Chiński proces
Od 2005 roku rośnie w Chinach liczba procesów sądowych dotyczących hazardu internetowego.
Właśnie rozpoczął się tam największy, jak do tej pory, tego rodzaju proces. Przed sędzią Sądu Ludowego dzielnicy Putuo w Szanghaju stanęło 20 oskarżonych. Postawiono im zarzut organizowania nielegalnej działalności hazardowej o wartości 6,6 miliarda juanów (966 milionów USD).
Trzej główni oskarżeni to: Qian Baochun (41 lat),Zou Jun (45 lat) I Liu Biqing (43 lata). Ich wspólna działalność rozpoczęła się latem 2006 roku wraz z rozpoczęciem mistrzostw świata w piłce nożnej w Niemczech, a polegała na pracy w charakterze agentów trzech zagranicznych stron internetowych zajmujących się hazardem.
Czołowy chiński dziennik cytuje słowa jednego z oskarżonych:“Popijałem w barze z Zou i Liu i wtedy któryś z nas powiedział, że na internetowych zakładach piłkarskich można nieźle zarobić. Wtedy zaproponowałem, żebyśmy otwarli konta na jakichś stronach hazardowych i stali się ich agentami.
Plan ten został zrealizowany, a wkrótce okazało się że wspomniana trójka musi zatrudnić dodatkowe osoby. W ten sposób powstała cała sieć osób przyjmujących zakłady i utrzymujących w internecie własne strony bukmacherskie. Do lipca 2007 roku wartość przyjętych zakładów osiągnęła 6 miliardów juanów. Szacuje się, że dzięki prowadzonej w ten sposób działalności grupa zarobiła 1,6 miliarda juanów (ok. 234 miliony USD). Jej członkom grozi teraz wyrok 10 lat więzienia.
Grozi im 10 lat więzienia ale pomyśl mają 234 miliony dolarów więc raczej nie sądzę żeby przesiedzieli tam nawet jeden dzień
Który buk jest waszym zdaniem lepszy do obstawiania live i normalnie
Unibet czy bet365????
Mam zamiar wpłacić do jednego z tych buków poprzez moneybookers chciałem też otrzymać bonus i nie za bardzo orientuje się czy mają jakieś w swojej ofercie bo na głównej stronie unibeta np żadnych inf. o bonusie nie ma...