Oki, psy szczekają a karawana idzie dalej.. na razie przynajmniej..To oczywiście nie do Ciebie Konstruktor
Jutro kolejna wtorkowa kolejka...Nieobliczalne one sa no ale powstrzymać się nie można , i to tym bardziej , ż układ meczów wydaje się być bardzo interesujący..
Do rzeczy ale krócej bo poniedziałek :
League One -
Northampton - Leeds 2 2.00 - trochę kiepskawy kurs na gości , no ale jak tu tego meczu nie grać..
te same zespoły raptem tydzień temu spotkały się w FA Cup i Northampton zostało po prostu zdemolowane 2-5. I naprawdę na bosiku było Leeds, Leeds , i jescze raz i tylko Leeds..
W dodatku gospodarze już niejako tradycyjnie bez paru podstawowych zawodników czyli :
Adebayo Akinfenwa - F-10/2/6!; Colin Larkin F 5/2/1 ;
Abdul Osman M-11/1/1 ; Chris Doig D 8/2/1.
Cóż więcej potrzeba aby zagrać na Leeds..nic.Takie mecze trzeba grać..
Colchester - Yeovil 1 1.90 - bardzo dobry kurs porównująć potencjał obu drużyn...Ja wierzę , że po objęciu drużyny gospodarzy przez Paul'a Lamberta idzie tam na lepsze...Ściągnięto ostatnio Easter'a , w pomocy pochwały praktycznie w każdym meczu zbiera Yeates.Porażka z Posh to żadna ujma , a mecz był wyrównany...Goście z kolei co prawda wygrali u siebie z Tranmere...ale przy tej ilości absencji w Tranmere - trudno z tego powodu wyciągać daleko idące wnioski..
Oldham - Walsall - 1 1.76 - mecz chyba do zagrania za zdecydowanie mniejszą stawkę , bo Oldham bywa himeryczne..Tyle , że u gości znowuż problemy z obsadą newralgicznych pozycji..
Najprawdopodobniej nie zagra przede wszystkim Clayton Ince - ich bramkarz już 3 sezon zbierający znakomite recenzje za swoje występy. Moim zdaniem obok Gerarda to zdecydowanie jeden z filarów tej drużyny..W sobotę zszedł z kontuzją i chociaż jest doubt to nie chce mi się wierzyć , że trener zaryzykuje poważniejszą kontuzję tak istotnego zawodnika kiedy sezon jeszcze nawet nie na półmetku.
Bardzo prawdopodobna jest też absencja Stephen'a Hughes'a - M-12/0/1, a out są Jabo Ibehre F- 14/0/4 i Stephen Roberts D-13/0/1 .
Swindon - Peterborough 2 2.30 - ta propozycja z kolei to chyba bardziej wyraz słabości do gości...Bo Swindon jest niewygodnym przeciwnikiem , a kurs też nie najciekawszy..Tyle , że raz jeszcze do znudzenia powtórzę , za wyjątkiem ścisłej czołowki czyli zespołów typu Leeds , Scunthorpe, Leicester - ja Posh po kursach 2.30 grał będę...Mackail-Smith i McLean uczciwie pracuję na swoje nowe kontrakty po zakończeniu sezonu..może w Premiership.Ten sezon coraz bardziej zaczyna przypominac sezon poprzedni - po początkowym "nieśmiałym" początku teraz kroczą od zwycięstwa do zwycięstwa.
Tranmere - Scunthorpe 2 2.45 i score 1-2 9.50 - faktem jest , że spodziewałem się , iż zagrać ten mecz będzie można w bardziej sprzyjających warunkach..Bo jeszcze w sobotę Tranmere rozważało złożenie wniosku o przesunięcie sobotniego meczu z Yeovil z uwagi na grypę w drużynie..Mecz w końcu sie odbył ale grypa + absencje za kartki zrobiły swoje..teraz niestety do składu wraca już Shotton i ponoć grypowicze tez się wykurowali...Ale cóż chociaz nie jestem medykiem to na pewno choróbsko zrobiło swoje i nie wierzę , że zagrają na 100% swoich możliwości..
A Scunthorpe staty na wyjazdach ma takie jak u siebie.. Im wsjo radno...a że ulubiony wynik to 1-2 .. to już nawet buki wychwycili , już kursu 10.00 nie dostaniemy.. ja największy jaki znalazłem to 9.50 , ale widziałem już 8.50.
I kilka bardziej ambitnych propozycji - zagram to za stawkę tak 3/10 4/10 - bo w kilku meczach uważam , że kursy nie odzwierciedlają potencjału drużyny.
Stockport - Brighton 2 4.20 - po takim kursie gram ich w ciemno...Zdecydowanie zawyżony kurs.. ot jakiś czas temu już raz taki fajny kurs ze Scockport grającym u siebie wszedł - to był wtedy Colchester...Brighton nie jest gorsze..
Port Vale - Barnet 2 3.75 - gospodarze tak jak : Rotherham
Nerti zawsze pisząc tę nazwę wspominam sobie Twoje nauki
, jak Bournemouth, czyli właśnie niedawni lub troszkę bardzoiej dawni spadkowicze są totalnie nieprzewidywalni...tu przegrają ze słabeuszem , tu pokonają kandydata do awansu..I o ile kursy na ich przeciwników są przyzwoite to od czasu do czasu spróbować można...W Port Vale trochę absencji - w tym nie zobaczymy ich podstawowego napastnika Luke'a Rodgers'a który wybrał kierunek League One. ja zaryzykuję.