwrot jak rynek jest wygrany........ps. wiem,że nigdy nie zmienią tych zasad ale musiałem bo to jest nie fair....taki choćby Gamebookers też ma zwroty przy kreczu ale jeśli tam bym to zagrał to wypłaciliby kasę za "wygra przynajmniej jednego seta Y" Sytuacja nie jest tak jednoznaczna. Krecz może być skutkiem czegoś co nie pozwoliło wygrać pierwszego seta. Na podobnej zasadzie za nie fair mozna uznawać brak zwrotu, bo zawodnik z kontuzją doczołgał sie do ostatniej piłki.
|
Do góry
|
|
|
|
#2492932 - 20/07/2008 19:53
[Re: ݀$]
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
Sytuacja nie jest tak jednoznaczna. Krecz może być skutkiem czegoś co nie pozwoliło wygrać pierwszego seta.
Na podobnej zasadzie za nie fair mozna uznawać brak zwrotu, bo zawodnik z kontuzją doczołgał sie do ostatniej piłki.
nie pierdziel Mi tu takich głupot.....jeśli dla przykładu Woźniak wygrała seta to za uja back Williams 2-0 nie wejdzie więc ten rynek jest jak byk przegrany a lay 2-0 Williams powinien być uznany za wygrany.....logiczne jest też,że jeśli jest krecz w 1 secie to muszą być zwroty więc jak nie rozumiesz to nie zabieraj głosu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2493410 - 21/07/2008 00:42
|
old hand
|
Sytuacja nie jest tak jednoznaczna. Krecz może być skutkiem czegoś co nie pozwoliło wygrać pierwszego seta.
Na podobnej zasadzie za nie fair mozna uznawać brak zwrotu, bo zawodnik z kontuzją doczołgał sie do ostatniej piłki.
nie pierdziel Mi tu takich głupot.....jeśli dla przykładu Woźniak wygrała seta to za uja back Williams 2-0 nie wejdzie więc ten rynek jest jak byk przegrany a lay 2-0 Williams powinien być uznany za wygrany.....logiczne jest też,że jeśli jest krecz w 1 secie to muszą być zwroty więc jak nie rozumiesz to nie zabieraj głosu. Jak zaczniesz uzuwać coś wiecej niz "uja", to jest szansa, ze zrozumiesz ("ujowa logika" ci nie pomoże). Zacznij swoje przemyslenia od "filozofii krecza". Jest on po to by np. konuzja nie wypaczała wyniku (zakładu). Jesli kontuzjowany zawodnik przegra seta, to może oznaczać, że 2-0 nie wygrał z powodu kontuzji. W Twoim przypadku przy kreczu Woźniak masz rację (mimo "kontuzji" wygrała seta) ale jesli kreczuje Williams, to tylko rasista by się domagał kasy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2493491 - 21/07/2008 01:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Przecież agassi ma racje.Przypuscmy, że stawiasz lay 2:0.Pierwsze dwa sety rozegrane są normalnie.Wynik 1:1 w setach.Dopiero w trzecim secie, ktoryś zawodnik skręcił sobie nogę i kreczuje.Obojętnie, na którego zawodnika postawiłeś to zakład i tak powinieneś mieć wygrany.W takim wypadku za cholere nie widze, aby kontuzja wypaczyła wynik, a i tak miałbym zwrot...Wynik 2:0 i tak w żadnym wypadku nie byłby możliwy, nawet jakby mecz został dokończony...
|
Do góry
|
|
|
|
#2493541 - 21/07/2008 01:58
[Re: Randall]
|
veteran
Meldunek: 13/01/2006
|
Przecież agassi ma racje.Przypuscmy, że stawiasz lay 2:0.Pierwsze dwa sety rozegrane są normalnie.Wynik 1:1 w setach.Dopiero w trzecim secie, ktoryś zawodnik skręcił sobie nogę i kreczuje.Obojętnie, na którego zawodnika postawiłeś to zakład i tak powinieneś mieć wygrany.W takim wypadku za cholere nie widze, aby kontuzja wypaczyła wynik, a i tak miałbym zwrot...Wynik 2:0 i tak w żadnym wypadku nie byłby możliwy, nawet jakby mecz został dokończony... Też uważam, ze ma rację  a sugerowanie "kulturalnie wyrażającego się znawcy", że dochodzenie swoich racji i pieniędzy od Amerykanki  (giełdy) to rasizm, mnie powala. Też miałam zwrot za lay 2-1 na Williams, która nie wiem po co wychodziła właściwie na kort, a właściwie wiem...  Krecz, kreczem a zakłady zakładami 
|
Do góry
|
|
|
|
#2493661 - 21/07/2008 02:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
W sumie to nie tylko betfair tak robi, bo np. Pinnacle także 
|
Do góry
|
|
|
|
#2493948 - 21/07/2008 04:18
[Re: hanele]
|
old hand
|
Przecież agassi ma racje.Przypuscmy, że stawiasz lay 2:0.Pierwsze dwa sety rozegrane są normalnie.Wynik 1:1 w setach.Dopiero w trzecim secie, ktoryś zawodnik skręcił sobie nogę i kreczuje.Obojętnie, na którego zawodnika postawiłeś to zakład i tak powinieneś mieć wygrany.W takim wypadku za cholere nie widze, aby kontuzja wypaczyła wynik, a i tak miałbym zwrot...Wynik 2:0 i tak w żadnym wypadku nie byłby możliwy, nawet jakby mecz został dokończony... Też uważam, ze ma rację  a sugerowanie "kulturalnie wyrażającego się znawcy", że dochodzenie swoich racji i pieniędzy od Amerykanki  (giełdy) to rasizm, mnie powala. Też miałam zwrot za lay 2-1 na Williams, która nie wiem po co wychodziła właściwie na kort, a właściwie wiem...  Krecz, kreczem a zakłady zakładami Tylko, że z takimi racjami jest jak z dupą (każdy ma swoją). Kulturalnie zaznaczyłem że nie zawsze jest to jednoznaczne i usłyszałem komentarz spod budki z piwem. Owszem kontuzja w 3 secie jest innym przypadkiem. Tylko praktycznie rozróżnianie takiej sytuacji było by dla buków trudne. Czy z kreczem czy bez, kazde rozwiązanie umożliwia nadużycia. Cóż każdy ma "kulturę" i "znawców" na jakich zasługuje. Ty widze preferujesz "ujowych".
|
Do góry
|
|
|
|
#2493976 - 21/07/2008 04:39
|
veteran
Meldunek: 13/01/2006
|
Przecież agassi ma racje.Przypuscmy, że stawiasz lay 2:0.Pierwsze dwa sety rozegrane są normalnie.Wynik 1:1 w setach.Dopiero w trzecim secie, ktoryś zawodnik skręcił sobie nogę i kreczuje.Obojętnie, na którego zawodnika postawiłeś to zakład i tak powinieneś mieć wygrany.W takim wypadku za cholere nie widze, aby kontuzja wypaczyła wynik, a i tak miałbym zwrot...Wynik 2:0 i tak w żadnym wypadku nie byłby możliwy, nawet jakby mecz został dokończony... Też uważam, ze ma rację  a sugerowanie "kulturalnie wyrażającego się znawcy", że dochodzenie swoich racji i pieniędzy od Amerykanki  (giełdy) to rasizm, mnie powala. Też miałam zwrot za lay 2-1 na Williams, która nie wiem po co wychodziła właściwie na kort, a właściwie wiem...  Krecz, kreczem a zakłady zakładami Tylko, że z takimi racjami jest jak z dupą (każdy ma swoją). Kulturalnie zaznaczyłem że nie zawsze jest to jednoznaczne i usłyszałem komentarz spod budki z piwem. Owszem kontuzja w 3 secie jest innym przypadkiem. Tylko praktycznie rozróżnianie takiej sytuacji było by dla buków trudne. Czy z kreczem czy bez, kazde rozwiązanie umożliwia nadużycia. Cóż każdy ma "kulturę" i "znawców" na jakich zasługuje. Ty widze preferujesz "ujowych". Czy ja wiem  acha, wiem których nie preferuję ... - hipokrytów 
|
Do góry
|
|
|
|
#2493988 - 21/07/2008 04:43
[Re: Randall]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
W sumie to nie tylko betfair tak robi, bo np. Pinnacle także tak w sumie to wszyscy tak robia 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|