#2472809 - 09/07/2008 20:43
Re: Co mnie doprowadza do bialej goraczki [24]
[Re: fala]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Szacunek, uczciwość, empatia - te i wiele innych wartości tracą dzisiaj na znaczeniu. Walka o nie, to jak walka z wiatrakami. Dodatkowo mamy medialną papkę w której promowane są egoizm, materializm, konsumpcjonizm i zidiocenie. Ludziom wciska się do głów gównianą papkę, a większość społeczeństwa przyjmuje to bezkrytycznie, bo tak jest łatwiej i prościej. Drugi człowiek praktycznie nikogo już nie obchodzi, najważniejsze jest zaspokojenie własnych potrzeb.
Smutne ? Być może. Ale na pewno prawdziwe. Ja już się przyzwyczaiłem. Na szczęście są ludzie, którzy ciągle sobą reprezentują postawy dzisiaj niemodne, i tylko z takimi staram się zadawać.
|
Do góry
|
|
|
|
#2472819 - 09/07/2008 20:47
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Szacunek, uczciwość, empatia - te i wiele innych wartości tracą dzisiaj na znaczeniu. Walka o nie, to jak walka z wiatrakami. Dodatkowo mamy medialną papkę w której promowane są egoizm, materializm, konsumpcjonizm i zidiocenie. Ludziom wciska się do głów gównianą papkę, a większość społeczeństwa przyjmuje to bezkrytycznie, bo tak jest łatwiej i prościej. Drugi człowiek praktycznie nikogo już nie obchodzi, najważniejsze jest zaspokojenie własnych potrzeb.
Smutne ? Być może. Ale na pewno prawdziwe. Ja już się przyzwyczaiłem. Na szczęście są ludzie, którzy ciągle sobą reprezentują postawy dzisiaj niemodne, i tylko z takimi staram się zadawać. Jakby na potwierdzenie: http://wyborcza.pl/1,75480,5427822,Student_z_dziura_w_sumieniu.htmlPrzecież w nich to zostanie na całe życie. Ciągle będą kraść, oszukiwać, kłamać, nie szanować czyjejś pracy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2473256 - 10/07/2008 00:21
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Szewa, nawet nie wiesz w jak dobrym momencie to napisałeś ... Coraz częściej zaczynam myśleć podobnie. Przykład - dzisiaj znowu ktoś wbił mi się na konto mailowe
|
Do góry
|
|
|
|
#2473714 - 10/07/2008 03:20
[Re: Mindman]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/07/2007
|
Szewa, nawet nie wiesz w jak dobrym momencie to napisałeś ... Coraz częściej zaczynam myśleć podobnie. Przykład - dzisiaj znowu ktoś wbił mi się na konto mailowe U mnie też jakiś koleś wbił się na konto mailowe i ukradł 50zł z unibetu dobrze że tylko tyle miałem. W sumie to była moja wina bo odinstalowałem program antywirusowy. Po wszystkim jak już oddał hasło na konto mailowe i do unibetu to zaproponował mi jeszcze żebym robił z nim lewe interesy. To trzeba mieć tupet!
|
Do góry
|
|
|
|
#2474287 - 10/07/2008 18:49
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
PKO BP 23 osoby przede mna w kolejce i czynne tylko 2 kasy z 9 ja wczoraj po pracy zaszedłem kupić kurczaka z rożna do carrefoura czy tam innego alberta ...w kolejce stałem ponad 30minut były czynne dwie kasy, i tak samo jak u Ciebie około 20 osób w jednej kolejce, a po sklepie bezczynnie latało kiilka babek, tam wisał taki slogan, ze oni chętnie poznaja opinie o sklepie i o obsłudze i trzeba do jakiegos punktu pojsc, i poszedłem, wyraziłem skrzętnie moją opinię ...najbardziej to mi sie podobała panienka ze swoja koleżaneczka, która cały czas pieprzyła jakiej to ona zadymy zaraz tutaj nie zrobi bo to przecież skandal.... nie zrobiła totalnie nic, tylko ja PAN GNACIK hehehe ...ale jak sie babki w tym punkcie dziwiły, ze chce ta opinie wyrazic, i czy przez internet nie moge, a ja ze nie, chce teraz i mi kartki szukały
|
Do góry
|
|
|
|
|
|