Kapitan UD Levante, Inaki Descarga ustalił warunki indywidualnego kontraktu z Legią Warszawa - pisze serwis legia.com
31-letni obrońca prawdopodobnie we wtorek stanie się zawodnikiem wicemistrza Polski - poinformował dyrektor sportowy Legii, Mirosław Trzeciak.
- Uważam, że w Hiszpanii osiągnąłem wiele. Grałem już przeciwko najlepszym i najbardziej znanym piłkarzom świata, a swój ostatni występ zanotowałem na Estadio Santiago Bernabeu. Takie nazwiska nie robią na mnie większego wrażenia. Uznałem, że nadszedł czas, aby zmienić klimat i otoczenie. Levante nigdy nie należało do czołówki Primera Division, a w Legii mam szansę walczyć o mistrzostwo i puchar w kraju oraz grać w europejskich rozgrywkach - powiedział Descarga.
Levante w poprzednim sezonie spadło z najwyższej klasy rozgrywek. Klub z Walencji ma olbrzymie kłopoty finansowe i ogłoszone zostało bankructwo. Strona internetowa Levante potwierdziła rozwiązanie umowy i podziękowała zawodnikowi za lata gry.
Descarga to wychowanek Osasuny Pampeluna. W Levante grał od 2000 roku i w tym czasie 215 razy zakładał trykot ekipy z Walencji.
31-letni zawodnik występuje na prawej obronie. W sezonie 2007/08 zagrał w 30 spotkaniach w Primera Division.
jeżeli transfer dojdzie do skutku to będzie ogromne wzmocnienie