#2535415 - 12/08/2008 20:50
Re: IO Pekin 2008 - typy, uwagi, komentarze - cz. 2
[Re: kiziorro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/04/2005
|
Miarczynski i Klepacka zawodza... Radwanska odpadla juz w 2 rundzie, szkoda, bo droge do medalu miala latwa Aga pojechała do pekinu z kontuzją. Od samego początku zapowiadało się, że będzie ciężko. I niestety sprawdziło się. Szkoda
|
Do góry
|
|
|
|
#2535452 - 12/08/2008 21:06
[Re: mkr]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/04/2005
|
Z tą kontuzją to nie przesadzałbym, nawet ojciec stwierdził, że Aga przegrała bo jest kobietą (co by to nie znaczyło;)). Zauważcie, że kobiety maja tzw. swoje słabe dni, jest ich niewiele w m-cu ale są. A po kontuzji to już nie bedzie śladu na US Open, $$ mają uzdrowicielską moc :)) Czy tak czy siak, szkoda. Tak szczerze to nie liczyłem tutaj na medal, ale niespodzianka była mile widziana.
|
Do góry
|
|
|
|
#2535460 - 12/08/2008 21:08
[Re: andreosw]
|
PLAYOFF WINNER 2011
Meldunek: 17/08/2006
|
Z tą kontuzją to nie przesadzałbym, nawet ojciec stwierdził, że Aga przegrała bo jest kobietą (co by to nie znaczyło;)). Zauważcie, że kobiety maja tzw. swoje słabe dni, jest ich niewiele w m-cu ale są. A po kontuzji to już nie bedzie śladu na US Open, $$ mają uzdrowicielską moc :)) Czy tak czy siak, szkoda. Tak szczerze to nie liczyłem tutaj na medal, ale niespodzianka była mile widziana. Mozna na to spojrzec szerzej, Aga po prostu dostosowała sie do naszej olimpijskiej reprezentacji. Cos tak czuje, że to może być nasz najgorszy występ. Ale z pustego to i Salomon......
|
Do góry
|
|
|
|
#2535989 - 13/08/2008 00:17
[Re: Giertyszek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2004
|
onda prosze o analize na 13-08 witam serdecznie - wywołany do tablicy nie omieszkam 9 na szczęście tę olimpiadę daje się przeżyć - wina nie brak - choc porazka naszych szczypiornistów mocno zabolała - oddali połowe islandczyki - dajemy radę .\ jednak najpierw zweryfikuję "proroctwa" na 12-08 ............. pewnie zaraz paru asów zarzuci mi brak mózgu i debilizm - ale trzeba być wyrozumiałym dla młodzieży pisze swoje i co najgorsze narazie jak ktoś stwierdził opisuje fakty 9 albo niestety je uprzedzam ) pozdrowionka - wkrótce podsumowanie 12/08 i prognoza na 13/08 ps. Qrwa mając 13 lat oglądalem na żywo finał siatkówki w Montrealu ( 1976 dla przypomnienia....... ) . A tu mi szczawiki zarzucają takie rzeczy .......hm........trudno ....trza trwać dalej btw . mam obstawione grubo over 9,5 medali naszych i nadal uważam że są duże szanse - NATOMIAST JAK KALECTWO DAJE DUPY TO GRZECZNIE TO ZAUWAżAM I BASTA .
|
Do góry
|
|
|
|
#2536052 - 13/08/2008 00:40
[Re: onda]
|
Carpal Tunnel
|
Jutro - 12/08
Nasi :
WKKW - po kiego wała ciągnęli te konie do Azji - żeby chociaż na aukcję ........ Jeźdźców na aukcji nikt by nie kupił nawet po niskiej wywoławczej.......
Judo
Looser nr 1 w 2004 ponownie wychodzi na tatami - kibicować trzeba ........zobaczymy
kajakarstwo górskie
Bieryt i Popiela - ten drugi dzisiaj szalał - oby nie było z nim tak jak z Szukielem - każde miejsce w 8-ce sukces ( kibicujemy pepikom i słowakom ze wzgledu na dobawione zakłady )
Pływanie
półfinały Korzeniowskiego i Baranowskiej - oby z awansem , Otylia elim. 200 m. mot.- bez jaj - i sztafeta 4x200 dowolnym K - 16 miejsce bankowo ! ( chyba że jakaś dyskwalifikacja )
Podnoszenie ciężarów
Misterska - lepiej nie pisać - powtórzony wynik karpińskiej będzie sukcesem . Z drugiej strony czemu Smalcerz toleruje tych Soćków ??? kalectwa notują same regresy.......
Strzelectwo
Knapik - finał graniczyłby z cudem
Szermierka
Szabla- Koniusz - jedna czy dwie walki ?
Piłkarze ręczni - duża wiara ,że po meczu Viva Espana nie będzie spiewane.......
Siatkarze - przynajmniej popatrzymy jak kogoś lejemy............
badminton - Wacha już cyrki odstawiał dzisiaj - wyglądał na potwornie zmęczonego - mecz z chińczykiem tylko dla masochistów debel i mikst - dla tvp
Żeglarstwo - aż 5 komkurencji i znowu walka o to ,żeby się nie utopić - dla wytrwałych ........
13 sierpnia opiszę jutro - ale lepiej to się nie zanosi .......
pozdrawiam
MIłOSCIWIE NIE BEDE WSPOMINAł o tych , których pominąłem -signorina Radwańska (solo i debelek ) + łuczniczki .... 1) Konie - ........ 2) Judo - kibicowalem jak pisałem i nawet to trochę potrwało ....... 3) Kajaki górskie - skonczyło sie sukcesem - zapowiadalo sie na mega sensację ......... 4) Pływanie - dwa finały , półfinał Otylii i kalectwo sztafety - zero niespodzianek ........ 5) Podnoszenie ciężarów - zgodnie z przewidywaniami - mała uwaga - laluchna Misterska jest parę kilo cięższa od Klejnowskiej ...a wiecej nie szarpnęła ......... 6) Strzelectwo - cudu nie było - ale zawsze Knapik powie ,że w pekinie był . 7) Szermierka - ano 2 walki 8) Piłka ręczna - tu boli potwornie , bo skojarzenie z naszymi siatkarzami automatyczne - mam wiele sympatii dla trenera i chłopaków - ale spierd....li to niesamowicie - z drugiej strony moze okazać się , że zajecie czwartego miejsca w grupie da nam gejzery w ćwierćfinale.............co by było kapitalnym scenariuszem ............
9)Siatkarze - było jak wyżej opisane 10) Badminton - mozna napisac ,ze Wacha powalczył - 1-2 z chińczykiem - reszta kalectwa przeszła - znowu o ósemce pomarzą - ale ok- role rozpisane tu były z pół roku wczesniej - dla wytrwalych do ogladania .
11) Żagle - no jeszcze sie nie potopili i chwalić Boga........
|
Do góry
|
|
|
|
#2536119 - 13/08/2008 01:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
przeciez w Badmintonie w deblu i w mikscie Polacy juz sa w osemce...
|
Do góry
|
|
|
|
#2536147 - 13/08/2008 01:14
[Re: kiziorro]
|
Carpal Tunnel
|
przeciez w Badmintonie w deblu i w mikscie Polacy juz sa w osemce... sorry - colpa mia..! - przynajmniej spojrzałem z kim będa mieli okolicznośc....
|
Do góry
|
|
|
|
#2536430 - 13/08/2008 03:47
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
ps. Qrwa mając 13 lat oglądalem na żywo finał siatkówki w Montrealu ( 1976 dla przypomnienia....... ) . A tu mi szczawiki zarzucają takie rzeczy .......hm........trudno ....trza trwać dalej
Nic do Ciebie nie mam Seniorze, ale piszac takie posty, jakie wypisujesz prowokujesz ignorantow do rozpoczecia dysputy na temat, na ktory nie maja pojecia. I choc moze jestem mlody, to kocham sport, poswiecam temu hobby 50% mojego czasu i co choc w naszym kraju dziwne, uzywam do myslenia glowy. Niestety trzeba mierzyc sily na zamiary, natomiast Ty piszesz w takim tonie, jakbysmy potracili wszystkie szanse medalowe i juz gowno by z tego bylo...piszac posty w takim, a nie innym tonie prowokujesz roznej masci buractwo do wypowiadania swoich miernych opinii na temat to niby strasznego zawodu, jaki nas spotyka. Naklady sa takie, jakie kazdy widzi...jak napisalem na qc...Australia lozy wiecej w rugby niz my w caly nasz sport...infrastruktura jest taka, jak kazdy widzi...w wiekszosci dyscyplin rzadza ludzie, ktorzy powoduja rezygnacje wsrod mlodej, uzdolnionej mlodziezy. Te niby wielkie olimpijskie stypendia powoduja rozgladanie sie za innym zajeciem przy okazji (oczywiscie jak ktos slusznie zauwazyl, zeby miec stypendium TRZEBA byc w osemce mistrzowskich zawodow)...jasne, ze sa ludzie, ktorzy zawiedli, ale na milosc boska wiekszosc z nich poswiecila cale zycie, zeby tam wystapic, zapieprza bardziej niz 4/5 naszego narodu, a wsrod nich rzeszy krytykantow, ktorych zajecie ogranicza sie do: a) pobierania zasilku i picia piwa b) udawania chorego i picia piwa. Dlatego tez zwazmy na slowa, uzyjmy glowy, popatrzmy w kalendarz...czy odbyly sie juz dyscypliny, w ktorych nasi byli pewniakami do medali? Jedyne, co mnie ciagle zawodzi wsrod polskich sportowcow, to te ciagle tlumaczenia...nie lubie sportowcow, ktorzy po walce nie potrafia powiedziec: "bylem slabszy"...ale tak naprawde nasi sportowcy wystepuja super w porownaniu do tego, co reprezentuja pozal sie Boze kibice...polscy kibice to dno. Innymi slowy u nas nie ma atmosfery do uprawiania sportu (roznej masci decydenci i "KIBICE"), u nas nie ma pieniedzy do uprawiania sportu...bo co to za przyjemnosc wystapic w IO przygotowujac sie za wlasne pieniadze (gimnastyczka i zawodnicy WKKW chociazby) i dostac kilka milionow kur.ew od nieudacznikow i pijakow mieniacych sie Polakami? Dalej Onda piszesz o "kubertenowcach" czy jak tam...4 dni za nami, a wsrod kubertenowcow Bogacka zajela miejsce 8-me, Sagun miejsce 5-te, kajakarze gorscy 2x osme, w badmintonie 2 1/4...w badmintonie Ty w ogole przechodzisz sam siebie...najpierw piszesz, ze Wacha brzydko wygrywa ze Szwajcarem, dalej piszesz, ze o dwoch 1/4 bylo wiadomo juz przed IO...powiedz mi Onda czy oni za darmo dostali ta 1/4? Jesli tak, to dlaczego nie ma w tej 1/4 rodakow Twoich przyjaciol Francuzow i Wlochow? Itd. moznaby pisac i pisac, ale mi sie juz nie chce...
|
Do góry
|
|
|
|
#2536543 - 13/08/2008 04:29
[Re: polskignom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2004
|
Ja sadze ze moze cos sie ruszyc 14 w szermierce ostatnie dni tej konkurencji . W cwiercfinale mamy Chinki(wali mnie to ze bedziemy walczyc z gospodyniami trzeba sie przelamac ), fachowcy caly czas powtarzaja ze szermierka druzyna stoi .Wiec czas na potwierdzenie. Moze SOCHA pociagnie reszte podlamanych naszych laleczek(KOZACZUK ,JOZWIAK ,WIECKOWSKA) chodz w sumie psycholog jest w srodku tej druzyny to musi je podniesc na duchu .W polfinale mamy zw pojedynku Francja/Kanada . Wiec spotykamy sie z europejska druzyna , szanse wyrownane .Final i spotkamy sie z kims z paru USA/Rosja a nasze beda bardzo chcialy sie pokazac i mozliwe ze wielka niespodziana dla naszych juz skolatanych serduszek ;). Nastepny dzien i kolejna szansa na medal , tu bedzie startowac ta pani co wielku 27 lat stwierdzila ze jest kobieta i chce w zyciu robic juz cos innego .Dobrze pani Sylwio , zapisz sie nam w pamieci jako srebno/zlota medalistka z Pekinu , a pozniej idz do Tarantino i rozmnazajcie sie i robta co chceta . Same nasze zawodniczki cieszyly sie na losowanie(oby na samym zachwycie sie nie skonczylo )W 1/4 maja Ukrainki nie dopuszczaja do siebie mysli ze nie bedzie ich w polfinale , nastepna przeszkoda to Wegierki ( tu zolte odpadna z nimi )rowniez wybiegaly w przyszlosc ze z druzuna madziarek chca walczyc i umieja z nimi to czynic , final i albo Wloszki lub Francuzki .Pojda w slady kolezanek i zdobeda kolejny medal , oby to byl ten na najwyzszym stopniu . Czy to sa tylko marzenia zdolowanego juz kibica , szukajacego czegos pocieszajacego to sami zobaczymy .
|
Do góry
|
|
|
|
#2536706 - 13/08/2008 05:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2004
|
"ps. Qrwa mając 13 lat oglądalem na żywo finał siatkówki w Montrealu ( 1976 dla przypomnienia....... ) "No to jesteśmy rówieśnicy,to dobry rocznik koszykarski(Jordan,Malone itd).Ja pamiętam jeszcze Monachium.Teraz polski sport wyczynowy słabiutko przędzie.Sukcesy Kubicy,Radwańskiej a bliższego mi np kajakarswa górskiego(Popiela) to zasługa rodziców.W tych związkach sportowych dalej siedzą stare pierdziochy i patrzą coby tu zapier....Piłkarze ręczni zagrali dzisiaj dobrze,porażka wielkiej ujmy nie przynosi-tym bardziej że mecz kompletnie bez znaczenia,a byczki sukces zawdzięczają w dużej mierze ruskim druciarzom.Dobry będzie ostatni mecz Naszych z Francją-będzie sobie można wybrać przeciwnika.A medale?Liczę na 0-1 złotych i over 10 wszystkich.Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|