Strona 13 z 13 < 1 2 ... 11 12 13
Opcje tematu
#2679508 - 25/10/2008 16:48 Re: Kadra by LEO [4] [Re: mura]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: mura

Citko miał wielki talent, ale niestety nie miał charakteru i wcale nie chodzi o zaangażowanie religijne ale zwyczajne tchórzostwo i brak tego stopnia agresywnosci ktory charakteryzuje wielkich piłkarzy,
Wojtek Kowalczyk też się do treningów średnio przykładał ale miał jaja i polski charakter, wyjechał, przebił się i istniał na salonach,

Nie mozna powiedzie ,ze Kowal wyjechal i przebil sie ,tak jak to robi wielu graczy.

On juz mial gotowy kontrakt po IO w Barcelonie.

To ,ze gral w pierwszym skladzie Betisu to oczywiscie zasluga tego ,ze mial talent i potrafil sie ogarnac i wziac do roboty.

Mial latwiej na starcie ,ale swoja szanse wykorzystal i stwierdzenie ,ze mial jaja jak najbardziej popieram.

Pare dni temu mialem okazje rozmawiac z fanem Betisu ,oczywiscie Kowala pamieta i wyrazil sie ,ze "Wojtek byl charakterny i pasowal jak ulal do mojej druzyny".

Nie moge natomiast zgodzic sie z tym ,ze Citko byl bezjajowcem i tchorzem.
To byl po prostu grzeczny ,dobrze ulozony chlopak ,ktory gubil sie w tym calym chamstwie ,jakie towarzyszy futbolowi.
Nie pil ,nie klal ,nie palil.
Jego panna byla zdaje sie siostra Chanki ,najlepszego kumpla ,wiec nie dziwota ,ze zakochanego chlopaka wchlonelo zycie oazowe ,w ktorym tkwila jego sympatia.

Citko mial ogromny talent i nie piszcie bzdur ,ze nic wielkiego nie pokazal ,bowiem klase pilkarza poznaje sie w momentach trudnych dla jego druzyny ,a Marek w takich momentach stawal na wysokosci zadania.

Pewnie gdyby wyjechal po meczu z Atletico czy z Anglia na Wembley zrobilby kariere w dobrym zachodnim klubie.

Pozostajac w Polsce ,ponad treningi przedkladal dzialalnosc oazowa ,co zaowocowalo m.in. tym ,ze "niedotrenowany" zaczal lapac kontuzje.

Pewnie wtedy mial jakies przemyslenia typu : "zawodowa pilka to jednak nie dla mnie" i zwyczajnie wszedl ze sceny.

Nietypowy przyklad przedwczesnego zakonczenia kariery ,bo nie wodka ,nie hazard ,nie panienki ,nie wypadek po pijaku tylko....po prostu odpuscil \:\)

Do góry
Bonus: Unibet
#2679513 - 25/10/2008 17:04 Re: Kadra by LEO [4] [Re: Amkwish]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
amkwish - całkowicie zgadzam się z Twoją opinią na temat Marka Citko. Tak jak napisałem na początku, dla tego piłkarza "wyjazd za granicę za wszelką cenę" nie był priorytetem żywioym tak jak dla większości polskich zawodników (Matusiak, Dudka, Kokoszka itd.). Kurcze, nie pamiętam w jakiej to było gazecie (chyba nie w sportowej) ale jakiś czas temu trafiłem na wywiad-rzekę z Citko i przyznaje on tam, że wtedy dla niego ważniejsza była rodzina tu na miejscu w Polsce, a jakby go bardzo chcieli w Blackburn to nawet mimo kontuzji by nie odpuścili. Moim zdaniem, miał rację. Piszcie co chcecie, ale dla mnie Citko był nie tylko jednym z największych talentów w polskiej piłkce ostatnich 15 lat ale równiez człowiekiem który wiedział co chce w życiu. Tak jak amkwish napisał życiem tego gościa nie kierowały "wodka, hazard ,panienki ,wypadek po pijaku" tylko ON sam.

Pokażcie mi dzisiaj takiego pilkarza z charakterem?!!?

Do góry
#2679514 - 25/10/2008 17:08 Re: Kadra by LEO [4] [Re: DJ SOSNA]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Originally Posted By: DJ SOSNA

sam sobie odpowiem: bodajże Jodłowiec (Polonia Warszawa) jak go chciało niedawno Napoli wyrwać w okresie przygotowawczym to powiedział: okej, podpisze z wami kontrakt ale od sezonu 2008/09 bo teraz właśnie kończę cykl przygotować z Polonią i chce tutaj rozegrać sezon tak jak planowałem. Tak przynajmniej relacjonował całą sytuację mój znajomy z "PS". Prezes Napoli był pod wrażenie charakteru Jodłowca i...uzgodnił z nim kontrakt od następnego sezonu, 200 tysięcy euro za sezon gry

Do góry
#2679520 - 25/10/2008 17:13 Re: Kadra by LEO [4] [Re: DJ SOSNA]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005

Mila \:D

A tak juz serio, czym sie zajmuje dzis Citko?

Do góry
#2679526 - 25/10/2008 17:18 Re: Kadra by LEO [4] [Re: lupus]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
jest menago

Do góry
#2679536 - 25/10/2008 17:25 Re: Kadra by LEO [4] [Re: DJ SOSNA]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
amkwish - całkowicie zgadzam się z Twoją opinią na temat Marka Citko. Tak jak napisałem na początku, dla tego piłkarza "wyjazd za granicę za wszelką cenę" nie był priorytetem żywioym tak jak dla większości polskich zawodników (Matusiak, Dudka, Kokoszka itd.).

Matusiaki i inne wynalazki powinni zapieprzac raz w miesiacu na kolanach do Czestochowy i dziekowac Bogu ,ze moga/mogli zarabiac porzadne pieniadze za ta chale jaka prezentuja.

I pomyslec ,ze w latach 70-tych tak wspaniali gracze jak Lubanski ,Deyna ,Lato ,Gadocha i paru innych grali w podrzednych klubikach (typu Lokeren) za pare groszy.

Dzis swiat zwariowal ,placi sie sakramenckie kwoty bylekomu.
Facet ,ktoremu udaje sie podac celnie pasowka na 30 metrow juz jest wyceniany w sumach z 6-oma zerami

Zdaje sie ,ze to szalenstwo sie niedlugo skonczy i kluby ,ktore przeinwestowywuja popadaja jak muchy ,tak jak banki ,ktore udzielaly sporych kredytow rzeszom golodupcow.

Do góry
Strona 13 z 13 < 1 2 ... 11 12 13

Moderator:  Biszop, rafal08